Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
830
Cevap
7
Favori
37.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Dün internet üzerinden yapılan işlemlerden sonra benimde oyunda Ping değerim eskiye döndü .Umarım herkesin yakın zamanda düzelir .
  • Trealith kullanıcısına yanıt
    Ping degeriniz kac oldu acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flonko -- 28 Kasım 2019; 23:6:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ip adresi 10 ile başlıyan CGN trevinden kaynaklıdır kesin...
  • Statik IP aldım 213'lü geldi şansa, güzel yönlendirmeler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • flonko kullanıcısına yanıt
    Şuan PUBG'de 50-60 civarı ama pkt loss hala %0-5 seviyelerinde devam ediyor ayrıca Ping değeri de bazen 1500 gibi extreme rakamlara çıkıp 1dk sonra eski haline dönüyor .En iyisi ISS değiştirmek .
  • Trealith kullanıcısına yanıt
    SuperOnline İzmir'de çok başarısız, bu artık kesin olarak belli oldu. Kablonet veya Vodafone düşünülebilir. Vodafone'un Türkiye'deki 2 POP noktasın biri İzmir'de bulunuyor.
  • düzeltmeye niyetleri yok, yıl oldu artık. arada 60lara düştüğünde düzeldi sanıyorsunuz. o zamanlarda istanbuldakiler 30 40 ile ulaşıyor. +20 pinginizin biryere gittiği yok yani. Çözüm için iletişime geçerseniz de "90 altı değerler normal"i duyar ana sinir küpü olursunuz.
  • Zaten +20ms problemi hep vardı. Sorun, çıkışların genel olarak daha da kötüleşmesi nedeniyle insanların ne oluyor tepkisine karşı abuk subuk zihni sinir yanıtlar verilmesi. İzmir ve alt kümelerinin aynı sorunları yaşamasına insan gibi bir yanıt verildiğini hiç görmedim. Bu da sorunun çözülmesi yönünde herhangi bir girişim olmayacağına dair işaret. Sorunun hiçbir şekilde kabul edilmemesi asıl tehlikeli olan. Tabi bu tehlike SuperOnline için. Kısa ve orta vadede yoğun müşteri kayıpları yaşama tehlikeleri giderek artıyor.
  • Ben bu işe havlu attim. 1 km uzaklıkta ailemin evi var. Oraya Bilgisayarımı götürdüğümde sorunsuz oyun oynayabiliyoken. Kendi evimde oyunlarda tuhaf bir gecikme ve hitreg sorunları yaşıyorum. Su 10. Lu ipler Superonline altyapısı içersindeki en az 20-25 MS ping ekliyor. Ayrıca muhtemelen bolgemdeki veya merkezde bağlı olduğum yerdeki pop noktası çok yoğun ve aynı zamanda yine bu 10. Lu ipler anladığım kadarı ile firewall. Bunlar internetimi felç ediyor. Defalarca teknik sorun kaydı açtım iptal talebinde bulundum. Cozmuyolar. Ne yaptıysam olmuyor. Ailemin evinde speedtest vs. Yaptığımda yada Google Chrome beni Antalya'da gösterirken. Kendi evimde sürekli bir vpn e bağlı gibi ya İstanbul ya Isparta da görünüyor konumum. Cep telefonum ile PC yi internete bağlıyorum oyunlar yağ gibi akıyor. Hiçbir sorun yaşamıyorum. Cep telefonum Vodafone. Çıkış noktalarına bakıyorum Vodafone yurt dışı çıkışları daha performanslı. Şuanda taahhüt bedeli ödemeden iptal etmeye çalışıyorum hatta sinyal gelmiyor. Tekrardan evime teknik ekip gönderdiler. Gelecek bugün adam yine iki speedtest yapacak sorun yok diyip gidecek. Bu ülkede internet rezilliktir. Superonline Antalyada bazı bölgelerde eve kadar fiber cam kablo olmasına rağmen çok kötü. Diyecek söz yok. Ne umduk ne bulduk. Şimdi iptal edebilirsem ki zorundalar. Vodafone deniycem. Deneyimlerimi ilerleyen süreçte burda paylasicam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 10 Yılı aşkın Karşıyaka/Mavişehir bölgesinde Superonline (FTTB) kullanıyorum. Ancak hiçbir zaman ping konusunda memnun olmadım. Konuyu baştan sona okuyunca beni 2010-2015 senelerine BFBC2, BF4 oynadığım zamanlara götürdü. Özellikle BF4 sunucularını battlelog üzerinde arama yaptığımda en düşük ping değeri 51-52ms buluyorsa genelde pinglerin biraz daha yüksek olduğunu anlıyorum. Eğer sorun yoksa 48-49lara kadar iniyor. Çok kötüyse 60ms ve üzeri oluyor. Battlelog çalışma mantığını tam bilmiyorum ama anlık değil de ortalama ping veriyor diye düşünüyorum. Zaten değerler 50ms altında ise speedtestte tüm pinglemeler hepimizin istediği değerlerde çıkıyor. O dönem sürekli modem resetleyip farklı ip havuzundan ip alıp pingi düşürmek isteyip, 2-3 gün sonra tekrar aynı problemi yaşamaktan bıkkınlık gelmişti. Tabi defalarca müşteri hizmetlerini aradığımı söylememe herhalde gerek yoktur. 2015 yılında statik ip aldım, 91'le başlayan ip denk geldi. 91'le başlayan ip'yi takip ettiğimde ne iyi ne kötü olduğu için 5 senedir değiştirmedim. Bazen durum sizdeki gibi düzeliyor ama çok yükselmiyor. En azından böyle devam edeyim de kötünün iyisi olsun diye düşündüm. Daha sonra oyunlara ara verdim. Fakat 4-5 ay önce tekrar BF4 oynamaya başladım. Baktım ki durumlar hiç değişmemiş ve bu konuya denk geldim. 5 ay sonra taahhüdüm bitiyor ancak bulunduğum sitede kablonet altyapısı bulunmadığından hangi sağlayıcıdan hizmet alma konusunda emin değilim. Konuyu takip etmeye devam edip, yardımcı olacağım bir şeyler olursa paylaşabilirim.

• FatalERROR! kullanıcısına yanıt
    Kullanıcılar olarak bizlerin çok fazla yapabileceği bir şey yok maalesef. Seçenekler; aboneliği devam ettirerek sürekli arıza kayıtlarıyla sinir bozucu yanıtlarla uğraşmaya devam etmek, sorun yaşanan bölgedki tüm insanları bilgilendirerek sıkıntının artık genelde bir sorun olmaya başladığını SoL'na hissettirmek, bunu da anlamak istemezlerse mümkün olduğunca bölgede topluca başka ISS'lere taşınmak. En etkili yöntemin son aşama olduğunu takdir edersiniz. Tabi başka ISS deyince İzmir'in süregelen genel ping sorununu dikkate almak gerekiyor. KabloNet kullanırken en sağlıklı pingi TurkTelekom IP'si ile kablonet üzerinden almıştım. Binanızda SoL dışında başka fiber altyapısı varsa onlardan birine geçmeyi deneyin. Yoksa, SoL altyapısı üzerinden hizmet veren birkaç firma var. Vodafone, Millenicom gibi. Vodafone deneebilir mesela, çünkü İzmir'de POP noktası olan nadir ISS'lerden. Başka bölgelerde sorun yaşayan olabilir ama İzmir'de performansının iyi olabileceğini değerlendiriyorum. Ben de şu anda taahhüt bitmesini bekliyorum artık. KabloNet, Kablonet üzerinden Vodafone veya SoL üzerinden Vodafone seçeneklerini değerlendiriyorum.
    Çevremde de çok fazla bu konudan muzdarip insan var. Onlar da benzer alternatifleri değerlendiriyorlar. Tabi bir de ping nedir haberi bile olmayan ciddi bir kullanıcı kesimi var. İnternetin sadece hızdan ibaret olduğunu düşünüyorlar ve interneti iki film dizi izlemek ve feysbuk amacı dışında kullanmayan insanlar için bu konular çok da önemli değil.
    Sonuç olarak bir miktar iyileştirme sağlatabilmeme rağmen hiçbir zaman istenilen seviyeye çıkaramadım ve uğraşmaktan bıktım. Taahhüt bitsin bye bye SoL.
    Son zamanlarda bir de özellikle akşam saatlerinde throttling uygulamaya başladılar. Netflix hızı 0,53mbps'ye kadar düşüyor. Tidal üzerinden müzik dinlerdim. Master kayıt kalitesinde dinlemek için abone olmuştum. Şimdi onu da rezil ettiler. Akşam saatlerinde kesik kesik müzik dinlemek zorunda kalıyorum. AVR cihazımı kablolu kablosuz her şekilde denedim. Dahili bağlantıdan olmadığını kesin olarak tespit ettim. Akşam saatlerinde bandthrottling'den kaçmak mümkün olmadı. Sabit IP çok denedim. Ancak verilen sabit IP'ler dinamik IP'lerden daha kötü performans verdi. İnternet üzerinden en temel video izlemek ve müzik dinlemek gibi ihtiyaçlarımı bile gideremeyeceksem ben o ISS'i neden sırtımda taşıyayım ki? Oyun amaçlı ve daha profesyonel iş amaçlı kullanımlardan bahsetmiyorum bile. Internette yurtiçi bağlantılardan ziyade yurtdışı bağlantılara ihtiyaç duyulduğundan ISS seçerken yurtdışı bağlantıları daha sağlam ISS'lere bakmak gerekir. O nedenle Vodafone biraz daha öne çıkıyor şimdilik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 17 Ocak 2020; 11:35:28 >

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Tamamen haklısınız, çok önemli bir konuya değindiniz; İnternetin sadece hızdan ibaret olduğunu düşünen bir kesim var. Bu kesim pingin ne olduğundan habersiz ve bu kesim yanında bizler azınlık kalıyoruz. Yani arıza kaydı bırakıp, müşteri hizmetlerini sıkıştıran bir avuç kişi olduğunu düşünüyorum. Hele artık bu durumlardan bıkınca aramak bile istemeyen benim gibi insanlar vardır.
    Maalesef kafa yapısıyla alakalı ve bunu değiştiremiyorsunuz. Şu anda 100mbit download hızı kullanıyorum ama benim için hiçbir şey ifade etmiyor. Hızım düşük olsun ama ping'im de düşük olsun istiyorum. Hatta 15 yıldır 5mbit upload kullanıyoruz. Açıkçası bana yetmiyor. Daha hızlı bir paket var mı? Yok. Yani parasıyla da alamıyorsunuz. Ama en iyi upload'ı superonline verdiği için de kıpırdayamıyorum. Fakat pop noktası konusunda size katılıyorum herhalde taahhüt bitince vodafone deneyeceğim.
    Son olarak, bu forum büyük bir platform ve firmaların buradaki konuları takip ettiklerini biliyorum. Umarım superonline yetkilileri takip ediyordur da bizim problemlerimizi çözmek için bir şeyler yaparlar.

Okumalarına gerek yok zaten, ilgili yerlerdeki ilgili kişilerin sorunun farkında olduğunu düşünüyorum. Forumda başka bir konuda İzmir'de bankaların da SoL ile ciddi sorun yaşadıklarını ve iyileştirmeye gitmelerini istediklerini okumuştum. Ama hala bir hareket yok. İzmir'in internet iriş ve çıkış bağlantıları zamanında yanlış yapılandırılmış. Şimdi bunları düzeltmek ciddi maliyet gerektiriyor olabilir. Düşünsenize İzmir'de bir bağlantı ya İstanbul ya da Ankara üzerinden dolanıp tekrar seabone çıkışı için İzmir'e gelip Seabone üzerinden çıkıyor
  • Dünden beri internet ping değerlerinde garip bir iyileşme oldu. İzmir'de SoL kullananlarda aynı düzelme yaşandı mı yoksa sabti IP kullandığım için SoL tarafından farklı bir hat üzerinden mi internet verilmeye başlandı acaba? Tracert yaptığımda modemden sonraki ilk iki 10'lu IP 3ms civarına düştü. Önceden 7-8ms arasında idi. Sonraki 10'lu IP'ler ise 19ms civarından 14-15ms civarına indi. Genel olarak 4-5ms gibi bir iyileşme görülüyor. Tüm tracert ölçümlerimde bu 4-5ms'lik düşüşü görüyorum. İzmir'de diğer arkadaşlarda durum nasıl acaba?
    Yok hocam bende hiçbir gelişme yok. Üni dönem arasına girdi doğru düzgün CS:GO operasyon görevlerini yapayım dedim karşılaştığım hale bak gerçekten yazıklar olsun. İki gündür MH ile görüşüyordum bugün veremediğiniz hizmetten bari cayma bedelsiz çıkarın dedim kabul ettiler, sizce çıkıp vodafone'a geçmeli miyim? Yine superonline altyapısını kullanacaksa aynı sorunları yaşar mıyım emin de değilim?

Bir de hocam zulunet ile bir bağlantınız var mı?

Edit sebebi; İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toedwarrior -- 1 Şubat 2020; 23:49:30 >
  • Toedwarrior T kullanıcısına yanıt
    Zulunet ile bir bağlantım yok. Benden izin almadan takma adımı kullanmışlar sanırım.
    3 gündür tracert'deki modem sonra ikinci IP 10.41.92.1 ve 3-4ms çıkıyor. Bu IP önceden farklıydı. Sanırım SoL içinde route değişikliği yaptılar. Bu değiişklik de 4ms kadar fayda sağladı totalde bana.
    Evet biraz daha iyi. Benim de sabit ip.
    Sabit IP kullananlarda bir iyileştirmeye gittiler o zaman.
    Ayda 1-2 gün iyi gidiyor, sonra yine eskisi gibi oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.