Şimdi Ara

SuperOnline İzmir Ping Sorunu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
830
Cevap
7
Favori
37.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arada kontrol ediyorum, şimdilik aynı gidiyor. İlginç tarafı ping ve hız çok hafif doğal dalgalanmalar dışında stabil sürekli. Yaptığım işten dolayı çalışırken anında hissediyorum sorunları. İyileşmeyi de çalışırken fark ettim zaten, sonradan ölçüm yaparak doğruladım iyileşmeyi. Ya bölgemde bir değişiklik yapıldı ya da statik IP'lere yönelik bir çalışma oldu. En çok sevindiğim nokta stabil olması. Dalgalanma cidden sorun oluyor. Sonuçta aldığım ping değerleri Türkiye'nin en iyi sonuçları değil ama en azından stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zulu123 -- 3 Şubat 2020; 10:34:3 >
  • Bugün yaşanan outlook/hotmail üzerinden gönderilen maillerin spam olarak algılanması nedeniyle geri dönmesi sorununu araştırırken SoL ile bir görüşme yaptım. Bölgenizde switch ve bazı cihazların değiştirme işlemi sürüyor diye bilgi verdiler. Tabi benim mail gönderememe sorunumla alakalı değildi ancak son zamanlarda kendi hattım üzerinde hissettiğim iyileşmeleri açıklar nitelikte olduğundan buradan bilgi vereyim dedim. İzmir bölgesindeki SoL kullanıcıları akşam 18:30 sonrası (çalışmaların bu saatte biteceği belirtilmiş) kontrol ederek sonuçlarda bir iyileşme olup olmadığı yönünde bilgi verebilirler mi?
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Bölge dediği İzmir için mi söylediler. Bende en son konuştuğumuz gibi pingler bir nebze daha iyi ve yükselme olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatalERROR!

Bölge dediği İzmir için mi söylediler. Bende en son konuştuğumuz gibi pingler bir nebze daha iyi ve yükselme olmadı.
    Evet İzmir bölgesinde diye belirttiler, belki mail sorununun bu çalışmalardan kaynaklı olabileceğini düşünmüşlerdi. Tamamen Microsoft'un yeni AntiSpam kurallarını devreye sokmasıyla ortalığın karışmasından kaynaklıymış. Tabi yeni kuralları tekrar geri çekmek zorunda kaldılar tüm dünyada insanlar mail gönderemez hale gelince. Ortalık çok fena karışmış olmasına rağmen bizim basından tek bir bilgi gelmedi. Sorunun Microsoft'un kendi hatasından kaynaklandığını ve genel bir sorun olduğunu anlayana kadar acaba hacklendik mi, noluyor diye yarım günümü yedi. Yaklaşık 10 saat süren sorun bizim saatimize göre akşam saatlerinde düzeldi.

Bende yine pingler yükselmeye başladı. Özellikle Almanya BF serverları üzerinden bakıyorum 2 gündür yükselmeler var. Geçen hafta oyun içinde 45ms gibi değerler alıyordum baya mutlu ediyordu. Sizde durumlar nasıl?
  • Biraz önce BF5 kontrol ettim 48ms civarında dolaşıyor. Çok fazla oyun oynayan birisi değilim. Kafa dağıtmak için kullandığım 1-2 oyun var sadece. Bende sabit IP var. Belki ondan dolayı stabil hız ve ping değerleri alıyorum. Önceden statio IP de olsa fark etmiyordu, hatta dinamk IP ile daha iyi sonuçlar alıyordum. her statik IP de aynı performansı göstermiyor tabi. Şu an tahsis edilmiş IP 84.51.xx.xx grubundan. Ping konusunda oldukça iyi durumda. İzmir için değerlendirirsek tabi.
  • Benim de 91.93.xxx.xxx grubundan ve İstanbul üzerinden gösteriyor. Sizin hangi il üzerinden görünüyor?
  • Tracing route to 62.58.92.90 over a maximum of 30 hops

1 6ms 4ms 5ms 192.168.1.1
    2 17ms 11ms 12ms 10.7.0.1
    3 10ms 12ms 6ms 10.36.5.106
    4 8ms 7ms 9ms 10.40.120.1
    5 10ms 7ms 9ms 10.40.120.6
    6 21ms 21ms 19ms 10.40.141.37
    7 34ms 22ms 23ms 10.40.140.39
    8 23ms 22ms 19ms 10.36.6.2
    9 91ms 70ms 70ms 80.249.209.139
    10 69ms 69ms 71ms 130.244.38.232
    11 70ms 71ms 76ms 130.244.21.86
    12 85ms 71ms 74ms 62.58.92.90

Trace complete.

bende durum bu pekte iyi değil...
  • Ucuzcufiko U kullanıcısına yanıt
    Evet hocam iyi aksamlar. Suan kaç alıyorsunuz?
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu

Bizde neden böyle? 47 msler nedir Dalgamı geçiyorsun. En az 65 ler oldu hep bende. Size herhalde kral interneti denk geldi...
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    SuperOnline İzmir Ping Sorunu

speedtest ile gördüğün ping süresine bakma... o değerin anlamı yok... bende telefonda 9ms ama...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    dalga mı bu :D
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    https://www.cloudping.info/
    bununla bak bu daha mantıklı...
    deepfocus.io
    CS GO Ping Test
    https://deepfocus.io/csgo_ping.php

hatta bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi detanaoq -- 7 Mart 2020; 3:23:55 >

• Türkiye içi sistemde acaip sıkıntılar var. Routingler okadar kötü yapılmış ki anlamsız gecikmeler var internetlerde. Tamamen şans işi. Birde bu saçma sapan btk engellemeri yüzünden paketler cok pis gecikiyor. Resmen internet hattımız ile bağlandığımiz sunucu arasına girip oyun keyfimizin içine ediyor bu engellemeler. Bütün portlar acaip kötü şekilde yavaslatiliyor. Oyun oynuyorsun vpn kurmuşsun siteye bağlanmışsin hiç fark etmiyor. Ya bırakın artık yakamizi bir oyun oynayalım be. Valla biktim bu saçmalıktan. Elin almani oyunda beni duman ediyor sebebide bu internet yetenek filan değil. Cs go oynuyorum adamın arkası dönük ölmüyor attığım mermiler ile döndüğü gibi bana tek atmış oluyor. Hepsi bu iç ağdaki saçma sapan routingler ve engellemeler. Ulan hayatta tek zevkimiz vardı oyun oynamak onunda içine ettiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum. eğer bu saçmalıklar olmasa ve stabil internet en azından merkezi yerlerde sağlanabilse insanlar fiyatlara da belki bu kadar takılmazlar. yanlış anlaşılmasın fiyatlar normal veya 2020'de kotalı paketlerin olması normal demiyorum ama hem bu fiyata internet alıp hem de sürekli stabil olmayan bir hizmete maruz kalmak ekstradan sinir bozuyor.

ayrıca ne yaptıklarını tam bilmesem de daha önce 4-5 yıldır türkiye şartlarında gayet stabil olan ping-internet durumum kasım ayında bozuldu ve hala tam düzelmiş değil. birkaç hafta hiç oyun oynanmayacak seviyede bozuktu, sürekli çağrı merkezini arayarak belli bir düzeltme sağlayabildim ama eski stabilliğine hala kavuşturamadım.
  • sroad kullanıcısına yanıt
    Ben 4 senedir uğraşıyorum hocam. Adam gibi oyun oynayamiyorum. Ping değeri normal görünüyor ama paketler sürekli gecikmeli geliyor. Hepsi bu deep packet inspection olayından sonra oldu. Adamlar iğrenç bir sistem bulmuş kullanıyor. Bizde deliriyoruz. Bu kısıtlama yüzünden belli bir internet kullanıcısı henüz anlayamadigim yada anlayamadığımız bir sebepten ötürü sıkıntı yaşıyor. Ya ping veya paket kaybı olsa anliycamda oda yok sadece gecikme var ve bu ülkenin belli bir kısmında var bir kısmında yok. İss fark etmeksizin belliki bağlı olunan bir veya bir kaç yer yurt içinde sorunlu ve duzeltmiyolar. Oyun oynayanlar umurlarinda bile değil. Dediğiniz gibi keşke parasıyla alabilsek o bile yok ya. Bı metro ethernet var oda fiyatı aylık 2000tl. Çok kızıyorum bu duruma ya paranla rezil oluyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 11 Mart 2020; 1:24:46 >
  • İzmir'de +10ms kadar İzmir'e özel ping var maalesef. ben de uzun süre uğraştım, tek elde edebildiğim biraz daha düşük ping ve dalgalanmayan sürekli stabil internet bağlantısı (hız ve ping olarak). Buna da şükür diyerek şimdilik devam ediyorum.
    Abi tamamen şansı işi. Benden bir kilomtre ilerde oturan ailemin evinde hiçbir problem yokken benimki sorunlu. Bu işin çözümü yok kim bilir neyi yanlış veya kötü yaptılarda bizde sıkıntı var. Yada kim bilir hangi eski makina buna sebep olan. Kesim varya bir kaç ayar vs. Adam gibi bilen bir network çalışani gelip yapsa tüm sorun duzelcek. Ama yok bir tane Allah'ın kulu demez kardesim bu insanlar sorun yaşıyor bı halledin şurayı diye. İnternete gidiyor mu giriyor. Hızını alıyor mu alıyor tamam sorun yok. Mantalitenize ve yapacağınız ise sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 11 Mart 2020; 20:37:11 >
  • ozgur0785 O kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde bir süreliğine hattımı dondurmuştum. Tekrar açtırdığımda sanki sıfırdan abone olmuş gibi ilk zamanlardaki kaliteli internet aldığımı fark ettim. Hemen ardından bir de sabit IP aldım. Şu anda nperf üzerinden test ettiğimde grafikte hiçbir dalgalanma yok, resmen ok gibi gidiyor. Öncesinde Ege denizinin kenarı gibi dalgalı çıkardı. Yine İzmir'e has +10ms pingim var. Ancak son derece stabil oldu hattım. Ayrıca tracert yaptığımda önceden %99 seabone üzerinden çıkış yaparken şimdi tracert yaptığım adrese bağlı olarak farklı yollardan çıkarıyor yurtdışına. Duruma göre seabone, gtt, ntt gibi ana taşıyıcıları kullanabiliyorum artık. Dondurma ve sonra çatırma yaparak yeni bir hat üzerinden hizmet almayı siz de deneyin isterseniz.
    Ben Vodafone a geçtim Superonline altyapısı üzerinden. Daha hızlı aynı ping daha ucuz. Onun dışında oyun oynarken hiçbir fark yok. Dondurup actirsam bile bı fark edermi bilmiyorum. Geceleri saat 4-5 ten sonra sabah daha doğrusu bu saatlerde internet kusursuza yakın. Ama saat öğlene doğru 11 gibi bir sapıtıyor bir daha düzelmiyor. Bu bahs ettigim saatlerde oyunlarda adamı gördüğüm anda öldürmem bir oluyor hile diye ağlayanlar oluyor. Diğer saatler arkası dönük olanı bile vuramiyorum. Vpn vs. Bir dünya şey denedim hiçbiri işe yaramıyor :(

• Vpn deneyip oyunlarda iyi sonuçlar elde eden varsa paylaşırsa sevinirim denemek isterim. Belki bir vpn daha iyi çalışıyordur bilmediğimiz. Genelde benim kullandiklarim sıkıntılı. Router dan hele bağlanınca iyice sapıtıyor hız düşüyor. Zaten portları yavaslatiyolar. Oyunlar için bile açılan portlarda internet throatle yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur0785 -- 11 Mart 2020; 22:25:41 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.