Şimdi Ara

Superonline Kazığı ve Dİğer bir İnternet Servis Sağlayacına Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Superonline'dan çok pis kazık yedim ve farklı bir internet servis sağlayıcıya geçmeyi düşünüyordum. Superonline'nın "fiber 35 mbbps" paketini kullanıyordum. Şimdi ise Kablonet'e geçme planım var. Sizce çok sıkıntı yaşar mıyım? Benzer bir performansa ulaşabilir miyim?

Teşekkürler.

• Binanızda/çevrenizde kullanan komşularınız var ise bizzat kendiniz deneyimleyerek sorularınıza daha net yanıtlar alırsınız.

Genel itibariyle Kablonet sorunsuzdur, vaad edilen hızları verir ancak özellikle düzenli online oyun oynayan biriyseniz PING açısından diğer ISS firmalardan geridedir.

• kablonet olan bir bölgede başka tv ve internet hizmeti kullanılmaz, ev geniş ise wifi repeater yada router alın...

• Cevaplar için teşekkür ederim. Sanırım Kablonete geçerim gibi görünüyor. Binada kutusu da mevcutmuş. Online oyun merakım olmadığım için ping sorun değil. Yeter ki Netflix v.b. stream servislerinde sorun yaşanmasın.

• Septimius S kullanıcısına yanıt

64 kbps sınırsızların çıktığı, altenatifin sadece 56 kbps dial-up döneminden beri kullanırım, hatta o zamanlar aynı altyapıyı topaz telekom diye bir firma işletirdi, en ufak bir sorun yaşamadım kablonette, bazı oyun meraklısı ergenler ping ming şikayetleri yapıyor, pek oyun oyamam ama pinge dayalı bir sorunda yaşamadım...

• Kablonet altyapın varsa kesinlikle geç derim. Fakat sadece bir tavsiyem olacak. Modem konusunda başvuru yaptığın müşteri temsilcisine veya kurulum için gelen ekibe Ubee - EVW32C Modem istediğini belirt. Netmaster modemlerde olan wifi sıkıntısını az yaşarsın. infinity modem de gelebilir fakat randevu için seni arayan kurulum firmasına ricada bulunarak stoklarında varsa bu modem kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Modem hakkında biraz araştırma yapmak istersen : https://www.fiberkablonet.com/internet/uydunet-modem buradan bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasanmt20 -- 14 Ekim 2020; 3:26:14 >
  • tasanmt20 kullanıcısına yanıt
    Teşkkürler.. bu modem ne zamandır varmış

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık 2 yıldır var. Bir ara Türksat'ın elinde netmaster modemler bitmişti ve acilen bu modemlerden getirtilmişti. Her zaman stokta bulunmuyor. Şansını bir dene belki bulabilirsin.

• Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

Bu arada Superonline ile ilgili olarak yaşadığımı anlatayım da sizler de mağdur olmayın. Bu konularda kendimi uyanık zannederdim ancak maalesef ki yoğun bir zamanıma denk geldi ve tuzağa düştüm. Superonline müşteri temsilcisi beni defalarca kez arayarak Turkcell TVnin mevcut internet paketine dahil olduğu ve sadece cihazın tarafıma teslim etmek istediklerini iletti. Başta reddettim zira Tukcell TV ye ihtiyacım yoktu. Ancak en son yine arayarak pakede dahil olan cihazların ellerinde kaldığını bu yüzden mağduriyet yaşadıklarını, sadece imza karşılığında aboneliğin içerisinde yer alan cihazı teslim etmek istediklerini ve istersem kullanmam gerekmediğini; mağdur olmuş ve ikna edici bir ses tonuyla anlattı. Kendisinden aboneliğimin değişmeyeceği ve ekstra ücret tahakkuk ettirilmeyeceği yönünde teyit aldıktan sonra cihazı almayı kabul ettim. Neyse cihaz teslim edildi. Akabinde kısa süreli bir internet kesintisi yaşandı. İşte o zaman şüphelendim. Turkcell hesabını kontrol ettiğimde hızımın 35. mbps den 15 mbps ye düşürüldüğünü gördüm. Telefonla sorduğumda ses kayıtlarını kontol ettiklerini ve hızın düşürülmesi yönünde onay verdiğimi iddia ettiler. Gerçekten abonelik bedelini her ay süresinde ödeyen biri olarak bu yapılanlar beni çok rahatsız etti. Neyse artık hukuki olarak her yolu deneyeceğim.

• Septimius S kullanıcısına yanıt

bunu şerefsiz bayiler yapıyor. Bana da yaptılar. kavga dövüş iptal ettirdim

• quote:

Orijinalden alıntı: tasanmt20

Kablonet altyapın varsa kesinlikle geç derim. Fakat sadece bir tavsiyem olacak. Modem konusunda başvuru yaptığın müşteri temsilcisine veya kurulum için gelen ekibe Ubee - EVW32C Modem istediğini belirt. Netmaster modemlerde olan wifi sıkıntısını az yaşarsın. infinity modem de gelebilir fakat randevu için seni arayan kurulum firmasına ricada bulunarak stoklarında varsa bu modem kullanmanı şiddetle tavsiye ederim. Modem hakkında biraz araştırma yapmak istersen : https://www.fiberkablonet.com/internet/uydunet-modem buradan bakabilirsin.

Ubee - EVW32C Modem

• 3 adet 3 dBi kazançlı dahili sabit anten

Netmaster Infinity 401 Modem

• 3 adet 5 dBi kazançlı dahili sabit anten

Bu konuyu deneyimlediniz mi? Kağıt üzerinde Infinity 401 daha güçlü bir cihaz. Diğer netmaster modellerinin kablosuzu berbat ama Kablonet firmasının onaylı en iyi modemi teknik olarak Infinity 401 kağıt üzerinde. (G-pon hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Tosbağa Yoshi -- 4 Kasım 2020; 19:49:5 >

• Kağıt üzerinde 5 dbi yazıyor ve sonuçlar ortada herkes şikayetçi. Deneyimim sonrası böyle bir cevap yazdım. Sizde deneyebilirsiniz. İlk başta infinity alın sonra ube farkı sizde göreceksiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.