< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SUPERONLINE NETFLIX HIZ KESMESİ (2. sayfa)
-
-
bu probleme sahip tek ben mi varım koca donanımhaber'de?
up up up -
-
-
ne yaptınız da değişti durum? bir de superonline mı kullanıyorsunuz? -
Evet ftth fiber kullanıyorum bazı iplerde vienna serverına bağlanıyor bazılarında frankfurt vienna iplerinde 50mbps alabildimquote:
Orijinalden alıntı: fatihofistanbul
ne yaptınız da değişti durum? bir de superonline mı kullanıyorsunuz? -
Rezalet. 2-3Mbps max netflix hızı, tv ekranında info kısmında gösterilen max değerler. 480p-720p arasında gidip geliyor. "YOK EFENDIM NETFLIXTE BIR KISITLAMAMIZ YOKTUR!" 100mbit hız, 25mbit ten geçiş yaptık düzelir dediler daha da kötü oldu. Onu kısıtla, bunu kısıtla. Önce Twitchtv kısıtladılar, 480p izleyemez oldum. Sonra GFNow kısıtladılar. Şimdi de netflix... 100mbit görünümlü 5mbit hizmetine hoşgeldiniz...
edit: işin komik yanı, 5 6 ay önce 25mbit kullanırken Covid nedeniyle 100mbit verdiler 1 ay kadar. Amerikaya bile 80-90mbit hiz alıyordum. Avrupa 90-95. Hala Speedtest sonuçları duruyor. https://i.imgur.com/6Bhh1Pf.png "Kısıtlama yapmıyoruz efendim..." https://ispspeedindex.netflix.net/country/turkey/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazypilot -- 29 Ekim 2020; 23:13:16 >
-
SOLNet TV+ uygulamasında bile görüntü kalitesi düşebiliyor... hız sıkıntısı oluyor kesin... birisi karikatürden rahatsız olunca denk gelmesi tesadüf olmalı...
-
-
-
ben superonline 200mbit kullanıyorum, wifi ile yaptığım testlerde speedtest 190-200mbit arası, fast'da 150mbit civarı gösteriyor. netflix'i apple tv üzerinden izliyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. dns'i de modem'den cloudflare iplerine ayarladım ve cgn'deyim (modem üzerinde ip 10 ile başlıyor). belki faydası olur
-
quote:
Orijinalden alıntı: theshiverben superonline 200mbit kullanıyorum, wifi ile yaptığım testlerde speedtest 190-200mbit arası, fast'da 150mbit civarı gösteriyor. netflix'i apple tv üzerinden izliyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. dns'i de modem'den cloudflare iplerine ayarladım ve cgn'deyim (modem üzerinde ip 10 ile başlıyor). belki faydası olur
Ben de aynı tarifedeyim ama modem üzerinden dns değiştirilmiyor. siz nasıl değiştirdiniz? Bir de modem modeli nedir? bende Huawei HG255s var.
-
-
Speedtest ile fast aynı sonucu vermemesi normal. Speedtest konuma en yakın lokasyon ile çalışıyor. Fast ise belli lokasyonlara.
Speedtestin tek işlevi boş otobanda kaç basılacağını gösteriyor (abonelğiniz hangi hız profilinde olduğu) ayrıca test öncesi multi connection seçerseniz hız haliyle yüksek çıkıyor o yüzden single seçilmeli.
Kullandığınız internetin en iyi ölçümünü uzak sunuculara test yaparak görürsünüz misal amerika avrupa uzak doğu vs. Speedtest yaparken konum olarak el ile texas seçin mesela, californiada bi yer seçin ya da ne bileyim paris vs seçin. Çıkan sonuç internet hızınızdır aslında.
Edit: Yavaşlığı savunduğum düşünülmesin tabi. Ancak bu durumun farkında olarak hareket etmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 28 Aralık 2020; 1:53:6 >
-
garip
değer dimi...
-
-
İstanbul'da ki evimizde superonline fiber kullanıyoruz 25 mbps. Fast.com'da 5 ile 7 mbps arası çıkıyor. Ankara'da Telekom VDSL 50mbps kullanıyoruz ve fast.com da 46 mbps çıkıyor hız. Müşteri hizmetlerine yolladım ekran görüntüsünü bana şuradan hız testi yapın dedi :) Ulan mevzu hız testi yapmak değil ki. Benim sıkıntım netflix'te. Kısaca bir çözüm üretmediler.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: theshiverben superonline 200mbit kullanıyorum, wifi ile yaptığım testlerde speedtest 190-200mbit arası, fast'da 150mbit civarı gösteriyor. netflix'i apple tv üzerinden izliyorum herhangi bir sorun yaşamıyorum. dns'i de modem'den cloudflare iplerine ayarladım ve cgn'deyim (modem üzerinde ip 10 ile başlıyor). belki faydası olur
Sıkıntı yaşyan arkadaşlar bu mesajı okudunuz mu? Modemin ayarları bu kınuda çok etkili olabiliyor... Yoksa fberde bu kadar düşmesi pek mümkün değil...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu yılbaşından itibaren bende de bu netflix çözünürlük sorunu başladı. Daha önce hiçbir sorun yoktu. Müşteri hizmetleri hızı kısmadıklarını söylüyor. Denemediğim yol kalmadı. Diğer uygulamalarda görüntü cam gibi ama netflix tost makinesi kıvamında. Dnsler işe yamadı bende, cgn sorunumda yok. Çözüm yolu bilen var mı acaba. Speedtest te hız yüksek fast te sürünüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X