+1 Hangi şehirdesiniz? Ben İzmir'deyim bende talep için başvursam mı diye düşünüyorum. Fiberde altyapı bağlantı kalitesi kaynaklı bir sorun olmaz. Telekom'da, Turkcell'inde artık sahibi kamu. Haliyle zaten eskiden de bu iki dev arasındaki keyfe keder rekabete kalan çekişme iyice azalacak ve bu biz tüketicilerin aleyhine. IPv6'ya geçilmedikçe bu sorunlar bitmeyecek, CGNAT dışında yeni binalara döşenen - kurulan cihazlar agresif düzeyde ucuz - kalitesiz ekipmanlar değilse ( ki binaların girişine kurulan fiber hub'lar ne kadar kaliteli veya dandik olabilir bilmiyorum zira çok basit şeyler, fttb gibi yok ups, yok bilmem kaç ethernet portlu server'a benzeyen şey yok ) Amatör olarak Python'da socket programlama ile uğraşıyorum. CGN IP arkasında Public bir addres ile iletişim sağlamaya çalışmıyorsanız misal peer to peer ( iki istemci cihaz yani ) iki cgn ip sisteminde şakkanadak bilgi kurabilmek özel bir tünelleme protokolü - servisi kullanmadan mümkün değil. PS4, Sol'de NAT2 diyerek bir miktar mızmızlanıyor CGN IP'den dolayı. Bunun dışında CGN'den değil ama bufferbloat yani ev içerisindeki anlık trafik dağıtımının sağlıklı dağıtılamaması nedeniyle Valorant'ta ping coşuyordu. ISS'lerin dandik donanımlı, dandik yazılımlı routerları yerine 2 çekirdekli 880 mhz işlemcili mi 4a giga ile openwrt, sqm'de bufferbloatı kabul edilebilir bir düzeye çekince pingden kaynaklı takılma sorunu kalmıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 8 Ağustos 2023; 17:11:6 > |
Bildirim