Şimdi Ara

Superonline - Taahütnameye aykırı davranış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pazar pazar superonline saolsun sinir krizi geçireceğim. Aşağıda malum bir konu var Eskişehir'e fiber geldi, bende geçen yıl superonline fiber alt yapı döşüyor diye başvuru yaptım, efenim sizi adsl abonesi yapalım fiber zaten binanıza kadar gelmiş yakında aktif olur o zaman geçiririz fibere dediler eyw. dedim. Tam 11,5! ay sonra fiber geldi. Gelince dedim insan gibi bi internet kullanırız bari geçelim, geçmez olaydım.

15 gün önce 35 gb akk'lı ve tivibulu 65 TL'lik bir pakete abone oldum. Hala girip bakabilirsiniz,"muhteşem 3'lü paket" sitelerinde ve imzaladığım taahhütnamede AKK sonrası downoad hızımın 3mbps upload hızımın 1 mbps olacağı söyleniyor, neyse 35 gb 15 günde bitti. Dün mesaj geldi kotanız bitti vs. bende sonrasında anormal bir yavaşlık farkettiğim için hız testi yaptım hep 1mbps reset attım sitelerine form bıraktım, düzelme vs olmayınca müşteri hizmetlerini aradım. 15 dk'lık! bekleme sonrasında telefondaki arkadaş bana AKK sonrası kampanya gereği hızımın 1 mbps olmasının normal olduğunu söyledi. Arkadaşım aç internet siteni bak diyorum papağan gibi aynı şeyi tekrarlıyor, elimdeki kağıtta da 3mbps yazıyor diyorum papağan hala aynı, biraz önce sitelerinin ekran görüntülerini ve imzaladığım formun görüntüsünü kendilerine tekrar gönderdim. 10 gün içinde döneriz diye mesaj attılar saolsunlar!

Birde utanmadan telefonda 3mbps için bir üst pakete geçmeniz lazım diyorlar. Çok samimi olarak söylüyorum parasında değilim. Çok şükür çok iyi bir şirkette çok iyi bir pozisyonda çalışıyorum, ancak ben bu kadar basit para kazanma(hırsızlık!) çabası görmedim.

• tivibu dediğiniz sanırım turkcell tv plus oluyor

sitelerinde 35 gb akk li paketin akk sonrası hızı 1 mbps

sizin tarifenizde 35 gb akk den sonra hız 1 mbps

şurada görebilirsiniz tüm paketlerin akk sonrası hızı 3 mbps ama 35 gb akk li tarifenin akk sonra hızı 1 mbps
    quote:

18. TURKCELL SUPERONLINE’ın Adil Kullanım Koşulları (“AKK”) gereği Kampanya kapsamında sunulan
    Fiber İnternet Hizmetinin hızını düşürebileceğini, Adil Kullanım Koşulları’nın kapsam, şart ve istisnalarının
    neler olduğunu bildiğimi ve Web Sitesi’nde yer alan bu düzenlemeler ile bağlı olduğumu, TURKCELL
    SUPERONLINE’ın Adil Kullanım Koşulları’nın kapsam, şart ve istisnalarını tarafıma ayrıca
    bildirimde bulunma zorunluluğu olmaksızın değiştirme hakkının saklı olduğunu ve bu nedenle
    değişiklikleri Web Sitesi’nden takip etmekle yükümlü olduğumu, bu doğrultuda Seçtiğim Tarife
    kapsamında yine Ek-1’deki tabloda belirtilen veri indirme (download) veya veri yükleme (upload) Hız Alanı
    sınırlarını ilgili her bir ay içerisinde aşmam durumunda, tarafıma herhangi bir aşım ücretinin
    yansıtılmayacağını, içinde bulunulan ilgili ay sonuna kadar indirme (download) hızımın 25mbps/35GB hız
    alanlı tarifeler için 1 Mbps
    , Kampanya kapsamındaki diğer tarifeler için 3 Mbps, yükleme (upload) hızımın
    ise tüm tarifeler için 1 Mbps olacağını, takip edilen aya girildiğinde ise internet hızımın tekrar Seçtiğim
    Tarifenin Ek-1’deki tabloda belirtilen erişim hızı ile devam edeceğini, bulunan ay içinde belirtilen hız
    alanının aşılmaması durumunda ise erişim hızında herhangi bir değişiklik olmayacağını bildiğimi,

http://www.superonline.net/kampanyalar/turkcell-tv-kampanyalari/muhtesem-3lu-kampanyasi
    http://s2.superonline.net/DeviceDocumentLibrary/bireysel/muhtesem_3lu.pdf

ama sizin sözleşmenizde o madde yok

belki de siz şikayet ettikten sonra eklemişlerdir o maddeyi. Ama şu an sizin elinizdeki taahhütnamede öyle bir ibare yok.

sitede ne yazdığının bir önemi yok sizin elinizde sözleşme geçerli.

tuketici.btk.gov.tr ye bu taahhütnamenin altında imzalarınızda çıkacak şekilde fotoğrafları ekleyerek şikayet yazın. Sitelerindeki sözleşmenin geçerli olmaması gerektiğini ve hızınızın 1 mbps ye düşmemesi gerektiğini söyleyin.

• Ewet hocam, biraz önce superonline'dan aradılar, zaten aynı madde içinde değişikliği kabul etmek zorunda olduğumuz ibareside var. Müşteri temsilcisi arkadaş inatla seçtiğim paketin akk sonrası hızının 1 mbps ye düşürüleceğini kampanyanın başından beri böyle olduğunda inatçı bana yanlış sözleşme mi imzalatıldı diyorum, ses yok. 18. maddedeki değiştirme hakkını mı kullanıyorsunuz yani diyorum yine ses yok, ucuzluğun bu kadarını gerçekten turkcell den beklemezdim.

Gönderdiğiniz adresten başvuru yapacağım teşekkür ederim, parasının ... şu saatten sonra yapmazlarsada parası neyse verip kapattıracağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmede değişiklik hakkını kullandı iseler önceden bildirmek zorunda değiller mi yahu.Bi de değişiklik olursa cezai bedel ödeniyor muydu ki?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam önceden bildirim yapmadan değişiklik hakları olduğunu söylüyor sözleşme, değişklikleri internet sitemizden takip edeceksiniz diyor, işin özü devletimiz saolsun bizi firmaların kucağına atıyor.

Buradaki sorun şu; ya firma değişiklik yaptım kardeşim diyecek ki bu prestij açısından oldukça önemlidir onu demek istemiyorlar çünkü sözleşmeyi olağan üstü bir durum yokken değiştirdiğini kabul etmeleri müşteri memnuniyetini sallamadıklarını ve güvenilmez bir firma olduklarını gösterir, yada bana yanlış sözleşme imzalattılar ve kıvırmaya çalışıyorlar ki gerçekten orjinalinin böyle olduğunu bilsem bunu seçmezdim. Ben günde binlerce liralık 10 tane teklif hazırlarım ortalama, hepsinin altında kur farkı %5 in üzerinde vuku bulursa değişiklik hakkımızı saklı tutarız gibi bir ibare vardır. 6 senedir bi kere uygulamadım. Uygularsam teklif verdiğim firmayı geç piyasada adımız çıkar çünkü.

• 5 tl için düşük akk li paketi almışsın, değdimi 5 tl ye?
  • 5 tl yi sana ayırdım dostum

• tmhwish T kullanıcısına yanıt
    sana sözleşmede verdiği yükümlülükleri yerine getiremiyorsa ya da sözleşmedeki yükümlülüklerini senin aleyhine olacak şekilde değiştiriyorsa her hangi bir cayma bedeli ödemeden aboneliğini sonlandırabilirsin.

şu an sözleşmende 3 mbps hız yazıyor ama biz onu 1 mbps olarak değiştirdik diyorsa bu senin aleyhine bir değişiklik olduğu için herhangi bir ceza ödemeden aboneliğini sonlandırabilirsin.
  • Bence kıllatmaya yıllarca mahkemelerde dolanmaya değecek mevzu değil. Hem ben 3lü kullanıyorum
    50mbit 100gb için 69ödüyorum. Sen nasıl 32gb usb bellek gibi bir kotaya 65 ödüyorsun anlamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: tmhwish

5 tl yi sana ayırdım dostum

5 tl ni ben tamamlayayım normal pakete geç, burda ağlama krizine girmekten kurtulursun.
  • superonline bayii veya çalışanısın sanırım. Yüksek kalite hemen kendini ele veriyor.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam tekrar aynı şekilde başvurumu yaptım. İsterse mahkemeye gitsin iş hiç önemli değil.

Şubat sonunu ayrıca iple çekiyorum şenlik turkcell için orada başlayacak, şirketime taahütnamenizi yenileyelim efendim diye geldiklerinde 80 hat 80 3g modemi rakip firmadan alacağımı taahhütnamesine uymayan firmayla çalışmayacağımı söyleyeceğim. Gelen rakip firma elemanınıda nazımın geçtiği tüm müşterilerime yönlendirip referans olacağım.

Kimse kusura bakmasın böyle bir durumda dersin ki efendim size yanlış bilgilendirme yapılmış işin doğrusu bu kusura bakmayın, hatadır olur der geçerim. Hatanı kabullenmezsen iş hukuki boyuta geçer, edeceğin karıda avukat masrafı yaparsın büyük ihtimalle daha fazlasını zarar edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmhwish -- 26 Ekim 2016; 18:13:03 >
  • Hocam inan hiç araştırmadım, zaten superonline kullanıyordum mail geldi fiber binanızda diye öyle bulaştım, açıkçası hiçte dikkat etmem 3-5 lirasına belki çok daha uygun kampanyalarda vardır. Ancak kimsenin karşısındada haklıyken haksızmışım gibi ezilmem prensip meselesi diyeyim.

• tmhwish T kullanıcısına yanıt
    turkcell-kurumsal-iletisim@turkcell.com.tr turkcellin kurumsal iletişim e posta adresi

musterihatti@superonline.net burası da superonline kurumsal e posta adresi

quote:

merhabalar,

sözleşmemde bulunan akk sonrası hızı kafanıza göre benim aleyhime olacak şekilde düşürüp sözünüzü yerine getirmediniz.

şubat ayından sonra şirketimde kullandığım 80 hat ve 80 3G modemi turkcell hattımdan başka hatta taşıyacağım. Sizin gibi sözünü tutamayan sağlayıcılarla iş yapamam

diye kendi şirketinizin mail adresi varsa oradan mail atın.

muhtemelen bir iki gün içinde şirketinize bir iki yetkili damlar. Bireysel pazarda kullanıcıları pek takmazlar ama kurumsal pazar bambaşka.

• quote:

superonline bayii veya çalışanısın sanırım. Yüksek kalite hemen kendini ele veriyor.

İşine gelmeyince hemen çamur at.

5 lira tasarruf edicem derken tongaya geldin işte.
  • Tongaya mongoya gelmedim. Okuma yazman mı yok yukarda taahhütname görüntüsü var.

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Gerek yok hocam 500 lira para değil. Turkcell çoktan kaybetti. Söktüm bile modemi tvplus'ı

• quote:

Tongaya mongoya gelmedim. Okuma yazman mı yok yukarda taahhütname görüntüsü var.

He evet okuma yazmam yok, bu yazılanlarıda zaten bilgisayar benim yerime yazıyor.

Bu kadar bık bık edeceğine ver aylık 5 tl daha AKK sonrası hızın 3 mbit olsun işte ne diye yaygara yapıyorsun?
    35gb akk nedir yahu hiç mi internete girmiyorsun? Belki sana ev interneti gereksizdir, uydu ile izlesene tv ni sen?
  • muratai kullanıcısına yanıt
    şu an atıyorum 100 gb kotalı paketi kullanıyorsun

kotayı geçtin hızın 1 mbps ye düştü.

aradın superonline nı adamlar dedi ki biz bu paketi değiştirdik artık akk sonrası hız 1 mbps

ama istersen 5 ₺ daha ver kotanı biraz arttırırız hızın da 3 mbps olur.

ahh çok iyi ya tamam vereyim 5 ₺ daha ne olacak mı diyeceksin.
  • muratai kullanıcısına yanıt
    Olsun ingiltere Premierlig için değer bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.