Şimdi Ara

Şüpheli araç ilanı, DİKKAT!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teknikçi bir devlet böyle bir olayı/şikayeti kamu davasına çevirirdi.

Şöyle diyebilir mesela: Otomotiv insan hayatını ilgilendiren ciddi ibr iştir, siz bu "km" ile oynayarak insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz, otmotoiv alanında çalışabilecek ciddiyet ve bilince sahip değilsiniz. Bu defa şu kadar ceza ve zararların tazmini, tekrarında ise bu ülkede bir daha araç alıp satamazsınız.

Bu işlere sadece kişiler arası hukuk olarak bakılan başka ülkelerde de bu km düşürme yaygın. ABD'de mesela özel satıcı, ilk sahibi dahi olmasa eğer sayaçtan şüpheleniyorsa bunu bildirmek zorunda olduğu kanunlarında açık madde olarak yazıyor.

Kanun ne yazmakla, ne okumakla biter. Hiç kimse de hepsine tek başına hakim değildir. Burada asıl önemli olan şey teknikçi düşünebilen, modern ve geleceğe uygun refleksleri sürekli geliştirebilen bir devlet. Teknik alanlarda sadece yasa tercüme etmek sürekli geri kalmanın garantisidir. Bu ülke 1986'da 15. büyük ekonomiyken şimdi 19. sırada. G-20'de topun ağzında. Belki işimle alakalı olduğu içindir, sebepleri en çok teknik anlayışta eksiklik olarak görüyorum.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 2 Ocak 2015; 11:47:21 >

• bağcılar otocenter şaşırmadım
  • Deli sokağa mıçsa devletten bileceksiniz. Bakınız : devlet bize bahmiiii

Dürüst galeri görmedim şimdiye kadar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Suçlu galericiler mi?

Bence hayır

Ortada kamu düzenini,adaleti

Sağlayacak devlet olmazsa

Hırsızlık,dolandırıcılık,

yolsuzluk,ve her türlü suç alır

başını gider.

Adaletin doldurmadığı boşluğu

Yasadışı işlerle doldururlar

Muayene istasyonları basit bir yazılım geliştirip bu sıkıntıyı çözebilir. Mesela 2012 yılında 125875 km ile muayeneye giren araç 2014 de 105274 km ile giriyorsa sistem hemen en yakın emniyet birimine haber vermeli ve araç trafikten men edilip km yi düşüren şahıslara da caydırıcı cezalar vermeli (en az 2 yıl ağır hapis + en az 500.000 TL para cezası) tabi bir de alım satımlar esnasında km kontrolü yapılıp aynı sistem oralarda da geçerli olmalı. Ayrıca mağdura suçlu tarafından araca verdiği paranın en az 1.5 katı tazmin ettirilmeli. Bakın bakalım o zaman yapabiliyorlar mı bir daha

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

kmsi düşürülmeyen araç mı var ki Yalnız insanımız da iyimser 2009 model yani nereden baksan 6 senelik aracın 65 binde olmasını bekliyor, en az kullanılsa İstanbul gibi bir yerde dizel araç 100 bini geçer o yaşta. Geçmedi diyelim arkadaşında dediği gibi çevrede anında satılır o araç galeriye düşerse de orada anında satılır, galericiler birbiriyle paslaşıyorlar çünkü.

2004 Clio 101 binde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu iş devlet ve vatandaş el ele düzelir.boyle sıkıntıları Sadece forumlarda değil bimer vb. Kurumlara da iletmek lazım. Tabi münferit değil.

Genelde burada kendi kendimize dovunuyoruz gibime geliyor...

• Bunları biriktirip ifşa edeceksin el ilanı gibi dağıtakcaksın bütün istanbula'a.

• quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

quote:

Suçlu galericiler mi?

Bence hayır

başını gider.

Muayene istasyonları basit bir yazılım geliştirip bu sıkıntıyı çözebilir. Mesela 2012 yılında 125875 km ile muayeneye giren araç 2014 de 105274 km ile giriyorsa sistem hemen en yakın emniyet birimine haber vermeli ve araç trafikten men edilip km yi düşüren şahıslara da caydırıcı cezalar vermeli (en az 2 yıl ağır hapis + en az 500.000 TL para cezası) tabi bir de alım satımlar esnasında km kontrolü yapılıp aynı sistem oralarda da geçerli olmalı. Ayrıca mağdura suçlu tarafından araca verdiği paranın en az 1.5 katı tazmin ettirilmeli. Bakın bakalım o zaman yapabiliyorlar mı bir daha

bu sistem tutmaz

• km düşürmek, pert aracı hasarsız diye satmanın elbette bi açıklaması olamaz... ama bizim milletinde büyük çoğunluğunda yanlış var. 100 binde ki arabaya ölmüş, bir parça değişen 2 3 parçası boyalı arabaya pert muamelesi yapılmamalı... en son arabamı satarken 3 parça boyası var diye nerdeyse uçurumdan aşağıya yuvarlanmış muamelesi gördü, açıkçası insan bi an diyor böyle adama pert araba müstahak
  • Araba bakarken Bagcilar Yazisini gördüğümde ilani açmıyordum bile.Temiz düzgün araba bulmak artik gerçekden cok zorlaştı.

Galericiler kaşla göz arasinda kapiyorlar.Temiz arabalarida çevresindeki eş dost yakina satiyorlar yani ilana koymuyorlar.

Bize Ford Otokoç Hatasiz diye sattigi arabada arka tampon boyali çikti.Dusunun yani kurumsal bir firma İtiraz edip parayi tekrar alabilirdik ama ne gerek var Zaten zorla bulmuuz

Tavsiyem Bayilerin 2.El araçlarina bakmaniz sahibinden daha temiz oluyor
  • conquête kullanıcısına yanıt
    Eğer çok sağlam bir alt yapı uygulanıp alım satım esnasında da km kontrolü yapılırsa bence tutar. Siz biraz fazla karamsar kalmışsınız bence
  • plaka daha önce bir aracın plakası olabilirmi saseden sorgulattınız tekrardan..
  • Şaseden sorgulatmadım, böyle bir olay mümkünse o da olabilir. Mesajımı düzenleyeyim o zaman adamların günahını almayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

galerici çakallık yapıp km düşürcekse devlet buna ne yapsın. Uzaktan takip sistemi kursa bu seferde devlet bizi dikizliyor olacak. Bu tutumunuzu hiç beğenmedim!

Devleti yönetenler halktan eşek yüküyle vergi alır

Yetmez verginin vergisini alır

Adalet,eğitim, güvenlik,sağlık için diye söyler

Vatandaşda soruyor;

eğitim,adalet, sağlık, güvenlik nerede??

Adalet düzgün ve hızlı işlese

Kim kanunsuz işler çevirir

• quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

muayne istasyondada sıkıntı var, daha önce daha az km belli görünüyor ama kayıt altına alıyor

Peki ne yapacaktı. Senin araban daha önceki muayeneye girdiği km'den daha düşük. Olmaz. Muayeneden geçemezsin. Arabanı götür çüpe at mı diyecek. Gerçek km'sini de Allah'tan başka kimse bilemeyeceğine göre vatandaş ne yapsın.

Muayene istasyonunun km uygulaması gayet yerinde bir uygulama. Ben km'yi kayıt altına alıyorum. Araba alırken sorgulat. Görürsün. diyor istasyon. Daha ne yapabilir.

Bence istasyonlar km'leri de kaydetmesin. Kimsenin midesi bulanmaz. Ne dersiniz.
  • quote:

quote:

galerici çakallık yapıp km düşürcekse devlet buna ne yapsın. Uzaktan takip sistemi kursa bu seferde devlet bizi dikizliyor olacak. Bu tutumunuzu hiç beğenmedim!

Vatandaşda soruyor;

Hararetlenmeye gerek yok.Başka konulara sapmayada gerek yok. Ben farklı bir şey anlatmaya çalışmıştım fakat ya siz anlamadınız yada anlaydınızda işinize gelmedi.

• quote:

quote:

Vatandaşda soruyor;

Peki o zaman. Eleştirmeyin. Çözüm getirin. Galerici adamın km'yi geri almaması için ne gibi bir çözümünüz olabilir. Buyurun. Söyleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 2 Ocak 2015; 16:12:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Teknikçi bir devlet böyle bir olayı/şikayeti kamu davasına çevirirdi.

Şöyle diyebilir mesela: Otomotiv insan hayatını ilgilendiren ciddi ibr iştir, siz bu "km" ile oynayarak insanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz, otmotoiv alanında çalışabilecek ciddiyet ve bilince sahip değilsiniz. Bu defa şu kadar ceza ve zararların tazmini, tekrarında ise bu ülkede bir daha araç alıp satamazsınız.

Bu işlere sadece kişiler arası hukuk olarak bakılan başka ülkelerde de bu km düşürme yaygın. ABD'de mesela özel satıcı, ilk sahibi dahi olmasa eğer sayaçtan şüpheleniyorsa bunu bildirmek zorunda olduğu kanunlarında açık madde olarak yazıyor.

Kanun ne yazmakla, ne okumakla biter. Hiç kimse de hepsine tek başına hakim değildir. Burada asıl önemli olan şey teknikçi düşünebilen, modern ve geleceğe uygun refleksleri sürekli geliştirebilen bir devlet. Teknik alanlarda sadece yasa tercüme etmek sürekli geri kalmanın garantisidir. Bu ülke 1986'da 15. büyük ekonomiyken şimdi 19. sırada. G-20'de topun ağzında. Belki işimle alakalı olduğu içindir, sebepleri en çok teknik anlayışta eksiklik olarak görüyorum.

edit: imla

Bizde şu yok bu yok deniliyor doğrudur fakat onlarında bu konuda açıkları var. Misal çoğu avrupa ülkesinde ruhsatı üzerinde olan aracı alın çalın kısacası eğer araç ihbar edilmezse yada edilmeden önce aracı kendi üstünüze yapabilirsiniz. Satış belgesi filan falan gerekmiyor. Bunun gibi onlardada bir sürü durum var onun için başka ülkeleri örnek vermeye gerek yok bence.
    Ama bizde hukuk diye birşeyde yok doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ışıklılımühendis20

quote:

Suçlu galericiler mi?

Bence hayır

başını gider.

Bilişim çağında en zor iş sahtekarlık yapmak.

Devlet bana göre bilerek bunlara gözyumuyor

Hırsız,dolandırıcı,namussuz,rüşvetçi hep ortalıkta gezer.ben bunlara sivil terörist diyorum.

Sivil teröristler halkın başına bela olur,meşgul eder,yorar

Demekki devlet halkın sırtından sopayı eksik etmek istemiyor

Fikir suçlusu bulunanlar hızlıca yakalanıp içeri tıkılır ama.

• iniyesta kullanıcısına yanıt
    O zaman emeği geçen herkesi Allah bildiği gibi etsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.