Şimdi Ara

Supplement Firmalarının Casein Protein Oyunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Lightning Returns

Tek gerekli supplement multivitamin/omega ve creatinedir.

Gerisi parasını çar çur etmek isteyenler için janjanlı paketler.
    Ama yurdum insanı bilimsel makale okumak yerine forumlarda kullanıcı yorumları ve supplement firmalarının kendi dergilerinde yaptıkları yorumları okuduğu için supplement firmaları paraları balya balya atıyor kasasına.

konuyla alakasız ama neden multivitamin/omega ve creatine gerekli?
    diğer aminoasitler ve protein alımı neden gereksiz?
  • Düzgün bir beslenme progrmaınız var ise zaten protein ve amino asit değerlerini normal gıdalardan karşılarsınız.

Omega3 kalp sağlığı kollestrol ve yağ yakımı vs için en faydalı gıda spor yapın yapmayın
    creatine de belkide tek etkisi kanıtlanmış suplementtir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justorcun

quote:

Ama yurdum insanı bilimsel makale okumak yerine forumlarda kullanıcı yorumları ve supplement firmalarının kendi dergilerinde yaptıkları yorumları okuduğu için supplement firmaları paraları balya balya atıyor kasasına.

Mutli-vitamin , balık yağı ve creatin beslenmeni tamamlar çünkü.

Mesela alıcağın bcaa veya preworkout ürünler ekstradır. Ama bunlar değil.

Günlük creatin ve balık yağı ihtiyacını kapatmak için çook fazla et yemen gerekir. Aynı şekilde vitaminler ve mineraller içinde meyve sebze çok tüketmen gerekir. Bu pek mümkün olmadığından bu 3 supplement diyetini tamamlar.

Eğer günlük protein ihtiyacını karşılayamıyosan protein tozlarıda bu açığı kapatmak için vardır. Diğer supplementler ekstraya girer yani.

• quote:

quote:

Konuyla gayet alakalı aslında sorunuz;

Aminoasitler zaten proteinlerin yapı taşıdır, yeterli beslenildiği takdirde supplement firmalarının size dayattığı şekilde 'antremandan hemen sonra,gh için yatmadan önce' gibi kritik zamanlamalar geçerli değildir.
    Vücut öğünlerinizde vücudunuza giren aminoasitleri 1-2 saat içinde dışkılamaz. Beslenmenizi düzgün yapın ve bu gibi konulara kafa yormayın geliştiğinizi görüceksiniz ve elbette paranız cebinizde kalıcak.

Protein tozu alımı şöyle gereksiz :

Yine belirttiğim suppelement firmalarının kendi dergilerinde yazılan ve internette yayılan vücut ağırlığının 3 katı gibi protein dayatmaları tamamen bu kadar besinin doğal yollardan karşılanmasının çok zor olması ve çözümü supplementlerde aratmak içindir. Ve yine yukarıda yazdığım gibi beslenme güzel olduğu sürece antremandan hemen sonra hemen önce protein alımı şart değildir,sizi katabolik hale sokmaz korkmayın.
    Whey protein kullanımı ile ikinci bir yanlış ise salonlarda sık sık gördüğüm antreman biter bitmez protein shakelere koşmaları, antreman sonrası yarım saat kadar besin almamak en iyisidir.

Günlük gerekli vitaminleri tamamen almak için çok miktarda meyve sebze tüketmek gerekir, özellikle meyvede şeker bulunduğundan vitaminlerin tamamnının doğal yollardan karşılanmaya çalışması çok gerçekçi değil.
    Omega ise spordan bağımsız sürekli kullanılması gereken bir destektir.

Creatine ŞART olmamakla birlikte işe yaradığı kanıtlanan bir supplementtir. Günlük 3-5 gram creatine doğal yollardan almaya kalktığımızda kilo kilo kırmızı et yememiz gerekir ki bu da gerçekçi değildir.

Bunun dışında pre-workout ürünleri işe yarayan fakat kişiye odaklanma hariç pek katkısı olmayan ürünlerdir, benzer beta blokerlar sınavlara hazırlanan öğrenciler tarafından da kullanılmaktadır.

İş dönüp dolaşıp beslenmeye geliyor kısacası, siz beslenmenizi doğru yaptığınızda supplementlere ihtiyacınız kalmıyor.

Ve bu tür konularda referansınız salondaki hocalar,steroidli şahıslar ya da kullanıcı yorumları yerine bilimsel makaleler olsun her zaman.

• Lightning Returns kullanıcısına yanıt
    Antrenmandan hemen sonra almayla yarim saat sonra almasinda ne fark var ? Ben cok onemsemiyorum bazen yanima shaker almayi unuttugum oluyor ama hemen almayla almama arasinda bir fark yok diye biliyordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlıs anlasılma olmasın, bende yıllardır antreman yapıyorum. cogu zaman supp kullandım. faydalarını tabiki gordum, su an etrafımda benim haricimde herkes steroid kullanıyor..
    4-5 ay once supp kullanmayıda bıraktım.. o yuzden boyle bır soru sormustum.. beslenme malesef hergun aynı olmuyor.. hergun lapa tavuk bagırsakları zor duruma sokmaya basladı :) son 2 aydır ev yemekleri yiyorum..
    multivitamin ve balık yagı mantıklı ama creatini yine kullanmam.. su tutmaktan baska bir getirisi yok ve onu da kur halinde kullanmayınca bobreklerde sıkıntı cıkartıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

Antrenmandan hemen sonra almayla yarim saat sonra almasinda ne fark var ? Ben cok onemsemiyorum bazen yanima shaker almayi unuttugum oluyor ama hemen almayla almama arasinda bir fark yok diye biliyordum

Antremandan sonraki yarım saatlik süreç kaslara çok fazla kan pompalandığı ve hormonel açıdan anabolik olduğunuz evredir, bu süreçte gerek inüsilin seviyesi ile gerek kanı mideye sindirime çekerek ziyan edilmemesi gerekir.

Özellikle bazı insanlar antremandan çıkar çıkmaz soyunma odasına bile girmeden jelibon falan yiyiyor,yazıktır.
  • quote:

yanlıs anlasılma olmasın, bende yıllardır antreman yapıyorum. cogu zaman supp kullandım. faydalarını tabiki gordum, su an etrafımda benim haricimde herkes steroid kullanıyor..
    4-5 ay once supp kullanmayıda bıraktım.. o yuzden boyle bır soru sormustum.. beslenme malesef hergun aynı olmuyor.. hergun lapa tavuk bagırsakları zor duruma sokmaya basladı :) son 2 aydır ev yemekleri yiyorum..
    multivitamin ve balık yagı mantıklı ama creatini yine kullanmam.. su tutmaktan baska bir getirisi yok ve onu da kur halinde kullanmayınca bobreklerde sıkıntı cıkartıyor..

Su tutması kişiden kişiye göre değişmekle beraber, beslenme programına da bağlı biraz.
    Creatine favorimdir, ve yıllardır su tuttuğunu görmedim.
    Forumlarda okuyorum creatine bıraktıktan sonra söndüm, 3 kilo verdim vs. yazılar. Creatine amacı su tutması değildir zaten. Gelişime de dolaylı yoldan etkisi olup amacı tükenme noktalarında enerji vermesidir.
    Kür dediğiniz ne oluyor bilmiyorum zira kür kelimesi ilaçlarla ilgilidir, cycle edip etmemek size kalmış. Böbreklerimi yorduğuna şahit olmadım bunu en iyi takip etmenin yolu hastaneye gidip tahlil yaptırmaktır, tahlil sonucuna göre ara verip kullanırsınız.

Ama tabiki creatine diğer tüm supplementler gibi mucize farklar yaratmaz, çeşit çeşit göz boyayan supplementlerden farkı bilimsel verilerle işe yaradığı destekleniyor oluşu.

Herkese sağlıklı sporlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.