Şimdi Ara

Supplement Firmalarının Casein Protein Oyunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burda bazı gerçekleri açığa vurmak istiyorum. Yabancı forumlarda , bazı youtuberlarca bilinen ve anlatılan bir konu. Türkçe olarak hiç bir yazıya rastlamadım. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum. Fazla bilimsel açıklamaya kaçmıcam biliyorum sevmiyosunuz.

Öncelikle casein protein nedir onun tanımını yapalım. Sindirimi yaklaşık 6-7 saat süren proteindir. Genel olarak gece yatmadan önce veya öğün aralarında kullanılır. Supplement firmalarının araştırmalarına(!) göre geceleğin yavaş sindirilen protein almak hızlı sindirilen protein almaktan çok daha iyi.

Şimdi burda bir sorun var. Günlük protein ihtiyacı max 200g olan birini ele alalım. Bu arkadaşın günlük 250g da protein alsa 500g da alsa vücudunun kas yapmak için kullanabileceği miktar 200g. Çünkü bu arkadaşın sınırı bu. Bu arkadaş gün boyunca 180g protein aldı en son gece öğününü yiyip yatıcak. Açığı 20g .

Son öğünde yatmadan önce 20g casein almasıyla whey protein alması veya herhangi ortalama sürede sindirilen bir protein alması arasında fark yok. Çünkü vücudunuzun umrunda değil ne sürede sindirildiği. İhtiyacı kadarını alır gerisini boşverir. Günlük protein ihtiyacıdınızı veya kalori ihtiyacınızı 8-10 saatte almanız veya 16-18 saatlik bir dilimde almanız bir şeyi değiştirmeyecektir. Vücut günlük ihtiyacı karşılandığı sürece bunu umursamaz.

Peki casein proteinleri bu kadar satılıyo ediliyo nedir bunun olayı ?

Çok basit. Fiyatlara bakarsanız casein proteinler ve blend proteinler , whey proteine oranla çok daha pahalıdır. Whey'in yanında daha pahalı olan casein ve blend proteinleri satıp ekstradan kar ediyolar.

Gece yatmadan önce casein almanın whey almaya oranla çoook daha iyi olduğunu belirten makaleler bulabilirsiniz. Yeterli para olduktan sonra istediğiniz şey hakkında makale yazdırmak sorun değil. Bu tür yazıları yazanlarında günlük kg başına 4-5g protein tavsiye ettiğini de unutmayın.

• ilginç.

bir ara almayı düşündüm ama vazgeçtim.

dünya da herşey ürün satmak için yapılıyor bencede..
  • Aynen öyle. Ben bir adım ileri gidip, vücuttaki kilo başına 2 gram proteinin de abartılan bir rakam olduğunu söyleyeceğim. Çünkü bu mantığa göre Ronnie Coleman ile Burger King'den çıkmayan obez bir herifin protein ihtiyacı aynı olacak. Bilmiyorum, çok ciddi bir pazar payı var supplementlerin ve mucize gibi gösterilseler de ben hiçbir supplemente ihtiyaç duyulmayacağını düşünüyorum.
  • Hiç supplement ile tabiki mümkün ama
    Suppleentler biraz da motivasyonu artırmıyor mu sizce.
  • Muptela kullanıcısına yanıt
    Aynen, hatta bence en büyük etkisi bu. Ciddi anlamda, supplement kullanmayan ve diyeti tamamen düzgün birisi ile supplement kullanıp diyeti tamamen düzgün birisi arasındaki tek farkın bu olduğunu düşünüyorum ben. Kreatin ve preworkout supplementleri bu genellemenin dışında tutulabilir.
  • casein satin alinabilir ara ogunler icin iyidir ama yatarken birsey tuketmeye gerek yok harika vucuda sahip olan bircok kiside kullanmaz zaten. ha illa bisey yencekse yatmadan once light beyaz peynir casein supplementinden daha ucuza gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

casein satin alinabilir ara ogunler icin iyidir ama yatarken birsey tuketmeye gerek yok harika vucuda sahip olan bircok kiside kullanmaz zaten. ha illa bisey yencekse yatmadan once light beyaz peynir casein supplementinden daha ucuza gelir

Yazıyı okumadınız sanırım. Hangi tip protein aldığınızın bir önemi yok diyorum. Yavaş veya hızlı sindiriliyo olması önemli değil ara öğünde veya gece yatarken. Casein ara öğünler için iyi diyosunuz ancak whey daha iyidir. Caseinin biyolojik değeri whey den daha düşük.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok güzel olmuş yazı,umarım arkadaşlarımız dikkate alırlar

''Son öğünde yatmadan önce 20g casein almasıyla whey protein alması veya herhangi ortalama sürede sindirilen bir protein alması arasında fark yok. Çünkü Vücut günlük ihtiyacı karşılandığı sürece bunu umursamaz''

budur ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lentus

Burda bazı gerçekleri açığa vurmak istiyorum. Yabancı forumlarda , bazı youtuberlarca bilinen ve anlatılan bir konu. Türkçe olarak hiç bir yazıya rastlamadım. O yüzden böyle bir konu açma gereği duydum. Fazla bilimsel açıklamaya kaçmıcam biliyorum sevmiyosunuz.

Öncelikle casein protein nedir onun tanımını yapalım. Sindirimi yaklaşık 6-7 saat süren proteindir. Genel olarak gece yatmadan önce veya öğün aralarında kullanılır. Supplement firmalarının araştırmalarına(!) göre geceleğin yavaş sindirilen protein almak hızlı sindirilen protein almaktan çok daha iyi.

Şimdi burda bir sorun var. Günlük protein ihtiyacı max 200g olan birini ele alalım. Bu arkadaşın günlük 250g da protein alsa 500g da alsa vücudunun kas yapmak için kullanabileceği miktar 200g. Çünkü bu arkadaşın sınırı bu. Bu arkadaş gün boyunca 180g protein aldı en son gece öğününü yiyip yatıcak. Açığı 20g .

Son öğünde yatmadan önce 20g casein almasıyla whey protein alması veya herhangi ortalama sürede sindirilen bir protein alması arasında fark yok. Çünkü vücudunuzun umrunda değil ne sürede sindirildiği. İhtiyacı kadarını alır gerisini boşverir. Günlük protein ihtiyacıdınızı veya kalori ihtiyacınızı 8-10 saatte almanız veya 16-18 saatlik bir dilimde almanız bir şeyi değiştirmeyecektir. Vücut günlük ihtiyacı karşılandığı sürece bunu umursamaz.

Peki casein proteinleri bu kadar satılıyo ediliyo nedir bunun olayı ?

Çok basit. Fiyatlara bakarsanız casein proteinler ve blend proteinler , whey proteine oranla çok daha pahalıdır. Whey'in yanında daha pahalı olan casein ve blend proteinleri satıp ekstradan kar ediyolar.

Gece yatmadan önce casein almanın whey almaya oranla çoook daha iyi olduğunu belirten makaleler bulabilirsiniz. Yeterli para olduktan sonra istediğiniz şey hakkında makale yazdırmak sorun değil. Bu tür yazıları yazanlarında günlük kg başına 4-5g protein tavsiye ettiğini de unutmayın.

Katiliyorum supplement ler dunyanin en overrated seyi bence. Yalniz gece yatmadan once whey almak sacmaliktir. Insulini ziplatmanin hicbir manasi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Apti Şakrak

casein satin alinabilir ara ogunler icin iyidir ama yatarken birsey tuketmeye gerek yok harika vucuda sahip olan bircok kiside kullanmaz zaten. ha illa bisey yencekse yatmadan once light beyaz peynir casein supplementinden daha ucuza gelir

Yazıyı okumadınız sanırım. Hangi tip protein aldığınızın bir önemi yok diyorum. Yavaş veya hızlı sindiriliyo olması önemli değil ara öğünde veya gece yatarken. Casein ara öğünler için iyi diyosunuz ancak whey daha iyidir. Caseinin biyolojik değeri whey den daha düşük.

isin icinde kan sekeri ve tokluk hissi gibi durumlarda var yalniz.
  • Ciddi anlamda supplementlerin tek etkisi bence placebo.

Sen yemeğinden diyetinden ihtiyacını karşılıyorsan bence gerek yok.

Bende bu zamana kadar nerden baksanız 5000TL harcamışlımdır 2 senede. Şimdi düşünüyorumda çok gereksizmiş.

Elimdeki xtend te bitince hiç birşey kullanmayı düşünmüyorum.
  • doğru düzgün idmanını yaptıktan sonra gerisi teferruattır
  • Caseinin faydasını deli gibi gördüm inkara luzüm yok
  • Kazein hakkında olan yorumu ciddi seviyede saçma buluyorum, kimse kusuruma bakmasın.

Gece yatarken Casein tüketmenin çok basit bir nedeni var: İnsan gece uyurken, spor sonrası kadar olmasada, belli aralıklarla kas yıkımı yaşamaktadır. Bu kas yıkımları anında gerçekleşmemektedir, belli aralıklarla gerçekleşmektedir bu yüzden uzun emilimli bir protein çeşidi kullanmak mantıklıdır.

Çoğumuz ufak yaşta geceleri yatmadan süt içerdik, sebebi ne sanıyorsunuz? Süt'ün %80'i kazeinden oluşur ve gece boyunca kasları besler ve vücudun gelişmesinde faydalı olur.

Casein ile ilgili negatif yorumum ise gece alındığında vücudu ekstra çalıştırdığı için susuzluk hissi yaratabilmesi, bunun dışında gayet faydalı bir protein çeşidi olduğunu düşünüyorum...

Saygılar,
  • Kazeini sadece sabah-öğle arası alımda mantıklı buluyorum.

İhtiyacı olan miktarı ne zaman alırsa alsın önemi yok demişsiniz ama, ben tek seferde gerek kas kütlem yüzünden gerek yıllardır vücuduma öğrettiğimden dolayı 100gram proteini sentezlerim fakat beginner biri bunu yapamaz.

Gece kazein alımını anlamıyorum zaten. Çak whey içine tarçını öyle uyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoboi

Kazein hakkında olan yorumu ciddi seviyede saçma buluyorum, kimse kusuruma bakmasın.

Gece yatarken Casein tüketmenin çok basit bir nedeni var: İnsan gece uyurken, spor sonrası kadar olmasada, belli aralıklarla kas yıkımı yaşamaktadır. Bu kas yıkımları anında gerçekleşmemektedir, belli aralıklarla gerçekleşmektedir bu yüzden uzun emilimli bir protein çeşidi kullanmak mantıklıdır.

Çoğumuz ufak yaşta geceleri yatmadan süt içerdik, sebebi ne sanıyorsunuz? Süt'ün %80'i kazeinden oluşur ve gece boyunca kasları besler ve vücudun gelişmesinde faydalı olur.

Casein ile ilgili negatif yorumum ise gece alındığında vücudu ekstra çalıştırdığı için susuzluk hissi yaratabilmesi, bunun dışında gayet faydalı bir protein çeşidi olduğunu düşünüyorum...

Saygılar,

Broscience.

Tartışmaya girmeyeceğim. Vücudun yapısını ve işleyişini öğrenmenizi tavsiye ederim öncelikle. He zaten 8-10 saat hatta 15-16 saat protein almadınız diye kas yıkımı gerçekleşiceğini düşünüyosanız blocklayın beni.

• yine mi casein whey tartışması
    supplement gereksinimin dahilinde alınan bir şey.
    insanların casein gereksinimi oldugu icin yıllarca üretiliyor bu ürün.
    sabah ögle aksam gece fark etmez;insan ne zaman gereksinim duyar ise kullanır.

antremanı 7 gibi bitirip hemen sonrasında wheyimi iciyourum
    eve 8 gibi gelip tavuk salatamı yiyorum.
    en gec 10 gibi de yatıyorum zaten

yatmadan 30 dakika öncede süzme peynirimi yiyip yatıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

yine mi casein whey tartışması

Casein ve whey tartışması için açmadım konuyu. Vermek istediğim mesaj hangi tip proteini hangi zamanlarda aldığınızın bir önemli olmadığını anlattım. Ancak mesaj yerine gitmedi sanırım. Baksana yukarda adam gece kaslarım yıkılıyo içmem lazım falan diyo.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

yine mi casein whey tartışması

Casein ve whey tartışması için açmadım konuyu. Vermek istediğim mesaj hangi tip proteini hangi zamanlarda aldığınızın bir önemli olmadığını anlattım. Ancak mesaj yerine gitmedi sanırım. Baksana yukarda adam gece kaslarım yıkılıyo içmem lazım falan diyo.

senin ne icin actıgını biliyorum fakat casein yada whey adı gecen her konu tartışmaya yol acıyor
    su an da gördügün gibi.

konunun gidişatı lorun casesin mi yoksa lor mu olduguna kadar gidecek besbelli..

eger öyle bir düşüncesi var ise icecek arkadaş
    yapacak birşey var mı :)

• Tek gerekli supplement multivitamin/omega ve creatinedir.

Gerisi parasını çar çur etmek isteyenler için janjanlı paketler.
    Ama yurdum insanı bilimsel makale okumak yerine forumlarda kullanıcı yorumları ve supplement firmalarının kendi dergilerinde yaptıkları yorumları okuduğu için supplement firmaları paraları balya balya atıyor kasasına.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.