Öncelikle geçmiş olsun. Anlamadığım arkadaşının ismini soyismini ve göndereciğin kargo firmasını neden söyledin. Arkadaşın kargoyu aldıktan sonra telefon numarasını vermen yeterliydi. İnşallah olay çözülür. |
Sürat Kargo'da bilgisayarımın çalınması ( Yeni dolandırıcılık yöntemi DİKKAT! ) (11.000 Tl ) (4. sayfa)
-
-
beni karakoldan aradılar drone satmışın parayı alıp vermemişsin diye oysaki hesabımı çalmışlar sarı sitede.
-
adamlar öyle gelişmişki belki kargoyu bile üstüne yapabilir.
-
söylemese bile kargo firmasını arayıp veya şahsen gidip benim kargom gelecekti der ve SATICININ adını verir sistemden sorgulama yapıp bilgi verirler
takip no, şube adı, il ilçe adı, bilgilerini verirse işi daha da zor tabi
bu gibi durumda ptt ile çalışacaksın
değerli ürünlerde sigorta yaptırıp öyle yollayacaksın kaybolma halinde sigorta tutarındaki bedeli öderler diye biliyorum.
ne idüğü belirsiz firmalarla çalışmayacaksın
ürünü kime yolladığını alıcıya belirtmeyeceksin
takip no vermeyeceksin
hangi il ve ilçede oturuyor söylemeyeceksin
adını soyadını vermeyeceksin
telefonunu vermeyeceksin
ürün karşıdaki kişiye ulaşınca bilgileri vereceksin
iki taraf da birbirini tanımayacak kargo ulaşana kadar.
-
elden satışta bile video fotoğraf falan çekmek gerek
adam parayı yanında sana eft olarak yolluyor
eve gidince parayı yolladım ürünü bana yollamadı diye suç duyurusunda da bulunabilir.
-
kuveyttürk sahabiye şubesinden utandın ben de
atmleri paramı yuttu
polis çağırıp üstümü arattılar bir de suçlu muamelesi yaptılar
polis gelene kadar içerde tutmuşlardı
tam bir ş...
senin ikametgahın başka şehirmiş burda ne arıyorsun falan yavuz hırsız ev sahibini suçlu çıkarır hesabı
hem atmleri bozuk hem de üste çıktılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 5 Ekim 2021; 10:59:9 > -
15 yaşındaki çocuğun cesaretine bak sen. Bu iş sadece bir çocuktan ibaret olmayabilir, dikkat et derim.
-
Öyle durumda direk şube dava açıyorsun tazminat senin kulun kölen oluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beklemeden kargoyu teslim eden şubeye dava açın. Lakin içeriği hakkında kanıtlanır bilgi olması gerekli.
-
O arkadaş kim merak ettim. Denk geliriz bizi de tongaya getirmesin.
-
Başında savma falan Yok burada. Kargodan şikayetçi olacağım dese alırlardı şikayetini. Diğer türlü şahısla alakalı nasıl bi şikayette bulunacak? Kargoyu veren kargo firması. Polis firmadan şikayetçi olacağım diyen birini geri çeviremez. Savcı ve polis adli konularda ortak hareket eder. Savcı polisin adli amiridir. Hani savcılıkta tek başına araştırmayacak olayı. Polise talimatı verecek yine polis bakacak yani. Farklı kurumlardır gibi lanse etmeseniz iyi olacak. İnsanlar sadece savcılıktan şikayetçi olunuyor sanıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
1) Ürünü satın almak isteyen adam tanıdığını bulur ya da yollar, kendi gelir senin şehrine inceler alıp gider. Daha önce bir çok şey sattım şehir dışına ne Param Güvende gibi şeyler kullandım ne sattığım şeyi gönderdim. Burada onlarca kişinin başına geldi zaten bu tip konular. Bir kere cihaz zarar görebilir kargoda bundan da mı korkmadın?
2) Adama neden arkadaşının ismini veriyorsun? Birde anlamadığım şey adam kargonun hangi şubeye geleceğini nereden biliyorda gelip o şubeden alabiliyor kargoyu?
Geçmiş olsun. Umarım kurtarabilirsiniz paranızı
Yok hocam thhde direk kargodan şikayetçi ol denmiş ancak polis de açabilirdi aslında dosya kovuşturabilirdi ama başından savmış gibi olduğundan polise laf ettim ne yaptılar bilmiyorum polisde yazının o kismını da değiştirdim
-
İşte vatandaş bilmiyor şikayetçi olunmaz sanıyor. Olacağım şikayetçi dese Yok olmaz diyemez polis. Kendi başı yanar çünkü. Alır şikayetini savcıya bilgi verir talimatını alır gönderir bitince evrak. Savcılık şart değil yani. Bu tip durumlarda.
Hocam ben biliyorum bütün şikayetlerin alınması gerektiğini ama orda polisler sen bunu thhye götür burdan bir şey çıkmaz kafasında oluyor o zaman vatandaş kanıyor buna ne olursa olsun resmi şıkayeti almak zorundalar ama sanki onlar ilgilenmiyormuş gibi davranıyorlar
-
Eğer milletvekili çocuğu falan olsaydınız çocuğun telefonundan adından konumunu bulmuşlardı gidip içeri almışlardı sorguya laptopu geri alırdın çoktan ama adelet bizde kişiye göre
-
Alıntı
metni:Hırsızın hiç mi suçu yok? Benzer bir olayın içindeyim şuan. Gece bu konuyu görmesem, belki akşam saatlerinde ben açacaktım böyle bir konu.
2 kez şubeyi arayıp söyledim, kimlik görmeden ve teslim kodu olmadan kargoyu vermeyin diye. Bir de twitterdan yurt içine yazdım, onlar da gönderdiğim şubeye söylemiş, aradılar beni, alıcı şubeye böyle mail atacağınız onaylıyor musunuz diye.
Hayır ben bir kayıt oluşturmasam, bunları kimlik görmeden ve teslim kodu almadan mı verecekler anlamadım.
Şubeyi 2. arayışımda konudan haberimiz var deyip kestirip attılar. 3. arayışımda daha güven verici bir cevap aldım ama kargom aktarma şubesinde yanlış araca yüklenmiş, yarına kalmış gönderi, geri de çağıramıyorum.
Peki ürünü alacak kişiyle neden bilgileri paylaştık, aklımıza böyle bir olasılık gelmedi, kişi de kapora attığı için gönlünü rahatlatmak için böyle bir şey istiyor sandık.
-
valla mı diyon?
avukat tanıdık vardı yakınlarımda o da ayıktırmıyor hiç
-
hocam polis biber gazımı aldı
cebimden milletvekilinin kartını çıkarıp gösterdim affedersin şeyinde bile olmadı
illa birileri arayacak öttürecek ondan anlıyorlar
oğlu olsan da baban boşver der geçer
yeter ki kafaya takmasın senin biber gazını almayı
-
aynen
şubede sıradayım bilmem kaç bin liralık ekran kartı yolluyorum 3 tane hem de
yandaki biri aaa bilmem kaç bin liralık kartı kargoyla yolluyor dedi
çıktım gittim başka kargo şubesinden yolladım
milleti ayıktırıp karpuz kabuğu düşürenlere dikkat.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X