Şimdi Ara

Süresi dolmuş bir alan adını kendi üzerime alabilir miyim? (admin ve ftp şifreleri elimde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgilerinin bir kısmına sahip olduğum .com uzantılı bir web sitesi var. Site uzun yıllardır başka birinin üstüne kayıtlıydı. Ben kendisine ödeme yapıyordum siteyi uzatsın, bu tarz işleri halletsin diye, bu sayede site sürekli yayında kalıyordu.

1 Haziran 2010 itibariyle süresi doldu sitenin ve sitenin adresini yazdığınızda artık yanda görülen not çıkıyor açılan web sayfasında "This domain is parked, pending renewal, or has expired. Please contact the domain provider with questions."

Fakat bu siteyi nasıl alacağımı bilmiyorum halihazırda.

Benim elimde sitenin domain administration şifresi var mesela, bir de ne işe yaradığını bilmediğim ftp bilgileri ve şifresi.

Bu elimde olan bilgiler siteyi kendi üzerime almaya ve süresini uzatmaya yeter mi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _GreeNEyEs_ -- 7 Haziran 2010; 14:13:43 >

• hayır yeterli değildir. ftp şifrelerini sitenizin yedeğini alıp farklı bir isimde çalıştırmak için geçerlidir. .com olan alan adınızın süresi bittiğinde 28 gün beklemeniz gerekir. Bu süre sonunda alan adınızı satın alabilirssiniz. ancak çok sağlıklı bir yol değildir. o yüzden ya alan adınızı aldığınız kişye yada onun çalıştığı firmaya derdinizi anlatmaya çalışmanız daha hızlı ve sorunsuz çözüm üretebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phidias

hayır yeterli değildir. ftp şifrelerini sitenizin yedeğini alıp farklı bir isimde çalıştırmak için geçerlidir. .com olan alan adınızın süresi bittiğinde 28 gün beklemeniz gerekir. Bu süre sonunda alan adınızı satın alabilirssiniz. ancak çok sağlıklı bir yol değildir. o yüzden ya alan adınızı aldığınız kişye yada onun çalıştığı firmaya derdinizi anlatmaya çalışmanız daha hızlı ve sorunsuz çözüm üretebilir.

phidias, teşekkür ederim bilgiler için. Açıkçası, alan adını alan kişiyle görüşmeden (hazır o da unutmuşken bu sitenin varlığını) nasıl halledebilirim diye düşünüyordum. Buradaki esas endişem, eğer kendisine böyle bir talepte bulunursam, sitenin alan adını uzatması ve bana tüm kullanım haklarını devrederken olması gerekenden yüksek bir ücret istemesi.

Peki, benim ihtiyacım olan şey nedir esasen? Domain-web hosting ile ilgili çok bilgi sahibi olmadığımdan soruyorum, bana bir şifre mi lazım, login yapılabilen bir web adresi mi?

Teşekkürler şimdiden...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.