Şimdi Ara

domain süresi bitmek üzere(yenilenmesse) kendi üstüme nasıl alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi domaini takip ediyorum eğer domain yenilenmezse kendi üzerime almak istiyorum bunu nasıl yapabilirim şubat ayında bitecek gece 24.00 bekliyorum online olarak direk kendi üstüme nasıl geçirebilirim yardımcı olurmusunuz

paypal hesabım var nasıl yapmam gerekiyor ?daha önce kayıtlı olan bir domain süre bittiği için almak gibi bir deneyimim olmadı nasıl olucak anlatabilirmisiniz daha önceden alınmış ben bunu süre bitiği için kendi üstüme alıp devam ettirmek istiyom

• domainin süresi bitmeden sen hiçbirşey yapamazsın
  • Domainler silinmeden önce 3-4 gün beklemeye alınırlar. Eğer domain çok kaliteli birşeyse hiçbir domain firması onu size yar etmez.

Bunların dışında domaini 30 ytl gibi bir fiyata backorder edebilirsiniz. Domain düştüğü anda firmanız eğer o domain daha önce o firmadan backorder edilmemişse sizin için domaini kayıt eder.(Daha doğrusu etmeye çalışır. Godaddy gibi firmaların backorder'da başarılı olmadığını söylemeliyim. Snapnames ve Pool.com'un backorderları tavsiye ediliyor.)

30 ytl veremem diyorsanız (ki her firmaya göre değişir) şansınızı deneyip bekleyebilirsiniz. Boşta görüp yakalama şansınız domainin kalitesine göre değişir.

Ayrıca domainler Pasifik saatine göre silindikleri için gece 24:00'ü beklemenizin bir anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talvehtia -- 12 Ocak 2007; 3:50:19 >

• Eğer domain boşa düşerse gidip isimtescil.net sitesinden kayıt ettirirsin. Zaten orada arama yapınca bu isim boşta kayıt ettirebilirsin veya isim alınmış gibi bilgi veriyor.

Sorun şu ki expire tarihi domainin boşa düşme tarihi değildir. Domain expire olduktan sonra 5 gün ile 85 gün arasında bir süre beklemen lazım. Bu süreyi önceden kimse bilemez. Ortalama 50 gün civarında bir süre beklemen lazım expire tarihinden sonra.

Varsayalım 55 gün sürdü senin domain için. Yani expire tarihinden sonra 55 gün sonra domainin boşa düşeceğini varsayıyorum. Bu durumda ne olur? Bu durumda registrar yani, kayıt firması domaini asla boşa düşürmeyebilir ve kendi üstüne geçirebilir. Bu konu çok tartışmalara neden oldu ama aynen bu dediğim şekilde uygulanıyor. Eğer domain günde 30'dan fazla ziyaretçi alıyorsa o domain asla boşa düşmez ve kayıt firması bu domaini kendi üstüne kayıt ettirir.

Eğer kayıt firması domaini istemiyorsa bu durumda yine öylece boşa düşmez. Önce arkadaşın dediği gibi açık arttırma sitelerinde satışa çıkar. Bu aşamada snapnames.com sitesinde domainciler isterlerse alabilirler. Ben mesela her zaman snapnames sitesinden düşmekte olan domainleri alıyorum. Pool.com çok başarılı bir firma değil. Onlar düşenlerin %5'ini alıyorsa snapnames %90'ını alıyor.

Backorder yöntemi snapnames dışında (yani godaddy.com da veya başka yerlerde) neredeyse asla işe yaramaz. Godaddy'ye 18 dolar kaptırmayın alamıyorlar onlar.

Senin domainin boşa düşmesi kayıt bitiminden sonra iki ay sürebilir. Dediğim gibi trafik varsa asla boşa düşmez. Örneğin bu sitede domaini yazıp google page rank değerini öğren.
    http://www.checkpagerank.net/index.php?name=

Eğer page rank 5 veya daha büyükse sen o domaini unut. Bu durumda kayıt firması domaini bırakmaz. Eğer 4 olursa bırakır ama snapnames sitesinde biri kapar. Eğer ,0,1,2 veya 3 ise bu durumda generik olur olmadığına göre yine başkası kapabilir.

Son olarak şunu ekleyeyim: Eğer domain .com değilse şansın yüksek. Her gün kontrol etmeye devam et.

Eğer domain .com ise ve sözlükte geçen bir kelimeyse fazla umut bağlama. Eğer İngilizce bir kelime ise hiç umut bağlama. Tabii açık arttırma için benim çok param var diyorsan başka.

Eğer bu domaini çok istiyorum, bu domain için deli oluyorum diyorsan o zaman bu işleri bilen birinden yardım isteyebilirsin. Bana pm ile domaini bildirirsen yardımcı olmaya çalışırım. Snapnames fiyatları 60 dolardan başlıyor. Açık arttırmaya başkaları da katılırsa fiyat yükselir.

Şu soruyu sorman lazım kendine: Bu domaini başkaları da çok istiyor olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 12 Ocak 2007; 12:07:54 >

• Phil
    gercekten cok guzel acıklayıcı bır cevap oldu kendı adıma teşekkur edıyorum benımde ısıme yaradı
  • com değil net ayrıca hangi firmaya kayıt olduğunu nasıl bulucam ?? domaine whois çekiyom uygunsoft diye adres çııkkıyo ama öle bi sitede yok

page rankı 0
  • snapnames nasıl işliyor yardımcı olurmusun ?? kayıt olma yada nasıl bişeydir açıklama yaparsan sevinirim

ayrıca diyelimki siteyi alamadı 60 doları geri veriyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 12 Ocak 2007; 14:35:49 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Snapnames.com düzgün çalışıyor ve ciddi bir firma. Ben oradan 30 kadar domain aldım. İsmi sen almadıkça hiç para ödemiyorsun. O bakımdan Godaddy tam bir enayi tuzağı. Hem isimleri alamıyorlar hem de alamadıkları isim için senden para alıyorlar. Asla godaddy ile backorder yapmayın.

Snapnames sistemini tam anlamak için adımları dikkatlice izlemeni öneriyorum:

1. snapnames.com adresini aç.

2. Arama kutusuna msn.com yaz ve arattır. Çıkan pencerede msn.com için backorder, yani ön sipariş yapabiliyorsun. Bu şu demek, msn.com domaini boşa düşerse sen alıcı olarak sıradasın demek. Elbette bu asla olmayacak. msn.com asla boşa düşmeyecek ama snapnames sitesinde her domain için sıraya girebiliyorsun. Fark ettiysen msn.com domainini yanında tarih falan yazmıyor. Oysa düşmek üzere olsa yanında tarih yazar.

3. Şimdi askmsn.com domaini için bir arama yap. Çıkan sonuçlarda tarih görüyorsun. 08-Feb-2007 yazıyor.

4. 08-Şubat-2007 tarihinde açık arttırması başlayacak askmsn.com domainine yakından bakalım. Bu domain ne zaman expire olmuş? Cevap: 4 ocak 2007. Demek ki expire olduktan 34 gün sonra açık arttırma geliyor. Bu sana bir fikir versin.
    08-Şubat-2007 tarihinde bu domain için asıl açık arttırma başlayacak. Bu şu demek:

4.1. Eğer 08-Şubat-2007 tarihinden önce sadece sen bu domain için önsipariş yani backorder yaparsan 60 dolar ödeyip 08-Şubat-2007 tarihinde domaini alırsın ve başka bir işlem yapılmaz. Hepsi bu kadar.

4.2. Eğer 08-Şubat-2007 tarihinden önce sen ve başka birileri backorder yaparsa sadece sizin aranızda 08-Şubat-2007 de başlayan ve 5 gün süren ikinci tur yapılır. Bu aşamada başkaları katılamaz.

4.3. Eğer 08-Şubat-2007 tarihinden önce hiç kimse talepte bulunmazsa bu sefer 08-Şubat-2007 de yine 5 gün süren yedek açık arttırma yapılır ve bu 5 gün süresince isteyen istediği zaman katılır. Yani sen 3. günde 70 dolar verirsin daha önce bu isimle ilgilenmeyen biri son 10 dakikada gelip 100 dolar verir.

O bakımdan ilgilendiğin isim için orada yazan tarihten önce talepte bulunman lazım. Eğer herhangi biri orada yazan tarihten önce talepte bulunursa o tarih geldiğinde artık başkaları ilgilenemiyorlar.

4.3.1. Eğer 08-Şubat-2007 tarihinden önce hiç kimse takepte bulunmazsa ve 5 gün süren ve herkesin katılımına açık olan açık arttırmada da kimse talepte bulunmazsa o zaman domain boşa düşer.

Snapnames firmasına kredi kartı ile ödeme yapabilirsin. İsim senin olmadıkça hiç para ödemiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 12 Ocak 2007; 13:29:21 >

• aydd,
    Birkaç sorum var:
    1. isim sözlükte geçiyor mu?
    2. Hangi sözlükte geçiyor İngilizce mi Türkçe mi?
    3. Bu sayfayı aç:
    http://www.google.com/search?hl=en&q=inurl%3Aisim+site%3A.net&meta=
    Bu arama "isim.net" domaini için yapıldı. Burada "isim" kelimesini ilgilendiğin isimle değiştirip yeniden arama yap. Sadece "isim" kelimesini değiştir yalnız. Geri kalan herşey yerinde kalsın. Kaç tane sonuç var? Bana yaklaşık bir sayı verir misin?

4. Aşağıdaki adreste "isim" yazan yeri kendi domaininin adıyla değiştirip sayfayı aç. Kaç tane sonuç var?
    http://domain-search.domaintools.com/?q=isim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 12 Ocak 2007; 13:51:20 >

• isim türkçe ama ı lar i yazıldığı için tr olarak geçerli oluyormu ?

verdiğni ilk urlde değiştirdim googlede arama yaptım hiç sonuç çıkmadı

ikinci arama da yaptım 8 tane domain ismi çıktı başında ve sonunda bi iki harf değişik yada ekli

site
    ssite
    siteee

bu şekilde olarak
  • bişey daaha sorucam parayı snapnames başşvuru sırasında benden çekiyormu ??

yada

ben domaini alıncamı parayı benden çekiyor?

anlatırsanız sevinirim
  • Snapnames senden işlem bittikten sonra para alır. Asla önceden almaz. Snapnames konusunda şüpheci olmana gerek yok. İşlem şu şekilde oluyor: Snapnames sitesine üye oluyorsun. Bu aşamada kredi kartı bilgilerini istiyor. Bunu istemesinin nedeni canı sıkılan çocukların açık arttırmalara girip teklif vermesini engellemek. Ayrıca sen bilgileri verince bu kart kullanılabilir mi diye kontrol yapıyor. Nitekim bazı yerli kartlar yabancı sitelerde kullanılamayabilir. Herneyse.

1. snapnames sitesinde isim için arama yap ve ismin karşısında bir tarih varsa ikinci aşamaya geç. Unutma ismin karşısında tarih yoksa asla öntalep (backorder) yapmıyorsun. Tarih olmak zorunda, yoksa msn.com veya yahoo.com yazsan bile istersen öntalep yapalım diyor.
    2. snapnames üyesi ol ve kart bilgilerini ver
    3. Tekrar arama yapıp ismi bul. Örneğin pastirma.net alan adını almak istiyorsun diyelim. pastirma.net şeklinde arama yaparsan yanında 19-Jan-2007 yazıyor. Demek ki bu tarihe kadar olan sürede öntalep yapman lazım. Tarihi geçirme. İsmi seçip sepete at (add to cart) ve sona "join" tıklayıp öntalepte bulun.
    4. Bu aşamada para ödemiyorsun.
    5. 19-Jan-2007 geldiğinde sadece sen öntalepte bulunduysan isim senin üzerine kayıt edilir ve kartından 60 dolar çekilir. Sana bir email gelir ve bu emailde sana ait bir şifre olur. Bu şifre ilehttp://manage.snapnames.com/ adresine gidip domaini yönetirsin. Aynı isimtescil.net sitesinden nasıl yönetiyorsan işte o şekilde. Yani dns değiştirebilirsin. 60 doların içinde 1 yıllık kayıt parası da dahil. Yani bir yıl için kayıt senin adına yapılmış oluyor bu aşamada.http://manage.snapnames.com/ adresine bakarsan yukarıda Türkçe'de seçilebiliyor. İsmi aldıktan 60 gün sonra her zaman çalıştığın firmaya nakil yaparsın.
    6. 19-Jan-2007 geldiğinde senin dışında başkaları da istediyse o zaman 5 gün süren açık arttırma yapılır. Bu aşamada herkes önceden teklif ettiği 60 doları yükseltebilir. Kim en yüksek teklifi verirse o alır ve sadece kazanan kişinin kartından açık arttırma sonucu kadar para çekilir.

Benim kişisel fikrimi sorarsan verdiğin bilgilere göre bu isim 60 dolar etmez. .com olsaydı o zaman başka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phil -- 16 Ocak 2007; 18:46:51 >

• bu bahsi geçen domain ne yau merak ettim walla (:
    arkadaşların dediği gibi domain süresi dolunca belki eski sahibi yeniden süre uzatır diye 60 gün kadar beklemeye alınıyor, sonrası allah kerim ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.