İsimTescil.Net 'te şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamama rağmen ilk defa bu kadar ciddi bir tutarsızlık gördüm...
Daha önce isimtescil.net 'ten aldığım bir domain süresi dolmuştu. Bu Alan adını sattığım kişi şimdi o alan adını tekrar istiyor. Bende Tamam dedim, Ama bu yeniden alma işlemi biraz daha pahalıya mal oluyor dedim, Ancak ben iki katı civarında fiyat beklerken
19 Kat fazla fiyat geldi. Yaklaşık 12 Liraya alacağım alan adı için bende 226,18 lira fiyat istedi. Alan adını başka nereden alabilirim diye baktığımda GoDaddy.com 'dan alabileceğimi gördüm.
Orası 19$ yaklaşık 30 lira istiyor. bu fiyata razıyım ancak oradan daha önce alış verişi yapmadım. Acaba gerçekten daha önce isimtescil.net ten aldığım alan adını goDaddy.com Dan 30 liraya alabilirmiyim.
ya da başka bir yerden alabilirmiyim..
domain ismini bana buradan veya pm den bildirebilirsen bende bi bakabilirim en ucuz nerden alaiblirsin diye:)
quote:
19 Kat fazla fiyat geldi. Yaklaşık 12 Liraya alacağım alan adı için bende 226,18 lira fiyat istedi.
Arkadaşım eminmisin burda bir yanlışlık olmadığına benimde bir domainim e geçen doldu uzattım normal 12 ytl ücretini ödedim bende domainlerimi isimtescil den alıyorum ve aynı zamanda bende hosting ve domain işi yapıyorum. Kesinlikle burda burda bir yanlışlık var.
Arayıp konuştumu ?
Domainin .com vb.. mi yoksa com.tr vb... mi ?
alanadı .com şeklinde.
Bende uzun süredir isimtescil.net kullanıyorum yaklaşık 2 ay önce alan adının süresi bitmişti. bugün bir eposta attım. sanırım pazartesi günü bakarlar epostayı cevabı alınca buraya yazarım.
226,18 YTL yazısını süresi biten 2 alan adımı da geri almak istediğimde gördüm. ama bunlardan sadece birisini alacagım..
Bu alandaki Tüm domainler 1 ila 10 yıl arasında kaydedilebilir ve her yıl için fiyat aynıdır. NOT: Normal süreçlerinde uzatılmayan domainler için süre bitimlerinde farklı ücretlendirmeler uygulanır.Bilgi için irtibat kurun.
Sitelerinde böyle bir yazı var. Ama Senin işinde bir iş var mutlaka cevap gelsin yaz bakalım ne diyorlar diye pazartesi gelir cevap sanırım.
Senin domain tam olarak boştamıydı.
ben de aynı şeyle karşılaşmıştım. mail attım cevapta domainin tarihinin dolumundan 3 ay sonra boşta kalacağını söylediler
quote:
3 ay sonra boşta kalacağını söylediler
@TechNiciaN
Seninki iki ay olmuş ama yani 3 ay sonra boşta olucak 1 daha sabır
Ferhat Tunalı 'dan gelen epostayı aynen kopyalıyorum.
quote:
Sayın yetkili
Süresi biten alan adları ilk 30 gün içinde 15$+kdv son 45 gün içinse domain fiyatının 20 katı olarak uygulanmaktadır. Eğer bu rakamları ödemek istemiyorsanız lütfen domain adınızı süresi bitmeden uzatınız. Yada domain adınızın düşmesini bekleyen bu süre 75 gündür. Aynı fiyattan tekrar alınız.
2 mayısta almıştım. 20 temmuz gübü 75 günü dolacak. allahtan yine geçen ay falan istememişler.. tam zamanında geri almamı istemişler. 1 hafta oyalayacağız artık..
ilgilendiğiniz için sağolun.
şimdi bir cevap daha geldi. ama güldürdüler beni. adam chat yapar gibi konuşmuş... bunun ferhat bey olmadıgı kesin.
quote:
Sayın Yetkiil 1 aylık süre tanınıyor size domain süresi bittikten sonra uzatmaya kaltıgınızda 15 $+ kdv ++ bu sürede uzatmadınız bu sefer yurdışındaki firma hesabında tutuyor 20 katı fiyat istiyor. ok
ok
hey allahım ya.. herhalde adamı işe alırken bilgisayar biliyormusun diye sormuşlar bu adamada yaptığı chatlere güvenerek biliyorum demiş. bu nasıl bir ciddiyet... neyse allahtan Ferhat bey gerekli ve tam acıklamayı yapmıştı..
@TechNiciaN
Sen bir kaç gün daha bekle
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme