Şimdi Ara

Surf kamış ve surf makine önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
17.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun araştırmalarım sonucu yeni bir set almaya verdim. Bundan önceki setlerimde Lineaeffe Tournament ve Albastar Hulk Carbon serisinden kamışlari farklı ebatta motorlar Daiwa Crossfire, Shimano Nexave ve Shimano Exage ile kullanıyordum. Giriş seviyesinin üstünde bir set yapmak istiyorum. Kamış ve olta makinesi için en yüksek çıkabileceğim çıta 650 TL. Yeni tekliflere açığım.

Kamış
    1.seçenek : Okuma Trio Rex 4.25
    2. seçenek : D.A.M Steelpower

Kafamın karıştığı yer daha önce surf makine kullanmadım at-çek istavrit avında surf kamışlar ebatlarıyla kolumu ağrıtmaz mı?

1. seçenek : Shimano Beastmaster 6000
    2. seçenek : Okuma Bluehawk BH-765
    3. seçenek: Daiwa Shorecast 5000

İnternetten araştırmalarım sonucunda bu olta makinelerini buldum. Değerli bilgilerinizi aranıza kendini bu işe adamaya çalışan bu öğrenci kardeşinizle de paylaşınız. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilcanmutlu -- 11 Aralık 2014; 7:45:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Surf Kamışı ve Makinesi Seçim Rehberi

Surf balıkçılığı, kıyı şeridinden balık tutan heyecan verici bir yöntemdir. Doğru ekipmanlarla, bu aktiviteyi daha keyifli ve verimli hale getirebilirsin.

Surf Kamışı Seçimi

Surf kamışları, uzun ve güçlü olmalarıyla bilinirler. Uzak mesafelere atış yapmana ve güçlü akıntılara karşı mücadele etmene olanak tanırlar. Uzunlukları genellikle 3,6 ila 4,5 metre arasındadır. Güç özellikleri ise hafif, orta ve ağır olarak değişir.

Surf Makinesi Seçimi

Surf makineleri, surf kamışlarını tamamlayan önemli bir ekipmandır. Dayanıklı ve tuzlu su koşullarına dayanıklı olmaları gerekir. İşte birkaç surf makinesi tavsiyesi:

• Shimano Surf Makineleri: Shimano, surf makineleri konusunda tanınmış bir markadır. Dayanıklılıkları ve uzun ömürleri ile bilinirler.
    • Penn Surf Makineleri: Penn, surf makineleri üreten bir başka popüler markadır. Makineleri, pürüzsüz çalışma ve uzun atış özelliği sunar.

Surf makinesi kaçlık olmalı sorusunun cevabı, hedeflediğin balık türlerine bağlıdır. Orta boy balıklar için 4000-5000'lik makineler yeterli olabilirken, daha büyük balıklar için 6000-7000'lik makineler tercih edilebilir.

Diğer Önemli Hususlar

• Misina: Surf balıkçılığında genellikle 0,25-0,35 mm kalınlığında monofil veya örgü misina kullanılır.
    • Yem: Surf balıkçılığında kullanılan yaygın yemler arasında solucanlar, karidesler ve sülünezler bulunur.
    • Teknik: Surf balıkçılığında kullanılan yaygın teknikler arasında spin casting ve surf casting bulunur.

Doğru surf kamışı ve makinesi seçerek, surf balıkçılığını tam anlamıyla keyif alarak yapabilirsin. Hangi ekipmanın sana uygun olduğundan emin değilsen, yerel balıkçı mağazanı ziyaret ederek profesyonel tavsiye alabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • at çek avında sörf kamış seni çok yorar..yarım saat içinde kolunu kaldıracak halin kalmaz..benden söylemesi..
  • anilcanmutlu kullanıcısına yanıt
    Surf'ten bahsettiğiniz için İstanbul, Çanakkale Boğazı gibi güçlü akıntılı sahillerde avlanmayı planladığınızı düşünüyorum. Biliyorsunuzdur, surf olayı filmlerde izlediğimiz surf yapılan plaj gibi yerlerde yapılmadır aslında. Italya gibi ülkelerde yaygındır, plajlarda, dalgaların kırıldığı mesafelere atışlar yapılarak balık yakalamak hedeflenir. Yani bizim boğazlarda yaptığımız surf değil aslında.

Boğazda ihtiyacımız olan, akıntıya daha az kapılsın diye yüksek gramaj kurşunu atabilecek ve bunu da ne kadar uzağa atarsa o kadar iyi olacak bir kamış. Bu sebeple surf kamışlar bu ihtiyacı karşılıyor.

Ama acaba surf olta makineleri bizim ihtiyacımız olan şey mi? İtalya'da plaj kumunda zorlanmadan yemi ve balığı sararız herhalde. Makinenin atışlarda misinayı rahat boşaltan makara yapısından başka öyle aşırı bir güze ihtiyaç yok diye düşünüyorum. İstanbul'da rahat sarım yapabilecek bir makineye ihtiyaç var, biz akıntı sebebi ile devamlı at çek yapıyoruz. İtalya'da plajda istersen yem beklesin bir müddet, canın isteyince çek. Yani makine özellikleri değişiyor.

İstanbul Boğazı gibi yerde surf makine kullanacaksanız, 3,4:1 3:9:1 gibi devir oranlı bir makine iyi olacaktır. Zaten makara büyük, bir sarımda çok misina sarıyor bu da yoruculuk demek. Piyasada 4,5:1 5:1 gibi devirlere sahip surf makineler onlardan uzak durun.

Birbirinizle inatlaşan, boş zamanlarınızda, boş arazilere gidip atış mesafenizi metrik ölçen bir arkadaş grubuna sahip değilseniz, 14000, 10000 kafalı ağır surf makinelerden de uzak durun. Hatta sonuca bağlayayım. Güçlü dişli ve rulman tertibatına sahip, 8000 kafa bir jigging makinesi ile boğaz'ın sanki ağır kazma kürek işçiliği gibi olan balık avcılığına daha uygun bir çözüm bulmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoturk -- 7 Mart 2022; 15:57:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Surf'ten bahsettiğiniz için İstanbul, Çanakkale Boğazı gibi güçlü akıntılı sahillerde avlanmayı planladığınızı düşünüyorum. Biliyorsunuzdur, surf olayı filmlerde izlediğimiz surf yapılan plaj gibi yerlerde yapılmadır aslında. Italya gibi ülkelerde yaygındır, plajlarda, dalgaların kırıldığı mesafelere atışlar yapılarak balık yakalamak hedeflenir. Yani bizim boğazlarda yaptığımız surf değil aslında.

Boğazda ihtiyacımız olan, akıntıya daha az kapılsın diye yüksek gramaj kurşunu atabilecek ve bunu da ne kadar uzağa atarsa o kadar iyi olacak bir kamış. Bu sebeple surf kamışlar bu ihtiyacı karşılıyor.

Ama acaba surf makineler bizim ihtiyacımız olan şey mi? İtalya'da play kumunda zorlanmadan yemi ve balığı sararız heralde. Makinenin atışlarda misinayı rahat boşaltan makara yapısından başka öyle aşırı bir güze ihtiyaç yok diye düşünüyorum. İstanbul'da rahat sarım yapabilecek bir makineye ihtiyaç var, biz akıntı sebebi ile devamlı at çek yapıyoruz. İtalya'da plajda istersen yem beklesin bir müddet, canın isteyince çek. Yani makine özellikleri değişiyor.

İstanbul Boğazı gibi yerde surf makine kullacaksanız, 3,4:1 3:9:1 gibi devir oranlı bir makine iyi olacaktır. Zaten makara büyük, bir sarımda çok misina sarıyor bu da yoruculuk demek. Piyasada 4,5:1 5:1 gibi devirlere sahip surf makineler onlardan uzak durun.

Birbirinizle inatlaşan, boş zamanlarınızda, boş arazilere gidip atış mesafenizi metrik ölçen bir arkadaş grubuna sahip değilseniz, 14000, 10000 kafalı ağır surf makinelerden de uzak durun. Hatta sonuca bağlayayım. Güçlü dişli ve rulman tertibatına sahip, 8000 kafa bir jigging makinesi ile boğaz'ın sanki ağır kazma kürek işçiliği gibi olan balık avcılığına daha uygun bir çözüm bulmaya çalışın.

Açıklayıcı cevabınız için teşekkür ediyorum. Kamış hakkındaki görüşlerimiz aynı. Jigging makineler yerine 5000'lik kafalara sahip surf makinelere bakıyorum. Ancak bahsettiğiniz devir aralığındaki ' 3:4:1 3:9:1 ' makinelerin fiyatları ateş pahası. Çıkabileceğim maksimum fiyat 750 lira makine için.

At-çek balıkçılığının yanı sıra dip balıkçılığına da merak saldım. Çınarcık Kocadere beldesinde iskele ucundan kalkan avı için çekeri kuvvetli bir makine almak istiyorum. Surf makine istememin sebeplerinden biride bu.

• anilcanmutlu kullanıcısına yanıt
    Anılcan Bey,

Açıkcası benim de kafam karıştı. Surf makine, kalkan, güç falan derken. Kalkan tecrübem yok, gittim ama yakalayamadık. Siz isterseniz forumlarda bir sorun bu durumu ya da spotbalik.com.tr üzerinden telefonunu alıp Karaköy Mağazasından Bekir Bey ile görüşün. Sizi yönlendirecektir, fiyat-ürün tavsiyesini daha iyi yapar. Adım Erkan, ismimi de verebilirsiniz.

Bir de bu gece itibariylehttp://forum.donanimhaber.com/m_101988385/f_//tm.htm#101990919 linkindeki konuyu da incelemeniz yerinde olur. Yılda 1 yapılan indirim başladı.

Seçiminizde kolaylıklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoturk

Anılcan Bey,

Açıkcası benim de kafam karıştı. Surf makine, kalkan, güç falan derken. Kalkan tecrübem yok, gittim ama yakalayamadık. Siz isterseniz forumlarda bir sorun bu durumu ya da spotbalik.com.tr üzerinden telefonunu alıp Karaköy Mağazasından Bekir Bey ile görüşün. Sizi yönlendirecektir, fiyat-ürün tavsiyesini daha iyi yapar. Adım Erkan, ismimi de verebilirsiniz.

Bir de bu gece itibariyle
    donanımhaber forum
    silinsin » Sayfa 1 - 11
    http://forum.donanimhaber.com/m_101988385/f_//tm.htm#101990919
    linkindeki konuyu da incelemeniz yerinde olur. Yılda 1 yapılan indirim başladı.

Seçiminizde kolaylıklar.

Deneme yanılma ve stresten uzaklaşma bunuda yaparken keyif alma değil midir balık :) Benimde tecrübem yok kalkan konusunda. Umarım yakalayabilirim. Okuma için teşekkür ederim. Okuma Trio Rex, makine çok güzel. Arena modelinin gelmesini bekliyordum aslında. Cengiz balıkçılıkta ya da spotbalıkta kalmamıştı Trio Rex'in stoğu. Gelmiş mi acaba arayıp öğrenmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilcanmutlu -- 26 Ocak 2015; 1:51:55 >

• Kalkan avı için makinaya gerek yok derim ben..zaten kışın bu balık iyice kıyılıyor..hatta kıyıya 3-4 m.mesafeye kadar geliyor..benim yaşadığım yer Bartın..biz Amasra ve İnkum'a kalkan avı için gidiyoruz..sahilden veya mendirekten yemlediğimiz oltaları 20 m.civarına atıp,yatırıyoruz...sonrası sabır,bekleme işi..yani özellikle kalkan avı için makina almaya gerek yok.boşuna masraf derim ben..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.