Şimdi Ara

Surfshark VPN ve Kablonet (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
8
Favori
5.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • proton çalışıyor ama yavaş bağlanıyor önceden 5-10 sn de bağlanıyorsa şimdi 30 saniye sürüyor

• Dün superonline konusuna da yazmıştım, bilindik vpn servislerini - ip adresleri engelleniyor sanırım, kendi sunucuma kurduğum vpn de bir sorun yok, sıkıntısız bağlanabiliyorum.

• wireguard da kullansam, farklı vpn ile bağlanmayı da denesem çoğu zaman interneti kesiyor bunun çözümünü bilen var mı

• Waiden kullanıcısına yanıt

Dns değiştirin internet sağlayıcının kendi dns kullanmayın.. ben Cloudflame dns kullanıyorum wireguard veya diğer yöntemler olsun şimdilik bağlantı kopması veya hata almadım.

• Geçmiş olsun TT'de de Surfshark engellenmiş.

• mustifb M kullanıcısına yanıt
    Surfshark VPN ve Kablonet

tracert 2001:4860:4860::8888

Tracing route to dns.google [2001:4860:4860::8888]

over a maximum of 30 hops:

1  62 ms  62 ms  62 ms gateway.freedome-vpn.net [fc00:fed0:0:1000::1]

2  62 ms  62 ms  62 ms 2a03:a960:1001:8002::2

3  67 ms  64 ms  62 ms ae2-321.cr3-mil3.ip6.gtt.net [2001:668:0:3:ffff:1:0:d19]

4  62 ms  62 ms  63 ms 2001:668:0:2:ffff:0:5995:b92e

5  62 ms  62 ms  70 ms 2001:4860:1:1:0:cb9:0:12

6  62 ms  62 ms  62 ms 2001:4860:0:2c::1

7  63 ms  63 ms  63 ms 2001:4860:0:1::7277

8  62 ms  62 ms  63 ms dns.google [2001:4860:4860::8888]

• mustifb M kullanıcısına yanıt

@mustifb TT mobil hattan denedim, kendi app'inden bağlanılmıyor ama wireguard'ın resmi uygulamasından bağlantı kuruluyor. Bir de surfshark'ın kendi uygulamasının bir numarası yok zaten. Acemi kullanıcılar için yapılmış bloatware'den başka bir şey değil bence.

• Der Meister. kullanıcısına yanıt

Ya dediğim gibi büyük ihtimalle uygulamaların IPleri de engelleniyor çünkü orada harita çıkıyor haritanın da bağlantı bir ip var biliyorsunuz, sunucu var onların hepsi engelleniyor ip erişimi. IPvanish vardı bende open VPn de Ip vanish çalışmıyor ama wireguard ve Open vpn çoğu sağlayıcıda internet hatlarında çalışıyor Türk telekom mobil de ben de baglanamiyorum diğer VPNlere ile başka bir şirket üzerimden vpn üyeliği sahibiyim, başka bir firmadan bağlanabiliyorum güzelcez. Openvpn ve wireguard için. Turk Telekom mobil dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 11 Aralık 2023; 17:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz araştırma yaparak WireGuard ve OpenVPN kesin bağlanmanın yolunu (Çin bazlı) öğrendim. 2 yöntem içinde Surfshark sitesinde belirtilmeyen 2 adım var ilki OpenVPN için pc'ye indirilen ovpm uzantılı dosyada edit yapma.

Bunun detaylı anlatımı eng olarak bu adreste var ama dil bilmeyenler için en önemli iki adımı anlatıyorum.

Surfshark VPN ve Kablonettips for china
    How to Set Up and Use Surfshark VPN in China
    https://www.tipsforchina.com/how-to-set-up-and-use-surfshark-vpn-in-china.html

SurfShark içinde manual vpn kurulumu kısmında OpenVpn için olanında size en uygun bölgeyi seçip indirme kısmında size sunulan TCP-UDP (hız için UDP tavsiyedir) olanı indiriyoruz. Bu işlem sonrası inen ovpm uzantılı dosyayı Notepad++ ile açıp 2 kısmında değişiklik yapılmalı.

İlk değişiklik dosya içinde 4. satırda bulunan misal remote nl-ams.prod.surfshark.com 1194 kısma TCP-UDP dosyalarını indirirken karşınıza çıkan Server ip adresini ve W10 kullanıyor iseniz hemen 4. satır altına block-outside-dns ekleyip (W11 olanlar es geçebilir) save yapıyoruz. Geriye kalan OpenVPN programını açıp site içinde size tanımlanmış Username ve Password ile giriş yapıp indirdiğiniz bu dosyaya (C:\Users\Kullanıcı Adınız\OpenVPN\config içine atıyoruz) bağlan diyoruz. Yazdıklarımın resimli anlatımını aşağıya ekliyorum. İlk dosya orijinal ovpm diğer ise değişim yapılacak kısımlar..

Gelelim WireGuard olayına aynı işlemini buna da yapıyoruz. İndirdiğimiz conf uzantılı seçili bölge dosyasını yine Notepad ++ ile açın ve en alt satırda misal Endpoint = nl-ams.prod.surfshark.com:51820 olan kısmı X.X.X.X.X:51820 olarak değiştiriyoruz. Burada X.X.X.X.X olarak yazdığım yere bölgesini seçip indirirken karşınıza çıkan Server ip yazıp kaydediyoruz. Örnek: (tamamen salladığım bir ip) 20.48.298.14:51820 gibi. Bu işlem uygulanmış dosyalar Mobil-Tv-Pc sorunsuz bağlantı yapmanıza sağlamalı. Bende çalışmayan OpenVpn bu yolla tamamen hatasız ve kopma yaşanmadan bağlanır oldu. WireGuard ise zaten sorunsuzdu ama Tv'de çalışmıyordu bu yolla oda her platformda çalışır oldu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi # Ace # -- 15 Aralık 2023; 17:57:23 >

• konu ben zte kullaniyorum modem uzerine vpn atamiyorum konu bu. Baska sirkete gectim yillik 250try 3 cihaz aktif kullaniyorum streaming ve ip tv icin cok hizli. Hem Wireguard ve Open Vpn hizli ve hatasiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 15 Aralık 2023; 18:2:50 >
  • Arkadaşlar bende kablonet kullanıyorum ve surfshark var. Suefsharktan vpn ayarları değiştirdim ve yine bağlanamıyorum. Vpn den bağlanamadığım gibi vpn devre dışı bıraktığım halde mevcut kendi internetim de bağlanmaz oldu. Bağdaştırıcı ayarlarından kendi aygıtım dışında eklenen vpn ile ilgili tüm aygıtlarıda kaldırdım yine durum aynı. Wifi ile modeme bağlanıyor ve kopuyor (internete değil, modeme). Aygıt yöneticisinden wifi cihazını kaldırdım, tekrar tanıttım yine aynı şekilde modeme bağlanıp kopuyor. Çıldırttı yeminle beni, bildiğin virüs gibi tüm ağ sistemime işledi. Bilgisayarı restart yaptım, bu sefer internete bağlandı ve bir sürü sonra modemden tekrar koptu ve bağlandı şu an sorun yok. Nedir bu sıkıntı anlayamadım ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya system otomatik kisitlamistir. Bir onerim daha wirless channel ayarlanirinizi degistirmek. wifi analyzer kurun microsoft store uzerinden. Uygulama gosteriyor size uygun kanallari ona gore ayar yapin duzelir.

• # Ace # kullanıcısına yanıt
    Bu yöntem de çalışmıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt

Çalışıyordu ama arada kopma sorunları yaşattığı için en son verdiğim yöntem harici başka surfshark için kalıcı çözüm kalmadı.

Openvpn ve WireGuard şuan tek çare hız ve kullanım açısında WireGuard ilk tercih olsun.

• Turbetfurzey T kullanıcısına yanıt

Baska sirkete gecmeniz lazim ben baska sirkete gectim. Bilinen sirketler degil bilinmeyen ama saglam VPN sirketleri calisiyor. Ben sorunu oyle cozdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 29 Aralık 2023; 12:33:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bedava vpnler in yüzde doksanı çalışıyor

• Mattg M kullanıcısına yanıt
    Ücretsiz vpnler çoğu çalışıyor hemde bayağı iyi yani. Ne yapmaya çalıştıklarını bende anlamadım :)

Evet dediğiniz gibi yaptım openvpn ve surfsharkla bağlanabildim. Çok teşekkür ederim. Bunun engellenme olasılığı nedir acaba? Surfsharkı 1 yıl daha uzatmayı düşünüyorum çünkü.

• bodrum kullanıcısına yanıt

uzun sürmez çünkü hepsinin bağlandığı ip adresleri belli. Eylül olmadan engellemiş olurlar.

• @bodrum Program ve site bazlı block var ama ip bazlı tek tek block hala yok. Çin gibi ne zaman oluruz belirsiz elbet bu iş bir şekilde istenir ise engellenebilir. Ama 1 yılık süreçte ben pek olası görmüyorum duruma göre 1 yıl daha uygun fiyata bulunur ise niye uzatılmasın. Birde openvpn ve wireguard bağlantısın da paket kaybını önlemek için indirilen dosyalara küçük eklentilerde yapabiliyoruz. Onu ile alakalı bilgileri de bir ara konuya eklemeye çalışırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.