- CHP grup başkan vekili Ali Mahir Başarır: “Erdoğan'a sesleniyorum; Colani denilen o kişi üstünde madem sözün geçiyor. Hemen arayıp talimat vereceksin. O Dışişleri Bakanı’nı, MİT Başkanı’nı Suriye’de yaşayan 3,5 milyon alevi için de yollayacaksın.” |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(MSB: Türkiye için ateşkes asla söz konusu değil )-[ANA KONU] (421. sayfa)

-
-
Bunlar hakikaten Siyasal Alevi imiş usta..
-
-
-
Salın gitsin ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- İBB başkanı İmamoğlu:
“Suriye'de yaşayan Alevilere yönelen şiddet ve sivil halk arasında kayıplar ile azınlıklara yönelik katliam ihtimali bizde 86 milyonda çok büyük endişe kaynağı olmuştur.”
"Türkiye Suriye’de barışın tesisi için uluslararası çabalara öncülük etmek zorunda."
-
Küçükken İskenderun sahilinde dolaşırken hep bir hüzün hissederdim, gördüğüm suratların etkisi midir bilemiyorum sanki geçmişteki doğal afetlerin, siyasi olayların karanlığı ulaşırdı yüreğime. Roma statükosu gladyosu Türkler asırlarca tüm çirkinlikleriyle insanları travmaya uğratarak çeşitli yöntemlerle terörize ederek onlara tecavüz ederek insanlık suçları işleyip kurdukları mafya düzenlerinin çökmemesini sağlamışlar (kimileri buna "kan içirmek" diyor), bu olayları korkunç bir sıralamayla yaşatarak profesyonel organize bir kötülükle varoluşlarını sürdürüp hiç utanmadan çekinmeden aynı şeyleri tekrar etmeyi de (belki de din kitaplarının gazıyla) insanlara onurlu gururlu şanlı bir iş olarak yutturmuşlar. Uzun süredir AK Parti'ye ses çıkmamasına kızıyorduk sanırım bekleneni yaptılar ve ampul söndü...
1. Doğu Anadolu fayında belirli bir sırayla kısa aralıklarla büyük depremler oldu sıra Lazkiye'de aman dikkat, 6 Şubat'ta yapmak isteyip yapamadıklarını yapmasınlar, bir arzu var...
2. Sakın ama sakın sosyal medyadaki Alevi destekçisi görünümlü sosyal medya hesaplarının "yetiş ya Türkiye yetiş ya İsrail" propagandasına kanmayın, çözüm bu değil ve gerçekten bunu söyleyen Alevi bile olsa ölsün umrumda değil, Alevi devleti kurulsa ne olur binbir devlet kuruluyor yıkılıyor ama bölge bir türlü kalkınmıyor çünkü temizlik olmadan her şey boş...
3. Türkiye içindeki dengeler çok hassas; şu an Alevi - Sünni evlilikleri ne haldedir kim bilir, ben hep bu evliliklere karşıydım Alevi kesime sabır diliyorum hiç kolay değil. Aynı şekilde kamuda çalışmak tutunabilmek zaten zordu artık aşırı aşındırıcı yıpratıcı oldu, maddi imkanı el veren alternatifi olan kesinlikle omurgalı duruş sergilemeli. Bir de bu açıdan bakmak lazım yaptıkları her iş kötü niyetli olduğundan (Mehmet Şimşek tarzı İngiliz seviciden ne beklenir?) ekonomik olarak rahatlamak için de ağırlıkları atarcasına kendileri de baskıyı iyice arttıracak olabilirler ama buna rağmen hiç önemli değil insanlık onuru her şeydir istifa ediniz...
4. 6 Şubat depremi sonrası Antakyalı asimile Alevi uzak akrabalarımın gerçek yüzlerini görmüştüm, düşünün AK Parti sevici site yönetimiyle ters düşünce bana söylemediklerini bırakmadılar, bakın düşüp kalktığınız kesim Colani'yi sahaya sürüp nasıl bir oyun oynuyor umarım farkındasınızdır. Ben özellikle Hataylı Sünni Türk Arap ve diğer dinlere mensup kişilerin Nazilik bir ilişki ağı kurduklarını zaten fark etmiştim, şu aşamada her şeyi yapabilecek haldeler lütfen mesafenizi koruyun farkındalığınızı arttırın, kan akıtarak orgazm oluyor bunlar farklı bir bünyeleri yapıları var, alt yaratılışlılarını ayakkabı çıkarıp atar gibi sokmuşlar içimize siz de aptal gibi kanıyorsunuz iki üç martı sesli gülüşlerine samimiyetsiz dostluklarına ☢️☢️☢️
Anne babamın suratlarını görseniz, yıllar boyunca kamu hizmeti verin yaşlılıkta huzurlu yıllar geçireceğinize böylesine kötü bir dönemin tam ortasına düşün gerçekten olacak iş değil, bu kandırılmışlığımız uyutulmuşluğumuz çok kötü ve artık ağır geliyor aptal yerine konmak dolandırılmak aldatılmak hissiyatı, annem memur olmak istemediğim için bana kızardı haklı çıktım bakalım kardeşim ne yapacak, öyle bir süt içirmişler ki bırakmaya hiç niyeti yok bir de incileri dökülmesin diye haklılığımı bastırmak için avanak avanak konuşmaya başladı benimle yine, umarım bölge bu haydutlardan kurtulur ve gerçekten hiçbir şey eskisi gibi olmaz...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Senin ki tanrının gönderdiği dini beğenmemek değil sadece. Siz yaratanın insanlara tavsiyelerindeki güzelliklere iyiliklere karşı da körsünüz çünkü yaratılışınızda bir yaratıcıya inanma kapasitesi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 9 Mart 2025; 20:51:6 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Bebek katili soykırımcı katliamcı işgalci tecavüzcü hırsız terörist israil
-
Cehape ve taifesi esed ve sonrasında şeytanlıklarını gösteriyor.Her ne kadar ülkemiz ve milletimiz, yaratanın mukadderatında, dinini temsil etmede ve bilhassa geçmişte olduğu gibi ahir zamanda da önemli görevler alacak olsa da
hiçbir ülkede bizdeki gibi din yaratan islam kitap görünce kuduran saldırganlaşan canavar görmüş gibi olan bir kitle yok, bu bizim ülkemizde var. Bu durum dünyadaki sünnetullahın bir cilvesi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar chp Esad Moskovaya topuklamadan saatler önce Esad la Suriye'yi görüşelim diyen bir parti.
Yani çok fazla kaale almayın bunları.
-
quote:
Orijinalden alıntı: AlbatrosD.IIIFazılBey
Senin ki tanrının gönderdiği dini beğenmemek değil sadece. Siz yaratanın insanlara tavsiyelerindeki güzelliklere iyiliklere karşı da körsünüz çünkü yaratılışınızda bir yaratıcıya inanma kapasitesi yok.Ortada tanrıdan gelen birşey yok. Tanrı kendi yarattığı insanları birbiri ile savaştırmaz, gidin şunları öldürün demez.
Gidin videoları seyredin. Adama mezhebini soruyor ve hemen oracıkta öldürüyor. Buna sebep olan şey senin inandığın din. Bu dini tanrı gönderdi demek tanrıya küfretmektir.
quote:
Orijinalden alıntı: İl teberArkadaşlar chp Esad Moskovaya topuklamadan saatler önce Esad la Suriye'yi görüşelim diyen bir parti.
Yani çok fazla kaale almayın bunları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben seni forumda sürekli görüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse aşırı suni bir kişiliğin var. Ayna gibisin, siyasî seküler bir ayna. O kadar ki empati hissi bile hissettiremiyorsun bir tane mesajında dahi insanî bir his görmedim şuana kadar. Bir robot gibisin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodosman -- 9 Mart 2025; 23:22:14 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni Suriye yönetimi kesinlikle devrilmemeli. Türkiye olarak yeterince bedel ödedik dolayısıyla bize yakın bir Suriye yönetimi olmalı ve bu sayede Katar tarafından gelecek enerji boru hatları ve Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımızın güvenliği sağlanmalı.
- Suriye deki ayaklanmalar hızlıca bastırılmalı. Eğer ayaklanmalar hızlı bastırılmazsa İsrail ve İran gibi dış aktörlere müdahale fırsatı doğar.
- Yeni Suriye yönetimi ayaklanmaları elinden geldiğince kansız bastırmaya calışmalı nitekim Suriye üzerindeki ekonomik yaptırımların kalkması yeni yönetimin kök salması için hayati önemde. Uluslarası arenadaki imajını zedeleyecek birsey ler yapmamalılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Mart 2025; 0:1:52 >
Dediklerine katılmakla birlikte Suriye'de başlatılan ayaklanmalar ülke genelinde eş zamanlı şekilde organize edilmesi Suriye yönetimini çok zorlayacak ilerleyen süreçte.
Güneyde Dürziler durmayacak gibi görünüyor. İsrail direkt olarak Dürzilere destek veriyor. Zaten Dürziler böylesi bir destek alamasa bu kadar fevri harekette edemezlerdi. Dürzi bölgelerinde Suriye ordusu ile çatışmalarda oldu ve kısa sürede bastırıldı.
Batıda ise Esed rejimi yanlılarının ayaklanmaları zaten bekleniyordu. Suriye'de yasadışı şekilde kurulan ilk silahlı örgütte Lazkiye'de kuruldu ve çatışmalar hemen başlatıldı. En kanlı çatışmalarda burda yaşanıyor. 3 günlük çatışma sürecinde Suriye ordusundan 400 askerden fazla kişi hayatını kaybetti. Karşı tarafdan ise 800 kadar kişinin öldüğü söyleniyor.
Kuzeyde ise PKK-YPG sorunu var. PKK-YPG şuan için Suriye yönetimi ile diyalogla çözüm bulmak adına son 1.5 aydır heyet görüşmeleri sürdürüyor. Temelde PKK-YPG yeni Suriye ordusuna entegre olmayı ancak ordu içinde ayrı bir kol olarak varlıklarını sürdürmeyi istiyor. Bir nevi İran askeri modeli gibi, Cumhuriyet muhafızları ile İran ordusu gibi ayrı askeri kol planlamasıyla dahil olmak istiyorlar. Suriye yönetimi ise buna karşı.
PKK-YPG özerklik noktasında ayrı bir devlet oluşumu konusunuda rafa kaldırdı ancak Suriye yönetimi içinde kendi bölge yönetimlerini almak istiyorlar. Yani Aynel arab, haseke ve Deyrizor gibi yerlere PKK-YPG'nin istediği valilerin ve ordu güçlerinin atanması talep ediliyor. Bu noktadada o bölgedeki Arap aşiretleri kabul etmiyor. Zaten yıllardır bölgedeki aşiretler PKK-YPG'nin bölgeleri terk etmesini isteyerek çok sık çatışmalara giriyorlardı. Esed rejimi devrildiği dönemde aşiretler Colani'ye destek verdiler. PKK-YPG'nin hakim olduğu bölgelerdede Kürt nüfus %20 civarında, gerisi kalanlar ise Arap nüfus çoğunlukta. YPG'nin terörist elebaşısı Mazlum Abdi ise bu süreçte ayrıca Arap aşiretlerlede görüşerek çözüm arayışında. Türkiye ise bu süreci takip ediyor ve sonuçlanmayan görüşme trafiğinin son bulması için Suriye yönetimine endişelerini ve atılabilecek adımları (Askeri yönden) aktardı. Sürecin uzamasınındaki bir önemli etkende ülkede başlatılan ayaklanmalarda oldu.
Ayrıca PKK-YPG içinde, Suriye yönetimi ile anlaşmak yerine, savaşmayı isteyen ciddi bir kesimde mevcut. Bu kesim yer yer Suriye ordusuna karşıda zorluk çıkarıyorlar ve çatışmalara varan olaylar yaşanıyor.
Bu gelişmelerin haricinde şuanki genel vaziyet ise şöyle Suriye'de;
- İran şia milis gücü Haşdi Şabi dün Suriye sınırına sevkiyat yaptı.
- İsrail, Dürzileri yardım yapacağını ve korumaya devam edeceğini deklare etmeyi sürdürüyor. BAE medyası, sürece destek veriyor.
- Irak ve Lübnan'daki Suriyeli sivillere Hizbullah ve Haşdi şabi militanları saldırılar düzenliyor. Lübnan'da, Suriyelilerin kaldığı çadır kampınada saldırı düzenlendi.
-
-
Halep - şeyh Maksut bölgesinde olağanüstü bir durum var şuan. Terör örgütü PKK-YPG ile Suriye ordusu arasında çatışmalar var.
-
Muhtemelen Şeyh Maksut bölgesinde PKK-YPG ile Suriye ordusu arasında Lazkiye ve Tarsus'da yaşanan çatışmaların bir benzeri yaşanabilir bu sefer.
Suriye yönetimi ile görüşme yapılmasına karşı olan PKK-YPG içindeki silahlı bir kesim Şeyh Maksut'ta Suriye ordusundan 5 askeri esir alarak ordunun bölgeden geri çekilmesini talep etti. Şeyh Maksut'a Suriye ordusu büyük bir askeri birlik gönderiyor.
Şeyh Maksut, Halep'de PKK-YPG'nin kontrol ettiği ve kanlı bir çatışma yaşanmaması için Suriye yönetimi ile PKK-YPG arasında diyalog başlatılmıştı ancak 3 aylık süreçte bölgede barış sağlanamadı ve görüşmeler tıkandı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X