Ne oldu harekat işi yattı değil mi? Bizimkiler hep boşa sıkıyor sürekli hava cıva |
🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(H.Fidan:PKK-YPG silah bırakmassa harekat olacak)-[ANA KONU] (52. sayfa)
-
-
Alıntı
metni:Bu ekonominin daha dibi yok demişsin öyle mi daha hiçbir ülke sana ambargo koymadan ekonomin yerin dibine girdi sen bir de Savaş çıkart tut ki bir de ambargo koydular diyelim açlıktan kırılır bu millet zaten kendi kendine yetebilen bir ülke olma vasfını kaybettik gıda ürünleri de dışarıdan geliyor artık bir ekmeği 50 liradan alırız her zaman diyorum kendini dev aynasında görme. Suriye'ye harekat düzenledik diye ambargo koyacaklarsa çok iyi olur, en azından Türk milleti dost düşman ayrımını geçte olsa yapabilir. Ecevit zamanında ambargodan korkup Kıbrıs Harekatını yapmasaydı bu gün Mavi vatan doktrini diye bir şey ortaya çıkmazdı, oradaki Türkleri katletmeye devam ederlerdi.
Türkiye'nin Atatürk dönemi hariç en çok geliştiği dönemlerden birisi ambargo yediğimiz zaman. Bu gün savunma sanayide adı geçen bir çok şirket ambargo yediğimiz zaman kuruldu.
Açlıktan kırılma olayına gelirsek bundan 100 yıl önceki savaşta dahi açlığa çözüm bulunduysa bu günde bulunur. Toprağın var mı? Var. Ambargo yersen çıkarırsın bir kaç yasa, çiftçiye destek olursun, hızlıca gıda anlamında kendi kendine yetmeye başlarsın.
Alıntı
metni:Ben diyorum şehitler gelecek sen diyorsun ölmeyi zaten kabul ettiler işte sizin gözünüzde askerin değeri bu zaten ölmesi gereken bir meslek ne olacak diye düşünüyorsunuz Valla sahadaki asker sizin kadar ölümden korkmuyor. Asker ölünmesi gereken bir meslek değil, zaten askerlik bir meslek değil yaşam tarzı. Asker olan birisi vatanı için ölmeye zaten göze alır, gerektiğinde vazife uğruna canını verir. Burada önemli olan iki şey vardır:
1.'si vatanı uğruna mı öldü, ölmesinin bir amacı var mıydı?
2.'si öldükten sonra hayat da kalan ailesine yeterli düzeyde bakılacak mı?
1.'sinin cevabı bu harekat için oldukça basit. Tüm emekli/aktif paşalar olası harekatı desteklediğine göre harekat vatan uğruna yapılacak.
2.'si ise meclisin gündemine hiç getirilmeyen bir konu bomboş konular tartışılacağına keşke bunlar tartışılsa.
"Siz savaşla ilgilenmeyebilirsiniz, savaş sizinle ilgilenir. Savaş kazanını da yorar. Ölüm her şeyi eşit yapan doğal sonuçtur. Ölümden korkmayan ölmez; ölüm kendine koşanları hiçbir zaman vurmaz. Ölüm korkusu, ölüm acısından daha şiddetlidir. Ölüm telaşının bir anlamı yoktur. Size yol gösterdim de diyebilirsiniz, ama askeri manada emir vermedim. Kahramanlara emir verilmez!"
Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu - Asker birinin gözünden, askerin ölüme bakış açısını anlaman için attım.
-
Ortaçağ da değiliz birden toplanıp er meydanın da savaşalım. Harekat planlaması yapılır, Harekat planlamasının maliyet analizi çıkarılır, Sevkiyatlar başlatılır (Şuan biz bu aşamadayız), Uygun an beklenir, Harekat başlatılır.
-
Siz farklı ülkede yaşıyorsunuz sanırım. Burada her şey tek bir kişinin ağzından çıkacak lafa bakıyor. O da son emri vermekten ziyade sözlü tehdit edip sonra sürekli geri vites yapıyor.
-
Her şey tek bir kişinin ağzından çıkması bu dediklerimi değiştirmez. Eğer propaganda amaçlı hareket ediyorsa asker sevkiyat yapmaz. Şuana kadar yapılan her bir sevkiyatın ve personelin yüklü miktarda maliyeti var. Eğer propaganda amaçlıysa bu kadar maliyete gerek duyulmaz laf söylenir geçilir. Nasıl Yunanistan'a söylüyoruz fakat Edirne sınırına yığınak yapmıyoruz o hesap.
Şuan olan durum ise bambaşka bir harekat emri geldiği apaçık ortada keza bu kadar yüklü sevkiyat boş yere asla yapılmaz. Konu sahibi arkadaş "sevkiyatlar o kadar çok ve hızlı ki ben bile yazmaya yetişemiyorum" demişti, oradan hesap edersiniz durumun ciddiyetini.
-
Suriye konusunda yaptığı geri vitesleri yazacak zamanım ve dermanım yok. Daha önce de boş yere sıkmıştı. Sevkiyatlar yapılıp eller boş dönüldüğü çok oldu.
Su anki durum da öyle gibi duruyor.
Ama umarım ben yanılırım.
-
🔥-Rejim ordusu Esed'in talimatıyla, TSK ve ÖSO'ya karşı savaşları için Derra ve Şam'da bulunan milislerin bir kısmını kuzey Halep,Haseke ve Rakka cephe hattına sevk ediyor.Sevk edilen milisler arasında İran şia güçleride var.
🔥-Terör örgütü PKK-YPG ve Rejim milisleri'nin sabah doğu Halep Dağlıbaş köyüne ortak sızma girişimi TSK ve ÖSO'nun karşı koyması ile Püskürtüldü.
🔥-Rus RIA Novosti'nin haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden'ın gerçekleşecek görüşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'ye yönelik iki koldan büyük bir operasyona girişecek.
🔥-TSK İdlib bölgesine sevk ettiği tank birlikleri savaş pozisyonunda konuşlandırılmaya başlandı.
🔥-TSK'nın yeni birlikleri bu akşam görev yerlerine dağılmak üzere toplandı.
🔥-ÖSO lideri Abbas: "Arkamızda TSK var, üstün teknolojik silah ve eğitime sahip olduk, gösterilen her hedefi ele geçirecek güce kavuştuk.Suriyeli 20 bin mülteci düzenli ordu halinde ,PKK-YPG'li Teröristlerin korkulu rüyası haline gelmiştir.Yeni harekat için tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştır ve ÖSO mevcudiyeti olarak savaşmak için emir bekliyoruz."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 29 Ekim 2021; 20:7:17 >
-
Görüşme ne zaman ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haftaya Glasgow'da yapılacakmış.
-
Ya ben 30 ekim diye biliyordum hocam haftaya mı aldılar o zaman biraz daha bekleyeceğiz desenize
-
Biden görüşmesi bana göre çok büyütülüyor,birşey çıkacağıda yok zaten.
Normalde yarınki G20 zirvesinde görüşme kararı alığındığını geçen ay Beyaz saray sözcüleri açıklamıştı ancak bunu gelecek hafta Glasgow'daki iklim zirvesinde yapılması kararlaştırılmış.
Olası harekatın Bİden görüşmesi sonucuna göre olup-olmayacağı durumu ise spekülasyondan öteye geçmiyor.Biden görüşmesinin ana konuları F35 ve F16 durumları olur.Zaten 30-40 dk lık görüşme gerçekleşir ve bundan birşey beklenilmeside afaki şu süreçte.Her ne kadar Biden-Erdoğan gerginliği olsada ABD savunma ve Dışişleri bakanlıklarıyla Türk yetkililer arasında daha sakin ve stabil görüşmeler yapılıyor.Biden zaten dış politikada tüm yetkileri Dışişleri ve Savunma bakanlıklarına vermiş durumda bu kurumlar üzerinden politika yürütüyor.
Çin olayı olayı ise geçen hafta BM’de Türkiye’nin de içinde bulunduğu 43 ülkenin, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerinden duyduğu kaygıyı Çin'e iletecek bir metne imza atmasından kaynaklı.Çin'de bu durumdan sonra Suriye eksenindeki bakış açısını netleştirmeye başladı ve Türkiye'ye karşı Uygur bölgesi tavrından ötürü cephe aldı.Çin'in söylemleri karşısında ise BM Büyükelçisi Sinirlioğlu Çin'li mevkidaşına “Uluslararası insan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz” diyerek karşılık verdi.
-
🔥-İsrail savaş uçakları Şam yakınlarında bulunan 94. Piyade tumeninin karargahını ve silah deposunu vurdu.İsrail çok uzun bir zaman sonra Sabah saatlerinde bir hava saldırısı düzenledi.
🔥-Rus savaş uçakları İdlib güneyindeki Bare köyüne 5,Halep batısındaki Kefr Amme köyüne 4 hava saldırısı düzenledi.
🔥-PKK-YPG terör örgütü Haseke'nin kuzeyindeki Tel Tamir kasabası yakınlarındaki köylere baskın yaptı.Kasabada zorla bazı kişilerin alıkonulduğu bildiriliyor.
🔥-G20 Zirvesi Roma'da gerçekleştiriyor.Ülke liderleri toplu fotoğraf çekimi öncesi Biden ve Erdoğan kısa süre sohbet ederek selamlaştı.G20 programında Biden-Erdoğan görüşmesi beklenmiyor.
🔥-Bu hafta içinde K.Irak bölgesinde TSK'nın operasyonuyla yakalanan PKK teröristlerinin yakalanma görüntüleri Paylaşıldı.
Anatolia Inteltwitter
“#KuzeyIrak ⚫ Anatolia Intel olarak takipçilerimize üç gün önce duyurduğumuz Avaşin/Kartal bölgesinde abluka altına alınan tünelde teslim olan teröristlerin görüntüleri servis edildi. https://t.co/7jSKzOdDor”https://twitter.com/AnatoliaIntel/status/1454364642545917952
-
Alıntı
metni:🔥-Bu hafta içinde K.Irak bölgesinde TSK'nın operasyonuyla yakalanan PKK teröristlerinin yakalanma görüntüleri Paylaşıldı. Fark ettiniz mi bilmiyorum 45. saniyede Türk askerlerinden birisi teröriste su içiriyor, sadece gücüyle değil merhametiyle de Dünya'ya nam salan bir ordumuz var.
Ek olarak asker hakkında "maaşı fazla" diyenlere sesleniyorum, bu kadar yüksek rakımlı dağda teröristle çatışmayı da geçtim kamp kurup 1 gün hayatta kalabilirler mi?
Allah Türk askerinin yardımcısı olsun.
-
Operasyon an ve an geliyor, Avrupa,Rusya,ABD ve Arap ülkeleri ile Suriye konusunda hem fikir değiliz, bize destek olabilecek tek ülke İsrail, İsrail ile ilişkileri eski düzeyine getirebilsek inanın Suriye'de daha fazla etkin oluruz, adamlar her daim Suriye ye saldırıyorlar,
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
🔥-TSK'ya ait SİHA, Ayn İsa bölgesinde PKK-YPG'ye ait bir kontrol noktasını vurdu.
-
Biz suriyeye degil ypgye saldiracagiz ypgyi de var eden sey israil zaten
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Böylesi bir ortamda bir ABD,Rus veya İsrail askeri olsa ne yapardı düşünmek lazım?
K.Irak ekseninde TSK operasyonlarını son zamanlarda çok rahat icra ediyor zira etkinlik bakımından bölgedeki tecrübesi coğrafi anlamda hem arttı hemde icra edilen operasyonların şeklilleride değişti.Çok zor olan bir coğrafyada bu tarz operasyonların yapılması hiç kolay değil.Gündüz yada gece fark etmeksizin belirlenen noktalara operasyonlar Suriye'ye göre çok daha rahat icra ediliyor.
Ayrıca Barzani tarafıda TSK'nın PKK operasyonlarına destek veriyor,bu destekde genelde istihbahart anlamında oluyor zira Barzani ile PKK arasında ciddi bir düşmanlık patlak vermiş durumda.Köşeye sıkışan terör örgütü Barzani'nin hakim olduğu bölgelerden barınma,lojistik destek alma vb gibi durumlar için yer istiyor,Barzani tarafı ise vermiyor.PKK ise Barzani bölgelerine baskınlar yapıyor ve adam kaçırıyor.Bölgede asıl sorun ise İran destekli şia milis gücü Haşdi şabi güçleri.Bunlar PKK'ya yardım yapıyor ve Barzani'ye de baskı kuruyor.Irak'ın Kuzey tarafın artık eskisi gibi hareket edemeyen terör örgütünün lider kadrosuda sıkışmış durumda.
Bazı haberlere görede PKK liderleri İran-Irak sınırında tüneller vasıtasyıla İran topraklarına gir-çık yapmak suretiyle korunuyor ve bunu Haşdi şabi örgütü organize ediyor.TSK artık kandil bölgesinide sıkça vurmaya başladı ve örgütün üst kademe yöneticilerinide farklı operasyonlarla öldürdü.Bunların bazıları ise adam toplamak için geldikleri Suriye'de gerçekleşen operasyonlarda öldürüldü,yani Irak'da takibe alınan PKK'lı teröristler Suriye'ye geçmelerine rağmen peşleri bırakılmadı ve öldürüldü.Irak'da ise milis ve silah gücü kaybeden örgütten ise firar etmeler çoğaldı.Çoğu Türkiye'ye teslim oldu.TSK şuan Irak sınırından 150 km derinliğe kadar operasyon yapabiliyor ve bu bölgelerdeki kritik noktalara TSK karakollar kurmuş durumda.Barzani yönetimiyle PKK arasındaki savaş patlak verdikten sonrada TSK'nın operasyonları daha fazla arttı çünkü Barzani yönetimi PKK'lıların yerlerini dolaylı yollardan TSK ve MİT birimlerine istihbarat etmesi bölgede teröristleri el koymuş gibi bulunmalarına yol açıyor.Son 1 yılda MİT başkanı Hakan Fidan'ın Irak'a 3 ziyaret yapmasının altındada bu istihbarat seviyesinin yükseltilmesi altyapısını kurma yönünde olduğu anlaşılıyor zira PKK bölgede serbest bırakılır ise Barzani bölgesi Haşdi şabi güçlerininde desteğiyle ele geçirilmesi kaçınılmaz olacakdı.Bunu göre Barzani'de Türkiye ile işbirliği yapmış görünüyor zira son verdiği beyanlar bu durumu kanıtlıyor.
-
Alıntı
metni:Böylesi bir ortamda bir ABD,Rus veya İsrail askeri olsa ne yapardı düşünmek lazım? Ne yapacakları mı var hocam saydığınız 3 ülkede her savaşında kimyasal atmaktan çekinmeyen, sivil bombalayan ülkeler. Vietnam, Afganistan ve Filistin de bunların örnekleri.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin hakkı asla ödenmez, verdiğiniz diğer kıymetli bilgiler içinde teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X