Şimdi Ara

Sürtme Onarım -Yardım- (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu tarz yorumları dikkate almaya bile gerek yok!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arion laf atıp beni engellemissin alıntı yapamıyorum. Herkesin beyni var merak etme hamginyorum doğru hangisi yanlış düşünebilir sana sormazlar :) ağlama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @mitrexx adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Kardeş sen marstami yaşıyorsun. Boya rengini tutturabilen yok bu ülkede damalı Dalmaçyalı gibi yapacaklar arabayı sen neyin kafasindasin

İstanbul'da yaşadığım için her boya rengini yapıyorlar siz nerede yaşıyorsunuz?

• BojanBogdanovic B kullanıcısına yanıt

Rutuş daha matıklı, boyatırsan rengi tutturamazlar çok sırıtır.

• Niye renk tutmasın arkadaşlar? 20 yaşında araba güneşin altında yattı, verniği eskidi sanki. Ne ustalar var mikron boya atıyor adamlar benim diyen ekspertiz anlamıyor boya olduğunu.

Eskidendi o renk tutmaz muhabbeti, paradan kaçıp merdiven altı yerde boyatır, fırın boya yaptırmazsan tutmaz evet. Usta olmayan adama yaptırırsan tutmaz evet. Metalik boya parça olmaz deseniz tamam da işin ehli bir yerde boya kodunu referans alarak önden başka bir yüzey boyanıp arabanın sağlam boyasıyla kıyaslanarak yapılırsa neden tutmasın renk.

O kadar araba boyatmışımdır tutanı da oldu tutmayanı da bu konu araçla, boyayla değil ustayla alakalı.

• Geçmiş olsun öncelikle, ben de sıfır aldığım araçla benzer durumu yaşamıştım, çok kafaya takmıştım, tahmin edebiliyorum kafanızın karışık olduğunu.

Yetkili servisler boya işlerini dışarıda yaptırabiliyor, yetkili servis diye koşulsuz güvenmeyin yani. Ben yetkili serviste boyattım, güneşte renk farkı belli oluyor.

Renk tutmaması durumu genel olarak doğru. Ama iyi usta bulursanız, deneme yanılmayla en iyi rengi tutturmaya çalışırsa tutturur. O ustayı bulmak mesele tabi. Yani renk tutar diyen arkadaşlar da haklı tutmaz diyenler de :)

Autoking'e kesinlikle vermeyin. Mahvederler arabayı. Hele kaskodan mini onarımda filan tam baştan savma yaparlar.

Bence rötüş yaptırın, %80 belli olmayacak şekilde olur muhtemelen. Zamanla gözünüze çarpmamaya başlar. Yarım veya tam boyatırsanız iyi ustayı bulursanız yaptırın size kalmış. Tam boyanmadan %100 eskisi gibi olmaz ama bence gerek yok.

• Boya kaporta işlerini mekanik servis gibi düşünmeyin.

Boya kaporta zanaat işidir. Mümkünse serviste yaptırılmaması gerekir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.