Şimdi Ara

Süsler termosifon tavsiye edermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
14.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Süsler termosifon almayı düşünüyorum, önceden arçelik kullanıyordum , titanyum modellerinden, 3 yılda delindi, sizce bu süsler iyimidir, en azından 5-6 yıl kullanmak istiyorum, fiyatı uygun bir kampanya buldum,

http://www.koctas.com.tr/U/Susler-Termosifon/Susler-60-Lt-Termosifon/255?R=127

kullanan yada fikri olan varsa paylaşabilirmi ?

• Arkadaşım benim gittigim berberde aynı marka 5 senedir kullanıyormuş ve bende sordum çok memnunum dedi oda daha önce demirdöküm kullanmış oda delinmiş,bunuda araştırmadan ucuz diye almış bari garantisi bitince delinirse üzülmeden atarım diye almış ama 5 senedir kullanıyor,bütün bilgim bu,

bizde alacagız evdeki tüplü şofbenin bir kere daha arıza yapmasını bekliyoruz.
  • Bozulursa acımadan çöpe atarım mantığı ile rahatlıkla alınabilecek bir cihaz.Ben olsam ECA veya Bosch alırdım ama bunlara bütçem yetmez diyorsanız bence de en mantıklısı.Demirdöküm'den çok şikayet ediliyor.
    Bir de Ariston'un 10 yıl garanti verdiği ürünler de düşünülebilir.En azından 10 yıl tamir parası vermezsiniz.Garanti bitince de çöpe gider.
  • Aslında sorun para değil, fazla verip iyi birşeyde alırdım ama bundan önce demirdöküm ve arçelik alıp ( yüksek ücretler ödeyerek ) 2-3 yılda çöpe attım, o yüzden az para verip bozulsada üzülmek istemiyorum.
  • Forum bu titanyum kazanlardan şikayetçi arkadaşlarla dolu zaten...Termosifon olayını bilmiyorum ama Süsler yılların firması,çok adi bir şey olacağını zannetmiyorum.
  • Sivasta 1970 li yıllarda kaç kamyon sobasını sattım....Çok güzel soba yaparlardı. Haaa kuzineleri unuttum..... Çörekler....Börekler....Kuzine demek her şey demekti... Üstünde kocaman bakır gügüm durur...Evin sıcak su deposu.....Hey gidi yıllar..... Kuzinede SÜSLER- SİMTAŞ... Sobada AUER- DEMİRDÖKÜM-SÜSLER- SİMTAŞ....Kayseri de ATEŞ..Bütün evlerin en güzel süsüydü...Kaloriferli evler çogaldıkça ... Soba dönemi bitti....Başına geçip kemiklerimize kadar ısınırdık....İçine 1 kova kok kömürü....24 saat inler.. Odada duramazdık.....Hayali bile güzel...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Nisan 2008; 23:26:27 >

• Titanyum mağduru biri olarak,titanyumlu bir model almayın da ne alırsanız alın derim.Bence eğer mümkünse deponun sac kalınlığına bakın.2 mm den kalınsa kolay delinmez gibi geliyor bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Buzdolabı Tavsiye
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Digerlerine göre %100 daha fazla beklemeda elektrik çekiyor habriniz olsun,

gün içeridinde hiç kullanılmayan

demirdöküm 1KW,
    Ariston 0.800 Watt
    süsler 2 KW çekmekte

haberiniz olsun.
  • ben hem arçelik(80lt) hemde süsler(40] kullandım. arçelik poliüretan, süsler cam yünü izolasyonlu. şarteli kapatırsan süslerin suyu 1 gunde soğuyo buz gibi. arçelikinki 1 hafta sonra bile sıcak. yüksek derece bırakırsan ılıtmak zorunda kalırsın. susler kendi kendinede çok çalışıyor. elektriği sömürüyor. süsleri 7 yıldır kullanıyorum. arızası olmadı. Diğer yönlerden sağlam. şu anda poliüretan izole kullanıyorlar mı bilmiyorum. arçelik 17 yaşında oda sapasağlam. ancak şu anda aynı kalitede mal üretiyorlarmı onuda bilmiyom. eca ve boschu tavsiye ediyorlar. siz özellikle izole malzemesine bakın. kazan delinirmi şans işi. çünkü suyun basıncına kireç oranınada bağlı.
    farklı konu ama bizim ihtiyarların sobası süsler. uyuyan cinsten. gece ayarlıyosun odayı ılık tutuyor. sabah açtın mı 2 dakikada içersini fırın gibi yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kral hermes -- 30 Nisan 2013; 3:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kral hermes

ben hem arçelik(80lt) hemde süsler(40] kullandım. arçelik poliüretan, süsler cam yünü izolasyonlu. şarteli kapatırsan süslerin suyu 1 gunde soğuyo buz gibi. arçelikinki 1 hafta sonra bile sıcak. yüksek derece bırakırsan ılıtmak zorunda kalırsın. susler kendi kendinede çok çalışıyor. elektriği sömürüyor. süsleri 7 yıldır kullanıyorum. arızası olmadı. Diğer yönlerden sağlam. şu anda poliüretan izole kullanıyorlar mı bilmiyorum. arçelik 17 yaşında oda sapasağlam. ancak şu anda aynı kalitede mal üretiyorlarmı onuda bilmiyom. eca ve boschu tavsiye ediyorlar. siz özellikle izole malzemesine bakın. kazan delinirmi şans işi. çünkü suyun basıncına kireç oranınada bağlı.
    farklı konu ama bizim ihtiyarların sobası süsler. uyuyan cinsten. gece ayarlıyosun odayı ılık tutuyor. sabah açtın mı 2 dakikada içersini fırın gibi yapıyor.

Acaba Kullandiginiz Arceligin modeli nedir? Arcelik G-7880 almak istiyorum. Acaba bu urun hakkinda yorum yapabilir misiniz?
    Ozelliklerinde EMAYE KAPLAMA yaziyor. Bu Titanyum katkili olmadigini mi gosterir acaba?
    http://www.arcelik.com.tr/isiticilar-termosifonlar-G-7880.html

• 80 lt lik 1996 da almıştım. titanyum mu bilmiyorum. o zaman üretilenler sağlamdı. şimdiki modellerden alacaksanız biraz daha araştırın. zira firmalar fiyat-kalite olarak yıllara göre taviz verebiliyorlar. emaye olsa bile bu kadar sağlamsa titanyumu daha sağlamdır diye düşünüyorum.
  • 80 lt lik 1996 da almıştım. titanyum mu bilmiyorum. o zaman üretilenler sağlamdı. şimdiki modellerden alacaksanız biraz daha araştırın. zira firmalar fiyat-kalite olarak yıllara göre taviz verebiliyorlar. emaye olsa bile bu kadar sağlamsa titanyumu daha sağlamdır diye düşünüyorum.
  • Cevabiniz icin tesekkurler. Forumdaki arkadaslar Titanyum katkili kazanlarin 2-3 yil icinde genelde sorun cikardigini belirtmisler. Ben de bir Sikayet sitesinde bununla ilgili sikayetler okudugum icin kafam karisti.
    Bu sebeple halen Titanyumsuz kazan ureten bir uretici ariyorum.
  • benim kastettiğim emaye kaplama termosifonun en dış yüzeyindeki kısım.Kastetiğim kazanın en dıştaki saç kısmı. Delinirse içte depodan delinir. Kazanın içini bilmiyorum. Ancak komşum 5-6 yıl once 50 ltlik arçelik aldı. titanyum. Hiçbir sorunu olmamış. Suyu yüksek derecelerde ısıtmıyor, içinde kaynar vaziyette yüksek derecede açık bırakmıyormuş. ben de en çok 40- 45 derecede bırakıyorum. 2-3 haftada bir mikrop üremesin diye 60-70 derecede açıyorum. Kazanın delinmesi kullanımla da ilgili. devamlı yüksek derecede bırakırsan çabuk deforma olur. nasıl bir aleti tam güç çalıştırısan çabuk bozuluyorsa. Bir de suda kireç durumu önemli. Termosifon alacaksan ucuz markalara yönelme. Titanyumdan yaptılarsa bir bildikleri vardır. Arçelik-Bosch ECA Ariston vestel vb. araştır al. ısı izolas @fakcali yonu poliüretan olsun. cam yününden uzak dur.

• Bende 40 lt lik süsler var spotçu dan çok uygun fiyata almıştık servisi de geldi kurdu ücretsiz ama elektrik tesisatını elektrikçi yapacak dedi bende kendim yaptım. On yıldır kullanıyorum sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süsler artık termosifon üretmiyor mu? hiç bir yerde bulamıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.