Şimdi Ara

suudi arabistan da yaşıyorum merak ettikleriniz ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
4
Favori
10.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgargibiozgur

ss nedir ?

fotoğraf
  • Haberlerde duymuştum SUUD kralı Arap baharında etkilenmemek için halka 80 milyar $lık yardım yapmıştı...Valla iş imkanı bulsam arapçamda olsa durmaz basar giderdim Turistlik seyahete gelirdim memleketede
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARK KING

Haberlerde duymuştum SUUD kralı Arap baharında etkilenmemek için halka 80 milyar $lık yardım yapmıştı...Valla iş imkanı bulsam arapçamda olsa durmaz basar giderdim Turistlik seyahete gelirdim memleketede
    O zihniyeti pisliklerin içinde benzin ucuz olsa nolur çalışmasan nolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Bu yorumdan sonra buralar değerlenir. Reklam Alanı
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    :)
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Doğru değil mi kanka :D
  • Osmanli hakkinda düşünceleri neler ?
  • değişiyor kimi cok sever kimi de nefret eder
  • quote:

boyle dusunmenin sebebi ne hocam?
    ben bircok arap taniyorum, farkli bir kulturleri var. bircok seyi yadirgayabilirsin kulturle alakali. ama insanlarin cogu iyi, bize benzeyen taraflari cok.
    hele misafirsen, okuyorsan yada yuksek okul bitirmissen ilme olan saygilarindan sana cok deger veriyorlar.
    turk halkinda uc kagitci oranini, bes para etmez oranini orayla kiyaslarsan asagi yukari ayni cikar.
    ordan birinin turk halki icin "zihni bozuklar" demesi ne kadar zoruma giderse burdan birinin demesi de zoruma gidiyor diye sordum.

ek soru: yas araliginiz kac?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.s.b.3 -- 10 Ekim 2013; 0:44:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.s.b.3

quote:

boyle dusunmenin sebebi ne hocam?
    ben bircok arap taniyorum, farkli bir kulturleri var. bircok seyi yadirgayabilirsin kulturle alakali. ama insanlarin cogu iyi, bize benzeyen taraflari cok.
    hele misafirsen, okuyorsan yada yuksek okul bitirmissen ilme olan saygilarindan sana cok deger veriyorlar.
    turk halkinda uc kagitci oranini, bes para etmez oranini orayla kiyaslarsan asagi yukari ayni cikar.
    ordan birinin turk halki icin "zihni bozuklar" demesi ne kadar zoruma giderse burdan birinin demesi de zoruma gidiyor diye sordum.

ek soru: yas araliginiz kac?

Alıntıları Göster
    Bekar erkekler kadın bulmakta hiç zorlanmıyorlarmış oralarda doğru mu? Ayrıca kadınları çok bakımlıymışmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Michuuu

Bekar erkekler kadın bulmakta hiç zorlanmıyorlarmış oralarda doğru mu? Ayrıca kadınları çok bakımlıymışmış

abartili makjay. hic sevmedigim bir huylaridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.s.b.3

quote:

Orijinalden alıntı: Michuuu

abartili makjay. hic sevmedigim bir huylaridir.

Alıntıları Göster
    maaşlar iyi mi? Bir kaç örnek verebilir misin maaşlara?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karaliste

Bu mesaj silindi.
    arapların pisliğini çekmiyen arapları bilemez arkadaş !!
  • Merhaba kardeşim umuyorum ki buralardasındır ve bana detayı cevaplar verirsin
    Bende yakın bir zamanda suudi arabistan ve tunusa gidicem
    ilk durağım suudi arabistan olucak merak etiğim okadar çok şey var ki sıralıycam tek tek lütfen özenle cevap verirsen beni bilgilendirir + çok yardımcı olmuş olursun

2300$ maaşım olucak onu biliyorum. Ayrıca haftalık 48 saat çalışma süresi var cuma günleri tatil bldiklerim bunlar :))
    merak etiklerim
    İnternet kulanımı nasıl yani mobil internet?
    arabistanda olan mesai ücretleri saat üzerinden mi maaş üzerinden mi hesaplanıyor?
    6 aylık periyodlar halinde gidicem 6 ay arabistanda 10 gün türkiyede 6 ay tunusta 10 gün türkiyede 6 ay arabistanda şeklinde olucak
    çarşısı pazarları nasıl ?
    giyim sektörü ucuz mu pahalı mı ?
    arabistan ve tunusun ALTINI makina işlemeciliği olmadığını öğrendim yani kuyumcularda muhteşem el işçilikleri mevcut tasarruf olarak oradan altın alsan türkiyede pek kar edilemiyecek durumda işçiliği var
    Örnek veriyorum paramı biriktirdim eşime valide hanıma 2 şer tane bilezik alıcam yani 4 bilezik bunu Havayollarında sıkıntısı olur mu
    türkiyeye orada bilezik alma şansımız nedir
    benzin inanılmaz ucuz dediğinde haklısın arabistanda şahsıma motorsiklet alsam işimin bittiğinde bunu türkiyeye kagolamam muthiş paralar tutar mı ?
    kdv oranları nedir
    ayrıca türkiyeye gelirken havalimanına en fazla nekadar dolar ile girebiliyorsun ?
    Tunus dinarı suudi arabistanda geçiyor mu ?
    Tail günlerinde kesinlikle gorulmesi gereken yerler nereler
    (hanım duymasın) genel evleri var mı ? ve girmek istediğinde ( imam nikahı kıyılıp çıktığında 3 kere boş ol boş ol boş ol ) diyerek mi terk ediliyor mekan?
    bunun cezası var mı idam olmayalım bide orda :))
    Trafik nasıl akıyor
    trafik cezaları ile ilgili bilgin var mı ?
    Kargo şirketleri mevcutmu yani oradan aldığım kütlesi büyük veya küçük herhangi birşeyi turkiyeye uygun maliyetle güvenli şekilde gonderebiliyor muyum?
    Teknoloji delisi biriyim 3g 4g mevcutmu bi çok yerde araştırdım bulamadım :(
    alkol satılan yerleri var mı ?
    sokakta sigara içmek serbest mi ?
    sence arabistanın en keyifli mekanı neresi
    daha yüzlere sorum var bunları cevaplar mısın rica etsem çok tşk ederim şimdiden

• petetong P kullanıcısına yanıt
    adam en son 1 yıl önce girmiş foruma. bu sorularınız cevapsız kalacak büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: yılmaz058

adam en son 1 yıl önce girmiş foruma. bu sorularınız cevapsız kalacak büyük ihtimalle

Evet gördüm o yüzden "umuyorum ki burdasındır" diye başladım konuya :)
  • turkiye varken orda nasil yasiyon ya
  • İPhone 5s ve big mac menü kaç tlye denk geliyor?
  • Mekkede yaşıyorum işimden dolayı 10 aydır. Çalışma saatleri işe göre değişir + ücrette. Ben seninkinin yarım katı daha fazlasını alıyorum mesela.

Cidde-riyad olacaksa stc hat al. Mekke ise zain al.

Çarşı pazar geçirme üzerine. Pazarlık ile çok komik paralara alabilirsiniz bir ürünü. Taksiye binerken dahi pazarlık yapın. Çarşı pazarda çin ürünleri ağırlıkta fakat alışveriş merkezlerinden markalı ürünler alabilirsiniz fakat Türkiyeye oranla aynı paralarda aşağı yukarı.

Motor işini unut. Trafikte çarpıp ezerler kimsede durmaz. Trafik kültürü yok burada. Aonuç: ölürsün.

15000$ ile çıktım bir aıkıntı olmadı.
    hayır riyal geçer fakat bazı satıcılar gine dolarını bile alırlar. Ama bulaşma.. riyale çevir parayı öyşe harcama yap.

Burada her şey var. Uyuşturucu, alkol, genel ev. Fakat sen giremezsin. Kapalı kapılar ardında döner her şey. Bu işide unut + tehlikeli. Arap polisini araştır biraz.

Trafik cezaları biraz kazık. Kırmızıda geçersen ilk 300 ikincise 60ü riyaldi sanırım. + ödemeden ülkesen çıkamıyorsun.

4g mevcut 20-25 mbite kadar görürsün telefonda. Hat alırken 3 aylık 300 riyale sınırsız data hattı al. Konuşmak içinde ayrı bir hat al. Ekonomik olacaktır.

Alkol yok. Var ama ulaşman zor olacaktır adamın yoksa ve pahalı. Hatta kol gibi.

Sigara sorunu yok. Marlboro gold güzeldir tavsiye edilir.

Kargo olayını denemedim fakat burada kargo olayı yok gibi bir şey. Çuvallarla yolluyor millet üst üste. Ben risk alıp bulaşmadım açıkcası.

Trafik olayı berbat. Motoru unut + arabada alma. Arapçan yok sanorım. Başına iş açarsın.
    ikamen çıkmadan hat alamazsın. Şirketten birinden rica et hat almaya gidin.

Kalın bir şey getirme yanında. + burada aradıgın her şeyi bulabilirsin.

Namaz saatlerinde hastanede doktor dahi olmaz.

Gece çoğu araç far yakmaz. ( gözleri yoruluyormuş)

Alkol sokmaya kalkma sakın habalimanından.

Aklıma gelenler bunlar. Sorun var ise numaranı at. Whatsapptan sorarsın.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.