Şimdi Ara

suv 4x4 lerin gerçek yakıt tüketimi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
13.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Şehir içi 100km'de ortalama 20-24lt. (LPG)
  • Amcamin 1.3 CDTI Astra'sı bile şehir içinde 6ltye yakın yakıyor ve sakin kullanır. tonajlı jeeplerin 7 8 lt. Hiç birşey bu değerler yaaa
  • bana pek inandırıcı gelmedi özellikle x5 in değeri.3.0 dizel bir araç 2200 kilo nasıl olucak da şehirdışı 6.5-7 çok yoğun trafik 12 yakar.
  • Benim T5 4 çeker değil ama şehir içi 8-9 lt yakıyor
  • Konuyu hortlatmış oluyorum fakat şu günlerde 4.4 VOGUE bakıyorum ve bu araca LPG düşünüyorum.Otomobilci olmama ramen V8 motor benzinli bir jip (her ne kadar işin içinde LPG de olsa) beni düşündürüyor.Düşündüren bir diğer etken ise aracı 1-1,5 sene kullanıp satacak olmam.100K kmde bir jip olacak aldıgım ve 30k ben yapsam 130binde bu aracı elden çıkarırken çok zarar edermiyim zorlanırmıyım onu düşünüyorum.Aynı aracın dizellerinin çok sıkıntılı oldugunu biliyorum.Turbo, şanzuman, diferansiyel gibi parçaları motorunun kuvvetli olmamasından dolayı sürekli arıza yapıyor.Ayrıca körük problemi genel arızası.Umarım konuya benim olayım ile ilgili cevap verenlerde çıkar.
    Ayrıca X5 için 7,5 lt değer inandırıcı değil.Geçen ay 5.20d F10 aracımı sattım.Bu araç bile 8lt tüketiyordu.Hemde son teknoloji 8 ileri şanzumanı ve ödüllü motoruna ramen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanchn

Konuyu hortlatmış oluyorum fakat şu günlerde 4.4 VOGUE bakıyorum ve bu araca LPG düşünüyorum.Otomobilci olmama ramen V8 motor benzinli bir jip (her ne kadar işin içinde LPG de olsa) beni düşündürüyor.Düşündüren bir diğer etken ise aracı 1-1,5 sene kullanıp satacak olmam.100K kmde bir jip olacak aldıgım ve 30k ben yapsam 130binde bu aracı elden çıkarırken çok zarar edermiyim zorlanırmıyım onu düşünüyorum.Aynı aracın dizellerinin çok sıkıntılı oldugunu biliyorum.Turbo, şanzuman, diferansiyel gibi parçaları motorunun kuvvetli olmamasından dolayı sürekli arıza yapıyor.Ayrıca körük problemi genel arızası.Umarım konuya benim olayım ile ilgili cevap verenlerde çıkar.
    Ayrıca X5 için 7,5 lt değer inandırıcı değil.Geçen ay 5.20d F10 aracımı sattım.Bu araç bile 8lt tüketiyordu.Hemde son teknoloji 8 ileri şanzumanı ve ödüllü motoruna ramen.

• Ben de Lincoln Navigator'un yakıt tüketimini merak ediyorum. Var mıdır bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazy

Ben de Lincoln Navigator'un yakıt tüketimini merak ediyorum. Var mıdır bilen?

birisi sakin kullanımda 18-19 litre yaktığını soyluyordu forumda
  • captiva....şehir içi sakin kullanımda 10-11 arası...şehirler arası genelde 140 altında seyredilirse 8-9 arası.

Bu arada araç otomatik ve 1800 kg civarı...gereken durumlarda otomatik 4*4 e geçiyor ve yerden yüksekliği iyi sayılır.

Ben captiva nın çok yaktığını düşünüyordum...ancak bu ayardaki araçlara (kilo, otomatik vites, 4*4 vs) bakınca, motor ve şanzuman teknolojisi çok daha iyi araçların bile bu civarda yaktığını görüyorum.

Bu arada araç 2.0 d.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 17 Şubat 2012; 22:44:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poyrazy

Ben de Lincoln Navigator'un yakıt tüketimini merak ediyorum. Var mıdır bilen?

Babamda Lincoln Towncar özel seri vardı. 8 silindir. Şehir içi 12 lt tüketiyordu. Bastın mı 18 lt ye kadar geliyordu. Şehirdışı 9 lt'ye kadar düşüyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanttnc

2005 Touareg R5 (2500tdi triptronik) 140bin km de idi en son biraktigimda

Yakit tuketimi 90-100km 7-9lt arasi klima acik

Sehirici 10-11lt klima acik izmir trafigi ortalama hiz 25-30km arasinda degisiyor. Hatta sehirici sehirdisi ortalama 5bin kmden beri 10lt gosteriyor.

Sportage biraz savurgan geldi anlattiginiza gore.

Amcamın touareg r5,şehir içinde 12-13 litre yakıyordu, düz vites olmasına rağmen galiba öyle demişti.
  • 2012 Kia Sportage 2.0 CRDİ

Şehir İçi:9.5Lt
  • Hortlatmis gibi olucam ama
    Merc glk 250cdi sehir ici 11-12
    Sehirdisi 8-9 125 in altinda dusmeden
    Ve 2011 x5 3.0 xDrive da 10 ltlerde joystick oldugu halde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ssangyong Rexton 2.0 dizel, arac 2 tondan agir. 5 ileri otomatik sanziman, sadece sofor:
    sehirlerarasi 100 km/s civari (ortalama degil, seyir hizi) 7.5 lt,
    120-130km/s bandini tutturmaya calisirsan 9.5-10 lt,
    sehir ici yokuslu yollar 11-12 lt.
    2 cekerde kullanim rakamlari bunlar, 4 cekerde +1.5 lt eklenir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.