Şimdi Ara

SUV seçemedim yardımmmmmm ?!?! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reepla

quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

land rover freelander 2.0 td hse (2004-2007 arası)

makyajlı kasa güzel bir araçtır tavsiye ederim istanbulda isen kontrol için motokar veya otoland da kontrol ettir derim

iyi servistir ikiside

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-acillllll-kazasiz-boyasiz-degisensiz-52000-km-de-73965230/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-borusan-cikisli-boyasiz-darbesiz-2007-freelander-hse-59828892/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-altinsoy-otomotiv-den-esi-benzeri-olmayan-land-rover-60000-km-de-76229995/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-bej-bej-sadece-67-000-km-de-59378912/detay#

motor hacmi 2500 cc olusa 2007-2008 kia sorentoda bulabilirsin

örn:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-kia-sorento-70152167/detay

ayni yılda 700 tl fark oluyor mtv de

Hocam freelander la bende ilgileniyorum ama konfor eksikligi var diyorlar bu doğrumudur?

2004 öncesi ilk cıkan freelander cok sıkıntılıydı yine elektironik bir cok sorun vardır araçta

2004 yılında kapsamlı makyaj sonrası bir cok şikayet giderildi özellikle ses yalıtımı konusunda ilk çıkan modele göre

daha iyi 2004 sonrası olanlar yol konforu başarılı zaten süspansiyon yapısı yumuşak yoldaki bozuklukları vs. iyi emiyor

ama ses yalıtımı özellikle tırtırlı yolda 100 km üstünde kendini hissediriyor örn. olarak güncel coralla gibi yalıtımı

yol konforuda iyi ama sonuçta yüksek bir araç ve yüksek hızda rüzgar sesi oluyor

arkadaşımda var 2007 model dizel otm. gayet memnun sadece ses yalıtımı yaptırdı

silikonlu bir kimyasal ile kapladılar araçın altını vs. daha iyi oldu yani konfor olarak sadece yalıtım oda göreceli yani.

aracın ergonomik olarak sıkıntısı yok makyaj sonrası özellikle koltuk yapısı kumandaların yeri döşeme kalitesi arttı

• Orijinalden alıntı: pershing105

pershing105
    Kendi aracınızı neden tavsiye etmediniz.
    Benim bu durumda tavsiyem motor limiti konmasaydı sizin aracın 2,8 crd modeli olurdu.

Bu durumda önceliğim her anlamda honda crv.Kızkardeşime aldım, birçok kere niyetlendim fazla yol yapması sebebiyle değiştireyim diye fakat hem güvenli(cooper a3 gibi araçlardan yüksek olması), hem abartı kaçmayacak, hemde eski bindiğimiz suvların yanında az tüketimi ve sorunsuz olarak nitelendirebileceğim bir araç olması sebebiyle çok memnunum.
    Kışın bu tip havalarda yolumdaki bataklıklar sebebiyle bende kullanıyorum.Ülkemiz içinde fazla para vermeden, ortalama ihtiyaçlara cevap verebilen güzel bir araç crv.
    Yakıt tüketiminin fazlalığı kullanıcının güzergahına göre değişir.
    ortalama istanbulda 12,4ün üstüne çıkmazsınız.E5 üzerinde 16-17 gibi değerler görsede bu zaten diğer alacağınız birçok aracın 1-2 üstünde olacak ortalamadır.
    Normal şehir tüketimleri 10,7-12,4 seviyelerindedir.
    Uzun yolda otobanda 8.5-9 seviyelerindedir ve bu gayet normal.

Sorento konusunda söylenecek şey bulamıyorum.Tavsiye etmiyorum.Zaten kullanan birçok kişi ne demek istediğimi az çok çekerek yaşayarak anlayabilir.

Ayrıca geçen sene şirket temsilcilerine dacia almaya niyetlenmiştim.Görünüm şahane halen beğeniyorum fakat geçen yıl tam opsiyonlar dahil 50 küsür bin liralık bir teklif almıştım iki adet için.
    Hiçbir marka bağımlılığım yok ama benzinde 3-5 litre yakmayı göze alabilirim.Rakamını hiçbirşekilde haketmiyor dacia duster.
    Onuda test anlarsınız.

Sizin yerinizde olsam önceliğimi anladığım kadarıyla biraz titizsiniz vw grubunun fiyatlarını bilmiyorum ama mesajlar içinde bahsedilen şekliyle vw almak avantajınıza olur.
    Yalnız yine girdilerde vwde sorun yaşayanları görünce kafamın rahat etmesi açısından önceliğim honda toyota daha sonrasında nissan olurdu.

edit:yazım hatası

60.000 tl den aşağı bulamaz vergi dezavantajı var(3.870tl) temizini bulmak daha zahmetli

tüketimi yüksek dizel oluşuna rahmen 12-14 arası oynuyor güncel bir model değil arka koltuk yapısı iyi değil

bagaj kapağı kullanışlı değil

cherokee sahibi değilim ancak bilgi sahibiyim diyebilirim

• Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Orijinalden alıntı: pershing105

pershing105
    Kendi aracınızı neden tavsiye etmediniz.
    Benim bu durumda tavsiyem motor limiti konmasaydı sizin aracın 2,8 crd modeli olurdu.

Bu durumda önceliğim her anlamda honda crv.Kızkardeşime aldım, birçok kere niyetlendim fazla yol yapması sebebiyle değiştireyim diye fakat hem güvenli(cooper a3 gibi araçlardan yüksek olması), hem abartı kaçmayacak, hemde eski bindiğimiz suvların yanında az tüketimi ve sorunsuz olarak nitelendirebileceğim bir araç olması sebebiyle çok memnunum.
    Kışın bu tip havalarda yolumdaki bataklıklar sebebiyle bende kullanıyorum.Ülkemiz içinde fazla para vermeden, ortalama ihtiyaçlara cevap verebilen güzel bir araç crv.
    Yakıt tüketiminin fazlalığı kullanıcının güzergahına göre değişir.
    ortalama istanbulda 12,4ün üstüne çıkmazsınız.E5 üzerinde 16-17 gibi değerler görsede bu zaten diğer alacağınız birçok aracın 1-2 üstünde olacak ortalamadır.
    Normal şehir tüketimleri 10,7-12,4 seviyelerindedir.
    Uzun yolda otobanda 8.5-9 seviyelerindedir ve bu gayet normal.

Sorento konusunda söylenecek şey bulamıyorum.Tavsiye etmiyorum.Zaten kullanan birçok kişi ne demek istediğimi az çok çekerek yaşayarak anlayabilir.

Ayrıca geçen sene şirket temsilcilerine dacia almaya niyetlenmiştim.Görünüm şahane halen beğeniyorum fakat geçen yıl tam opsiyonlar dahil 50 küsür bin liralık bir teklif almıştım iki adet için.
    Hiçbir marka bağımlılığım yok ama benzinde 3-5 litre yakmayı göze alabilirim.Rakamını hiçbirşekilde haketmiyor dacia duster.
    Onuda test anlarsınız.

Sizin yerinizde olsam önceliğimi anladığım kadarıyla biraz titizsiniz vw grubunun fiyatlarını bilmiyorum ama mesajlar içinde bahsedilen şekliyle vw almak avantajınıza olur.
    Yalnız yine girdilerde vwde sorun yaşayanları görünce kafamın rahat etmesi açısından önceliğim honda toyota daha sonrasında nissan olurdu.

edit:yazım hatası

60.000 tl den aşağı bulamaz vergi dezavantajı var(3.870tl) temizini bulmak daha zahmetli

tüketimi yüksek dizel oluşuna rahmen 12-14 arası oynuyor güncel bir model değil arka koltuk yapısı iyi değil

bagaj kapağı kullanışlı değil

cherokee sahibi değilim ancak bilgi sahibiyim diyebilirim

Anladım ve sanırım vergi konusunda ben arkadaşımı yanlış yönledirdim.Tam hatırlamıyorum ama 2,200 veya 2.600tl gibi rakam hesap etmiştim.
    Arka koltuk yapısını biliyorum dediğiniz gibi.Saydığınız dezavantajlar yanında jeep markasıyla beraber aracın görüntüsü ve algısı gayet karakterli, aynı oranda tüketici çıtasıda.
    Kimlik derecesi ne kadar üstte olsada tüketim ve vergi gibi unsurlar aşağıya çekiyor.
    Vergi yönüyle tüketicilerine allah sabır versin.

• 2007 modelin vergisi 3.870 tl 2007 altı ise 2.421 tl vergi konusunda yanlışınız yok yıl olarak belirtmek gerekli sadece

Güzel araçlar ama zevk için kullanılacak araçlar albenisi cok yüksek o gerçek

renegade aksesuarlarıda bu albeniyi yükseltiyor arazide de cok yetenekli ayrıca
  • 2007 model ya da ustu(ekonomime bagli) honda crv, kia sportage,toyota rav4, freelander hepsi otomatik vites asagi yukari ayni fiyat(freelander biraz tuzlu)
    Bunlarin icinden neye karar vermeliyim hepsinin kasasine ve ic tasarimina bayiliyorum. Kullanan arkadaslar var mi bu araclardan birini
  • söyledim ya güzel kardeşim.
    freelander,rav4,cr-v,tiguan.O piti piti diyerek alsan bile üzmez seni bu araçlar.
  • 2004 Rav4 7 yıl kullandıktan sonra sattım. Oldukça memnundum, neredeyse sıfır problem.Hiçbir parçası değişmei diyebilirim.
    Rahat kullanım,yol tutuş iyi,sınırlı arazi performansı. Eksileri ise iyi yakar,şehir içi 10 lt altına düşmez. Konfor ortalama.Uzun yolda yokuşlarda üzer.
    Aracı değiştirirlen otomatik şart dizel mutlaka dedim. Dizel sadece ekonomik değil, torku ile yokuşlarda düz yolda gibi gider.
    Yaklaşık 1.5 ay araştırdım. 2.0 dizel otomatik 2. el Tiguan tipi ve fiyatı iyi fakat dizel otomatik fiyatı yüksek.Benzinli 1.4 Tsi otomatik değil ve vites değiştirme işini unutmuşum ve anında eledim. Captiva heybetli fakat gerçekten iyi yaktğı söylendi ve motor teknolojis şimdi yenilendi.Açıkçası sportage ve Tucson hoş değildi. Sorento ve Santa Fe güzel fakat motor 2.2 vazgeçtim.Yeti nin özellikleri iyi fakat tipi biraz ticari gibi.CRV ve Rav4 benzinli eledim.
    Land rover ve abileri Range aşırı tuzlu. BMW Audi ve Mercedes hayal.
    Sonuçta uygun fiyat ve özellikte Renault Koleos aldım. Privilige deri döşeme .cam tavan, keyless . En çok eleştiri tipinden dolayı oldu.
    RAV 4 sonrası cidden az yakıyor.yakıt masrafı % 40 azaldı diyebilirim. Çok konforlu,sessiz (ilk çalıştırmadaki dizel sesi kötü) Tork nedir bu arabada gördüm
    yokuşlarda hiç zorlanmadan ilerliyor (RAV4 Bolu yokuşunda bağırarak gidemezdi) Ses sistemi çok iyi. Hill holder, ön koltuk ısıtma ve elektrikli ayarlama,
    4x2 seçersen sadece 2 çeker auto modunda veya sürekli 4x4 kumandası ve birçok özellik.Kullanmak için bahane arıyorum diyebilirim.
    Benim tavsiyem otomatik ve dizel mutlaka olsun. Satıcılara git be deneme yap buna izin veriyorlar. Hoşuna giden araçların özelliklerine bak .Fiyat araştır sahibinden com fikir verir. Az km önemli kaza yoksa fazla boyaya takılma, Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ultrapper03

Arkadaşlar SUV veya Crossover ya da Jeep adı herneyse bu tarz bir araç alcam ancak kararsızım.. En fazla 55.000TL verebilirim.
    Aradığım özellikler
    - En fazla 2000 motor
    - Kesinlikle otomatik
    - Benzin dizel arasında kararsızım(benzin pahalı, dizel bakım masrafı vs) çok yakmasın yeter
    -En fazla 5-6 yaşında
    - donanımlı ve konforlu olsun istiyorum.
    fazla arazide kullanmayacağım, araştırdığım ve kararsız kaldığım araçlar Honda CRV, Freelander2.0 dizel, grand vitara...
    Yardımcı olursanız sevinirim senelerce kullanacağım ve sorun çıkarmayacak kalitede olsun istiyorum

Çok düşündüm dizel + otomatik seçeneği nissan qashqai var. Düz vites 1.5 dci qashqai olarak daha temiz modeller mevcut. Aşağıdaki gibi.

Bir de Navarra ve Isuzu Dmax var dizel canavar gibi arabalar ama biraz fazla yakarlar ş.içinde. Otomatiklerini de hiç bilmiyorum ama Isuzu dmax efsane gibi bişeydir. En

az servise giden en az arıza çıkaran pick up olarak bilinir.3.0 motoru var vergisi ne kadardır bilmiyorum. Tabi bu pick up lar günlük kullanım için çok ideal değil belki

hoşuna gidiyodur bu tip araçlar diye yazdım sadece.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-alana-hayirli-olsun-76111934/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-sahibinden-7500km-2012-model-beyaz-nissan-qashqai-1-5-dci-tekna-76250711/detay#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-acil-sahibinden-orjinal-otomatik-qashqai-75872159/detay#

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-4x4-otomatik-qashqai-70978855/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-hesapli-2008-model-nissan-qashqai-2-0-dci-tekna-executive-full-76328433/detay

• Müjdeler olsun ! Yeni bir mesleğin temelleri atılıyor. Forumda bu kadar "iki araç arasında kaldım" "SUV seçemedim" "şu kadar liraya genç arabası" başlıklarını gören girişimciler "Her türlü araç seçilir" "araç alma yardımı" adı altında kurdukları bürolarda faaliyete geçmişler. Küçük bir bedelle müşterilere yardım sağlıyorlar imiş. Hediyesi araç bedelinin % 3 ü !
  • bence çok mantıklı oldsalt :)
    buarbu ben koleosu tip olarak fena değil ama bi arazi aracı gibi jeep gibi görüntüsü yok... teşkkrler rav4 2007 kasası çok güzel donanımı da iyidir inşallh
  • Aracı alırken öncelikle tipini beğenmeniz lazım. Bir süre kullandıktan sonra başka özelliklerini ön plana alırsınız.
    7 yıl RAV4 kullandım. Tip ve sorunsuzluğu ön plandaydı. Ancak tüketim son yıllarda ciddi sorun olmaya başladı 1 varil petrol 20 den 120 dolara çıktı.
    İkincisi, benzinli motoru uzun yolda ve özellikle yokuşlarda can sıkıyor. Çok gaz=gürültü ve yüksek yakıt.
    Ben araç alırken bütçeme göre aldım ama bir Q5 isterdim açıkça. Satarken, alıcıların ilk baktığı dizel olup olmadığı ve alıcı oranı % 90 düşüyor.
    Duster ve QQ 1.5 dizel tüm dünyada neden satış rekorları kırıyor anlamaya başlıyorsunuz.
  • 2005 model ısuzu d max 3.0 otomatiğim var. Bu aracımla beraber cok aracım oldu . 2005 yılından bugune 10 arac degistirmisimdir ama tek degistiremedigim dmax ım oldu. İstanbul da yasıyorum , haftada sehir icinde 600 km den asagı yol yapmıyorum . Evet otomobil gibi suspansiyonu yok ama o motorun , sasenin , kalıbının verdigi guvenle hayal edemeyecegin , yapamayacagın sey yok. 100 km 12/13 lt. mazot yutuyor dogru ama hakkını veriyor.

Aracın bos agırlıgı yuvarlama 2 ton , 3000cc tdi motoru , otomatik vitesi 255 taban lastikleri oldugu halde emin olun ekonomik bi canavar.

ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.

Not: 2005 yılında galeriden cıkardıgımdan beri 10.000 bakımı haric 1 kere bile servise gitmemistir. Anahtar degmemiştir ve araç 450.000 km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercilsaldi -- 3 Mart 2012; 21:37:28 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.