Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.580
Cevap
62
Favori
401.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar herkese bende yeni swift 1.5 kullanmaya baslayan sanslı azınlıktanım.neden boyle dedım 6 aydır araba aradım bakmadıgım araba kalmadı ve bu sure ıcınde dıkkate almadıgım tek markaydı belkıde suzukı sonraa kaderın cılvesı arabama kavustum ve cok mutluyumgercekten b sınıfı arabaların ıcınde en donanımlısı ve kalıtelısı dıyebılırım(tamammen kısısel gorusumdur dıger markaları kullananlara saygım sonsuz)benm arabam 2009 model 7300 km de 2.el aldım.yanlız bı konuda 1.5 kullanan arkadaslardan bılgı almak ıstıyorum aldıgım gun arabayı 50 ytl benzım aldım ve 165 nci km de benzın ısıgı yandı cok garipsedim ve ortalama km 13.5 in altına dusmedı.sımdı bu arabayı nasıl kullanırsak herkesın anlattıgı oranlara dusurebılırım yakıtı suanda cok fazla gb geldı bana boyle gıderse sanırım tup taktırmak zorunda kalacam saygılar herkese...

• 1.5 motor + klasik otomatik vites tabii şehir içi bayağı yakacaktır. Kullanım alışkanlığınızı bilmiyorum ama, vitesi 2500-3000'de yukarı atacak kadar gaza basıyorsanız daha fazla yapılacak bir şey yok herhalde. Ona rağmen yakıt çok geliyorsa LPG düşünmek lazım.
  • Arkadaşlar Suzuki swift (2000-2002 model) nasıldır. Bilen varsa artı ve eksi yönlerini söyleyebilir mi.
    Teşekkurler.
  • arkadaşlar istanbuldaki suzuki sahipleri olarak bi buluşma ayarlasak ne dersiniz? kimler gelebilir?
  • arkadaslar 1.5 at kullananlara bı sorum var ayagınızı gazdan çektiğinizde anlık yakıt gostergesi kaç km yakıt harcandıgını gosterıyor.?? bende 30.00 lt gosterıyor bugun servıse gıttım konuyla ılgılı merkeze bı danısacaz dedıler.arabayı cok zorlamadıgım halde 50 tl benzın ıle 140 km yol yaptım normal mıdır? arabayı zorlayan bırı degılım ama yol bılgısayarında ortalama olarak 12.7 - 13.6 arası yakıt gosterıyor.bı turlu dusuremedım tecrubelerınızı paylasırsanız cok mınnettar olurum tskler:)
  • ımkansız 50 lt 140 km yol cok ama cok ya ben 43 lt ıle 600 km yol yapıyorum hemen gıt bıran once bızıde bılgılendırısen sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: barritus

arkadaslar 1.5 at kullananlara bı sorum var ayagınızı gazdan çektiğinizde anlık yakıt gostergesi kaç km yakıt harcandıgını gosterıyor.?? bende 30.00 lt gosterıyor bugun servıse gıttım konuyla ılgılı merkeze bı danısacaz dedıler.arabayı cok zorlamadıgım halde 50 tl benzın ıle 140 km yol yaptım normal mıdır? arabayı zorlayan bırı degılım ama yol bılgısayarında ortalama olarak 12.7 - 13.6 arası yakıt gosterıyor.bı turlu dusuremedım tecrubelerınızı paylasırsanız cok mınnettar olurum tskler:)

30 lt göstermez. bir litreyle 30 km yol yaptıını gösterir. anahtarı kontağa tak bilgi ekranının yanındaki tuşa basılı tutarak kontağı aç. bilgi ekranındaki birim yanıp söner. ordan mpg, km/lt veya lt/100 km yi seçebilirsin. tavsiyem lt/100 km yi kullanman. ama 50 liraya 140 km gitmen çok az mutlaka bir sorun vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: junest

quote:

Orjinalden alıntı: msd2402

selamlar,
    80.000 km de suzuki grand vitara 2.0 XL7 dizel araç aldım. Araç 2 ay yatmış. Çekiş çok kötü. Bakımını yaptırdım. (Hava filtresi, mazot filtresi, polen filtresi vb. değişti. Performansı çok az arttı. Fakat ne yazıkki kamyonlar bile beni solluyor. Ne yapmam lazım. Acele bilgi bekliyorum. Ayrıca Ankarada doğru dürüst bir servis varmı?

herkese selam;
    arabamı degistirme aşamasındaım ve Grand Vitara 3 K. düşündüklerim arasında.
    Fakat yukardaki yorum beni üzdü... Yanısıra, dğer ilgilendigim araçların forumdaki agırlıgını düşününce :((( Neden böyle :(
    Suzuki swift sayfası olsun burasu bence :))
    PS: swiftde epey iddalıymıs bu arada... keske GVda öle olsa:))

Arkadaşım sizin sorununuz turbo arızası. Çekiş, hızlanma problemi varsa %90 turbo arızasıdır.
    Kaça aldınız? düşük bir bedelle aldınız tahminen.
    80.000 km. de turbo dizel bir aracı alıyorsanız mutlaka rampada teste tabi tutmanız gerekirdi.
    Turbo bozulunca çekiş çok düşer. Sebebi 1890 Kg. kasayı 2.0 dizel motor tek başına taşıyamaz.
    Mutlaka turbo takviyesi gerekir.

Aynı aracın 2006 modelini kullanıyorum. Bayiden "0" alıp park sensörü, yan basamak, cam filtre alarm, sis farı vs. taktırmıştım.
    Çok memnunum. Tırmanış, arazi kabiliyeti, hız, yol tutuş, konfor süper.
    Bakımlarını düzenli yaptırıyorum.

Ankara'da yetkili servis olarak Şaşmaz oto sanayi sitesinde Kanguru Oto var. Bir de Neziroğlu.
    Aracını bir göster ne diyecekler bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus -- 15 Ekim 2009; 9:56:33 >

• Arkadaşlar, bende 86 model Alto var, yağmur yağdığı zaman, sağ ön ve arka kapılardan su alıyor. koltuklar ıslanıyor haliyle. kapı üstü lastikleri aşınmış kapı sıfır kapanmıyor milimetrik aralık kalıyor. buna ne yapabilirim? fikri olan var mı? teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: zentetsu

Arkadaşlar, bende 86 model Alto var, yağmur yağdığı zaman, sağ ön ve arka kapılardan su alıyor. koltuklar ıslanıyor haliyle. kapı üstü lastikleri aşınmış kapı sıfır kapanmıyor milimetrik aralık kalıyor. buna ne yapabilirim? fikri olan var mı? teşekkürler..

Yahu git bir kaportacıya kapılara ayar çektir. Bu kadar basit...
  • kaportacıya gtmeyi bende düşündüm, götürdüm ama lastikler aşınmış olduğundan kapıyı ne kadar ayarlarsan ayarla tam sıkmıyor. kapı pencere bantları mı alıp yapıştırsam acaba
  • Swiftlerin yetkili serviste periyodik bakım aralıkları ve bu bakımların fiyatları nedir?Bir de Suzuki!nin yedek parçası Hyundai,Renault'a göre pahalıdır gibi laflar var,doğruluk payı nedir bu lafların?
  • normal perıyodk bakımları var
    10000 km bakım ucretı 203 ytl ıdı
    zaten genelde servısler kazıktır bakma garantıden faydalanalım dıye goturuyoruz garantı bıtısn daha gıtmem saygılar
  • Yakın bir zamanda Suzuki otomatik vitesli sıfır bir araç almayı düşünüyorum.Ama bazı sitelerde Suzuki otomatik viteslerin 15 derecelik eğimde bile geri kaçırdığı gibi yorumlar vardı.Otomatik Swift kullananlar varsa acaba hakikaten böyle bir problem var mı?
  • kuncu sana yardımcı olayım bende 2008 model swıft var sıfır almıstım kardes aklın varsa swıft alma derım
    ıkıncı el pıyasası yok
    bagaj kucuk
    yokus yukarı yuksek devır ıle cıkmadıgın surece gıtmıyor
    japon uretımı ama kalıte zayıf
    ses yalıtımı cok kotu dısarıdakı ses ıcerıye gelıyor
    32 mılyar cıvarında sıfırı aklın varsa alma derım karar gene sizindir
  • arkadaşalr ben peugeot 206 kullanıyorum ancak araba biraz eskidi.

bir arkadaşım da arabasını satmak istiyor.

suzuki jimny 2008 model otomatik vites 10 bin kilometrede fiyat olarak da 20 bin tl olarak konuştuk.

aracı genelde şehirde kullanıyorum ama arada bozuk yollara da çıkıyorum.

jimny nin kronik arızaları var mı acaba? tavisye eder misiniz bu aracı?

cevaplar için şimdiden teşekkürler...
  • Tam otomatik bir araç almayı planlıyorum.Çok performans beklentim yok,yokuşlarda zorlanmasın,sollama yaparken panik yaptırtmasın bana yeter.Az kullanlacak bir araç olacak.Tam otomatik olması ,vergi avantajı ve diğer marka otomatik araçlara göre biraz daha uygun fiyatlı olması nedeniyle tipini de beğendiğim SPLASH model aracı almayı düşünüyorum.Liste fiyatı 30,500 TL.donanımı da yeterli geldi benim için;4 Airbag,ABS,EBD,Yol bilg.,ısıtmalı,elektrikli ayna,elek.cam vs.Euroncap'ten 4 yıldız almış.Tek aklıma takılan Suzuki marka olması,şöyleki,servisi nasıldır,parçası,periyodik bakımı pahalı mıdır?Suzuki ve japon arabaları için dayanıklı,sağlam arabadır derler doğruluk payı nedir?2.elde çok zorlanacağımı tahmin ediyorum satarken.Ama sıfır araba almak istediğim için ve zaten fiyat olarak sınırlarımı çok zorlayarak alacağım için en üst sınırım 31000.Pişman olmayacağım uzun yıllar kullanmayı düşündüğüm bir araç istiyorum.
    Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

• Suzuki ve Japon arabaları için genel olarak duyduğunuz sağlamdır genellemesi doğrudur. Ciddi arıza yapmazlar hırpalanmazlarsa.

Senelik periyodik bakım 230 - 250 lira gibi birşey tutar tahminen. Bildiğim kadarıyla benzer markaların yetkili servis bakımları da yaklaşık bu civarda.

Uzun yıllar kullanacaksanız uygun bir seçim olur. Bir tek yeni bir model olduğu için çocukluk problemleri olur mu diye düşünüyorum, ama olsa bile küçük sorunlar olacaktır tahminim.
  • arkadaşlar basit bir tavsiyede bulunurmusunuz 1.4 TSI 122 jettamı 2008 satıp ....
    1.5 AT ile 1.3 MT 4x4 almam mantıklımı ...

abartmadım inşl. eşime kesin alıcaz da yorumları okudum bende heveslendim 4x4 ...
  • Durup dururken öyle bir değişiklik mantıklı gelmedi bana. Yakıt olarak bir avantajı yok.

Ama eşim rahat kullansın diyorsanız daha küçük bir araba olduğu için rahat kullanabilir, orası doğru. Ama TSI'dan sonra sizi kesmez performansı.

Ek: Tekrar okudum yazdığınızı, kastettiğiniz, "eşime zaten alacağız, ben de bunu satıp alsam mı" ise, bence canınız çektiğinde eşinizin aracını kaçırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quad_65 -- 27 Ocak 2010; 10:25:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.