Şimdi Ara

SUZUKİ GRAND VİTARA İYİ BİR TERCİH OLURMU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
20.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tahrikk

Hyundai'a baktınız mı?

İX35'e baktım. Açıkcası güzel bir araba. Fiyatı biraz abartmışlar. O parayı Hyundai vermek pek mantıklı gelmedi. Ama dediğim gibi araba güzel...
  • Sayın @-MorphY-,

Captiva' da karar kılmadan önce bu sınıftaki hemen hemen tüm araçları inceledim. Hatta daha iyi karşılaştırma yapabilmek için, ikinci elleri bile bütçemi aşabilecek araçların teknik özelliklerine, arazi performanslarına baktım, çevremden kullananların yorumlarını aldım. Bazı araçları arazide, karlı-buzlu yollarda kullandım.

Özel meraklarımı da karşılayabilmesi açısından, Vitara' yı almak üzereydim. Hatta eşimi de, yakından görüp incelemesi için bayiye götürdüm. Fakat, son zamanlarda, şehir dışından aldığım işlere 6-7 kişi gitmek için ikinci bir aracı da gün boyunca bağlamak zorunda kaldığımdan, olmuşken 7 koltuklu olsun diyerek Captiva' da karar kıldım.

Captiva aslında patinaja düşmeden 4x2 olarak yol alıyor, patinaja düşünce 4x4 oluyor. (patinaja düştüğünde, iş işten geçmiş olabilir, bu sebeple bir düğme ilave edilebildiğini öğrenmiştim). Ayrıca, LRS sistem de var (bunu da kendi üreteceğim bir sistemle kumanda etmeyi düşünüyorum. Bu iki ilaveyi yaptığımda bana Vitara' yı pek aratmayacak gibi geliyor).

Ama şu günlerde, en beğendiğim aracı alayım, üstüne de, 7 koltuklu bir Logan MCV alayım diye düşünüyorum. Bakalım, Captiva' nın 2.0 motorla Türkiye' ye gelmeye devam edeceği söyleniyor, netleşmesini bekliyorum. Hiç acelem yok. Özel meraklarımı (sevmesemde) Navara ile karşılıyorum. İş içinde bazen Doblo ile iki tur atıyorum, bazen de hanımın Auris' ini alıyor iki araç yapıyorum.

Son olarak, Forester ile Vitara arasında kaldığınızı belirtmişsiniz. Forester'i kullanmadım, kısa bir süre kullanıp satan bir tanıdığım; "Dört çeker, yüksek Station Wagon, dört çeker olması ayrı, arazi ayrı" yorumunu yapmış olduğundan, bu aracı inceleme luzumunu hissetmedim. Bildiğim kadarıyla bagajı Vitara' dan daha büyük.

Forester' için bir link verebilirim;http://www.mazdaclubtr.com/index.php?topic=13298.0

Hangi araca karar verdiğinizi ve sebeplerini yazarsanız, bizleri de bildilendirmiş olursunuz.

Saygılar.

• Suzuki kasa değiştirecek diye düşnüüyorum çünkü uzun zamandır aynı kasa...

Bana 45 bine, dizel ikinci elini teklif ettiler, almadım
  • valla bu tip araçlarda fiyat avantajı varsa kasaya hiç bakmam ben olsam, sonuçta dayanıklılık ön planda olmalı
    gerçi sehirde kullanılacaksa, insan yeni kasası olsun da ister tabi,

ancak küçük jip de olsa jip tir, yenisi eskisi çok farketmez bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: wreith

valla bu tip araçlarda fiyat avantajı varsa kasaya hiç bakmam ben olsam, sonuçta dayanıklılık ön planda olmalı
    gerçi sehirde kullanılacaksa, insan yeni kasası olsun da ister tabi,

ancak küçük jip de olsa jip tir, yenisi eskisi çok farketmez bana

Öyle tabi, ama olmuşken yeni kasası olsun. Yarın gidip öğrenirim kasa değiştirip değiştirmeyeceğini. Zaten Forester ile Vitara'ya bakcam sadece. Çok fazla düşününce de olmuyor.Bu konuyu açmadan önce %99 Grand Vitara almaya karar vermiştim aslında, şimdi %50'ye düştü ihtimal Belkide yazı-tura atarım hangisi gelirse artık.

• 2012den önce kasa değişmez tahminimce çünkü daha konsept araç bile çıkarmadılar.
    son durum nedir? neye karar verdiniz? test sürüşüne çıktınız mı?

edit= bir bayiden aldığım bilgiye göre 2011 yılında dizel otomatik grand vitara modeli de eklenmesi düşünülüyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganss -- 23 Kasım 2010; 12:41:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganss

2012den önce kasa değişmez tahminimce çünkü daha konsept araç bile çıkarmadılar.

edit= bir bayiden aldığım bilgiye göre 2011 yılında dizel otomatik grand vitara modeli de eklenmesi düşünülüyormuş.

O zaman benim tahminim tutacak gibi gözüküyor; Vitara' da kullanılan 1,9 dizel motor Renault' tan geliyor. Renault, bu motorun yerini alacak hemen, hemen aynı teknik değerlere sahip 1,6 dizel motor duyurmuştu. Bir de, EDC ismini verdiği çift kavramalı otomatik vites geliştirmiş. 2011' ilk yarısında Renault, çeşitli araçlarına bu kombinasyonu uygulayacak.

Vitara' ya da adapte edilirse... Rakip falan kalmaz ortada. (Tabii ki, zevkler tartışılır. Vitara benim gözümde, sınıfının en iyi aracı)

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

2012den önce kasa değişmez tahminimce çünkü daha konsept araç bile çıkarmadılar.

O zaman benim tahminim tutacak gibi gözüküyor; Vitara' da kullanılan 1,9 dizel motor Renault' tan geliyor. Renault, bu motorun yerini alacak hemen, hemen aynı teknik değerlere sahip 1,6 dizel motor duyurmuştu. Bir de, EDC ismini verdiği çift kavramalı otomatik vites geliştirmiş. 2011' ilk yarısında Renault, çeşitli araçlarına bu kombinasyonu uygulayacak.

Vitara' ya da adapte edilirse... Rakip falan kalmaz ortada. (Tabii ki, zevkler tartışılır. Vitara benim gözümde, sınıfının en iyi aracı)

Saygılar.

eğer 1.6 dizel otomatik şeklinde olursa, rakip kalmaz dediğiniz gibi, hatta bayilerin önünde de kuyruk olur gibime geliyor.
    GV benim gözümde de sınıfının en iyi aracı ama bir an önce dizel otomatik versiyonu da olmalı diyorum başka da bişey demiyorum suzukiye.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar

quote:

Saygılar.

eğer 1.6 dizel otomatik şeklinde olursa, rakip kalmaz dediğiniz gibi, hatta bayilerin önünde de kuyruk olur gibime geliyor.
    GV benim gözümde de sınıfının en iyi aracı ama bir an önce dizel otomatik versiyonu da olmalı diyorum başka da bişey demiyorum suzukiye.

Beklemeye devam!

7 koltuktan ötürü Captiva' da karar kılmıştım. Vitara, değindiğimiz şekilde gelirse, yemişim 7 koltuğu..

Yanlız, iç mekanın da biraz iyileştirilmesi gerekiyor; Mesela bej kombinasyonlu kokpit daha hoş gözükecektir. Aynı şekilde, bej-krem vs. seçenekli deri koltuk seçenekleri de olmalı diye düşünüyorum. Aksi taktirde, bunları sonradan yaptırmak gerekir.

Aaa, şimdi aklıma geldi; Stepne! 2011 modellerde facia yapmışlar. Bagaj kapağında asılı olması bu araca ayrı bir "hava" katıyordu, şimdi yok.

Aracın başka da hiç sorunu yok.

Saygılar.

• tüm 2011 modellerde kaldırılmadı, çoğunda stepne ve stepne kapağı hala var. bej-krem döşeme ve kokpit daha güzel gözükürdü.
  • quote:

Bu söylediğiniz bilgiyi bugün telefonla bende aldım. Sanırım kesin olarak bayi de bilmiyor, veya müşterilerin 2.0 benzinliden vazgeçmemesi için biraz lafı geveliyorlar bilemiyorum. Bayram dönüşü işler yoğun vakit bulup test sürüşü için gidemedim.Zaten gitsemde bu yeni kasa durumu belli olmadan almam. Sanırım Vitara'nın yeni kasa, ve dizel motor durumunun netleşmesini beklicem.
  • Pazar günü Ankara Opan Suzuki'de fırsat araçlarını inceledim. İnci beyazı Grand Vitara 2.0 EL/AT modeli 62.000-TL idi, bence ilgilenebilirsiniz, tabi hala satılmadıysa
  • "The automaker also plans to introduce the next version of the Grand Vitara SUV by 2013 and a new crossover to replace the now-defunct XL7, which died a quiet death in May.

The unnamed crossover would arrive in 2011 or 2012 and use a longer version of the platform for the Kizashi midsize sedan.

U.S. Market Suzuki Swift Reportedly Still on Track for 2011, Next Grand Vitara Coming in 2013 (Autoblog from Automotive News) "

GV 2013 te, 2011 ya da 2012 de XL7 yerine yeni çıkaracakları crossover gelebilir diyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.