Şimdi Ara

SUZUKİ GRAND VİTARA İYİ BİR TERCİH OLURMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
20.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık bir aydır piyasadaki 70000-80000 tl aralığındaki bütün 4x4 leri inceledim. Şu anki aracımı verip bir 4x4 almayı düşünüyorum. Dediğim gibi, CR-V , Antara ,Captiva , Forester , RAV4 gibi 4x4 leri inceledim. KIA düşünmüyorum. Tabi bakıldığında hepside çekici araçlar. Vitara' yı en son inceledim ve en çok hoşuma giden de Vitara oldu. 4x4 ten anlayan arkadaşlarımda Vitara tavsiye etti. Özellikle arazide diğerlerine göre çok daha üstün olduğu söyleniyor. Bu araba hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum. Sizce Vitara alınırmı? Alacağım model 5K 2.0 JLX-EL AT modeli. Bu aracın eksileri ve artıları nedir? Tabi yakıt ve vergi dışında, bunlar malum, çok yakar, vergisi yüksek... Şimdi den teşekkür ederim.

• Aracı şehir dışı koşullarında da kullanmayı düşünüyorsanız çok doğru seçim olur benim gözümde artıları:

+ tasarımı hoş
    + motorun çekişi fena değil
    + donanım zengin (di en son baktığımda)
    + Suzuki nin arazideki tecrübesi
    + çakma jip olmaması (ne bahsettiğimi anlamışsınızdır lütfen alınmasın kimse üzerine)

- fiyat
    - yakıt
    - vergi
    - 2. eldeki potansiyel değer kaybı
    - servis yaygınlığı (bunu da tam bilmiyorum aslında araştırmak lazım)

ama dediğim gibi arazi öncelikli düşünüyorsanız zaten Forester ve Grand Vitara arasından seçim yapardım, belki Rav4 de girerdi listeye

• ben forester derim,kaslı bir duruşu var,arazidede başarılı
  • Dusundigunuz araçtan donanım olarak eksikleri olsa da ikinci araç olarak GV 3K kullanıyorum; belki faydam olur.
    Yakıt ve vergiyi göze almissiniz.
    Ancak ön konsoldaki sert plastik haricinde gayet güzel bir arac.
    Bakım masrafları düşük sayılabilir ve sorunsuz.
    Hafif arazide gayet iyi. Ağır arazi şartlarına girecek fırsat ve deneyimli yardımcım olmadıgı için yorum yapamam. Eğer böyle bir niyetiniz varsa gezenbilir sitesinin forumunda pek çok GV kullanıcısı var, yardımcı olabilirler.
    3K için konuşuyorum, virajlardaki ve ani manevradaki salınımı bir 4x4'e göre iyi sayılabilir.
    Zamanında forester dizeli çok düşünmüştük ancak daha küçük bir araç düşünmemiz ve fiyat farkı nedeniyle elemistik. Forester'i da yabana atmayın, gayet güzel bir araç. GV, forester ve rakiplerini de test ederek seçmenizi öneririm.
    Hayırlısı olsun.

• Acaba Forester'ın arazi performansı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: A Hero

Hocam şimdi şöyle söyleyeyim ;

İlk önce bu aracı şehir içi mi yoksa dağda taşta mı kullanacaksınız ?

Eğer şehir içinde kullanacaksanız kesinlikle CRV derim .

Ama eğer siz bu aracı alıp dağda taşta sürecek iseniz gidip te 70-80 bin tl.yi dağa taşa vurmanız abes kaçar , kendime göre değerlendirdim. .

Hocam eğer arazide sürecekseniz bence daha ucuz daha dayanıklı cazip ''jeeplere'' bakın . Çünkü ; crv , captiva , antara vs. vs. bunlar aslında her ne kadar kağıt üstünde 4x4 olarak gözükse de aslında bildiğimiz asfalt arabasıdır veya başka bir deyişle SUV'dur .

Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum ,

Saygılar .

Arabayı sadece arazi için almıyoruz tabi, %80 oranında asfalt yolda kullanılacak, ancak bu parayı verdikten sonra da arazide beni mahçup etmemesi lazım, çünkü arazi merakımda var. Aslında benim merak ettiğim şey şu; Bu arabalar örnek olarak Vitara asfalt ta çok mu hantal kalır, yani 4x4 ten asfaltta yüksek bir performans beklenilmez, ama kamyon sürüyormuş hissi de yaşamak istemem. CR-V ile test sürüşüne çıktım, yolda biraz ağır kalmakla beraber çok büyük bir sıkıntısı yok. Bu arabaların hepsi hemen hemen aynı güce sahip aslında,ama Vitara sürekli dört çeker, diğerleri asfaltta 4x2 gidiyor. Bu Vitara için avantajmıdır yoksa bir eksimidir? Yakıt açısından eksidir onu biliyorum. Asıl öğrenmek istediğim Vitara' nın arazideki avantajı, yani diğerlerinden ne farkı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir sene önce 96 model bir suzuki kullanmıştım, kiralık araç o kadar hırpalanmıştı ama taş gibiydi makina, gazlı ve fiyatı da 15 bin falanmış
    o ara suzuki ye helal olsun dedim, simdi küçük arazicilerden alsam, grand vitara alırım,

bizde 2005 crv var satacağız, uzun süre kullandım, o da gayet güzel makina, motorda tık yok, honda sonuçta, suzuki de öyle olacaktır,

ama şu an alsam, suzuki 3 kapı vitara alırım , tepe tepe, kullanırım 10 sene , varsa dizel alırım, cekiş ve sarfiyat azalır

bence vitara iyi tercih,
    crv diger tercih,
    rav 4 e de lafım yok
    subaruyu bilmem

ama captivayla antaraya yaklaşmamak lazım gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

Arkadaşlar yaklaşık bir aydır piyasadaki 70000-80000 tl aralığındaki bütün 4x4 leri inceledim. Şu anki aracımı verip bir 4x4 almayı düşünüyorum. Dediğim gibi, CR-V , Antara ,Captiva , Forester , RAV4 gibi 4x4 leri inceledim. KIA düşünmüyorum. Tabi bakıldığında hepside çekici araçlar. Vitara' yı en son inceledim ve en çok hoşuma giden de Vitara oldu. 4x4 ten anlayan arkadaşlarımda Vitara tavsiye etti. Özellikle arazide diğerlerine göre çok daha üstün olduğu söyleniyor. Bu araba hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum. Sizce Vitara alınırmı? Alacağım model 5K 2.0 JLX-EL AT modeli. Bu aracın eksileri ve artıları nedir? Tabi yakıt ve vergi dışında, bunlar malum, çok yakar, vergisi yüksek... Şimdi den teşekkür ederim.

SDayın @-MorphY-,

Ne amaçla kullanacağınızı, Ağırlıkla şehir içi mi, arazi mi belirtmemişsiniz ama aşağıdaki linkler size faydalı olacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_44507648/mpage_1/f_/key_//tm.htm#44507648

http://forum.donanimhaber.com/m_25450166/mpage_6/tm.htm

Ben 7 koltuktan ötürü Captiva' da karar kılmıştım, ama 2012' de yenilenecek olması sebebiyle beklemeye aldım. Vitara da 2012' de yenilenebilir. Vitaranın dizel motoru Renodan geliyor. Reno 1,9 dizel motorun yerini alacak, hemen hemen aynı teknik değerlere sahip 1,6 motor duyurdu. Yenilenecek Vitara' ya bu motor koyulursa ortada pek bir rakip bırakmayacağı kanaatindeyim.

Kolay gelsin, saygılar.

• Aslında bana göre Vitara' nın en büyük eksisi ikinci eldeki değer kaybı olacak. Birde 2012 de kasa değiştirecekse, onuda düşünmek lazım tabi. Antara ile Captiva düşünmüyorum, zaten o iki araba aynı araba gibi. Birinde Opel amblemi var, diğerinde Chevrolet...

Ancak Antara ve Captiva, hemen hemen diğerleriyle aynı fiyatlara dizel motor seçeneği sunuyor, aslında bu da göz ardı edilmeyecek bir durum.

Bir türlü karar veremiyorum
  • Suzuki'ye ve grand vitara'ya karşı özellikle kullanmamış insanların büyük bir önyargısı var. Sıfır alacak olsam ben de diğer seçenekleri ciddi ciddi düşünürdüm hatta test sürüşüne de çıkardım, sonra karar verirdim. Ama 2. el düşünenler için en uygun fiyatlı olan suzuki grand vitaradır. 2009 grand vitara 3 kapı 1.6 kullanıyorum, aracımdan çok memnunum, hatta tanıdıklarımdan 2.0 grand vitara kullananlarda gayet memnunlar araçlarından. Batıda servis sıkıntısı yok, servisleri ilgili, parça ve bakım fiyatları çok uygun. Araç sürekli 4x4 ve yaklaşık 1500 kg olduğu için bir miktar hantal, ama bu gitmediği anlamına gelmiyor, 180 km hızı çok rahat görüyor, uludağa 4 kişi 3. ve 4. vitesler ile bayılmadan çok rahat çıkıyor, seri ve atak kullanırsanız gitmem demiyor, süspansüyonları sert ama çok rahatsız edici değil. 3 kapılısı da gayet güzel ancak bir süre sonra 5 kapılı 2.0 otomatik grand vitaraya bende geçmeyi düşünüyorum.

• ya bilemiyorumda captiva , crv vb araçlar arasında vitara biraz basit değilmi
  • Forester ve G. Vitara arasında bir tercih yapacağım, diğerlerini eledim. Pazartesi günü iki aracıda test edeceğim, tabi mümkün olursa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesat70

ya bilemiyorumda captiva , crv vb araçlar arasında vitara biraz basit değilmi

Hocam ilk başta bende öyle düşünüyordum, ama her ikisinede yakından bakarsanız, Vitara hiç basit bir araç gibi durmuyor. Tam bir 4x4 gibi duruyor. Mesela CR-V güzel bir araba, tasarımı hoş, ancak bence 4x4 havası yok o arabada...
  • quote:

Orijinalden alıntı: -MorphY-

quote:

Orijinalden alıntı: mesat70

ya bilemiyorumda captiva , crv vb araçlar arasında vitara biraz basit değilmi

Hocam ilk başta bende öyle düşünüyordum, ama her ikisinede yakından bakarsanız, Vitara hiç basit bir araç gibi durmuyor. Tam bir 4x4 gibi duruyor. Mesela CR-V güzel bir araba, tasarımı hoş, ancak bence 4x4 havası yok o arabada...

ztn 4*4 bile degıl cr-v,ön çeker,ben onu yuksek statıonwagon olarak göruyorum
    benzını sorun degılse forester olmalı tercıhın,youtubedakı vıdeolardan bırcok lüx jeep e nal toplatıgını görebilir

http://www.youtube.com/watch?v=feFRI9juwV4

• ford kuga ya ne dersin hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: obenturkcan

ford kuga ya ne dersin hocam

Kuga' yı çok yakından incelemedim, incelemeye gittim aslında Otokoç'a. Sanırım Otokoç günde 50-100 tane Kuga satıyor! ,ne ilgilenen var, ne bilgi veren...

Bende çıktım ordan. Ama Kuga kasa olarak pek tercih edebileceğim bir araba değil, benim zevkime uymuyor.
  • Grand Vitara'nın tırmanma kabiliyeti ile ilgili bir video
    http://www.youtube.com/user/SuzukiPolska#p/u/3/Bj3oHJ6-Uew

edit: video ekleme de sorun yaşıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaganss -- 20 Kasım 2010; 19:45:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaganss

Grand Vitara'nın tırmanma kabiliyeti ile ilgili bir video
    http://www.youtube.com/user/SuzukiPolska#p/u/3/Bj3oHJ6-Uew

edit: video ekleme de sorun yaşıyorum.

Güzel video. Bu videodaki Vitara 3.2 V6 sanırım.
  • Hyundai'a baktınız mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.