Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
564
Cevap
6
Favori
71.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 6 aydır Splash 1.2 AT araç sahibiyim, aracı eşim kullanıyor çok memnun. fakat şu ön balatalardan gelen ötme sesini ne yaptıysak kesemedim. satın aldığımda balataları oldukça yeni olmasına rağmen ses çıkarıyordu. Sonra gidip ingiltere üretimi EBC marka balata aldım, 1-2 ay iyiydi şimdi yine hatta öncekinden daha çok ötmeye başladı.

Bu konuda yardım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syntor

Arkadaşlar 6 aydır Splash 1.2 AT araç sahibiyim, aracı eşim kullanıyor çok memnun. fakat şu ön balatalardan gelen ötme sesini ne yaptıysak kesemedim. satın aldığımda balataları oldukça yeni olmasına rağmen ses çıkarıyordu. Sonra gidip ingiltere üretimi EBC marka balata aldım, 1-2 ay iyiydi şimdi yine hatta öncekinden daha çok ötmeye başladı.

Bu konuda yardım lütfen.

Ötme sesi bende arabaya park manevraları yaparken çıkıyor sadece. Garç, gurç sesler geliyor. Genelde de arabayı ilk çalıştırdığım sırada oluyor bu sesler. Onun dışında gacırtı sesi gelmiyor.
  • teca45 T kullanıcısına yanıt
    mazda biraz dar gibi geldi bana hiç binmedim ama fotoda sanki biraz küçük gibi .colt un spor bir duruşu var bana güzel göründü ama babanız severmi bilmem ,splash aracımdan dolayı içini dışını bilirim kullanımı çok zevkli ve içi çok rahattır ,bende lektem arkadaşım gibi diğer bineklere binerken sıkıntı çekiyorum sanki boğuyor beni ,bagajın derinliği ve arka koltukların yatması sonucu nakliye aracı gibi oluyor ....

dayanıklılık konusunda japonlar benim gözümde daha üst sıralarda
    kafanı karıştırmak gibi olmasın ama otomatik vitesi düşün derim babanın çok rahat edeceğinden eminim..
    bu arada baban arabaları gördümü ,içlerinde beğendiği varmı ..şimdiden ikinizede kolay gelsin ....
  • bankicampik kullanıcısına yanıt
    Ben bu arabalar üzerinde dururken, kendisi Suzuki Jimny'e takıldı kaldı. Sanırım kararımız bu yönde değişiyor. Splash almak istiyordum, bazen ben de sürerim hesabı:) olmayacak gibi. Yorumlar için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teca45

Ben bu arabalar üzerinde dururken, kendisi Suzuki Jimny'e takıldı kaldı. Sanırım kararımız bu yönde değişiyor. Splash almak istiyordum, bazen ben de sürerim hesabı:) olmayacak gibi. Yorumlar için teşekkürler.

Jimny, krosçulara hitap eden bir araç. Ucuz yollu bir arazi aracı alıp dağlara taşlara vurmak isteyenler için ideal. Jimny, isabetli bir tercih olmayabilir. İyice görüp incelemeden karar vermeyin derim.
  • Arkadaşlar merhaba.

Eşim için otomatik araç düşünüyoruz. Suzuki Splash ve Swift arasında kaldık.

Araştırdığım kadarıyla ikiside 2013 yılından itibaren aynı motoru kullanıyor. 1.2 litre 94 hp'lik motor mevcut. Swift, B segmenti olarak konumlandırılmış. Splash ise A segmenti bir araç. Eğer varsa aranızda ikisinin de otomatiğini kullanan arkadaşlara danışmak istiyorum. Konfor olarak aralarında çok ciddi farklar var mı?

Eğer nasip olurda alırsak Splash'i sıfır almayı planlıyoruz. Swift olursa 2014 yada 2013 az kullanılmış bir ikinci el olacak.

Bu konulardaki fikirlerinizi merak ediyorum..?

Kısacası AT şanzıman için sıfır Splash mi yoksa ikinci el Swift mi?
  • Splash satış rakamı: 1 adet

Eylül 2014 Türkiye pazarı
  • Alıcısı şimdiden efsane oldu!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aracım splash otomatik ,arabamı çok seviyorum özellikle içinin rahatlığından dolayı bu yılın başında sıfır aldık ,splash aklımda hiç yoktu ,bayiye vardığımda direk sx4 içine oturup bakmıştım ,bayide bakınırken splash gördüm içine oturunca kendimi sırıtırken buldum ,inanılmazdı ,gerek iç ferahlığı gerekse yüksekliği olsun harika görünüyordu ve tabi o minik devir göstergesi ve vergi olayından dolayı splashi seçtim ve inanılmaz memnunum

en son 10000 bakımına götürdüğümde splashlerin gelip gelmeyeceği belli değildi şuan yok satıyoruz diyorlardı .zaten bu suzuki otomotiv sektörünü anlamak çok zor inanılmaz arabaları var ve fiyatları diğer avrupa ve japon modellerinden çok çok uygun ,ne reklamı var ne de doğru düzgün kullanıcısı ama dört dörtlük araçlar hepsi, bunu anlamak zor...

çok uzattım her iki arabada çok başarılı karar verirken gidip ikisinede bakmalısınız. swift inanılmaz güzel bir araba ,splashde inanılmaz ferah bir araba motorlar aynı zaten biliyosunuz sizde ,bence her ikisinede bakmanızda yarar var...

• bankicampik kullanıcısına yanıt
    Valla modifiye sayılır mı bilmiyorum da ben usb kart okuyucu taktım, orjinal hoparlörlere ek bitane woofer attım arkaya küçük alpine. Cuk oturdu diyebilirim, hoparlörlerde bir eksik var diyordum kesinlikle buymuş :D. Çelik jant taktırdım aracım 2012 onlarda çelik jant yok biliyorsunuz. Bir de egzoz çok gözüme batıyordu 9-10 liraya birtane vidayla sıkıştırmalı nikelaj kaplamalı egzoz ucu aldım çok iyi geldi. Onun dışında öyle işte ya. Taklılıyorum kendimce :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

arkadaşlar bir iki yenilik yapmayı düşünüyorum aracımda.mesela sis farım yok taktırmayı düşünüyorum ,10 000 bakımına çok az kaldı .benim öğrenmek istediğim ,aracına yetkili bayiden bir şeyler taktıran var mı ? dışarıda illaki daha ucuzdur ama ,arada abes farklar oluyor mu? . arabamın garantisini öldürmemek için yetkili bayiden almak istiyorum.aşırı farklar olabiliyor mu ?

Sis farı olayına bende gireyim demiştim. Bayide 900 lira civarı birşey söylediler hatta sonra da git dışarda taktır manyak mısın dediler :D. sonra dışarıda bulamadım. Dedim belki eski kasa swiftlerle aynıdır onların sis farından bakayım, onu da bulamadım bulursan bana da haber edersen sevinirim :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

Arkadaşlar merhaba.

Eşim için otomatik araç düşünüyoruz. Suzuki Splash ve Swift arasında kaldık.

Araştırdığım kadarıyla ikiside 2013 yılından itibaren aynı motoru kullanıyor. 1.2 litre 94 hp'lik motor mevcut. Swift, B segmenti olarak konumlandırılmış. Splash ise A segmenti bir araç. Eğer varsa aranızda ikisinin de otomatiğini kullanan arkadaşlara danışmak istiyorum. Konfor olarak aralarında çok ciddi farklar var mı?

Eğer nasip olurda alırsak Splash'i sıfır almayı planlıyoruz. Swift olursa 2014 yada 2013 az kullanılmış bir ikinci el olacak.

Bu konulardaki fikirlerinizi merak ediyorum..?

Kısacası AT şanzıman için sıfır Splash mi yoksa ikinci el Swift mi?

Splash zaten Swift'in şasisi üzerine oturtulmuş bir model. Biraz daha kısası üzerine. Yani arabanın altyapısında Swift var denilebilir herhalde. Arabayı yenge hanım kullanacaksa Splash'i öneririm. Sürücü koltuğunun yüksek ve trafiğe hakim olacak şekilde tasarlanması onu rahatlatacaktır. Splash'in yan camları hayli büyük. Bu da trafiği daha iyi görmesine yardımcı olacaktır.

• yeni bir araç almak istiyorum. Bu aracın fiyatı uygun mudur? henüz aramadım, ona göre aramayı planlıyorum.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-avrupa-suzuki-yetkili-bayisinden-splash-otomatik-184894250/detay/
  • edysch E kullanıcısına yanıt
    arkadaşım araba sıfır km sanırım. bence gayet güzel fiyat ben aracımı 2013 ün sonunda aldım sıfır .fiyatı 34.500 ,gerçi son model splashde bulabilirsin ikinci el ama ,sıfır olursa herşeyinden haberdar olursun vuruğundan,kırığından , sesinden soluğundan performansından herşeyinden bizzat kendin haberdar olursun başkasının aracında bi sıkıntı çıkar aldığına alacağına pişman olursun .bence gayet güzel fiyat ama şöyle bir durum var splashlerin gerisi gelmeye bilir.suzukinin bu politikasından önceki yazılarımdada bahsetmiştim, hiç anlamamışımdır... bence düşünmeyin fiiyat gayet makul geldi bana sıfır olduğu için ... diğer arkadaşlarda yorum yapacaktırlar,şimdiden kolay gelsin size...
  • edysch E kullanıcısına yanıt
    Liste fiyatı : 2013 model sıfır km. 38.894 TL

İlandaki aracın fiyatı: 2013 model sıfır km. 36.990 TL

Yaklaşık iki bin TL indirmli. Bu indirimden daha da fazlasının pazarlık yoluyla alınacağını düşünüyorum.

Suzuki sitesinden alıntı: "Splash, Swift ve S-Cross modelleri 2013 model yılına aittir.
    Yukarıdaki fiyat listesinde belirtilen tüm modellerin Menşei : Macaristan"

Buna göre 2014 model fiyat listesi yok. Yani Splash Türkiye pazarına veda etti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yaklaşık iki bin TL indirmli. Bu indirimden daha da fazlasının pazarlık yoluyla alınacağını düşünüyorum.

Suzuki sitesinden alıntı: "Splash, Swift ve S-Cross modelleri 2013 model yılına aittir.

Türkiye pazarından çekmiş olsalar 2013 fiyatını bile yayınlamazlardı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Türkiye pazarından çekmiş olsalar 2013 fiyatını bile yayınlamazlardı bence.

Internette bir sitede de Splash bir daha gelmeyecek diyor. Ne kadar güvenilir bilmiyorum. 12 Eylül 2014 tarihli haber

Suzuki elveda diyecek Suzuki'den kritik karar "Suzuki’nin uzun yıllardır satışı devam eden Grand Vitara, Splash ve Alto modellerinde yolun sonuna gelindi. Suzuki tarafından yapılan açıklamada aşamalı olarak bayilerde kalan stokun bitmesinin ardından sene sonuna kadar satışın durdurulacağı açıklandı.

Gelecek yeni modellerin de sinyallerini veren Suzuki, SUV segmentine SX4 S-Cross modeliyle devam ederken, Alto yerinde konumlandıracağı Celerio modeli için gün sayıyor.

Otomatikleştirilmiş manuel şanzıman sunulması ve Paris Motor Show’da tanıtılması planlanan yeni Suzuki Celerio’nun 2015 yılında satışına başlanacağı belirtiliyor."

http://www.otopark.com/etiket/suv/

• 37 litre benzinle, tamamı şehir içinde 660 km yaptım otomatik Splash ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lektem

37 litre benzinle, tamamı şehir içinde 660 km yaptım otomatik Splash ile.

punto ile 35 lt le benzinle 730 km yaptım ist. ş.içi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sharkemre -- 30 Kasım 2014; 13:01:41 >
  • sharkemre kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir oran çıkmış,senin arabada otomatikmi arkadaşım ? bende geçen gün splashime 50 tl benzin aldım biraz da agresif kullandım 165 km yol yaptım ikinci alışımda gene 50 tl lik benzin aldım ama bu sefer çok zorlamadım 80 90 bazen 100 falan yaptım çok basmadım ve NORMALDE bu kez 183 km yol yaptığımı gördüm.toplamda 22 lt benzinle 348 km yol yapmış oldum (benzini ard arda aldım ),yani kabaca bir depoyla,aracımızı NORMAL kullanırsak eğer 730 km yi az buçuk geçebiliriz sanırım. (44 LİTREDE 732 KM) bir depo 45 lt. bu da nerdeyse km de 27 kuruş demek 1,2 motor 94 beygirle çok iyi bir tüketim olur eğer yanlış hesaplamadıysam...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.