Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
564
Cevap
6
Favori
71.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk343458

Benzinli araçlarda 15000_20000 de bakım yapılmıyormu, yakıt tüketimi nasıl bilgi verirmisiniz

Yakıt tüketimi normal. 1 depo benzinle İstanbul-Çorum arasını gittim ve daha hala benzinim vardı 2 tık kadar.

Bakımla ilgili olarak, şirketin koyduğu garanti kuralları var. Ya 1, 2, 3. senelerde ya da 10 bin, 20 bin, 30 bin km.de bakıma sokacaksın ki garantisi devam etsin.
  • Arkadaşlar kararımı verdim body kit yaptıracam arabaya tavsiyesi olan varsa takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: chefiso

Arkadaşlar kararımı verdim body kit yaptıracam arabaya tavsiyesi olan varsa takipteyim

Body Kit mi? Splash'e mi? :)
    Dikkat çeksin, gelen geçen çizsin, ellesin, mıncıklasın diye mi?
  • Merhaba
    Aranıza yeni katıldım. Benim suzuki splash 1.2 manuel 2013 aracım var. Yakıt konusunda çok memnunum.Şehir içi 5.2 lt/100 km yakıyor. Şehirler arası eğer 120 km geçersem 5.5 lt/100km buluyor.Yokuşta çoğu arabayı uzun yolda geçiyorum hiç beni zorda bırakmadı.Bu da 94 beygir ve torkundan kaynaklanıyor.(2000 cc araçlar hariç ). Bu arada 10000 km bakımı da 270 tl tuttu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feridbb

Merhaba
    Aranıza yeni katıldım. Benim suzuki splash 1.2 manuel 2013 aracım var. Yakıt konusunda çok memnunum.Şehir içi 5.2 lt/100 km yakıyor. Şehirler arası eğer 120 km geçersem 5.5 lt/100km buluyor.Yokuşta çoğu arabayı uzun yolda geçiyorum hiç beni zorda bırakmadı.Bu da 94 beygir ve torkundan kaynaklanıyor.(2000 cc araçlar hariç ). Bu arada 10000 km bakımı da 270 tl tuttu.

feridbb aramıza hoşgeldiniz,
    Allaha şükür Splash çok sorunsuz çıktı, maaşallah. Ben de hakikaten çok memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: feridbb

Merhaba

Hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan.
  • Teşekkürler

Yaklaşık 1 hafta önce Yalova yolunda araba ne kadar yakacak diye yokuşta ve düz yolda bayağı bir zorladım.Çoğunlukla 2. ve 3. viteslerde 5-6 bin devirle gittim.Tanıdğım arkadaşta peuget 3008 (2013 model) otomatik vites vardı.Bana yetişmekte bayağı zorlandı.Sonuç olarak arabayı o kadar zorlamama rağmen 6 Lt/100 km geçemedi.Yani bu arabayı ne kadar zorlarsanız zorlayın 6 lt geçemiyor. 3kişi yolcu ve bağaj doluydu.Bizzat kendim test ettim,kim ne derse desin yakıt ve performansda süper.Yokuşta BMW ve Mercedes yol vermedi,sanırım geçince bayağı sinir olmuştur.(Suzuki splash 2013 1.2 manuel)
  • feridbb F kullanıcısına yanıt
    hoşgeldin arkadaşım .aracını iyi günlerde kullan .çok yerinde bir seçim yapmışsın . sanırım düz vitesi seviyosunuz yoksa otomatik tavsiye ederdim. yokuşta gerçekten kral diyorum .otomatiklerde de 3 .vites seçeneği var takıyorum keyfime bakıyorum bu arada dün köyüme gittim bagaj dolu arka koltuk ta 2 kişi öndede benle birlikte iki kişi . sanki araba 140 la gidiyor gibi inanılmaz bir ivmelenmesi var halbuki hızım 100-110 (eskişehir yolu) kısaca şunuda anlamış oldum aracım doluyken mükemmel bir ivmelenme yakalıyor.
  • chefiso kullanıcısına yanıt
    dostum ,daha önceki sayfalarda bir kaç foto paylaşmıştım ,bilmiyorum baktınmı ama oradaki body kitten başka taktırma inanılmaz yakışmıştı splashe .gerçekten çok şık olur diyorum ,benimde niyetim çelik jant ve sis farı belkide spoilerde taktırabilirim daha başka modifiyeye ihtiyacım yok, tabi ki ilerde inşallah. resimleri paylaşırım . araçlarımız bu halde de çok class zaten
  • garip bir durumu daha sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. benim evim batıkentte dükkanım cebecide ,mesafe git gel 40 km hergün 40 km yol gidip geliyorum .genelde 50 tl lik benzin alıyorum sarı ışık yanınca ve 4 defa git gel yapıyorum ama şöyle bir durum var 100 tl lik benzin aldığımda da ,tabiki gene sarı ışık yandıktan hemen sonra nerdeyse 9-10 defa git gel yapabiliyorum.bu durumu benzinlikten aldığım fişle takip ediyorum.açıklaması olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

garip bir durumu daha sizlerle paylaşmak istiyorum arkadaşlar. benim evim batıkentte dükkanım cebecide ,mesafe git gel 40 km hergün 40 km yol gidip geliyorum .genelde 50 tl lik benzin alıyorum sarı ışık yanınca ve 4 defa git gel yapıyorum ama şöyle bir durum var 100 tl lik benzin aldığımda da ,tabiki gene sarı ışık yandıktan hemen sonra nerdeyse 9-10 defa git gel yapabiliyorum.bu durumu benzinlikten aldığım fişle takip ediyorum.açıklaması olan var mı ?

Sarı uyarı ışığı yandığında depoda yaklaşık 7 litre benzin kalmış oluyor.
    Yani sen aldığın benzin miktarından 7 litre eksik benzinle yol yapmış oluyorsun.
    Az miktarda benzin aldığında (50 liralık) o 7 litrelik eksiklik daha çok etkiliyor seni.
    Benzini 100 liralık aldığında 7 litrelik eksiklik (o 7 litreyi, yolda kalırım korkusuyla kullanmıyorsun çünkü) seni daha az etkiliyor.

Mantıklı mı? Ben böyle bir çözüm ürettim ama bilemiyorum. :)

50 liralık benzin yaklaşık 10 litre eder. 10-7=3 litre kullanıyorsun aslında sadece.
    100 liralık benzin ise 20 litre eder. 20-7=13 litre kullanıyorsun.

13/3=? Napar? (3 litreyle x km gidiyorsan 13 km ile kaç km gidersin'in cevabı)

• bankicampik kullanıcısına yanıt
    Tamponlara ilave degilde tek parca yaptirsam ne kadara patlar onu arastiriyorum cok guzel olacagina eminim ama tek parca olursa iki uc katina cikiyor masraf bilemedim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalar soğudu, lastik basınçları otomatik olarak düştü. Basınç seviyesini kontrol ettirmeyi unutmayın. Ve bunu benzincilerde yapmayın. Bir lastik bayiine gidin. Benzincilerin aletlerde kalibrasyon yapıldığını hiç sanmıyorum.

Benim yazın 33-30 olarak ayarlattığım basınç, dünkü ölçümde 28-25 olarak çıktı. Arada büyük fark var. Çünkü hava soğudu, yazın genleşen hava kış havasında büzüştü ve lastik içinde daha az yer tutar oldu.
  • nerede bu splashciler .arkadaşlar araçlarınız duruyordur umarım :D içimizden biri aracına modifiye falan düşünüyordu ne yaptı acaba meraklandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bankicampik

nerede bu splashciler .arkadaşlar araçlarınız duruyordur umarım :D içimizden biri aracına modifiye falan düşünüyordu ne yaptı acaba meraklandım

Asıl senin bir depo/benzin/kat edilen mesafe meselen vardı. O ne oldu?

• arkadaşım aracı ne için kullanacaksın işe git gel için mi ,haftasonundan haftasonuna mı kullanacaksın ,yada kapının önündemi duracak acil hallerde kullanmak için . en başta neden düz vites istiyorsun ,otomatiği düşünmedinmi. aile kalabalıkmı yoksa kendin için mi arıyorsun. bagaj senin için ne kadar önemli ?

ben şahsen arabamdan çok memnunum ( splash otomtk ) ama senin kriterlerin nedir onu bilsek belki yol gösterebiliriz bir ikisini söylemişsin ama yukarda yazdıklarımda ilerde öenmli olacak şeyler.

yakıtta micra dizel
    performansta (benim fikrim) nissan 1,6
    dayanıklılık hepside iyidir sanırım.

ama 1,0 motordan uzak dur derim
    mıtsubishi colt u beğendim diri duruyor ,splash de gayet iyi duruyor, jazz biraz sıkıntılı gibi ,note de fena değil karar senin .diğer arkadaşlarda yazacaklardır duruma göre kararını verirsin hocam .şimdiden hayırlı olsun diyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: teca45

Arkadaşlar merhaba,

Araç seçimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Kısa süre içerisinde tercih yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
    yakıt+performans+dayanıklılık açısından değerlendirmek gerekirse sizce hangisini tercih etmemiz gerekir?

Suzuki Splash :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-temiz-splash-181591564/detay
    Suzuki Alto :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-sahibinden-cok-temiz-arac-183697800/detay
    Suzuki Swift :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-suziki-swift-1%2C3-mt-4x4-lpg-2008-md113.000-km-temiz-takasli-174122737/detay
    Nissan Micra :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2007-hasarsiz-147000-de-bayandan-183780667/detay
    Nissan Micra :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-2007-model-micra-sahibinden-satilik-181152508/detay
    Nissan Note :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-sahibinden-2007-model-nissan-note-1.6-tekna-lpg-li-146569024/detay
    Mitsubishi Colt :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-sifirdan-farki%2Cmodeli-178822308/detay
    Honda Jazz :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-degisensiz-2005-honda-jazz-183992264/detay
    Toyota Yaris:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-gumus-otomotiv-den-yaris-1%2C0-terra-183276479/detay
    Mazda 2 :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-sahibinden-japon-harikasi-177510419/detay

alıntıyı unuttum...yukarı satırda yazdıklarım ı okursun

• bankicampik kullanıcısına yanıt
    Performansı en son sıraya koyabiliriz çünkü aracı 60 yaşında babama düşünüyorum. Az yaksın, arıza çıkarmasın ilk düşündüklerim bunlar.
    splash-colt-mazda arasındayım, yorumlarınızın devamı varsa eklerseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teca45

Performansı en son sıraya koyabiliriz çünkü aracı 60 yaşında babama düşünüyorum. Az yaksın, arıza çıkarmasın ilk düşündüklerim bunlar.
    splash-colt-mazda arasındayım, yorumlarınızın devamı varsa eklerseniz sevinirim. Teşekkürler.

Splash'in yüksek bir araç olması, trafikte hakim bir konumda hareket etmeni sağlıyor. İnip binmesi çok kolay bir araba. Ben diğer arabalara binerken çok zorlanıyorum artık.

Dayanıklılık konusunda Suzuki servislerinin boş yattığını söyleyerek cevap verebilirim sana. Bunu Suzuki Türkiye genel müdürü de söylemişti. Tek başına faaliyet gösteren (yanında ilave bir-iki markaya daha servis vermeden işleyen) bir Suzuki servisi görmedim ben. Araç sayısı az olduğu için mi? Belki. Ama Japon arabalarının bu konuda diğer ülke/kıta arabalarına göre bir gömlek daha iyi olduğunu herkes söyleyecektir. "Built-to-last" anlayışıyla araba yapıyorlar yani uzun ömürlü olması için.

Onun dışında Splash, çok yakan bir araba değil. Bir depo benzinle şu anda şehir içinde 550. kilometreyi geçmiş bulunuyorum. Hala 2 çizgim var. Benzinli ve tam otomatik bir araç. Mucizevi düşük bir tüketim olmasa da fazla da sayılmaz. Makul diyelim.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.