Şimdi Ara

Suzuki Splash Türkiye yollarında... (24. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
564
Cevap
6
Favori
70.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bad Drivers of Italy - Episode #23
    https://www.youtube.com/watch?v=ITTTKeb13Jg

her taraf küçük araba dolu, enteresan, sanki bir iki suzuki gördüm gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: lektem

Aklın yolu bir! :-)

Pandizot, arabanın bagaj kapısını açınca, arka koltukların kafalıkların arkasında duran raf biçimli parça mı?

evet
  • Bugün arabayı bakıma soktum neyi var neyi yok bakılsın diye.yağ,filtreler,fren bakımı,ıvır,Zıvır 227 tl tuttu.Debriyaj balatasında sorun yokmuş ayar yaptılar düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sethplate166116

Bugün arabayı bakıma soktum neyi var neyi yok bakılsın diye.yağ,filtreler,fren bakımı,ıvır,Zıvır 227 tl tuttu.Debriyaj balatasında sorun yokmuş ayar yaptılar düzeldi.

Güle güle eskit. Pandizot sordun mu serviste peki?
  • quote:

quote:

Bugün arabayı bakıma soktum neyi var neyi yok bakılsın diye.yağ,filtreler,fren bakımı,ıvır,Zıvır 227 tl tuttu.Debriyaj balatasında sorun yokmuş ayar yaptılar düzeldi.

teşekkürler.pandizot yokmuş.Salı günü brc den lpg taktırıcam.Ayrıntıları yazarım burdan.
  • quote:

quote:

quote:

teşekkürler.pandizot yokmuş.Salı günü brc den lpg taktırıcam.Ayrıntıları yazarım burdan.

Araba zaten çok yakan bir araba değil. Ben olsam taktırmazdım. Taktırmadım da zaten. Kıyamadım. :(

• kesinlikle lektem arkadaşa katılıyorum benim arabam otomatik km de ş.içi 26-27 kuruş yakıyor sizinki düz vites daha az yakacaktır belki.tabiki bu işler ekonomi işleri herkesin kendine göre planı var. aracınız size şans getiri inşallah güle güle kullanın . Allah kaza bela vermesin arkadaşım. yukarda bir link paylaşmıştım italyadan,nerdeyse herkes küçük araba kullanıcısı küçük derken bizim karavanlardan bahsetmiyorum
  • İyi dilekleriniz için teşekkürler.Öğretmenim çok özel ders veriyorum bu yüzden haftada 1000 km ye yakın yol yapıyorum çoğu şehiriçi.Benim için ekonomi çok önemli.Zaten küçük araba seçme nedenim hem ekonomi hem rahatlık için.Neden dizel almadın derseniz onuda aldım zamanında:)Fakat hem bakım maliyetleri hem uzun ömürlülük için atmosferik benzinliyi tercih ettim.1 haftalık benzin ortalamam 6 lt.LPG de 15 20 kr civarı tüketecek diye düşünüyorum.Buda bana ayda 150 tl civarı kar sağlar.
  • Tekrar merhaba.

Arabayla 2 hafta ve 1500 km yi devirdim deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Arabayı ilk aldığımda depo tamamen boştu 200 tl ye full doldu 45lt depo var.Motorundan çok memnun kaldım.Daha önce benzer opel corsa 1.2 85 hp kullanmıştım.Motor corsadan bariz iyi izmir liler bilir.Balçova otobanında selway yokuşu vardır.Corsa 5. viteste çıkmıyordu.Aynı şekilde aydın otobanında tam tünel öncesi yokuşta bu şekildeydi.Ama splash vites küçültmeye gerek kalmadan buraları tırmandı hatta hala gaz yemesi iyiydi diyebilirim.Performansı 1.4 corsa 100 hp ile aynı gibi.

Yakıt tüketimine gelince benim aracım 85 hp olan versiyon 94 hp olan daha ekonomik diye duydum.6 lt ortalamayı rahat yakaladım (yarısı aydın otobanında) bi depo ile 600 km gittim daha 2 çizgi vardı yani 1 depo 700 km rahat gider gibi.Fakat çok sakin bi kullanıcı olduğumuda eklemek iserim.

2. haftayı ise araca tüp taktırarak geçirdim.Brc den 1800 tl 9 taksitle lpg kiti taktırdım.Motora tam uyumlu herhangi bir sorun çıkmadı.Simit tüp takıldı yani bagaj küçülmedi.Bir sorun olarak.Simit tüpün üzerine plastik bagaj bölmesi tam uymadı biraz üzerlerinden keserek oturtabildim haberiniz olsun.

Gelelim lpg tüketimine.31 litrelik depo takıldı ilk seferde 26 lt gaz aldı.Tam 300 km şehir içi gittim tekrar gaz aldığımda 21 lt gaz aldı 7 lt ortalama yakmış.Bu sefer yine aydına gittim geldim 320 km de tekrar gaz aldım bu sefer 20 lt gaz aldı.Ortalama 6.5 lt lpg diyebilirim.

Benzinle kıyaslarsak ilk hafta benzinle 600 km yolu 180 tl ye gittim.2. hafta 620 km yolu 85 tl ye gittim.Ayda bana en az 300 tl kar sağlayacak.Performansta bi değişiklik hissetmedim.

herkese hayırlı günler dilerim.

• Ocak ayında Splashı bakıma götürdüğümde bayinin söylediği distribütör değişiyor.Onun için 2015 modeller Mart,Nisanda gelecek demişti.Ve bahsi geçen el değiştirme gerçekleşmiş sanırım.Artık BOYNER getirecek.İnternet siteside yenileniyor herhalde.

Mynet Otomobil
    Doğuş alamadı, Boyner kaptı | Mynet Otomobil
    http://otomobil.mynet.com/haberler/dogus-alamadi-boyner-kapti-149

http://www.otoajanda.com/5989/ozel-haber-31-yillik-distributor-el-degistiriyor/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pendo -- 9 Mart 2015; 22:39:51 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomatik vites, 2.5 yıllık Splash ile İstanbul'dan (Üsküdar) Eskişehir merkeze 20 litre benzinle gittim.
  • 20 Litre benzin.

Ortalama hızınız kaçtı ve kaç km yol gittiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

20 Litre benzin.

Ortalama hızınız kaçtı ve kaç km yol gittiniz?

Yol yaklaşık 330 km idi. Ortalama hızım da çoğunlukla 90-100 km civarındaydı.
  • s.a splash için modifiye yaptırıcam ama bi yer bulamadım servis te çok pahalı diyor . yaptıran var mı
  • merhaba, aracı almayı düşünüyorum,1.2 GA ile 1.2 GLS arasında ne fark var acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keppir

merhaba, aracı almayı düşünüyorum,1.2 GA ile 1.2 GLS arasında ne fark var acaba?

Sanırım Ön camlar elektrikli değil.Merkezi kilit yok.Devir göstergesi yok.Fakat galeriden galeriyede farklar var.Sadece gls ile iş bitmiyo.Mesela benim lastikler 15 inç ve çelik cantlı çoğu gls de 14 inç.Bu gibi farklar olabiliyor.Araçları ayrı ayrı incelemenizi öneririm.
  • sethplate166116 S kullanıcısına yanıt
    sanırım kağıt üstünde gls üst paket oluyor.cevabınız için teşekkürler. sizdeki düz vites mi? araçtan okuduğum kadarıyla herkes memnun.sizin düşünceniz nedir? tavsiye eder misiniz?
  • quote:

sanırım kağıt üstünde gls üst paket oluyor.cevabınız için teşekkürler. sizdeki düz vites mi? araçtan okuduğum kadarıyla herkes memnun.sizin düşünceniz nedir? tavsiye eder misiniz?

Üstteki yorumlara bakarsanız uzun uzun övmüştüm aracı.

Tavsiye edip etmemeye gelirsek o sizin kullanım amacınıza bağlı.

Genelde şehir içi binicem fazla ağırlık taşımak istemiyorum

az yaksın,Bakım maliyetleri az olsun.Motor uzun ömürlü olsun.

ailem 3 kişiden fazla değil gerekirse arka koltuğun birini yatırıp bagaj yaparım oda bana yeter.Diyorsanız harika seçenek.

Bir diğer özelliği fiyatına göre insanların bakışı çok iyi.Çok zenginsenizde böyle bir arabaya binebilirsiniz mesela.O yüzden imajı çok iyi.

Fakat uzun yolda çok dik oturuş pozisyonu olduğundan sağ ayağı yorabiliyor.Öyle renkli ekranlar fazla oyuncaklar yok.Bu bence iyi arıza çıkaracak parça az ama siz öyle şeyler seviyorsanız hoşunuza gitmeyebilir.

• quote:

Splash kullanıp tavsiye etmeyeni yok ki. Ben yukarıda bir liste paylaştım. İngiltere'nin en güvenilir 3. aracı. (Vauxhall Agila olarak yer alıyor ama aynı araç).

Yani en az arıza çıkaran, arızası çok makul fiyattan halledilen, sahibini üzmeyen, deli gibi masraf çıkarmayan bir araba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pendo

Ocak ayında Splashı bakıma götürdüğümde bayinin söylediği distribütör değişiyor.Onun için 2015 modeller Mart,Nisanda gelecek demişti.Ve bahsi geçen el değiştirme gerçekleşmiş sanırım.Artık BOYNER getirecek.İnternet siteside yenileniyor herhalde.

http://otomobil.mynet.com/haberler/dogus-alamadi-boyner-kapti-149

http://www.otoajanda.com/5989/ozel-haber-31-yillik-distributor-el-degistiriyor/

Aynı bilgiyi ben de aldım. Söylentiler vardı ama net bir bilgi yoktu.
    Geçen hafta ufak bir işlem için servise uğradım. Aynı şekilde Suzuki'nin satışını da yapıyorlar.
    Bayide hiç araç yoktu, sordum biraz sohbet ettik.
    Marka Boyner grubuna geçti hocam dediler.

İlk etapta gündüz ledleri eklenmiş ya da bir tık makyajlanmış, motoru yenilenmiş Swift'ler gelecekmiş. Yine yeni Vitara'yı da bekliyorlar.
    Umarım Sx4 de gelir, hatta sedanı da gelir. Splash'ı da çektiler ama üretim bandından çekilmediyse o da gelebilir bence.

Haydi hayırlısı, bakalım neler olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adepex -- 21 Nisan 2015; 12:08:47 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.