Şimdi Ara

svchost.exe (Dikkat) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
9.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: yüksel75

Geçen hafta bilgisayarıma bulaştı paylaşım programından. aynen dediğiniz gibi svchost.exe karşısında kullanıcı adım yazılı idi. ve hata veriyordu. antivirüs uyarı yapıp durdu sil dedim. aç kapa yaptıktan sonra yine aynı idi. En sonunda formatta buldum çareyi. Bu şerefsiz virüs yüzünden banka hesapları ulaşımımı bile kapattırdım.

Yazan arkadaş tamamen doğru yazmış. Fakat bunu düzeltmenin daha sağlam bir yolu olmalı. Antivirüs gibi ama hangisi?

Register temizliğini anlatıldığı gibi yaparsanız problem çıkmıyor.

Ben oyle yapıp kaldırdım

quote:

Orjinalden alıntı: Umur!

Bazı arkadaşlar ısrar etmiş efendim svchost.exe zaten bilgisayar için gerekli dosya diye. bunun aksini iddaa eden yok zaten. konuyu tamamen okumuyor musunuz okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz tam kavrayamadım. diyor ki burda görev yöneticisinde işlemler sekmesinde her bir işlemin karşısında kullanıcı adı olarak sizin oturum açma adınız(benimki Umur mesela ),system,local service vs. yazar. Eğer svchost.exe'ler sizin kullanıcı adınız altında çalışıyorsa sorun var demektir.

Kapatınca ses çıkmıyormuş

Rain_of_Pain adlı kullanıcı braz sallamış tahminim konu hakkında hiç bilgisi yok.

Demişsinizki oturum açma adınım umur

svchost.exe karşısında umur yazıyorsa problem var demektir.

Burda anlatılmak istenende budur.

Eğer svchost.exe ler bu şekil ise problem yok demektir

svchost.exe (Dikkat)

Ama svchost.exe nin karşısında yani kullanıcı adı kısmında oturum açma adınız yazıyor ise yukarıda anlatılan yontemı deneyerek temizlemenizi tavsiye ederim.

[simage][/simage]

• @muhteremx ben olayı anladım zaten anlamayan arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla öyle yazmıştım

@speedman o svchost.exe lerin karşısında kullanıcı adınız yazıyor mu,yazmıyorsa konuyu biraz daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim
  • arkadaşlar böyle bi sıkıntım yok ama bendeki system dosyalarından 6 tane çıkıyor bundan bunlardan herhangi birisini sonlandırsak bi sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djayaz -- 3 Temmuz 2009; 17:54:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Umur!

@speedman o svchost.exe lerin karşısında kullanıcı adınız yazıyor mu,yazmıyorsa konuyu biraz daha dikkatli okumanızı tavsiye ederim

yazmıyor
  • Bilgilerin için teşekkürler arkadaşım şimdi bende denedim sorun yok oturum açma adım yazmıyor bir ohhhh çekim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suÇ -- 3 Temmuz 2009; 20:18:56 >
  • Bana da bulaşmıştı :D Güvenli Moda aldım siLdim :D
  • benimkinde görev yöneticisinde svchost.exe diye birşey gözükmüyor bu normal mi? vista kullanıyorum
  • KASPERSKİ NİN 1 AYLIK DENEME SÜRÜMÜ İLE TAMAMEN ORTADAN KALKAR MI? DENEYEN VAR MI?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OziiX

Saçmalamayın svchost virüs veya trojan olamaz. Google'da bile biraz araştırınca ortaya çıkıyor.

quote:

svchost.exe Yeni nesil Türk Yapımı Güzel bir Keyloger client'i dir.

Buna da kıçımla gülerim kusura bakmayın ama..

Aynen. Yıllar önce musallat olmuştu bu virus bana... Virusler konusunda kimse pek bilinçli değildi hem o zamanlar.. He Türklerde ismi svchost.exe olan virus yazar orası ayrı ama bahsettiğiniz virusu bizden önce zaten yazdılar ne türk clientı

• Tşkler bilgilendirme için. Ama bu dediğin ekranı Win 7 de bulamadım.
  • Sizin dediğiniz svchost.exe farklı. Kullanıcı işlemleri altındaki svchost.exe'yi ortadan kaldırmak kolay. Birde C:\Windows\svchost.exe dosyası var. Bu dosya 35.5kb boyutunda ve sahte bir uygulama dosyasıdır. Üretici olarak Microsoft Corporation yazıyor; ancak doğru değil. 24 Ağustos 2001, 21:00:00 oluşturulmuş. Oysaki gerçek svchost.exe C:\Windows\System32\svchost.exe ya da C:\Windows\SysWOW64\svchost.exe adresinde bulunması gerekiyor.

C:\Windows\svchost.exe kullanıcı adı ile çalışmıyor SYSTEM olarak çalışıyor. Görevi sonlandırsanız bile geri geliyor. Bu nedenle silmenin çözümü yok. Son bir not format atmanında faydası yok. Yakın bir zamanda svchost.exe ile ilgili bir yazı düzenleyeceğim. Sorunun çözümünü orada anlatacağım. Şu ana kadar hep bu yöntemi kullandım ve hiçbir sorun yaşamadım.
  • Benimde görev yöneticisinde kullanıcı adım ile bir svchost.exe var. Documents and Settings'e ise erişimimim engelleniyor (aynı şekilde application data'ya da erişimim engelleniyor. Bunu nasıl silebilirim? Bilgisayarımda uzun süredir internet ile ilgili sorunlar yaşıyorum (İnternete bağlı olduğu halde TLS el sıkışmasında uzun süre beklemesi gibi şeyler)

Format atacağım ama içerisinde bir çok dosyam var ve bunları taşırsam yine virüsü taşıyacağımdan korkuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnan mersedes

Benimde görev yöneticisinde kullanıcı adım ile bir svchost.exe var. Documents and Settings'e ise erişimimim engelleniyor (aynı şekilde application data'ya da erişimim engelleniyor. Bunu nasıl silebilirim? Bilgisayarımda uzun süredir internet ile ilgili sorunlar yaşıyorum (İnternete bağlı olduğu halde TLS el sıkışmasında uzun süre beklemesi gibi şeyler)

Format atacağım ama içerisinde bir çok dosyam var ve bunları taşırsam yine virüsü taşıyacağımdan korkuyorum.

Kaspersky Rescue Disk, Bitdefender Rescue Disk, Avira Rescue System gibi araçları kullanırsanız sorununuz çözülebilir.
  • Bitdefender 2 tane trojan buldu birini sildi, diğerini ben bitdefender içerisinden manuel sildim. Avira ve Kaspersky denemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.