Şimdi Ara

svchost.exe - SYSTEM , %50 cpu kullanımı.[ÇÖZÜLDÜ]-[GÜNCELLEME] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
45.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bende svchost.exe system 32 de bile yok ?? lütfen yardım ne olduğunu anlamadım
  • Konuyu hortlatıyorum bugün benim başıma geldi aynı sorun virüsten dolayı uzun uğraşlar sonucu sorunu çözdüm aynı sorunu olan arkadaşlar için çözümü yazıyorum.

http://download.sysinternals.com/files/ProcessExplorer.zip

Linkten dosyayı indirip açıyoruz %50 cpu olan svchost.exe sağ tıklayıp properties giriyoruz
    Services kısmında wuauserv AUTOMATIC UPDATES tıklayıp stop tıklıyoruz.
     svchost.exe - SYSTEM , %50 cpu kullanımı.[ÇÖZÜLDÜ]-[GÜNCELLEME]

Daha sonra başlat çalıştır services.msc yazıp AUTOMATIC UPDATES BULUYORUZ sağ tık özellikler Başlangıç türü: Devre dışı yapıp tamam diyoruz daha sonra görev yöneticisinden %50 olan cpunun yok oldugunu göreceksiniz.

• Hortlatmış olmayayım ama bendede oluyordu system event notification işlemini devre dışı bırakınca çözüldü :) Ama nolur nolmaz iye freefixer ile taratıyorum şu an belki birşey bulur :D
  • Windows 7 Ultimate 32 bit kullanıyorum sp1 den birkaç gün sonra SVCHOST.EXE CPU yu %13 kullanıyor ve RAM i %90 a kadar dolduruyordu. Windows Update ile ilgili bir problem bu devredışı bırakılınca normale dönüyor.

Ben şu şekilde sorunsuz çözdüm;

• Merhaba arkadaşlar.. aynı sorun bende de oldu.. uzun araştırmalar sonucunda problemi buldum.. Problem Driver ama hangi driver olduğunu tam tespit edemedim.. ama şüphelerim ekran kartı driver ı olduğu yönünde veyahut biostan kaynaklı olabilir.. farklı bir sürüm ekran kartı driver ı deneyin olmazsa bios güncelleyin.. driverlardan biri uyumsuz demektir. aynı pc de starter edition vardı. cpu kullanımı normaldi.. ama ram i 2 gb görüyodu. ram 8 gb aslında..
    daha sonra win 7 64 bit kurdum. rami 8 gb gördü fakat işlemci hiç durmuyor.. sonrada aklıma geldi ki driverları yüklemeye başladıktan sonra oldu... hatta tüm güncelleştirmeleri yapın düzelme ihtimali var.. uyumsuz driver ı şöyle düşünebilrsiniz.. arabanın nasıl kullanıldığını bilmeyen bir sürücü yani uyumsuz bir sürücüyü o arabayı kullanırken arabayı yorucaktır.. bu cpu kullanımda aynı mantık.. ekran kartı driver ı yada herhangi bir drive ruyumsuz olduğu için yani işlemciyi sürmeyi bilmediği için işlemciyi yanlış işletiyor ve işlemcinin çok çalışmasına ve ısınmasına sebep oluyor.. drivleri deneyin.. Yani sorunu görev yönetecisinde veya virüste aramayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan19080 -- 1 Haziran 2016; 13:42:45 >

• Vista kullanıyorum. Servislerden (Hizmetler) Windows Update i Devre dışı bırakıp Stop yaparak çözdüm.
  • Sorunu çözemeyen varsa bir arkadaşımın başına geldi çözdüm

Başlat > Çalıştır

Çalıştır a services.msc yazın gelen ekranda aşağı bölümde windows update var onu durdurun ve başlangıç türünü devre dışı yapın büyük ihtimalle sorun çözülecektir iyi forumlar.
  • atacağım linkte çözümü var konuyu baya bir hortlatıyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=5CRNZ4nplio&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.