Şimdi Ara

svchost.exe - SYSTEM , %50 cpu kullanımı.[ÇÖZÜLDÜ]-[GÜNCELLEME]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
45.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pc'yi açıyorum internete bağlanıyorum usb çevirmeli ile ardından en geç 1 dk. içinde svchost.exe system kullanıcı isimli dosya 50 cpu yiyor.Sistem çift çekirdek olduğundan sorun yok ama gene de oyunlarda falan bu durum beni rahatsız ediyor.Yabancı forumlarda falan hep update'den bahsediyorlar ama update ile ilgili çoğu şeyi denedim microsoft update falan da yaptım.(normalde otomatik güncelleştirmeler kapalıydı şimdilik yaptım ve gene kapadım.)Acaba ne yapabilirim ? İnterneti kessemde devam ediyor bir kere bağlandımda.

KONU HORT --- GÜNCELLEME--- FREEFIXER PROGRAMI İÇİN SİTE VERİYORUM ORADA TÜM SÜRÜMLERİ BULUNMTAKDIR---ARKADAŞLAR BU PROGRAM İLE AYNI ZAMANDA SİLİNMEYEN UFAK TEFEK VİRÜS,SOLUCAN TARZI DOSYALARI DA RAHAT BİR ŞEKİLDE HALLEDEBİLİRSİNİZ---

http://www.freefixer.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamikaze57 -- 11 Mart 2011; 20:53:54 >

• Sisteminizde svchost.exe dosyasını aratın System32 dosyasının dışında bir svchost.exe dosyası eğer varsa büyük ihtimalle o bir virustür. Silin ve kurtulun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 3 Ocak 2010; 1:30:24 >
  • maalesef dediğiniz gibi system dışından bi dosya cıkmadı.Birde görev yöneticisinden sonlandır dediğimde 1 dk. süre cıkıyor sistem kapatılıyor diyor.Yani virüs değil bence.İnternette baktım hep %99 kullanımıyla ilgili update sorunu diyorlar ama benim hep sabit %50-51 falan.
  • Selam

Büyük ihitimalle virus le iligli sorunun var. Malesef artık virusler internetten başka zararlı yazılımlar indirip duruyor o yüzden sorunun tek değildir. Svc hostu durdurduğunda makinen restart atıyorsa eğer kesin driver viruslerinden biriyle kaşı karşıyasın ama makinende birden fazla zararlı olabilir. Oncelikle internet bağlantının kesip anti-malware ile makinanı tarat. Sonra drweb cureit ile tarat. Sonra makinanı combo fix ile tarat ve en son olarak dos komut istemine "sfc /scannow" yazmalısın. Bu komut senden windows cd ni isteyecek değişmiş ve eksik windows sistem dosyalarının tamamlayacaktır. Bu işlemler sonuçlanan kadar internete bağlı olma.
  • Hocam ilk önce bazı bulgulara göre svchost.exe gibi virüsler keşfedildiği söylendi.Bunlar olabilir.Bununla ilgili çözüm ve bilgi almak için
    http://www.sanalkurs.net/svchostexe-virusu-3348.html buradaki bilgiye göre Avast anti virüs temiz bir şekilde siliyormuş.Sen iyi bir virüs programıyla taratmayı dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemalist

Hocam ilk önce bazı bulgulara göre svchost.exe gibi virüsler keşfedildiği söylendi.Bunlar olabilir.Bununla ilgili çözüm ve bilgi almak için
    http://www.sanalkurs.net/svchostexe-virusu-3348.html buradaki bilgiye göre Avast anti virüs temiz bir şekilde siliyormuş.Sen iyi bir virüs programıyla taratmayı dene.

kardeş , dediğin siteye baktım ancak benim svchost.exe SYSTEM tarafından kullanılıyor ve sadece 4,576 KB. bellek yiyor.Ayrıca orada aşırı cpu kullandığından bahsetmemiş.Bu yüzden o sitedeki bilgiler bana göre değil gibi geliyor.Ama gene de bir avastı denerim teşekkürler.

@IUnknown,

dediklerini şuanda yapamayacağım anca yarın müsaitim o zaman cevabımı net olarak yazarım.

• Bilgisayarınızdaki svchost.exe dosyasınıwww.virustotal.com sitesine gönderip sonuç linkini burada paylaşırmısınız?

Bir de Svchost Process Analyzer adlı program ile svchost.exe dosyasını analız edip hangi dll dosyalarıyla çalıştığını bulabilirsiniz.
  • http://www.virustotal.com/tr/analisis/35136fa218e353cbeb8f1256791ba8cb80e5576874ed57cd64e8cf02864450d1-1262292842

sonuç linki

Dediğiniz taramaları ve programları ancak yarın yapabilirim birazdan çıkmam gerek yarın her şeyi bütün sonuçlarıyla yazacağım.
  • sorun çözülmüştür."siszyd32.exe" isimli bir dosya başlangıç kısmına yerleşmiş ve svchost.exe'nin cpu hız aşımına girmesini sağlamış. "FireFixer" isimli programla sadece 3 dk. tarama yapılması sonucunda virüs silinmiştir.
  • 2-3 gündür yapmadığım kalmadı(arama motorunda bulduklarımla). Firefixser gerçi bende 7-8 sürdü:) ama siszyd32.exe denilen şey ki virusmuş bilgisayarımda buldu ve sildim, sorun çözüldü.Teşekkürler.
  • araştırmaların için sağol ama bende de aynı sorun var artı bilgisayarı açınca 10dk civarı bilgisayarın kendine gelmesini bekliyorum, dediklerinin hepsini yaptım ama şöyle bir sorun var siszyd32.exe dosyası ben de yok ama svchost.exe dosyası cpu'yu 50% oranında çalıştırıyor. FreeFixer programını da indirdim scan ettim ama yine de bulamadı.:S Başka bir çözüm yolun var mı???
  • Aynı sorunun bende yaıyordum. Arkadaş sağolsun sayesinde hallettim. Linki veriyorum sizde faydalanın.
    http://www.forumgaleri.com/svchost-exe-50-kullaniyor-cozuldu-kesin-cozum-t4085.html?p=6059#post6059
  • aynı sorun bendede bayaa bi süredir vardı.. vista kullanıyorum.. svchost.exe diye birşey çıkıyor görev yöneticisinde ve cpu %90'lara kadar çıkıyordu.. bilgisayar kullanılamaz haldeydi. yani flash video bile seyredemiyordum. bilg. tıkanıyordu..
    sonra bi yerde combofix diye bi programın bu olayı çözdüğünü okudum.. combofix 'i kurdum ve sorun halloldu.. bence bir combofix 'i dene.. sorunun düzeleceğini düşünüyorum..
    bu arada bu işi çok iyi anlıyorum diyen insanlar heryerde bu dosyaları silmeyin, windows 'un kullandığı dosya diyorlardı ama nedense öyle çıkmadı.. şu anda svchost.exe yok ve gayet iyi durumda bilgisayar.. acaba onlarında cpu %90 -100 'lere vurduğunda svchost.exe dosyasını saklıyorlarmıydı..

bence combofix'i deneyin. öneririm..
  • arkadaşlar aynı sorun bendede vardı nette araştırırken microsoft xps document writer ile ilgili bi yazı okudum sonra sistem geri yüklemeden otomatik güncelleştirmenin yüklediği güncelleştirmelerden microsoft xps document writer yazıcı sürücüsünü buldum ve ondan önceki güncelleştirmeye yükledim sorunum yok şuan onunla alakalandırdım olmayabilirde ama denemekde fayda var
  • walla konuyu hortlatmak gibi olmasın ama bendede vardı bu sorun bugün hallettim çok şükür.Pc Tools İnternet Security kullanıyordum tarattım defalarca bulamadı bende Kaspersky 2010 yükledim trial version güncelleme yaptım ve tarattım virüsü buldu pc yi kapatıp açtım pc eski haline dönmüş.Bazı arkadaşlar diyor svchost.exe eğer senin kullanıcı isminle çalışıyorsa o virüstür.Doğru olabilir ama benimki kullanıcı adımla çalışmıyordu ve işlemci %50 lerdeydi sürekli.Görevi sonlandır dediğiğmde pc yi kapatıyordu. 60 sn içinde.Tek çözüm Kaspersky 2010 arkadaşlar başka yerde çözüm aramayın.. Bu arada virüsü görmek isteyenlere Çalıştır/msconfig/Başlangıç ve en altta bi yerde kendi başına bir program göreceksiniz hatta onu kaldırıp pc yi başlatın o yine orada gelecektir işte o virüs bende yakayı ele verdi.Teşekkürler Kasper.....
  • aynı sorunu FireFixer adlı program ile çözdüm. Bana bu sorunu yaşatan dosya "srvklw32.exe" idi.
  • Yahu firefixer diye bir program bulamadım ben.Freefixerdenmi bahsediyorsunuz?Yardımcı olurmusunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hey You

Yahu firefixer diye bir program bulamadım ben.Freefixerdenmi bahsediyorsunuz?Yardımcı olurmusunuz.

evet o galiba.. ben de indirdim tarıyor şu an..

http://www.freefixer.com/
  • Çok çok teşekkür ederim cpu benim %50 lerde çalışıyordu ilk baş freefix programını denedim olmadı sonra combofixi denedim yaklaşık bir 10 dak sürüyo taraması sonuc %1 %4 arası dolaşıyor :)
  • KONU HORT --- GÜNCELLEME--- FREEFIXER PROGRAMI İÇİN SİTE VERİYORUM ORADA TÜM SÜRÜMLERİ BULUNMTAKDIR---ARKADAŞLAR BU PROGRAM İLE AYNI ZAMANDA SİLİNMEYEN UFAK TEFEK VİRÜS,SOLUCAN TARZI DOSYALARI DA RAHAT BİR ŞEKİLDE HALLEDEBİLİRSİNİZ---

http://www.freefixer.com
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.