Şimdi Ara

SW ve SUV çelişkisi ve sportage || passat variant || insignia sport tourer (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tergener

Bu ilandaki Passat ı gördükten sonra yine Passat diyorum. Adamlar çocuk koltuğu ile eklemiş;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-donanimli-passat-variant-station-222421431/detay

Bir de bu karşılaştırmada Passat Variant ın taşıma kapasitesinin fazla olması dikkatimi çekti, bir açıdan da aracın yük altındaki sağlamlığını ifade eder gibime geliyor. Bagaj hacmi ve taşıma kapasitesi olarak Passat SW gayet başarılı.

http://www.sahibinden.com/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1602984&supercode[1]=0&supercode[2]=0#!/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1602984&supercode[1]=1360462&supercode[2]=1902847

Bu passat gayet güzel ama fiyat yüksek değil mi?

• 60 bine temiz bir captiva bulunur aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

60 bine temiz bir captiva bulunur aslında.

captivalara da baktım ama yakıtı çok fazla.
  • Zanos kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, otomatik ve deri döşeme falan olunca fiyatı biraz yüksek. Almadan önce bu adresten aracın kasko değerine bakın.http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631 Kasko değeri ile araç için istenen fiyat arasında çok fark olmasın. Mersela bu aracın değeri ; VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 1.4 TSI BMT 122 COMFORTLINE 2011 55.337,00 ₺ gözüküyorsa 55-56 nın çok üzerinde para vermemeye çalışın.
    Bir de böyle bir ilan daha var, düz vites bu daha mantıklı sanki 55-56 civarı alınır gibi duruyor.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-50000-km-orjinal-cok-temiz-210829613/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tergener -- 12 Ağustos 2015; 14:29:19 >

• quote:

Haklısınız, otomatik ve deri döşeme falan olunca fiyatı biraz yüksek. Almadan önce bu adresten aracın kasko değerine bakın.http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631 Kasko değeri ile araç için istenen fiyat arasında çok fark olmasın.
    Bir de böyle bir ilan daha var, düz vites bu daha mantıklı sanki 55-56 civarı alınır gibi duruyor.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-50000-km-orjinal-cok-temiz-210829613/detay

Bu ilanı takip ediyorum bir yandan. Aslında diğer ilandakini bu fiyata alabilsem düşünmeme gerek kalmaz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zanos

quote:

Orijinalden alıntı: Yılın Üyesi

60 bine temiz bir captiva bulunur aslında.

captivalara da baktım ama yakıtı çok fazla.

Doğru yakıtı dediğiniz gibi fazla. Ama çok değer kaybettiği için bu fiyata çok güzel bir araç. işte ülkemizdeki yakıt fiyatları yüzünden bu fırsatı değerlendiremiyoruz.
  • quote:

quote:

Aslında ikisi de güzel araçlar ancak düz viteslerini bulmak çok zor Hocam. Ben bir ara ikisine de baya kafa yordum, hatta Picasso yu almaya baya yaklaşmışken de vazgeçtim. Otomatik vitesteki yığılmayı yolda seyir halindeki Picasso da gördükten sonra vazgeçtim. Düz vites bulunursa 5008 güzel araç aslında. Siz düz-otomatik arasında bir karar verdiniz mi bu arada?

Benim için çok farketmez aslında ama otomatik olsa daha iyi olur. 5008 in arka koltuklar çok dar. 3 koltuk koymuşlar ama 2 kişi oturur ancak :)

Sizin tavsiyeniz üzerine passat variant a bakıyorum şu anda. Ama aklım hala suvlarda. 2008-2010 kuga mı alsam yada 2012-2013 sportage mi alsam diye zaman zaman git geller yaşıyoru :)

5008'in arkasına 2 kişi ancak mı oturur?

Beyefendi ykarıdan beri aile aracı diye baktığınız kamyonetten bozma araçlara bakıyorum. Akıl sır erdiremiyorum. Bir dönem ortak platforma sahip olan 5008 ve cr picassonun arka koltuklarına 2 çocuk koltuğu ve 1 yetişkin sığabiliyor. Siz gerçekten bu aracın arkasında yolculuk ettiniz mi?

Şunun için söylüyorum örneğin çok imrendiğiniz Passat'ın bile arkasına 2 çocuk koltuğu taksanız ayrıca bir yetişkine özellikle de uzun yolculuklarda katlanabilecek kadar yer kalmıyor. Bunu bizzat 2010 Passatı olan arkadaşımdan biliyorum.

5008in koltuk kumaşı picassodan farklı belki sentetik kumaş kalitesiz göstermiş olabilir ancak kendi aracımın koltuk kumaş ve yapısı için konuşuyorum C max ve trendline passatın koltuklarından çok daha kaliteli ve rahat.

Arka kısımınn rahatını konuşuyorsak şunu da sormalıyız

Şaft tüneli var mı?
    Arka bağımsız havalandırma var mı?
    Yolcuların ferahlığı adına sırt eğimi ayarlama var mı?
    Panaromik cam tavan veya geniş camlar.. Hatta camlarda peredeler?
    Belki arkadakiler için kol dayama veya yemek tepsisi?
    Saklama gözleri? Elektrik prizi? Bağımsız medya oynatıcısı veya bağımsız bluetooth kulaklıklar?

Daha da önemlisi helezon yaylarınave davlumbaz içlerine kadar izolasyon malzemesi kullanılmış mı?

İşte bir aile arabasını seçerken bu ve bunun gibi şeyler göz önünde bulundurulmalıdır. Süspansyon sisteminden arkadaki çocukları bile göz ucu ile görebilmeniz için balık göz ayna düşünülmüş gerçek aile arabalarının yanında bahsettiğiniz kamyonet vari araçların yada 2 buçuk koltuklu C maxlerin lafı bile olamaz ne yazık ki..

Ben bunları 5008in arka koltuklarında ancak 2 kişi sığar dediğiniz için yazdım. Bununla alakalı test videoları da var. Scenic, C max 5008 gibi araçlara koca koca Hollandalı arkadaşları bindirip diz ve baş mesafelerini ölçtükleri videolar var, onlara da bakarsanız bu konuda 5008 ve kardeşi Picasso gibi MPV sınıfının yüz akı araçlara da haksızlık etmemiş olursunuz. Okuyanları da yanlış bilgilendirmemiş oluruz.

Saygılarımla

• Slm...
    aynı sıkıntı bende de vardı. clio3 aracım vardı 2012 sıfır almıştım. cocuk oldu ist.a gıt gel ( bu arada ç.kale de yasıyorum) cocuk arabasıydı, cantasıydı derken arabayı doldur bosalttan gerçekten cok yorulmustum.
    araçlara ilgim vardır devamlı arastırırım halende oyleyım. scenic, 3008, 5008, c4 picasso, grand c-max vb.
    bir gün ist.dayken biraderin arkadası grand scenic satıyormus 2011 model full. hemde takas tam bana göre :)
    inanki hiç düşünmedim konustuk para da anlaştık gittik arabaya şöyle bir dısardan baktım, 300 - 500 metre bir turladım. ertesi gün noterden alıs satısı yaptık.

inanki cok memnunum, cocugun arabasını kapatmadan tekerleklerini cıkarmadan dırek bagaja sıgıyor. konfor 10 numara... kendini maddi olarak
    biraz zorlaya bilirsen grand scenic al derim.
  • Model olarak bilmem de sw candır.Araziye girmiyorsanız ne gerek var suv a sadece trafikte yüksek olma avantajı var.Onuda virajlarda kaybediyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Aslında ikisi de güzel araçlar ancak düz viteslerini bulmak çok zor Hocam. Ben bir ara ikisine de baya kafa yordum, hatta Picasso yu almaya baya yaklaşmışken de vazgeçtim. Otomatik vitesteki yığılmayı yolda seyir halindeki Picasso da gördükten sonra vazgeçtim. Düz vites bulunursa 5008 güzel araç aslında. Siz düz-otomatik arasında bir karar verdiniz mi bu arada?

Benim için çok farketmez aslında ama otomatik olsa daha iyi olur. 5008 in arka koltuklar çok dar. 3 koltuk koymuşlar ama 2 kişi oturur ancak :)

Sizin tavsiyeniz üzerine passat variant a bakıyorum şu anda. Ama aklım hala suvlarda. 2008-2010 kuga mı alsam yada 2012-2013 sportage mi alsam diye zaman zaman git geller yaşıyoru :)

Beyefendi ykarıdan beri aile aracı diye baktığınız kamyonetten bozma araçlara bakıyorum. Akıl sır erdiremiyorum. Bir dönem ortak platforma sahip olan 5008 ve cr picassonun arka koltuklarına 2 çocuk koltuğu ve 1 yetişkin sığabiliyor. Siz gerçekten bu aracın arkasında yolculuk ettiniz mi?

Şunun için söylüyorum örneğin çok imrendiğiniz Passat'ın bile arkasına 2 çocuk koltuğu taksanız ayrıca bir yetişkine özellikle de uzun yolculuklarda katlanabilecek kadar yer kalmıyor. Bunu bizzat 2010 Passatı olan arkadaşımdan biliyorum.

5008in koltuk kumaşı picassodan farklı belki sentetik kumaş kalitesiz göstermiş olabilir ancak kendi aracımın koltuk kumaş ve yapısı için konuşuyorum C max ve trendline passatın koltuklarından çok daha kaliteli ve rahat.

Şaft tüneli var mı?
    Saklama gözleri? Elektrik prizi? Bağımsız medya oynatıcısı veya bağımsız bluetooth kulaklıklar?

Daha da önemlisi helezon yaylarınave davlumbaz içlerine kadar izolasyon malzemesi kullanılmış mı?

İşte bir aile arabasını seçerken bu ve bunun gibi şeyler göz önünde bulundurulmalıdır. Süspansyon sisteminden arkadaki çocukları bile göz ucu ile görebilmeniz için balık göz ayna düşünülmüş gerçek aile arabalarının yanında bahsettiğiniz kamyonet vari araçların yada 2 buçuk koltuklu C maxlerin lafı bile olamaz ne yazık ki..

Ben bunları 5008in arka koltuklarında ancak 2 kişi sığar dediğiniz için yazdım. Bununla alakalı test videoları da var. Scenic, C max 5008 gibi araçlara koca koca Hollandalı arkadaşları bindirip diz ve baş mesafelerini ölçtükleri videolar var, onlara da bakarsanız bu konuda 5008 ve kardeşi Picasso gibi MPV sınıfının yüz akı araçlara da haksızlık etmemiş olursunuz. Okuyanları da yanlış bilgilendirmemiş oluruz.

Saygılarımla

Ben 5008 i de c-maxi de bayide inceledim. Baştan söylemem lazım korandodan yakıt nedeni ile vazgeçtim. Ama bazı gerçekler var ki onlar gerçektir ve değişmez. Malesef o aile aracı diye satılan ürünlerin arka koltuklarının genişliği gerçek manada kamyonet olan korandodan daha düşük. Ve inanın bana korando çok daha konforlu. Bunu ben gözümle gördüğüm için söylüyorum. Rakamsal olarak değerleri bilemiyorum. Aile aracı olarak satılan 5008, cmax ve picassonun arka koltukları bildiğiniz tabure.. 0 konfor..Arka koltukların oturma alanını çocuk poposu ölçüsünde ayarlayıp 3 e bölmek 3 kişilik olduğu anlamına gelmiyor. Sadece scenic koltukları bu konuda biraz iyi.

Bahsettiğiniz extra rahatlıklar aile aracı olarak geçen araçlarda var bu doğru. Ama yaşam alanı olarak malesef iyi değiller. Bunlar benim şahsi görüşümdür. MPV olarak şu anda satılan bu araçları ben arka koltuğu rahat olarak değerlendirmiyorum. Öte yandan özellikle fransız MPV lerindeki kalitesizlik de cabası.

İşin özü MPV işinden ben vazgeçtim. Ben MPV lerin ülkemizde satılanlarının gerçek manada konforlu bir arka koltuğa sahip olduğunu düşünmüyorum. Sadece fonksiyonellik adına daracık bölünmüş rahatsız ama katlanabilir koltuklara sahipler.

Ben şu anda da kullandığım SW kasalı araçlara yöneldim. Tek nedeni de arkada daha iyi konfor olmasını istemem. Bunun için de D segmentine bakıyorum şu anda.

Keşke Sportage de istediğimi bulabilseydim. Aslında hala tam olarak vazgeçmiş değilim. Hatta kuga yada forester bile olabilir ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: sem1023

Slm...
    aynı sıkıntı bende de vardı. clio3 aracım vardı 2012 sıfır almıştım. cocuk oldu ist.a gıt gel ( bu arada ç.kale de yasıyorum) cocuk arabasıydı, cantasıydı derken arabayı doldur bosalttan gerçekten cok yorulmustum.
    araçlara ilgim vardır devamlı arastırırım halende oyleyım. scenic, 3008, 5008, c4 picasso, grand c-max vb.
    bir gün ist.dayken biraderin arkadası grand scenic satıyormus 2011 model full. hemde takas tam bana göre :)
    inanki hiç düşünmedim konustuk para da anlaştık gittik arabaya şöyle bir dısardan baktım, 300 - 500 metre bir turladım. ertesi gün noterden alıs satısı yaptık.

inanki cok memnunum, cocugun arabasını kapatmadan tekerleklerini cıkarmadan dırek bagaja sıgıyor. konfor 10 numara... kendini maddi olarak
    biraz zorlaya bilirsen grand scenic al derim.

MPV lerde arka koltuğu koltuğa benzeyen scenic var zaten sadece :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GeTheFuckUp

Model olarak bilmem de sw candır.Araziye girmiyorsanız ne gerek var suv a sadece trafikte yüksek olma avantajı var.Onuda virajlarda kaybediyor zaten.

Haklısınız aslında ama yüksekte olmak da güzel. Zaten kafam karışık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Meeta

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-kazasiz-boyasiz-cosmo-223484422/detay Hadi eyvallah

Bunun fiyatı çok yüksek.
  • Hocam ne oldu Halen karar veremediniz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

Hocam ne oldu Halen karar veremediniz herhalde

Varya bu bende hastalık.. Bir türlü karar veremiyorum :(
  • Zanos kullanıcısına yanıt
    Bu arada Clio yu sattınız mı? Arabasızlık hızlandırır yenisini almayı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

quote:

Şaft tüneli var mı?

Saygılarımla

Ben 5008 i de c-maxi de bayide inceledim. Baştan söylemem lazım korandodan yakıt nedeni ile vazgeçtim. Ama bazı gerçekler var ki onlar gerçektir ve değişmez. Malesef o aile aracı diye satılan ürünlerin arka koltuklarının genişliği gerçek manada kamyonet olan korandodan daha düşük. Ve inanın bana korando çok daha konforlu. Bunu ben gözümle gördüğüm için söylüyorum. Rakamsal olarak değerleri bilemiyorum. Aile aracı olarak satılan 5008, cmax ve picassonun arka koltukları bildiğiniz tabure.. 0 konfor..Arka koltukların oturma alanını çocuk poposu ölçüsünde ayarlayıp 3 e bölmek 3 kişilik olduğu anlamına gelmiyor. Sadece scenic koltukları bu konuda biraz iyi.

Bahsettiğiniz extra rahatlıklar aile aracı olarak geçen araçlarda var bu doğru. Ama yaşam alanı olarak malesef iyi değiller. Bunlar benim şahsi görüşümdür. MPV olarak şu anda satılan bu araçları ben arka koltuğu rahat olarak değerlendirmiyorum. Öte yandan özellikle fransız MPV lerindeki kalitesizlik de cabası.

İşin özü MPV işinden ben vazgeçtim. Ben MPV lerin ülkemizde satılanlarının gerçek manada konforlu bir arka koltuğa sahip olduğunu düşünmüyorum. Sadece fonksiyonellik adına daracık bölünmüş rahatsız ama katlanabilir koltuklara sahipler.

Ben şu anda da kullandığım SW kasalı araçlara yöneldim. Tek nedeni de arkada daha iyi konfor olmasını istemem. Bunun için de D segmentine bakıyorum şu anda.

Keşke Sportage de istediğimi bulabilseydim. Aslında hala tam olarak vazgeçmiş değilim. Hatta kuga yada forester bile olabilir ama...

"Ama bazı gerçekler var ki onlar gerçektir ve değişmez."

Bu cümleniz ile yazının içerisindeki diğer pek çok cümleniz çelişiyor.

Korandonun özellikle diz mesafesi, baş mesafesi ve 2 kişinin oturması için dizayn edilmiş, 60/40 katlanabilen, ne ileri ne geri hareket etmeyen, arkada koca boş bir alan varken bile daracık diz alanı sunan bir aracın daha konforlu olduğunu söylüyorsunuz.

Korando Sport mühendislerine bunu yazıp göndersek mühendisleri bile şaşırır buna. Arkada kesim motoru, jeneratör veya bilimum arazi işlerinde kullanmak üzere kasası olan, tüm süspansiyon yapısı burada yük taşımaya ve çetin şartlarda yolculuk etmek üzere ayarlanmış bir aracın, tüm üretim odağı aile olan bir araçtan nasıl üstün olduğunu düşünüyorsunuz anlamak mümkün değil.

Aile demek 1 aylık bebekten, 80 yaşında ayakları çabuk uyuşan nineye kadar herkes demektir. Yahu En basitinden bu kişilerin o araca binmesi, inmesi başlı başına problemdir.

Sizin ihtiyacınıza uygunsa alın, binin. Ancak bir fanatik veya çocuk gibi lafı Fransız kalitesizliği gibi fanatiklik kokan laflarla konuyu dağıtmanız bu yazışmanın pek de sağlıklı olmadığını gösteriyor bana.

Geniş bagaj hiçbir zaman arka alanın daha büyük olacağı anlamına gelmez. Ben çocuklu bir babayım.. Pek çok araba sahibi de oldum.. Pek çok araba da gördüm.

Ülkemizdeki MPVlere burun kıvırmakta haklısınız, herkesin öncelikleri farklı.. Ben ülkemiz dışında da MPV kiraladım kullandım. 10 gün boyunca 1000milden fazla 2014 Chrysler Town & Country 3.8L kullandım mesela. Binmedim. Kullandım diyorum. Üstelik 7 kişi.

Devasa boyutlarına rağmen koltukları daha rahat, geniş zannediyorsanız yanılıyorsunuz. 2-2-3 şeklinde dizayn edilen koltuklarda arkada 3 tane 13 yaşında çocuk perişan oldu. Ha bagajı 7 kişi için yeterli o başka.. Resimde görülen gözlüklü çocuk arkasını yaslayamadı o derece..

Chrysler Town & Country mühendislerinin de sanırım Korando'dan öğrenecek çok şeyi var.

Konumuz akıl ve mantıkla tartışılabilir şeyler çerçevesinde kalacaksa yeniden söylüyorum ve söylediklerimi toparlıyorum.

Korando genişlik ile örneğin Citröen Picasso genişlik aynı 1,83m. Korandonun kapıları kağıttan değilse 5008 veya Picasso'dan daha geniş koltuğa sahip olması mümkün değil.

Son olarak test edecekler listesine Grand Picasso Lounge Paket'i de dahil ederseniz, bir Passat'tan, bir korando'dan daha kısa olmayan yanal ölçüleriyle, deri,masajlı ve baldır destekli koltukları ile eminim aradığınızı bulacaksınızdır.

Saygılarımla

SW ve SUV çelişkisi ve sportage || passat variant || insignia sport tourer

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.