Üç yıldır web geliştiricisi olarak çalışmaktayım ve ios alnında bir haftadır ön araştırma yapmaktayım başlamak için. Anlamadığım bazı noktalar var ve soracak birilerini de bulamadım.
Bir dizi oluştururken mesela Array ve NSArray ile oluşturabiliyor bunun farkı nedir? NS neyin nesidir?
Cocoa için mvc için diyenler var, hem ios hem osx için yazmanı sağlıyor diyenler var bir şey anlamadım bunun içinde tam olarak neler var.
CocoaTouch içerisinde dokunma uzun süre dokunma gibi eventlar var galiba bunun dışında bir katkısı var mı?
Foundation içinde neler var bana neler sunuyor neden kullanmalıyım?
AFNewtworking gibi belli başlı zımbırtılar swift için geçerli midir ya da yeterli alternatifleri var mı?
SQLite ile çalışma ve API ler ile çalışmanın trickleri var mıdır mobil ile ilgili?
Actionscript ile basit bir kaç oyun geliştirmeleri yapmıştım zamanın da spriteKit'i de buna benzettim bunu alanda ne gibi zorluklarla karşılaşırım?
Bunların dışında "ben müsaitken sorularını cevaplar yardımcı olmaya çalışırım" diyen cengaverler varsa soru yağmuruna tutabilirim seve seve. Çok teşekkürler şimdidien