Şimdi Ara

Switch Sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
14.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Technoctor

Ben artık konuşmak istemiyorum ama cihaz basit bir router. Her modemde olduğu gibi

Bu arada teşekkür etmek istiyorum genelde böyle hararetli konuşmaların sonu iyi bitmiyor. Usanmadan bana cihazın router olduğunu kabul ettirmeye çalıştınız. İlginiz için size teşekkür ediyorum.

rica ederim.

ben de teşekkür ederim.

sonu herzaman iyi biter bu tip mevzular için asla kalp kırmam.
    unutmamak lazım bugün doğru dediğiniz herşey yarın yanlış çıkabilir.

ayrıca aslında bu tip karmaşaların asıl sorumlusu bu hespsi birarada cihazlar. :)

ve işlev isimlendirmelerindeki firmaların kafalarına göre isimler tercih etmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

quote:

Orijinalden alıntı: besyo_cem

ne olmuş burada.. :) peki benim internet ağım ne olacak diye sorsam vurursunuz heralde beni.

estafurullah.

benim önerilerim hala aynı. merkeze adam gibi bir router ve yanına iyi bir switch.
    ki cihazların linklerini vermiştim.

şayet 2830 pahalı dersen elindeki kullanmadığın eski bir pc ye 2 tane ethernet kartı takarak pfsense kurarsanda olur.
    kurarsın pfsenseyi modemi köprüye alırsın 1. ethernet kartına wan bacağı olarak girersin.
    2. ethernet kartınıda hp switch e girer lan bacağı yaparsın.
    sıfır sorun, kullanıcıya özel şifreler, bandgenişliği v.s. ne istersen yaparsın.
    bu kurulumda switch tplink olurmu diye sorma olmaz. ap ler bridge çalışacağı için yüksek ihtimal şişer. (seviyorum bu şişme terimini)

yada bunlar pahalı uğraşamam dersen önerdiğim şekilde alırsın 7 tane daha 740n router
    ve gigabit bir tplink switch (ki şart diil önce kendi switch inle denersin baktın sorun yok ne ala)
    hem bu sayede kablosuz yayın yapan cihaz sayın 11 e çıkacağı için zayıf sinyal probleminde kalmaz.
    (3 tane dd-wrt li 740n, merkezde 5 port 10 liralık switch, arkasında rt-205, 70 liralık ups) 3 katlı bir apartta
    4-5 aydır sıfır sorun çalışıyor sistem.
    (mevcut sorunlu sistemde yapılan sistemdeki 3 adet tplink 701 bridge ap yi söküp yerlerine 740n leri taktık.
    birde 650 va uyduruk ups ilave ettik. 740n ler dahil bütün donanımları ups üstüne aldık.)

sonuçta bana kalan sadece tecrübe. yardımcı olduğum bilgisayarcı dostuma da 400 tl. oldu.
    saolsu bi akşam yemeği söyledi yinede :)

başkada öneride bulunamıyorum bilgim ve tecrübem bunlarla sınırlı.

evet 2830 pahalı geldi ama tecrübene güveniyorum o yüzden aklımda bulanacak bu adam gibi diye belirttiğin router...
    ama bişiy sorucam önerdiğin switch 24 portlu, 16 portlu olanı yokmu yoksa bu önderdiğin kesin bu olmalı dediğin bir cihazzmı_????

• 2830 la tecrübem yok. sadece iyi bir marka ve teknik ekibine attığım mail e gelen cevaba istinaden yazım.
    bu olur diye. birde fiyat olarak uygun o yüzden önerdim.

switch tabiki 16 da olabilir. ama 30-40 lira için fazla port göz çıkarmaz diye 24 önerdim.
  • quote:

2830 la tecrübem yok. sadece iyi bir marka ve teknik ekibine attığım mail e gelen cevaba istinaden yazım.
    bu olur diye. birde fiyat olarak uygun o yüzden önerdim.

switch tabiki 16 da olabilir. ama 30-40 lira için fazla port göz çıkarmaz diye 24 önerdim.

anladım kardeşim. ilgin için teşekkür ederim.
    switch değiştirmeye kesin gözüyle bakıyorum ama router için zamana ihtiyac var.
    router alana kadar switchden ap lere kablo çekip interneti o şekilde dağıtmaya devam edicem... çok fazla sorun yaşamam umarım. haydi hayırlısı...
    bu arada son bişiy bu anlattığım yapıda ap ler ve modem bridge modundamı çalışacak.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 16 Kasım 2012; 21:06:41 >

• hayır modem normal çalışacak ap ler bridge çalışacak.

eski bağlantından tek fark switch değişmiş olacak.
  • quote:

hayır modem normal çalışacak ap ler bridge çalışacak.

eski bağlantından tek fark switch değişmiş olacak.

ok anlaşılmıştır... gerçekten şu konuda bana kattığınız bilgilerden dolayı size teşekkür ederim. işlerinizde kolay gelsin size...
  • rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar tekrar merhaba. switch almaya ramak kaldı ama şunu sormadan yanlış karar verip almayı düşünmüyorum... bu iki switch arasında ne fark var ki fiyat bu kadar farklı_???

https://www.hpteknomarket.com/2411-hp-j9663a-v1410-24-switch-satinal.html

https://www.hpteknomarket.com/2188-hp-j9561a-procurve-1410-24g-24-port-gigabit-yonetilemez-switch--satinal.html

hangisini almamı önerirsiniz_? (üsttedi utkanizmit arkdaşımın bütçeme göre önerdiği bir ürün olgu için fiyat düşük, ama niye bu kadar fiyat farkı var_??

• birisi gigabit 10/100/1000 calısır.
    Diğeri fast ethernet 10/100 çalışır.

• quote:

birisi gigabit 10/100/1000 calısır.
    Diğeri fast ethernet 10/100 çalışır.

utkan bu konuda hakikaten pek bişiy bilmiyorum, o yüzden kusuruma bakma... benim kurmaya çalıştığım internet ağında hangisini tercih etmeliyim.. ve neden_???
  • senin sisteminde cok onemli diil gigabit olması yada olmaması.
    neticede gigabit hızla calısan cihazın yok.
  • quote:

senin sisteminde cok onemli diil gigabit olması yada olmaması.
    neticede gigabit hızla calısan cihazın yok.

ok. olay anlaşılmıştır...
  • Networkü kurduktan sonra çalışma hızı nasıl kopmalar oluyormu bununla ilgili bilgi verebilirmisin?
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadireren77

dhcp ip dagıtımlarını kontrol et.. çakışma olması yuksek ihtimal..basıma geldi.

DHCP düzgün çalışmasa en başta internete nasıl girecek ?
  • beylerde bendede benzer sorunler var everese ESW05 aldım 5 potlu huavel modem var hg521 iki kişi kualnıyoz baglantıyı kablolu baglantı her ne hikmetse pc en son banim kapatmam lazım yoksa ıp almıyo bi sürü ıvır zıvır ayarları yaptım ıp yapılandırma altg ag meskesi yok varsayılan ağ geçidi genede olmadı switch mi şişiyo aanladım ki hep ayarlar kayboluyo terkar ayarlayana kadar 30 daka geçiyo artık komşu girmesin diye dua eder oldum anlayamadım baglantıyı ikiyeemi bölsek nasıl olsa bi bileniniz varsa şimdiden teşekürler
  • Arkadaşlar yurdumuza internet ağı kurulum işlemimde son adıma geldim...

Aşağıda, sizlerinde yazdıklarınızdan, fikirlerinizden feyz alarak hazırlamak üzere olduğum internet ağımın bina krokisini paylaşıyorum... Yanlış yaptığım bir yer, yapılması gereken başka birşey varmıdır kontrol ederseniz sevinirim...

Kırmızı renk CAT5 kabloyu ifade etmektedir... yurdun heryerine kablo çekilmiş vaziyette. Ap ler bridge modunda, modemin DHCP açık, ap lerin ise kapalı...
    Eklenmesi gereken, ters olan birşey varmı acaba_???

Switch Sorunu
  • Iyiki ilgilenememisim.. Yoksa ne kavga cikartirmisim
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Iyiki ilgilenememisim.. Yoksa ne kavga cikartirmisim

Kavga cikartmadan seninde fikrini alalim o zaman axiadam. Internet agi tamam mi sence? Varmi eksik bir yer?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.