Şimdi Ara

Switch Sorunu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
14.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: besyo_cem

quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Iyiki ilgilenememisim.. Yoksa ne kavga cikartirmisim

Kavga cikartmadan seninde fikrini alalim o zaman axiadam. Internet agi tamam mi sence? Varmi eksik bir yer?

Oncelikle N destekli bir AP cihaz kullandiginizda, calisma modu N olursa cekim kuvveti suankinden kotu olur. MiMo destegi yoksa bir kisi G baglanirsa, herkes G baglanir. Ilk kisi N baglanirsa G olan kisiler baglanamaz..
    Katin planindan L seklinde oldugunu gordugumden, iki koridorda da AP bulundurup bunlari odalari ortalayacak sekilde yerlestirmeniz iyi olur. Sonuc olarak N destegi ve markasi TP-Link olmayan cihazlar tercih edin.. TP-Link adamin canina ot tikar, anlayamazsiniz..

HP J9561A alabilirsiniz sorun degil ama Gigabit olan modelini almayabilirsiniz cunku modem baglantiniz ve cikisiniz ne GigaBit olacak ne de bu hizlara ulasamayacak. Kullanicilari kablosuz izolasyona alacaginiza gorede ag uzerinden kimse birbiri arasinda dosya tasima islemi yapmayacaginiz icin duz 100mbit olan yeterli.

Modeminizin duzgun bir model olmasina dikkat edin. Cikis cihazi olarak kullanacaginiz icin WiFi destegi aramayin, Airties ya da Zyxel urunler secmenizi tavsiye ederim.

• mimo , n , mixed mod. ?
    Olmuyo axi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: utkanizmit

mimo , n , mixed mod. ?
    Olmuyo axi :)

Valla sanirim sana olmuyor..
  • mimo desteği olmayan cihazla n ile bağlanan olursa arkası n olur. g ilen bağlanılmaz.
    g ile bağlanılırsa arkası g gelir

mixed mod denen bişey var. n de g de b de hepsi aynı anda sıra fark etmeden bağlanır
    ve bunun mimo ile hiçbir ilgisi yok.
  • quote:

mimo desteği olmayan cihazla n ile bağlanan olursa arkası n olur. g ilen bağlanılmaz.
    g ile bağlanılırsa arkası g gelir

mixed mod denen bişey var. n de g de b de hepsi aynı anda sıra fark etmeden bağlanır
    ve bunun mimo ile hiçbir ilgisi yok.

Biraz daha bakiver o zaman
  • neye bakıcam zaten sürekli haşır neşiriz.
    hastalık oldu wifi işi.

mimo çok sayıda anten kullanılarak rx - tx ayırmak içindir.
    her iki tarafında mimo desteği olması gerekir.

1t-1r - 2t2r - 3t3r gibi çeşitleri vardır.
    burdaki rakamlar anten sayısını ifade eder.

1t1r aslında donanımsal yani gerçek mimo diildir. yazılımsaldır.
    zaten ahım şahımda bir getirisi olmaz.

lakin 2t2r ve üstünde ciddi fayda sağlanır. cihaz antenin birisinden veri alırken diğerinden aynı anda veri
    gönderebildiği için performans ciddi derecede artar.

mimo yu n modundaki 40 mhz ile karıştırmamak lazım.

ayrıca cihazı mixed modda kullanırsan alıcının moduna ve sinyalin durumuna göre b/g/n modundan
    birisini otomatik seçer. yani uzaktaki bir cihaz 1. sırada b ile bağlanırken 2. sıradaki cihaz n ile bağlanabilir.
    3. sıradaki cihazda g modunda bağlanabilir.

hoş bu tavsiye edilen bir yöntem diil. cihazın işlemcisi yorulur mod geçişlerinden dolayı.

• arkadaşlar bugün bir network kurduk durumu söyle anlatayım;

ortada bir adet hp2910 switch var. 5 katlı bir yapı düşünün her kata bir kablo gidiyor. önce söyle denedik her kata cisco 878 router koyup
    switchten gelen kabloyu taktık diğer portlarada dlink ap takılı bütün katlar böyle. internet çıkışında da fortigate 60 b firewall var.
    Bu yapıda söyle bir sorun oldu;

Sadece 1. Katı örnek vericem zaten bütün katlarda aynısı oldu.
    Firewall ip: 192.168.1.1 , kattaki cisco routerın switch tarafına bakan ip: 192.168.1.2 , kattaki cisco routerın ap tarafına bakan ip:192.168.10.1 , kattaki AP ip: 192.168.10.2 , AP bağlanan bilgisayarın ip bilgileri; ip:192.168.10.5 , netmask:255.255.255.0 , getaway:192.168.10.1 , Cisco Switchte bulunan Route Şöyle: 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1. Herşey normal fakat bilgisayar internete çıkmıyor. Eğer firewalla 192.168.10.0 255.255.255.0 192.168.1.2 gibi bir statik route girersem ancak o zaman internete çıkıyor.

Daha Sonra aradan Cisco Routerları kaldırdık ve yapıyı söyle yaptık;

HP 2910 Switch in 1-3 port aralığını Vlan 10 , 4-7 port aralığını Vlan 20 , 8-11 port aralığını Vlan 30 , 12-15 port aralığını Vlan 40 , 16-19 port aralığını Vlan 50 yaptık. 20 numaralı portta vlan 1 de kaldı ve bu porta firewall bağlandı.

Yine sadece 1. Kat için örek vericem bütün katlarda sonuç aynı çünkü.

Firewall ip: 192.168.1.1 , Switch Vlan 1 ip: 192.168.1.254 , Switch Vlan 10 ip: 192.168.10.254, Kattaki AP ip: 192.168.10.1 , AP bağlanan bilgisayarın ip bilgileri; ip:192.168.10.2 , netmask:255.255.255.0 , getaway:192.168.10.254. HP Switchteki Route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.1 . Buradaki drumda firewalla route yazmadan bilgisayarlar internete giriyor.

Aradaki farkı ben bulamadım yardımcı olabilirmisiniz?

• İsin icinden çık cakabilirsen... Şimdi arkadaslar söyle bir durum oluyo; katlarda takılı ap lerden birini ana bilgisayara ethernet ile bağlıyorum. İp sini girip menüsünü ziyaret ettikten sonra ki hiçbir ayarını değiştirmiyorum, modemimi tekrar taksamda ayarları eskisi gibi yapsamda internet bağlantısı gelmiyor. Ama switche giden kabloyu modemden çekersem internet geri geliyor. buna ne neden olur acaba???

• Bu kadar parayı gözden çıkardıysan al bitane management switch herkez rahat etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technoctor

Bu kadar parayı gözden çıkardıysan al bitane management switch herkez rahat etsin

bu iyiydi...!!!
    tamam ama management switch dediğin cihaz 1500 - 2000 tl ile başlıyor. uygun bir fiyata yok araştırdığım kadarıyla... max 60 kullanıcı için o para çok değilmi_???
    Varmı önerebileceğin uygun fiyatlı management switch???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 29 Kasım 2012; 19:32:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besyo_cem

merhabalar..
    utkan kardeşim merkezde adam gibi bir router koymalsın demiştin... bu cihazlar olurmu ? sizce sitemimde işe yaramı_???

http://www.hizlial.com/u30.026.9250.0115/tp-link-tl-r600vpn-1-adet-gigabit-wan-4-adet-gigabit-lan-portlu-genisbant-vpn-router

veya

http://www.hizlial.com/u30.024.1196.0004/asus-rt-n56u-dual-band-300mbps-3g-kablosuz-n-4-port2usbbittorent-router

asus olmaz kafadan ele onu. Neticede ev tipi bir cihaz.
    Tp hakkında hiçbir fikrim yok. Speclerine gore fiyatı cok cok iyi bir urun ama reel de nasıldır bilmiyorum.
    Birde bu kadar para harcamadan 100-150 liralık bir pc ye pfsense kurarak cozsene routing işini. Yanına bide hp switch alsan bile daha hesaplı ve cok daha fonksiyonel olur bence.

• pfsense olayına hiç girmek istemiyorum utkan. bunun üstesinden gelemedik bide yazılımsal başka bişiyle uğraşamam..
    aklımdaki olay şöyle olacak sanırım; katlararın 7 sinede WA901 alacağım, tabi switchihttp://www.exa.com.tr/hp/switchler/hp_je005a-387-17676.html ile değiştireceğim.... daha sonra bakacağım internette kopmalar, sıkışmalar yaşanıyormu, sorun yoksa aynen devam ama eğer sorun varsa önerdiğin drtek vigor router ı da alacağım.
    daha ne alayım bilemedim...

• dene bakalım.
    Ama bandgenişliği yönetilmediği müddetçe bu tip ortamlarda ağda sorun olmasa bile net in yavaş ve garip cevaplarından dolayı sorun var gibi algılanabiliyor.
    Yani routersiz ciddi sıkıntılar oluşur yine.
    Birde şu 901 yerine 842 yada 941 alsana. Hatta 740n bile bence iyidir senin koşullarında 901 den.

• quote:

dene bakalım.
    Ama bandgenişliği yönetilmediği müddetçe bu tip ortamlarda ağda sorun olmasa bile net in yavaş ve garip cevaplarından dolayı sorun var gibi algılanabiliyor.
    Yani routersiz ciddi sıkıntılar oluşur yine.
    Birde şu 901 yerine 842 yada 941 alsana. Hatta 740n bile bence iyidir senin koşullarında 901 den.

aslında gözüme takılmıyor değil 941 ler...
    ama her kata sadece 941 leri koysam sorun çözülmeyecekmiş gibi hissediyorum. bana 901 ile 941 aynı işi görecekmiş gibi geliyor hala... o yüzden her kata 901 alıp sorun yaşanırsa sağlam bir router almayı düşündüm... bilemiyorum yaa, kafam çok karışık...
    daha öncede airtites 4310 alıp hata yaptığımı düşünürsek içinde bulunduğum durum hayrı alamet değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_C -- 30 Kasım 2012; 10:15:55 >

• bunlar çok farklı cihazlar
    941 routerdir
    901 bridge ap dir.
  • quote:

bunlar çok farklı cihazlar
    941 routerdir
    901 bridge ap dir.

ama 941 i alırsan; 901 gibi kullanabilirsin aynı zamanda internet ağını rahatlatırsin diyosun yani... utkan varya alıcam 7 tane 941, her kata koyacağım bunlardan birer tane, o olacak en sonunda...!
  • evet 941 istersen 901 gibi bridge ap olarakda çalışabilir.
    İstersen router gibi çalışır. Kullanıcılara hız sınırlamada koyma şansın olur. Hatta ddwrt ile torrent engelleme bile yapabilirsin.
    Ayrıca senin konumunda 941 ile 740n arasında çok bir fark yok. 941 in artısı 300 mbps ve mimo desteği olması ki senin için onemi yok.
    İşlemci, ram her iki cihazdada aynı.
    Yok mahallede doğru dürüst wifi kullanan. balkondan 740n ile günlerdir şifresiz net veriyorum en fazla 14-15 kullanıcı gördüm. Olsa 20-25 kişiyi götürecek eminim. Dur bakalım kayıt edip ispatlıycam inanmayanlara. Ki cihaz client router + sanal ap olarak çalışıyor. Yani kablosuz yayına bağlanıp farklı bir ip aralıgında yeniden kablosuz yayın yapıyor.

• balkondan wifi yayını yapıyorsan yurdun yanından sana bir ev bulalım utkan kardeşim. hem cihazınıda test etmiş olursun.
    bu arada şöyle bir olay var; burda yaşadığım yerde otel ve bikaç wireless sistem kuran yerle görüştüm; adamlar dandik rt 205 modem ve dandik 8 portlu switchler ile bu işin üstesinden geliyo, veya gelmeye çalışıyor. acaba çokmu abartıyorum diyorum..
    artık sonuca gelecek olursak bikaç gün içinde sitemin parçalarını alıcam. sistemi tamamen faal duruma geçirdiğimde buradan paylaşırım...
  • bi ton yazı var kafam karıstı .. netice nedir olmadımı hala ??
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.