İki bilgisayarımı USR9112 modemimle bağlı olarak kullanıyorum. (makinelerden 1 usb diğeri ethernet bağlı) Bir bilgisayarcı modeme swtich (ya da hub ikisinin de ne işe yaradığını bilmiyorum) bağlarsam iki makinenin interneti kullanımının diğerini etkilemeyeceğini söyledi. (yani ikisi de ayrı olarak 1mbit kullanacak) böyle bir şey mümkün mü? Mümkün değilse de switch (ya da hub) almanın herhangi bir artısı olur mu?
İkinci bir sorum olacak: USB den bağlı olan makineyi kapatınca internet bir süre sonra ethernetten bağlı olanda gidiyor (ayar sayfasına bile ulaşılmıyor) modem üstünden reset atmak zorunda kalıyorum. Bunun bir çözümü var mı?
Dostum bir hub alırsın ilk önce modemi ethernet kablosuyla huba bağlarsın..Daha sonra 2 bilgisayarınında gelen ethernet kablolarını huba takınca,hepsi aynı ağda olur..Modemi ortak kullanırsın bilgisayarlarda
quote:
Orjinalden alıntı: utkuakın
Dostum bir hub alırsın ilk önce modemi ethernet kablosuyla huba bağlarsın..Daha sonra 2 bilgisayarınında gelen ethernet kablolarını huba takınca,hepsi aynı ağda olur..Modemi ortak kullanırsın bilgisayarlarda
+1
diğer pc de usb den bağlamazsınız
Peki iki bilgisayarı da ayrı ayrı 1mbit olarak kullanma doğru mu yoksa hurafe mi?
quote:
Orjinalden alıntı: zebeedy
Peki iki bilgisayarı da ayrı ayrı 1mbit olarak kullanma doğru mu yoksa hurafe mi?
hemde buyuk hurafe. mevcut baglantiyi makinalar aralarinda bolusurek kullanir. senin 1mbit baglantini bolusurler.
quote:
Orjinalden alıntı: jamais-vu
quote:
hemde buyuk hurafe. mevcut baglantiyi makinalar aralarinda bolusurek kullanir. senin 1mbit baglantini bolusurler.
Bana da pek mantıklı gelmemişti. Peki bu internet cafeler, şirketler falan nası kullanıyorlar. Çünkü 10-15 bilgisayar var şirkette ve hepsi 300kb/s civarı hızlarda indiriyor. Tüm makinelerin toplamı bizim ülkede varolmayan bir internete denk geliyor
buyuk sirketler 2-4 mbit gibi bireysel tarife kullanmiyor. ozel hat aliyorlardir.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: jamais-vu
quote:
Bana da pek mantıklı gelmemişti. Peki bu internet cafeler, şirketler falan nası kullanıyorlar. Çünkü 10-15 bilgisayar var şirkette ve hepsi 300kb/s civarı hızlarda indiriyor. Tüm makinelerin toplamı bizim ülkede varolmayan bir internete denk geliyor
Büyük şirketler paraya kıyıp binalarına kadar fiber çektiriyor. 1 gb kadar alabiliyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme