Şimdi Ara

Arduino projesi hk. birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bir proje düşünüyorum da aklıma takılan birkaç şey var.

Yangın sistemlerinde bulunan buzzer a müdahale edecek bir sistem. Şimdi bu sistemde buzzer a giden kabloya başka bir güç kaynağını paralel bağlasak ve bu güç kaynağını bir arduino kontrol etse, yani buton görevi görse. İkinci arduino muz da kumanda görevi görse, ikisini de wi-fi modülü ile bağlasak;

1. Sorum böyle bir proje mümkün müdür?
    2. Biraz elektrikçi işi. Buzzer'la Buton arasındaki kabloya paralel bağlamaktan bahsetmiştim. Buradan akım verince buzzer çalışır, değil mi?
    3. nRF24L01'in menzilini artırmak için harici anten takılabilir mi?
    4. 220V AC akımı 1/0 olarak nasıl kontrol edebilirim? Şimdiye kadar gördüklerim genelde 5V ile arduino tarafından beslenen devrelerdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• sordugun soruyu anlamadim, cogu kisininde anlamakta zorluk cektigi icin cevap vermedigini dusunuyorum. yangin sisteminden kastin nedir? gorsellerle, linklerle ve kodlarla konunu zenginlestirirsen belki yardimci olabilecek, tecrube sahibi kisiler cikar.
  • betacoins B kullanıcısına yanıt
    Haklısınız pek açıklayıcı olmamış. Yangın alarm sistemini kastediyorum; duvardaki tuşa basınca alarmın çaldığı sistem. En iyisi gelecekte görsellerle beraber tekrar konuyu açmak.

• yanlış anlamadıysam, ardunio ile uzaktan kumanda yapmak istiyorsun. bunu wifi veya bluetoth modüller yardımıyla yapabilirsin. bahsettiğin nRF24L01 modülünün bulunduğu resimde, harici bir anten girişi göremedim. ama zigzaklı akım yoluna, antan kablosunu lehimleyerek, menzilini arttırmayı deneyebilirsin.(tabi modülü gözden çıkartmaya hazırsan) buzzer'ı arduinoya direk bağlamak yerine, araya transistör koyman, daha mantıklı olur. son sorunun cevabı, aşağıdaki linkte bulunuyor.

http://320volt.com/mikrodenetleyici-giris-cikis-devreleri-izole-kontrol/

• arduino röle modülü al. böylece 220v kısmıyla bir işin kalmaz. ucuna bağladın mı istediğin gibi aç kapa yaparsın.
    nRF24L01 modülünün antenli olanları var. ben uzun menzil isteyen işlerde cihazı ethernet shield ile modeme kablolu bağlıyorum.
    sonra modeme kablosuz erişerek cep telefonundan yönetiyorum
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Evet doğru anladınız. Lehimleme fikri benim de aklıma geldi ama hassas parçalar bulundurduğundan hiç denemeyeceğim, belki deneme amaçlı 1 tane alır denerim..

Verdiğiniz linkteki bilgileri tam olarak kavrayamadım alttaki arkadaşın dediği gibi röle modülü kullanmayı düşünüyorum. Cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orcnd

arduino röle modülü al. böylece 220v kısmıyla bir işin kalmaz. ucuna bağladın mı istediğin gibi aç kapa yaparsın.
    nRF24L01 modülünün antenli olanları var. ben uzun menzil isteyen işlerde cihazı ethernet shield ile modeme kablolu bağlıyorum.
    sonra modeme kablosuz erişerek cep telefonundan yönetiyorum

Siparişi verdim artık antenli modül başka zamana kaldı. Cevabınız için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arduino ile Birşeyler
    6 yıl önce açıldı
    röle ile ilgili kısa bir soru
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ateş plazmadır. Plazma sinyal kesici bir faktördür. Kablosuz modül için pek heveslenme. Yangın için böyle bir proje kabul görse bile tazminattan yakayı yırtamama gibi bir problem ortaya çıkar. Bu çocuk ölü doğar.
  • goçhisar kullanıcısına yanıt
    Hocam ateşin sinyal kesici etki yaptığını ilk defa sizden duyuyorum. Aslında bugün hep düşünmüştüm acaba neden kablosuz alarm sistemi yapılmıyor diye demek ki sebebi buymuş. Peki plazma halinin kestiği frekans aralığı nedir? Wi-Fi modülü sanırım 2.4Ghz, o zaman 433mhz modülün ve GSM'in şansı yok?

• Plazma = elektron bulutu.
    Birazda iyonik hal var.

Manyetik alandan etkilenir.

Wave plasma aramasını yapmanı öneririm. Birçok makale var.

Tüm frekanslar alev içinde karışır. Dalga yapısı bozulur. Parazit yapısı ile baş edebilecek bir işlemci yapısı ve güzel bir program olmalı ki sorunsuz iletişim olabilsin. Yangın hatları boru içinde yalıtımlı kablolar ile döşenmesi gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bilgiler için teşekkürler araştıracağım:)

• Hocam bu arada galiba sinyaller hakkında bilgi sahibisiniz. Arduino ile IR sinyal yayabilir miyiz? Yayabilirsek potansiyel alıcıları devreye geçirebilir miyiz? Örneğin kumandalı bahçe kapısı gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 8 Temmuz 2016; 2:9:21 >
  • Evet yapılıyor. Ama açık ortamda ir sinyalinde karışıklıklar yaşadım. Güneş ışığı içinde ir sinyali mevcut. Sinyali doğrulama blokları ile göndermelisin. Doğrulama kodu hatalı ise tekrar sinyal isteme için çift taraflı iletişimi öneririm. Kapı için 433 mhz daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Doğrulama koduyla beraber gönderilebilir fakat çift taraflı iletişim mümkün değil. Kapıya herhangi bir müdahalede bulunmayacağım. Ben Arduino'dan sinyal yaydığım zaman kapı bunu alacak. IR Led ve Kumanda ile çok güzel projeler çıkabilir fakat kapıya müdahale etmeden yapmak konusunda pek bilgim yok. Araştırdım fakat aramayı verimli yapamadım sanırım. Bu konuyla ilgili bana kaynak gösterebilir misiniz?
  • Çeşitli code correction algoritmaları var. CRC bir tanesi mesela.

Benim tercihim ise veriyi matematiksel işlemlerle değiştirerek ardarda birkaç kez göndermek olurdu. Mesela 4 bitlik veri setinin karesini alıp ardından 8 bit versiyonunu atar, 8 bitin karesini alır 16 bit olarak gönderir, toplamlarını ve farklarını gönderirdim. Benzeşme hata takibi yaparak uygulama için en uygun sonucu çözdürtürdüm.

Yada gsm sinyal karıştırma sistemindeki gibi a8 a5 a3 serisindeki yapı uygun olabilir.

Yada kendin bir doğrulama yapısı uydurabilirsin. Örnekleri çok.

Eş zamanlı çoklu kanal sistemi en rahat doğrulama yapısını verir. Eş zamanlı kanallardaki bozulmalar benzer olduğu için sabit veri ileten bir kanal (iki işlemcidede aynı cümleler kayıtlı sıralı gidecek) kontrol kanalı olarak çalışır. Yan kanallarda bozulma aynı zamanda olacağı için bozuk veri kabul edilerek bir sonraki doğru veri sıralaması beklenir vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.