Şimdi Ara

Sycthe ninja mı daha iyi yoksa thermaltake big typhoon mu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben cpu için ii bir fan istiyorum
    Bu ikisinden hangisi daha ii sizce????

sycthr ninja Sycthe Ninja
    thermaltake big typhoon Thermaltake big typhoon

• hmm bence ikisi de performans olarak birbirine çok yakın yani ikisini de alsan memnun kalırsın burda bana göre önemli olan tabiki aradaki fiyat farkıydı. tt bt 80 milyon ninja 95 milyon ve tt bt nin sessizlii herkes tarafından kabul ediliodu. öbür taraftan ninjayla gelen fan hakkında hiç bi yorum göremedim. fan deiştirme bakımından ikisi de elverişli tt bt ye de fm121 takabilirsin mesela o yüzden ben fiyat olarakta tt bt yi tercih ettim. anakartım servisten gelince memnun kalcaamı düşünüorm. çünkü memnun kalmayan yok açıkçası. ninja da ööle ama ninjanın ses konusunda geride kalcaanı tahmin ediorm. soutma performansları bu kadar yakınken ve ikiside 800 gramın üstünde aırlıklara sahipken öne çıkan özellik fiyat ve ses oluo haliyle. umarım yardımcı olmuşumdur.

• big typhoon daha iyidir
  • bence ninja daha iyi ama
  • Arkadaşlar biriniz ninja demişsiniz
    birinizde tt big demişsiniz
    arada kaldım vallaaaa
  • Forumu okuduktan sonra kararım değişti
    tt big typhoon da karar kıldım
    bu hafta içinde alırım inş.
    sonuçlarını yazarım
    sizi merakta bırakmam
  • Cooler Master Hyper TX gelecek piyasaya. Bekle biraz daha
  • ha şöyle keşke topic açmadan arama yapsaydın dostum son bir ayda 5 - 10 defa, son bir senede ise yüzlerce defa açılan bir topic
  • ikiside değil.

Zalman 9500 Led
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tauris

ikiside değil.

Zalman 9500 Led

o da değil Titan amanda tec cooler
    cpu 10 derecede donacak diye korkuyorum.
  • Bu böyle ekstrem gaz soğutmaya doğru gidiyor gibi.
  • her zaman soylendiği gibi ninjaya 2 tane güçlü fan takarsan tt ye göre çok az bi performans artışın olabilir ama 2 sinin de orj halini baz alırsak bence tt
  • Ben de Ninja yı big typhoonla çok karşılaştırdım neden Ninjayı gelirsek
    *Öncelikle belirtmeliyim ki bu ürünün yanında gelen fan çok sessiz
    *478 pin'e direk eski fanı cıkarıp takabiliryorsun bu sebeple takılması big typhoon'a göre çok ama çok kolay. Çünkü big typhoon da takmak için eski plastik yuvayı kullanamıyorsun onun yerine metal parçalar var onu takıyorsun bunun için anakartı falan sökmen gerekiyor .Ve metal parçayı anakartın altına takıyorsun.
    *Bir diğer sebep ise big typhoon çok ağır bir gün kasayı taşırken ağırlık anakartı falan kırar riski çok fazla
    performans açısından iki ürün birbirine çok yakın.
    *Ninjayı O'C dışında fansız kullanma şansın var.
    *Ayrıca da bigtyphoon çok geniş bir alan kaplıyor. benim PSU ya kesin dokunurdu .O sebeple Ninjayı seçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sejder -- 6 Kasım 2006; 11:03:32 >

• @sejder sen burda performans olarak diil kendi kasana uygunluk olarak bakmışın performans olarak bakarsan eer tt çok daha iidir. hem de daha ucuzdur. ayrıca herkes 478 pin kullanmıo. o yüzden lga larda ikisininde takma zorluu aynıdır. demişsin ki tt çok yer kaplıo bence arada ööle dağlar kadar bi fark yok sonuçta ninja da oldukça büyük bi soutucu aırlıa gelince ise ninja da fanlı kullanılırsa 800 gramı geçio ki bu da aırlık konusundaki savını çürütüo . yukarda koyduun tabloda dikkat edersen ninja ya fan koymamışlar koyunca o da 800 ün üstüne çıkıo emin ol. şimdi tüm bunlara bakarak hangisinin daha ii olduunu rahatça anlayabilirsiniz. bence ninjanın tek avantajı direk egsoz fanına dooru üflemesi ki bu da kasa içi hava akımına çok ii gelio. ama tt kuzey köprüsü soutucusuna da üfledii için bence ninjanın bu avatajı da ninjanın öne geçmesine pek yardımcı olmuo.

• quote:

Orjinalden alıntı: z.ı.n.d.ı.k.

@sejder sen burda performans olarak diil kendi kasana uygunluk olarak bakmışın performans olarak bakarsan eer tt çok daha iidir. hem de daha ucuzdur. ayrıca herkes 478 pin kullanmıo. o yüzden lga larda ikisininde takma zorluu aynıdır. demişsin ki tt çok yer kaplıo bence arada ööle dağlar kadar bi fark yok sonuçta ninja da oldukça büyük bi soutucu aırlıa gelince ise ninja da fanlı kullanılırsa 800 gramı geçio ki bu da aırlık konusundaki savını çürütüo . yukarda koyduun tabloda dikkat edersen ninja ya fan koymamışlar koyunca o da 800 ün üstüne çıkıo emin ol. şimdi tüm bunlara bakarak hangisinin daha ii olduunu rahatça anlayabilirsiniz. bence ninjanın tek avantajı direk egsoz fanına dooru üflemesi ki bu da kasa içi hava akımına çok ii gelio. ama tt kuzey köprüsü soutucusuna da üfledii için bence ninjanın bu avatajı da ninjanın öne geçmesine pek yardımcı olmuo.

Evet benim yukarıda yazdıklarım ürünü tercih etmemdeki benim kendi görüşlerim .
    Fakat performans açısından da incelersek
    Aşağıdaki iki grafiğe bakarsak şunu söyleyebiliriz
    ilk grafikten görüleceği gibi ninja her durumda daha soğuk ayrıca yük durmunda iken big tyhoona göre 4 derece kadar işlemciyi daha soğuk tutuyor.
    İkinci grafikte ise sistem boşta iken big tyhoon daha soğuk fakat yük durumunda yine ninja 2 derece kadar daha soğuk
    bence önemli olan yük durumu çünkü işlemci en büyük zararı orada görüyor ve ninja, big tyhoon'u yük durumunda eziyor
    Tabi bu görüş bana ait bigtyphoon'da çok iyi bir ürün ama benim tercihim ninja
    Kasa dışında (yani board açıkta iken)

Kasa içinde

• Sejder bu bilgileri göstermen iyi oldu bayağı. TT ile Ninja karşılaştırması lazımdı bana.
    Daha başka kaynak varsa elinde link koyarsan iyi olur.
    Bir de bu gibi testlere Hyper TX eklense çok daha iyi olacak.
    Bir de şöyle birşey var. Genellikle forumlarda TT tercih ediliyor, yabancı siteler de dahil.
    Kafa allak bullak oluyor böyle sonuçları görünce. Ama sonuçta birine yöneleceğiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fallout

Sejder bu bilgileri göstermen iyi oldu bayağı. TT ile Ninja karşılaştırması lazımdı bana.
    Daha başka kaynak varsa elinde link koyarsan iyi olur.
    Bir de bu gibi testlere Hyper TX eklense çok daha iyi olacak.
    Bir de şöyle birşey var. Genellikle forumlarda TT tercih ediliyor, yabancı siteler de dahil.
    Kafa allak bullak oluyor böyle sonuçları görünce. Ama sonuçta birine yöneleceğiz.

Coolermaster'ın ürünleri hakkında yorum istiyorsan
    Şu anda piyasada olan ürünlerine bakıldığında fiyatlarını hyper 6 ve hyper6+ olsun yüksek
    Birkaç yerde okudğuma göre soğutma konusunda big typhoondan iyi değiller.
    yeni bir modeli çıkmış mesela hyper 7
    testleri de aşağıda görüleceği üzere big typhoon ondan daha iyi
    bu sebeple ben hyper tx 'in fiaytının yüksek , performansının kötü olacağı kanısındayım
    ama tabi zaman gösterecek test bulursam yayınlarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sejder -- 6 Kasım 2006; 22:55:00 >

• Valla ben tam tersine yüksek performans düşük fiyat bekliyorum TX den.
    Hyper TX testleri var piyasada olan çoğu teste baktım fakat bana tt ninja gibi alternatiflerle karşılaştırma testleri lazım.
    Fiyatı da amazon'da 29.99$. Çok da abartmazlar gibi geliyor fiyatı bana Türkiye'de.
    Ama benim için önemli olan performans, performans, performans!
    Bi testte Hyper TX in profilini Darth Vader'a yakıştırmışlar. Hakkaten öyle ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fallout -- 6 Kasım 2006; 23:47:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.