Şimdi Ara

T 9600 vs p8700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar sorum gayet açık ve net.

2.53 ghz p8700 işlemci yerine 2.8ghz t9600 işlemci için fazladan yaklaşık 300 tl verilir mi. casper marka bir laptop alacağım. ve günlerdir bunu düşünüyorum....

lütfen cevap yazsın bilgisi olan arkadaşlar...

• tek fark işlemci ise cevap hayır..300tl verilmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

tek fark işlemci ise cevap hayır..300tl verilmez..

• tek fark o değil tabi. benim düşüncemi yönlendirecek tek fark o. diğer farklarıda yazayım en iyisi.

Casper Nirvana CN-BMP8700A : 1290 tl

2.53 ghz p8700
    320 gb hdd
    3mb l2 ön bellek

CASPER NIRVANA CPM-T960-4L15 : 1630 tl

2.80 ghz T9600
    400 gb hdd
    6 mb l2 ön bellek

linkleri de burada diğer özelliklerine bakıp küllen bir yorum yaparsanız memnun olurum... pederden azarı yedik. başka laptop düşünmüyorum. ikisinden birini pazartesi kesin alacağım...

CN-BMP8700A

http://bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=105951

CASPER NIRVANA CPM-T960-4L15

http://www.casperium.com/asp/show_stock.asp?product=KAMP-CPM-T960-4L15

• Ne için alacağına bağlı dostum Ama yinede 300 lira fark verilmez
  • ekran kartları aynı olduğu için o fark verilmez..
    ama bana sorarsan bu para 2 sinede verilmez..
    samsung tercih ederdim..
    http://www.hepsiburada.com/samsung-r522-xs08tr-intel-core-2-duo-p7350-2ghz-4gb-320gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750162
  • 3d modelleme için. fakat profesyonel manada değil. amatör manada. birde pes 2011 i de kaldırsın yeter bana...
  • pes 2010 ya da 2011 olayı işlemciye değil ekran kartına bakar dostum ve pes'ten performans istiyosan 9600GS sana yetmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

ekran kartları aynı olduğu için o fark verilmez..
    ama bana sorarsan bu para 2 sinede verilmez..
    samsung tercih ederdim..
    http://www.hepsiburada.com/samsung-r522-xs08tr-intel-core-2-duo-p7350-2ghz-4gb-320gb-15.6-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?categoryid=98&productid=bd750162

Eh yani bu tür fırsatlar varken Casper'a para kaptırmanın bir manası yok. Ne de olsa amatör bir uğraş ve işlemciyle o kadar işin olmayacak.

Hele 1630 lirayı gözden çıkardıysan aşağıdaki ürünü almamak büyük hata olur.

http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23870

Oyun olarak da PES 2011 şöyle dursun hele. Daha ortada fol yok yumurta yok. Fakat PES 2010'da cillop gibi görüntü alabilirsin tüm ayarlar ve çözünürlük en üst seviyede iken. 9300M GS'de bile sorunsuz çalışan bir oyun :)

• Arkadaşlar konuyu böler gibi oluyorumda uzun zamandır merak ediyorum t serisi ile p serisindeki fark nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: u.f.u.k_XVI

Arkadaşlar konuyu böler gibi oluyorumda uzun zamandır merak ediyorum t serisi ile p serisindeki fark nedir?

p serisi az güç tüketir ve az ısınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: multeci

quote:

Arkadaşlar konuyu böler gibi oluyorumda uzun zamandır merak ediyorum t serisi ile p serisindeki fark nedir?

Performans acısından bakarsak hangısı daha ıyı performans verır ?
  • u.f.u.k_XVI ;

dostum aynı özelliklere sahip t ve p serisi işlemciler karşı karşıya gelirse kesinlikle p serisi alınmalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: multeci

quote:

Performans acısından bakarsak hangısı daha ıyı performans verır ?

ya performans dediğin oyunlarda en fazla etkisini gösterir kaldıki o ekran kartının yanında ikiside ayı perfomansı verir. darboğaz yapan ekran kartı olur çünkü.
    diğer uygulamalardada arada milisaniyelik farklar olur, o fark için kesinlikle o mebla lar ödenmememsi lazım. önemli olan stabilitedir her zaman bunu savundum. stabilite bozuldukça sistem yavaşlar, yani hızın yetmemesi diye bişey pek olmaz. yıpratma yıpranma açısından, az güç çeken az ısınan ürünler daha az yıpranır daha az yıpratır diğer donanımlarıda mesela anakartı.
    yani p serisini seçmelisin kesinlikle. leptop da çok yüksek işlemci bence saçma. yapılacak işlemler belli yani. iki işlemcide aynı miktar süre sonra iş görmez olur emin ol. performans farkı birini daha uzun ömürlü yapmaz, iki sistemde aynı sürede yıpranır hatta p seri işlemcisi olan daha uzun tatminkar kalır.

• arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. yarın bimeks stoklarında varsa direk p8700 işlemcili olan 1290 lık bilgisayarı alacağım. ama elimdeki laptop büyük bir ihtimalle elimde patlayacak.

sizden ricam elimde ki laptopun değerini söylemeniz. kaça satabilirim?

elimdeki laptop casper nirvana

1.83ghz işlemci centrino duo
    2 gb ddr2 ram
    250 gb hdd
    256 mb nvidia ge force go 7400
    garantisi yok.
  • İşlemcinin tam modelini ve belleğin çalışma frekansını yazmamışsın ama yine de 600 TL'den fazla edeceğini sanmıyorum. Aşağı-yukarı benzer özelliklerde satılan aletleri 800-900'e rahatlıkla bulur arayan kişi. Tabi garantisiz almam diyenler çoğunlukta ikinci el aletleri. Sürekli bu kişilere denk gelirsen 600 TL bile şüpheli.
  • teşekkürler. laptopumda çizik ve kırıklar mevcuttu. istanbulda kimse 150 den fazla vermiyordu. 450 ye verdim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.