Şimdi Ara

T.C. Kimlik No'sunda İlginç Bir Gerçek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çift sayı tanım kümesi:
    ..., -4, -2, 0, 2, 4, ...

ama
    2,4,6,8... pozitif çift sayıdır
    ...-8,-6,-4,-2 negatif çift sayıdır.
  • 42 ile bitiyor benımkıde
  • böyle bişey olduğunu sanmıyorum. kaldı ki biz aile olarak doğu kökenliyiz ama bizimkilerde de bende de öyle bişey yok. (kütük şu anda batı illerinden birine ait )
    quote:

Orjinalden alıntı: clio_TR

öncelikle sıfır evrenseldir

bana birşey söylenmişti bende baktım son rakamı tek olmayanlar Türk değilmiş diye ama haikatende doğulularda ben farkettım bunları kökeni doğuya dayanan arkdaşlara bir bakın bakalım 15.kolordu vardır kesin...
  • Elimde Tc kimlik nosu olan 500 kişinin listesi var ve tamamı çift...
  • benim ki de çift ilkginç mi acaba yoksa bu işte hükümetin bir parmağı mı var yoksa amerikalılar mı böyle olsun istedi
  • 2999946
    2999936
    2999926
    2999904
    2999846
    2999836
    2999826
    2999878

ardışık 2 TC Kimlik numarası arasında yukarıdaki sayılardan biri kadar fark vardır. Hatta bu sayıları kullanarak soyağacınızı çıkartabilirsiniz.
  • B enimki de çift sayı.

0 sayısı belirsiz bir durumdadır , varlığı bile tam kabul edilmeyen bir sayıyı belli kalıplara sokmanın doğru olmadığı görüşündedir matematikçiler ama çoğu kaynak tarafından çift sayı olarak kabul edilir , ispatı bugüne kadar kabul görmüş değildir .
  • Komplo Theorisi (1): T.C kimlik numarası son hanesi tek olanlar MİT tarafından mimlenmiş kişilerdir. Özel hal durumunda toplatılıp ......

NOT: Sıfırın sayı olduğunu size kim dedi? Mantık olarak tekten sonra çift, çiftten sonra tek sayı geldiğine göre 0 dan sonra 1 geliyor. O halde 0 bir çift olgudur!

Sayı kelimesindende anlaşılacağı gibi sayılan, yani elle tutulur gözle görülür birşeyin adedini ve ölçüsünü belirtir. 0 a sayı demek suya yazı yazmak gibi birşey. 0= yokluk, yok... Kelime kökü sefren den gelir, benzer kelimeler israf, müsrif, sırf, SIFIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 17 Ocak 2008; 10:45:55 >
  • İl alan kodlarında da aynı durum söz konusu. Bütün illerin telefon kodu çift sayı.
  • sıfır tek ya da çift değildir. Aynı sonsuz gibi.
  • Bencede o seçilmiş kişi

quote:

Orjinalden alıntı: extree

quote:

Orjinalden alıntı: 15. kolordu

Arkadaşlar dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama T.C. Kimlik Numaralarımızın son hanesi "çift haneli rakamlardan" oluşuyor. yaklaşık 400 T.C. Kimlik Numarasına bakma imkanım oldu. Bir tanesinde Tek haneli olan çıkmadı

Tek haneli olan var mı?

Bu ilginç gerçeği bulduğuna göre sanırım seçilmiş insansın..

• Arkadaşlar çift sayı olmasını hemen açıklayayım. çift sayılar veri tabanı sisteminde hem daha az yer kaplarlar hem de arayıp bulması daha kolaydır(nesneye yönelik programlama database kural 1 ). Bilgisayara 70 milyon gibi kişinin verileri girildiği için yer kazanımı ve hız önemlidir. Bu yüzden çift sayılar kullanılır. Aynı şekilde telefon hatları da çift yapılarak daha hızlı erişim sağlanır. Bir de her telefon numarası sizin kolayca hatırlamanız ve basmanıza göre düznlenir. 5585655 yerine her rakamı farklı sayılar daha hızlı ve kolay basılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mai_mai

B enimki de çift sayı.

0 sayısı belirsiz bir durumdadır , varlığı bile tam kabul edilmeyen bir sayıyı belli kalıplara sokmanın doğru olmadığı görüşündedir matematikçiler ama çoğu kaynak tarafından çift sayı olarak kabul edilir , ispatı bugüne kadar kabul görmüş değildir .

2n <<<<< çift sayı tanım (n yerine sıfır koy sonuç sıfır olur, yani sıfır=çift sayı)

2n-1 <<< tek sayı tanım (burada sıfır sonucu bulunmaz)
  • ...4590 ile bitiyor ama cift olmasındaki amac belli bir donem sonra cifte gecmek yada gavur sayısı artınca araya tekleri katıp ordada ayrım yapmak senaryolara artar birini secin.Ha bu arada YTU mat mezunu olarak SIFIR=ÇİFT , yararlı şeyler tartışın derim.
  • Ama arkadaşlar şöyle bir durum da var aynı zamanda hem çift hem tek olamaz.

Bakalım bu konu nereye gidecek. Eğer cidden 0 ı tartışıyorsanız komik yani. Matematikte bu çok açık 0 çift sayıdır ve matematik bunun üzerine işlemlerini yapar yok siz tek olduğunu kanıtlarsanız burda kıytırık forumlarda yazmayı bırakın da. Bir bilim adamı olmaya çalışın...

Bu arada benim de kimlik numaramın son iki hanesi çift. Olay tesadüf değil sanırım bir şeyler var.
  • benim tek 41 sonu
  • quote:

Orjinalden alıntı: Private

DAHA ÖNCE AÇILDI BU TOPİC

e açılsın ne olmuş yani? ne kadar ukalasınız yahu ...
  • benim bildiğim sıfır bi temsildir.sadece 2 veya daha fazla hanenein önüne konduğunda değer alır.
  • roma rakamında 0 yoktur hadi bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mt2414

roma rakamında 0 yoktur hadi bakalım

Onun için roma rakamlarıyla matematik yapılamıyor ya. Matematiğin önü sıfırın keşfiyle açılmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.