Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atalayalper

Arada tabii ki ses, karakter ve güç farkı var.. Ta2020 çok daha iyi bir seçim bana göre.. Ikisini de kullanmış biri olarak 2020 cidden 2024'ten her anlamda daha iyi..

cok tesekkur ederim bilgi ve cevap için alper bey.
  • ustalar daha önce bahsettimi bilmiyorum ama power supply önemli dediklerini hatırlar gibiyim ki gerçekten tecrübe ettim.tk2050 chipsetli amfimde çeşit çeşit laptop adaptorleri kullandım en son bir switched power supply ile denedim(resimdeki gibi yani kısaca) en iyi sonucu bununla aldım.adaptör ile ses gerçekten farkediyor arkadaşlar.ufak bir katkım olsun benim de.
    yalnız önemli bir uyarı bu tarz adaptörler switched yani ayarlanabilir olduğu için amfiniz kaç volta kadar izin veriyorsa dikkatlice ayarlayıp bağlayın yanmasın.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Şubat 2016; 20:33:27 >

• hocam ben de t sınıfı amfi için smps güç kaynağı almayı düşünüyorum, senin adaptör kaç volt kaç amperlik, mesela alttakinin verimi nasıl olur dersin

https://karakoyelektronik.com/tr/15vdc-cikis/73543-lrs-75-15.html
  • sn. tural.i, yeterli diyeyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

sn. tural.i, yeterli diyeyim.

Cevap icin tesekkurler,yeterli derken,eh iste is gorur yeterlisi mi, yoksa gayet guzel olur yeterlisi mi:) bu adaptorlerin ne kadar duzenli akim verebildiklerini,gürültü parazit durumlarinin ne oldugunu pek bilmiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philips AEA2000 - 80 TL

Philips AEA2700 - 100 TL

bu iki malzemenin ses kalitesi arasında fark varmıdır, yaklaşık fiyatları yukardaki gibi, içlerindeki dac aynıysa üst modeli daha mantıklı görünüyo
  • the_cantan üstat cevap vermiş ama 15v 5.0 a lepaiye fazla gelir gibi geldi bana.amfini belirtmemişsin.daha net cevaplar verilirdi belki bu şekilde.eski mesajlarda var da ben mi kaçırdım acaba?
  • amfi lepy lp2020a
    sorduğum güç kaynağı 13,5 - 18 volt arası ayarlanabiliyor, merak ettiğim bu adaptörler verimli oluyo mu t sınıfı amfilerle
  • benim denemelerimde en iyi sonucu bu tür güç kaynağı verdi.4-5 tane laptop adaptoru denemişimdir herhalde.
  • cevaplar için çok teşekkürler
    o adaptörü alıcam büyük ihtimalle, peki güç kablosu ve jak için öneriniz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tural.i

Philips AEA2000 - 80 TL

Philips AEA2700 - 100 TL

bu iki malzemenin ses kalitesi arasında fark varmıdır, yaklaşık fiyatları yukardaki gibi, içlerindeki dac aynıysa üst modeli daha mantıklı görünüyo

Bir üst model olanı almanı tavsiye ederim. Şuanda olmasada ileride dijital çıkışlara ihtiyacın olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende her iki cihaz da var. Aea2700 daha iyi çalıyor. Ayrıca üç tane cihaz bağlanabiliyor. Fiyat farkı bu kadar az ise mutlaka 2700 modeli tercih edilmeli. Ben aldığım zaman fiyatı minimum 150 tl civarındaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: seydibaba

Bende her iki cihaz da var. Aea2700 daha iyi çalıyor. Ayrıca üç tane cihaz bağlanabiliyor. Fiyat farkı bu kadar az ise mutlaka 2700 modeli tercih edilmeli. Ben aldığım zaman fiyatı minimum 150 tl civarındaydı.

cevap için teşekkürler, büyük ihtimalle 2700 modelini alacağım

bu arada smps adaptör aldım açık tip, 12 volt 10 amper, satan kişi 13,5 - 14 volt civarına kadar ayarlanabilir dedi, bugün ayarladım ölçtüm 12,6 volt çıktı, daha yukarısını vermiyor, istediğim kadar olmasa da voltajı artırınca daha yumuşak ve dolgun çalmaya başlıyor orası kesin, 15 voltluk olanlardan da alıp deneyeceğim sanırım

elinde MAGNAT SUPREME MONITOR 202 olup satmayı düşünen varsa bana ulaşabilir, heco victa 302 için de tekliflere açığım ama magnata "duygusal":) nedenlerden dolayı daha yakınım

• merhabalar

yaklaşık 1 haftadır lepai 2020a+ kullanıyorum. başlıkta yazılanlar bu modeli seçmemde ne kadar yardımcı olduysa dinledikten sonra da yorumların bir çoğunun ne kadar yerinde olduğunu anladım.
    başlıkta gözümden kaçmış olabilir, kusura bakmayın. merak ettiğim şu: aynı model iki t sınıfı amfiyle gerçekleştirilecek bir bi-amp kurulumu nasıl netice verir?
    aklımdaki şu: genelde yapıldığı gibi 1no'lu amfiyle her iki hoparlörün LF sürücülerini, 2no'lu amfiyle yine her iki hoparlörün HF sürücülerini sürmek değil. kanımca böyle bir kurulumda 1no'lu amfi 2no'lu amfiden daha çok yorulacaktır. benim yapmak istediğim: 1no'lu amfinin sol çıkışıyla sol hoparlörün HF sürücüsünü, sağ çıkışıyla sağ hoparlörün LF sürücüsünü sürerken, 2no'lu amfinin sol çıkışıyla sol hoparlörün LF sürücüsünü, sağ çıkışıyla sağ hoparlörün HF sürücüsünü sürmek.
    buradaki amacım amfilere aşağı yukarı aynı yükü bindirmek.
    iki tane handikap yaşarım gibi de gelmiyor değil. birincisi her iki amfinin ses ayarını birebir aynı yapamayıp sahneyi kaydırmak ama üstesinden gelirim gibi.
    ikincisi ise bir amfinin bir çıkışıyla LF diğer çıkışıyla HF sürücüsü sürmenin kanallar arası yük farklılığından dolayı amfiye zarar verme olasılığı.
    bu arada her iki amfiyi de iki ayrı ama aynı değerlere sahip adaptörlerle beslemem gerekiyor sanırım.
    böyle bir kurulumda amfi gücü iki katına çıkmış olur mu? aslında güç de çok önemli değil benim için ama en azından tek amfiye göre aynı ses seviyesinde daha düşük distorsiyon değerlerine ulaşılabilir mi?

deneyimleriniz ve fikirleriniz benim için önemli.

saygılar..

• Sonradan düşündüm de; 1 ampliyle yani tek sinyal girişiyle L+R çıkışını süremezsiniz, her iki ampliye de sinyal girişini çoklamak çokta sağlıklı olamayacaktır. Bu durum biraz karışık. Bence tek ampli ile bi-wire bağlantı yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hilhan -- 14 Nisan 2016; 11:51:12 >
  • @ musicapollon,

yapmak istediğin bağlantını ben şahsen tutmadım. istersen bir dene ses hoşuna gider bakarsın. ancak cevabı kendin verdin her ampliye iki farklı yük(tiz-bas) bindiriyorsun. eşit yük bindireyim derken handikapta bozulmayı arttırırsın. varsın sadece woofer'ı süren yorulsun; onu sadece güzelce soğutursan(havalandırma vs.) ki aslında yapman gereken sadece bu; gerisini ampliye bırak. diğeri tizleri. birde güzel besle. bu arada tek beslemeden iki ampliyi besleyebilirsin. tabi güçlü ve kaliteli PSU ile...
  • HF - LF ayrımını nasıl yapacaksın orasını tam anlamadım, aktif crossover gibi bi imkanın mı var, preamfi mi kullanacaksın

besleme olayını smps ile yaparsın açık tip olanlardan, 15 volt 8-10 amper bi smps ikisini aynı anda besler bence, orası sorun olmaz
  • söz HF-LF ayrımından açılmışken aklıma birşey geldi belki çok saçmadır bilemem ama şimdi yeni amfilerde sesleri HF ve LF frekansları bi-wire olarak hoparlorlere gönderebiliyoruz.hoparlorlerdeki crossoverlar da kaliteyi birebir etkileyen etmenler.burada crosoverları devreden çıkarıp bas ünitesine LF direkt bağlasak tiz ünitelerine de HF direkt bağlasak ne olur?baştan söyledim saçma birşey söylemiş olabileceğimi ,dalga geçmeyin hemen.
    yada crosover olmadan bağlarsak üniteleri direkt yakarmıyız baştan mı imkansız söylediğim şey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Nisan 2016; 10:44:31 >
  • Crossover'ın mantığı hem ohm dengelemesini sağlamak hem de sürücülerdeki frekans kesimlerini yapmaktır, bahsettiğiniz şekilde bağlantı yaparsak; ortaya karışık darmadağın bir ses elde ederiz.
  • hilhan kullanıcısına yanıt
    anladım.
    peki o zaman amfilerin frekansları HF-LF olarak 2 kablo ile bi-wire göndermesinin mantığı nedir?bu ayrımı zaten hoparlorlerdeki crossover ünitesi yapıyor mu?farklı şeylerden mi bahsediyoruz yoksa?
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.