Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
38
Favori
63.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ampli frekans ayrımı yapmıyor, sadece gelen omaja göre sürüyor. Crossover HF-LF ayrımı yapsanız da frekans kesimlerini yapıyor sadece ohm yükseliyor. 4ohm'ken; ayrımda 8ohm kullanıma uygunluk oluşuyor. Bu da amplinin A+B çıkışlarını kullanmamıza olanak sağlıyor.
  • o zaman basitçe açıklarsak hoparlordeki crossover gelen frekansı hz değerine göre sen bass hoparlore sen midrange sen de tizlere git bakalım diyor bu sayede her sürücüden kendi frekansına göre ses geldiği için karışma bozulma olmuyor.doğru mu anladım?

yalnız amfilerdeki a+b çıkışlarını hala anlayamadım.neden buna gerek duyuluyor.çünkü bazı amfilerde bu yok.elektronikte bilgi zayıf ondan olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Nisan 2016; 11:50:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

o zaman basitçe açıklarsak hoparlordeki crossover gelen frekansı hz değerine göre sen bass hoparlore sen midrange sen de tizlere git bakalım diyor bu sayede her sürücüden kendi frekansına göre ses geldiği için karışma bozulma olmuyor.doğru mu anladım?

yalnız amfilerdeki a+b çıkışlarını hala anlayamadım.neden buna gerek duyuluyor.çünkü bazı amfilerde bu yok.elektronikte bilgi zayıf ondan olabilir.

Crossover mantığı basitçe bu, doğru anlamışsınız. A+B olayına gelirsek; örneğin bir amplimiz var 4-16ohm aralığında hoparlör destekliyor. 4 veya 8ohm destekli kolonumuzu amplinin A girişinde kullanabiliriz, ampli yorulmaz. Amplimiz 8-16ohm aralığında bir yapıda ise 4ohm kolon bağladığımızda sistem yorulacaktır, hem hop. hemde ampli için istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacaktır. Bu ampliye göre en az 8ohm hop. kolon seçmemiz gerekir.

HF-LF ayrımı olan kolonlar hem 4 hem de 8ohm'da kullanıma olanak verir; terminalleri birleştirirseniz filtre 8+8=4ohm, terminalleri ayırırsanız HF=8 LF=8ohm olacaktır. Bu durumda Bi-amp kullanıma uygun ya da başka bir tabirle A+B çıkışlı bir ampliye ihtiyacımız doğacak. A çıkışa LF B çıkışa da HF bağlantılarını yaparak 8ohm'da daha az gürültü oranı elde etmiş olacağız. Sadece tek çıkışı olan bir amplide bi-amp olmaz. Amplinin omajına göre 4ohm ya da 8ohm kolon seçip kullanmak gerekir.

Acele yazdım umarım anlaşılır olmuştur.

• yani bu sayede amfimizi zorlayan gücü ikiye bölüp bir anlamda rahatlamasını ve bu sayede ısınmamasını yanmamasını sağlamış oluyoruz.
    birşey daha sorayım konu dağılıyor ama bu son soru söz

o zaman şu demek oluyor mu mesela hoparlorumuz mid ses tiz ayırımını 3500 hz de yapıyorsa biz hoparlorumuzun mid seslerinden memnun değilsek bu ayırımı misal 4500 hz de yapan bir crosover ile değiştirince istediğimizi elde edebiliyor muyuz?yani midrange aralığını biraz daha yükseltmiş oluyormuyuz?tabiki hoparlorden memnun değilsek en basit çözüm değiştirmek ama yapılabilirmi teorikte ve pratikte onu merak ettim.
  • Sürücünün frekans aralığını baz alarak Crossover üzerinde değişimler yapılabilir ama çok hassas konular, bilimsel açıdan ele almadan biraz zor. kabin ölçü ve hacmine göre hareket etmek gerekir. Kafadan sallama yaparsak sonuç yüksek ihtimalle hüsran olacaktır.
  • anladım hocam.teşekkür ederim çok şey öğreniyoruz sayenizde.
  • Rica ederim, hep birlikte öğreniyoruz.
  • @hilhan @the_cantan

çok teşekkürler.

aslında bu fikrim iki çıkışlı bir equalizer almak üzerine kurguluydu fakat almayı düşündüğüm equalizer hatalı bir ilanmış :)
    bugün başka bir equalizer aldım. sansui se5. özellikleri şöyle:
    Input Sensitivity: 1V
    Output Level: 1V (5V max)
    Gain: ± 0dB
    Frequency response: 10Hz to 100kHz
    Signal to Noise Ratio: 110dB
    Total harmonic distortion: 0.008%
    Control Range: ± 12dB
    Frequency Bands: 80, 160, 315, 630, 1.25K, 2.5K, 5K, 10KHz
    Dimensions: 430 x 272 x 110mm
    Weight: 3.7kg

bu modeli almamın sebebi özellikle toplam harmonik bozulma oranının oldukça düşük olmasıydı. malumumuz lepai 2020'nin başta gelen sıkıntısına tuz biber ekmek istemedim.
    LP2020'nin tone direct performansını detay ve açık çalma anlamında çok beğenmiştim fakat alt frekanslardaki yetersizlik ve üst frekanslardaki hafif parıldama beni biraz rahatsız etmişti. tonlamayı devreye sokunca alt üst frekans dengesi oturuyordu fakat bu kez de midler ve genel anlamda ses şiddeti azalıyordu.

sansui se5'i kaynakla LP2020 arasına kurdum.
    artık sürekli tone direct dinliyorum.
    inanın düşük ve orta ses seviyesinde sistem ciddi bir şekilde tatmin edici şu an. bu arada hoparlörler kef cresta 30. çok kolay sürülüyor keratalar.

bir de şu incelemeyi buldum:https://ffseb.wordpress.com/2012/11/28/lepai-lp-2020a/
    8 ohm'da en düşük bozulmanın 3-4-5 w'larda olduğunu öğrendim. ne kadar doğru bilmiyorum ama amfideki ses potunun saat 10 yönünde 3-4-5 w'lardan birine denk geldiğini varsayıp sabitledim. artık ses kontrolünü de sansui se5'ten yapıyorum.

iyi bir equalizer bulursanız özellikle ses kontrollü, t sınıfıyla bir deneyin derim. fark oldukça hissedilir.

böylece bi-amp düşüncemi bir başka kaşıntılı zamanıma erteliyorum :)

tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musicapollon -- 16 Nisan 2016; 2:50:50 >

• hilhan kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: hilhan

Lepai LP- 268 denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Sanyo IC LA4705 çip kullanıyor. Mid, sahne, detay ne ararsan var. Hatta TA2024'ten bile daha iyi geldi bana.

suanda begenerek triparth 2024 kullaniyorum ve ardindan t 2020 almaya karar vermisken,hilhan üstadin sadece tek bu yorumundan dolayi, 1 hafta önce siparis vererek Lepai LP- 268 aldim ve buguün elime ulasti ayriyetten LP V3S modeli. yakinda 2020 modelinide alicam cok begendim t serisini, boyut fiyat kullanislik hakkini oldukca veren bir cihazlar, daha denemeden yorum yazma geregi duydum.tabiki icinide oynama degistirme yapma imkanim bilgim tecrübem olmadigi icin elime ulastigi sekilde kullanicagim.

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...

https://store.donanimhaber.com/ee/ae/23/eeae23421e096c0919b33c431d9e6bd2.jpg
    https://store.donanimhaber.com/4e/5c/59/4e5c595e367f3dfed66ad0e53c8c79f3.jpg
    https://store.donanimhaber.com/67/aa/39/67aa39a2bb4f7d2de83829f7a314fd59.jpg
    https://store.donanimhaber.com/ea/12/99/ea12993b72f65003c23ca008070d4612.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spor911 -- 25 Nisan 2016; 23:05:01 >

• spor911 kullanıcısına yanıt
    Selamunaleyküm,
    Bnde lp 2020a var, sizin bu aldığınız bnmkinden hangi açıdan iyidir acaba? Heco victa 302 prime var bnde? (:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JMaharaja kullanıcısına yanıt
    Hangi açıdan iyidir yada değidir.Şimdi bende 2024 ve bu modeller var. Sizdede 2020 bende olmayan dinlemedıgım bır cıhaz modelı bilemicem cok belirleyici bir fark varmı yokmu tecrübeli arkadaslar yorumlayabilirler elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spor911 -- 26 Nisan 2016; 0:36:35 >
  • 2020, 2024 ten daha iyi bana göre.

• spor911 kullanıcısına yanıt
    Lp 268 e istinaden dedim. Gerçi doğru dinlemeden bilemezsiniz ben hani bir fikriniz vardır diye sormuştum. (:

• Amplide biraz modifikasyon gerekiyor, opamp, input-kuplaj-feedback kapasitor gibi. Bunları yapınca fiyatına göre çok çok iyi cihaz haline geliyor.

Düzeltme:
    Üretim tutarsızlığı yoksa; Lp 268 içerisinde Panasonic AN7191NZ 2x20w çip kullanıldığını belirteyim.
    Bnm 2020a ya modifiye yapabilir miyiz? Ben hiç anlamam o işlerden fakat heco victa 302 prime var bununla birlikte çok daha iyi olur modifiye derseniz bi araştırıcam?

• sen hecoları satmadınmı supralar ile nasıl oldular
  • quote:

Orijinalden alıntı: JMaharaja

Bnm 2020a ya modifiye yapabilir miyiz? Ben hiç anlamam o işlerden fakat heco victa 302 prime var bununla birlikte çok daha iyi olur modifiye derseniz bi araştırıcam?

2020A'ya modifiye yapılabilir, çok da iyi olur.
  • tema59 T kullanıcısına yanıt
    Guzel oldular dicemde kiyas yapacağım başka bir sistem dinlemediğim için diyemiyorum. Bana göre iyiler diyeyim. Mid ve tiz seviyorum, biraz geride sanki bu yönden fakat bunun etkisi supra mi, victa mi 2020a mi bilemiyorum.

Nasıl yapabilirim, hangi yönden iyi olur? İstanbul'da iseniz birlikte yapsak olmaz mi ben hiç anlamam bu işlerden aslında. Sadece okumuştum bu konu altında aklımda kalmış.

• Opamplar 4558 yerine 5532 takilirsa alt frekanslarda iyilesme olur. Kapasitor degisimleri ile daha temiz daha dengeli bir ses elde edilir. İstanbul'da degilim. Gonderirseniz modlarim.

• 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.