Şimdi Ara

T.Telekom Altyapısından hizmet alma Yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • T. Telekom altpısından hizmet alan bu alternatif ISS'lerin bu hizmeti abonelerine ulaştırma yöntemleri anladığım kadarıyla tek tip değil. Bu nedenle olsa gerek ki T. Telekom'a ödedikleri ücretler farklı, aboneye de yansıttıkları ücretler (aynı hızdaki paket için) epeyce farklı olabiliyor. Ayrıca 100 Mbps üzeri paket satanlarda 200-500-1000 Mbps paketleri 100 Mbps paketleriyle oldukça orantısız olabiliyor.

Başka bir başlıkta gödüğüm bilgiyi aşağıya kopyalıyorum.

Bunlar T.Telekom'dan ya trafik kiralıyor ya da PoP noktasından yani trafik teslim noktalarından T.Telekomdan trafiği alıp kendi cihazlarından (PoP noktalarından) aboneye çıkartıyorlar.

Burada belli ki en azından 2 ayrı yöntem var. Bunları daha (teknik bağlamda) daha detaylı izah edebilecekler varsa hepimiz faydalanmış oluruz.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 28 Temmuz 2024; 19:56:13 >

• Bildiğim kadarı ile en büyük fark firmanın abone sayısı yüzünden oluyor. Belli bir abone sayısı üzerine çıktıkça telekoma ödediğiniz ücret artıyor. Yeni firmalar bu sebeple ucuz fiyattan internet satabiliyor.

• AsiRuhi A kullanıcısına yanıt

Bilginiz doğru olabilir ama mantığını pek çözemedim...

Farkındaysanız bu alternatif ISS'ler son zamanlarda mantar gibi çoğalıyor. Demek ki, bir (ya da birkaç) nedenle T.Telekom'un da bu durum işine geliyor. Kendi epey yüksek fiyat politikasıyla pazarlayamadığı FTTH paketler bu şekilde daha hızlı tüketiliyor.

Ha eğer T.T. ile olan anlaşma, bir günde/haftada/ayda şu kadar Mbps'ye kadar trafikte bu fiyat, üzerine çıkarsan daha yüksek fiyat şeklindeyse orası önemli. Herhalde bu trafik değerinin haricinde port kirası da geliyordur.

Dikkat edilirse son zamanlarda Fibernet'de (FTTH) 100 Mbps üzeri paket teklif eden ISS sayısında ciddi bir düşüş var. Yine tahmin ettiğim kadarıyla ISS'in elinde DL hızını kısma olanağı da olabilir. Yani o ay için (ay sonuna doğru) T.T. ile yaptıkları kotayı geçeceklerini gördüklerinde varsayalım sizin 200'lük paketiniz kısabilirler (mi)? Daha doğrusu kısabilirler mi yoksa sadece bir alt pakete düşürebilirler mi? Böyle birşey yapılsa kaç abone bunun farkına varabilir?

Gerçi ben böyle birşey, kendi kullandığım ISS'te (Poyraznet) yaşamadım ama tam tersini yaşadım. İlk abone olduğumda 100 Mbps tarifesini almıştım. MH'a rica ettim, sadece 15 dakikalığına beni 200'e yükseltip sonra tekrar 100'e indirdilerdi. Zaten Poyraz'ın sitesinden on-line hız değişimi de yapılabiliyor, MH'a muhtaç kalmadan. Ayrıca Poyraz'da abone on-line pekçok şeyi takip edilebiliyor (buna aktif abone sayılarını izlemek de dahil...) ve firma da öyle tiynetsiz bir firma değil. Ama her alternatif ISS acaba öyle midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 28 Temmuz 2024; 19:53:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Bilginiz doğru olabilir ama mantığını pek çözemedim...

Farkındaysanız bu alternatif ISS'ler son zamanlarda mantar gibi çoğalıyor. Demek ki, bir (ya da birkaç) nedenle T.Telekom'un da bu durum işine geliyor. Kendi epey yüksek fiyat politikasıyla pazarlayamadığı FTTH paketler bu şekilde daha hızlı tüketiliyor.

Ha eğer T.T. ile olan anlaşma, bir günde/haftada/ayda şu kadar Mbps'ye kadar trafikte bu fiyat, üzerine çıkarsan daha yüksek fiyat şeklindeyse orası önemli. Herhalde bu trafik değerinin haricinde port kirası da geliyordur.

Dikkat edilirse son zamanlarda Fibernet'de (FTTH) 100 Mbps üzeri paket teklif eden ISS sayısında ciddi bir düşüş var. Yine tahmin ettiğim kadarıyla ISS'in elinde DL hızını kısma olanağı da olabilir. Yani o ay için (ay sonuna doğru) T.T. ile yaptıkları kotayı geçeceklerini gördüklerinde varsayalım sizin 200'lük paketiniz kısabilirler (mi)? Daha doğrusu kısabilirler mi yoksa sadece bir alt pakete düşürebilirler mi? Böyle birşey yapılsa kaç abone bunun farkına varabilir?

Gerçi ben böyle birşey, kendi kullandığım ISS'te (Poyraznet) yaşamadım ama tam tersini yaşadım. İlk abone olduğumda 100 Mbps tarifesini almıştım. MH'a rica ettim, sadece 15 dakikalığına beni 200'e yükseltip sonra tekrar 100'e indirdilerdi. Zaten Poyraz'ın sitesinden on-line hız değişimi de yapılabiliyor, MH'a muhtaç kalmadan. Ayrıca Poyraz'da abone on-line pekçok şeyi takip edilebiliyor (buna aktif abone sayılarını izlemek de dahil...) ve firma da öyle tiynetsiz bir firma değil. Ama her alternatif ISS acaba öyle midir?

Benim anladığım TT nin herhangi bir söz hakkı vs yok, durum komple BTK tarafından belirleniyor. Yeni bir işletmeyseniz belirli bir abone sayısına kadar ödeyeceğiniz fiyatı direkt olarak BTK belirliyor. Telekomun hızınızı indirmesi sınırlaması gibi durumlar yok. Sadece TT ekipleri VDSL gibi yapılarda sorunlu portları diğer firmalara bırakıyor. Kendi müşterilerine en iyi hizmeti veriyorlar. Yeni işletme kurmanın maliyetleri de enflasyon yüzünden çok ucuz kaldı ve çok sayıda firmamız oldu. Ben şimdilik comnet ile fiber altyapıdan 500 mbit internet almaktayım. Ara sıra packet loss ve nadiren hız düşüşü yaşadığım oluyor ama sorun tamamen firma ile alakalı. Altyapım ile hiç bir alakası yok.

• Türknet Ceo'su belli bir aboneye kadar devlet teşviğinden dolayı TT altyapısında daha ucuza internet verebiliyoruz demişti 2-3 seneki röportajda ama bulamadım bulunca güncelleyeceğim burayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patron12 -- 20 Eylül 2024; 11:19:53 >
  • Patron12 P kullanıcısına yanıt
    100 bin aboneye kadar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.