Şimdi Ara

T50 KULLANICILARI KULÜBÜ (170. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.707
Cevap
45
Favori
204.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Orijinalden alıntı: Hauntedd

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

geri dönüşü de gayet kolay. sitede forumamber diye bir üyenin sunduğu twrp recovery ile geri dönüyorum ben. size verdiğim siteden türkiye altında t50 romunu indirirsiniz. ispanya romu yükledin hoşuna gitmediyse twrp rocovery sini cihaza atıyorsun. sonra indirdiğin t50 romunu cihaza atıp twrp altından yüklüyorsun. ben bütün romları denedim sonrasında t50 romuna sıkıntısız döndüm. ancak norveç veye belçika romunda kilit var. adb den recovery atamadım. o zamanda root yaptım ve programla recovery flaşladım sonra istediğim romu yükledim. kısaca sıkıntı yok. ama bence ispanya romu güzeldir. mesela bence tek sıkıntı navigasyon kısmı ve üst kısmın siyah olması. o zaman da google launcher veya nova launcher yüklersin gözüne sıkıntı yapmaz. benim tavsiyem nova launcher. başka launcher aramayın. diğer launcherlar gibi arka planda servis veya hizmet çalıştırmıyor. sadece önbellekte duruyor. diğer saçma görsel launcherların hemen hepsi ram da hizmet ve uygulama çalıştırıyor.kısaca ispanya rom ve nova benim işimi görüyor. turkcell in romunda ise kart ekranı çok hoşuma gidiyor ve kullanışlı.

forumamber değil hocam, forumber'im ben

Ayrıca hafıza birleştirme ile TWRP yüklüyor iseniz ZTE veya Turkcell'in ROM'larını yüklemeden önce hafıza ayırma işlemini yapmanız lazım.

Yani zte nin sitesinden indirdigim romu twrp ile flashlayabiliyormuyum (stock turkcell t50),romunu.. Buna cok sasirdim iste ilk dwfa goruyorum boyle birsey.

Evet flashlayabiliyorsunuz, ama sadece v2.8.5.5 sürümü ile flashlayabiliyorsunuz. v2.8.7.0 ile flashlarsanız brick oluyor cihaz.

Peki full stock yapabilmek icin cihaza trkcell romun recovery yi nasil flashliyoruz :) ?

TWRPv2.8.5.5 ile stock T50 ROM'unu yüklerseniz zaten full stock oluyor cihaz, stock recovery de otomatik yükleniyor.

Hele canini yerem senin :D bunu niye once demediniz bana direk kurarim o zaman bende saniyorum ispanyadayken cihazi boot edip recovery flaslicam vs vs karisik is elimde kalir cihaz diye.

Simdi ispanya romu netten bakarak kuruyorum. Sora twrp kuruyorum su degin surumu mis gibi kullaniyorum.

Donecegim zaman ise turkcell romu cihaza atip recoveryden wipeleri yapip dahili hafizaya ellemeden atiyorum turkcell romu tamamen stock oluyor.

Dogrumudur siralama?

Evet, doğrudur.

Ama dikkatli olun, v2.8.5.5 sürümünü kurmanız lazım.

Peki dostum bakiyorumda 5.5 li surumu bulamadim t50 icin linknatabilirmisin sana zahmet.

Birde ispanya romunu bu twrpden direk kursam oluyor mu peki? Stocka doner gbi bassam direk twrpden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    başka telefonlarda durum nasıl bilmem ama mesela twrp recovery turkcell romu kurdun diyelim, zaten o esnada twrp silinip orjinal recovery ye dönüyor. twrp ile ispanya romu kurulmazsa o sitelerde çıkan recovery ile denersin. adb den : @ADB wait-for-device yazıyoruz, sonra @ADB reboot bootloader yazıyoruz , sonra fastboot flash recovery recovery.img yazıyoruz falan filan buralar zaten google da çıkan sitelerde yazan şeyler. ancak baktın ki bu şekilde revocery kurulmuyor ve turkcell logosunda takılı kalıyor, o zaman aygıt yöneticisinden bir takım işlemler yapılması gerekiyor. ben yılda 15-20 telefon değiştiririm. t50 benim bu yılki 16 . telefonum. daha önce hiç rom yükleme mevzularına girmemiştim zira genelde ben fabrikasyon romları severim. ama t50 arayüzündeki sayısız hata ve sürekli durması beni çileden çıkarınca bu işleri bir öğreneyim dedim. başlarda çok acemilik çektim. sonradan işte sevgili ''forumber'' üyenin sunduğu twrp işime yaradı. zaten yakında vodafone smart 6 alacağım.o cihazda standart android arayüzü olduğu için rom mom uğraşmam. bu arada t50 ye yeni gelen b21 güncellemesi ile arayüzdeki hatalar epeyce azaltılmış ve zannederim kameradaki bir kaç sorun düzeltilmiş. ya da bana öyle geliyor. t50 nin arayüzündeki en sevdiğim olay kart ekranı. oradan takvime hızlıca erişim randevularımı görüntülemek kolay geliyor bana. ama ben saf android seven biri olarak beni bu tarz giydirme arayüzler hep kurtlandırıyor. bir kaç gün b21 ile takılıp gene ispanya yapacağım sanırım. bir diğer önerim ise ispanya rom dan başka romlara pek bakmayın. diğer ülkelerin romları arasında en güncel yayınlanmış olanı ispanya. mesela singapur romu da güzel ama Türkçe dil desteği yok ve marketteki programlarla türkçe olmuyor. sadece uygulamalardaki dil türkçe oluyor ve bölge türkçe oluyor. Sıkıntı değil dersen singapur romu daha güzel ve 250 mb civarı güncellemesi var. demekki singapur şirketi cihazla biraz ilgilendi. ama kafam türkçe önemli dersen ispanya iyidir. mesela ben singapur kullanıyordum tamam sıkıntı yok orta seviye ingilizcem var ama gecenin bir yarısı telefona bakınca insan afallıyor:)

bir diğer merak edilen konu diğer romlarda pil kullanımı nasıl : yaptığım bekleme ve kullanım testlerinde : 12 saat wifi açık sim takılı bekleme durumunda ispanya romu yüzde 97-98 civarına düşüyor. 12 saat wifi açık sim takılı bekleme durumunda turkcell romu yüzde 97-98 civarına düşüyor. 12 saat 3g mobil internet açık wifi kapalı sim takılı durumda ispanya romu yüzde 94-93 oluyor , turkcell romu da aynı. kullanımda sürekli wifi açıkken standar kullanımla ispanya romunda 2 buçuk 3 gün şarja takmadan kullandım pil yüzde 2 olduğunda 7 saate civarı ekran süresi almıştım. parlaklık yüzde 25 dolayında sim takılı 3g mobil internet kapalı sadece wifi açıktı. turkcell romunda bu kadar uzun test denemesi yapmadım. kısaca romlar arasında pil kullanımı anlamında pek bir fark yok diyebilirim ama ispanya romu iyi geldi bana. önceki sayfanın ilk sıralarında var ama ben ekran görüntülerini bir daha vereyim :

T50 KULLANICILARI KULÜBÜ T50 KULLANICILARI KULÜBÜ T50 KULLANICILARI KULÜBÜ

• Cihazi rootsuz olarak en stabil haline getirdim. Gereksiz herseyi rootsuz devredisi biraktim uygulama yoneticisinden.

Pil konusunda da cidden memnunum 12 saat bekleme suresi uzerine 4 saat 40 dk ekran suresi var ve pil %50 de suan.

İspanya rom yukledigimde. Cihazin sadece goruntusu mu degisecek yoksa performans olarak iyilesme gozle gorulur sekilde artar mi?

Biliyorum cok soru sordum ama cihazin yabancisi olmak zor. Bilgili dostlardana yardim alabilmek cok iyi.

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Kullanım detaylarım yukardaki resimlerde verdim. kullanım senaryosuna göre değişir. benim resmini verdiğim kullanımda birkaç saat instagram, bir saat kadar telefon görüşmesi, yarım saat kadar mesaj yazdım mail yazdım vs, biraz youtube dan video izledim. parlaklık yüzde 25 civarında. mobil internet kapalı wifi açık, şebeke modu 3g. falan filan. işte görüldüğü gibi pil bittiği anda 7 saat kadar ekran ömürü görmüştüm. ama nasıl kullandığına görte değişir. 12 saatlik pil kullanımda piliniz yüzde 50 ve 4 saat 4 dakika ekran süresi varsa standart kullanım yapmışsınız demek. pil bittiği zaman sizin de 7 saati geçkin ekran kullanımı almış olmanız gerekir. ama kalan yüzde 50 pilinizle oyun oynasanız işler değişir. dedim ya kullanım senaryosu ve ekran parlaklığı çok önemli. soruna gelince aslında cevabını bir önceki mesajımda yazdım. pil ömrü konusunda bütün romlar aynı. singapur, belçika, ispanya , kuveyt, norveç ve t50 orjinal romların hepsini kullandım. ispanya romu yüklememdeki en büyük etken tıpkı diğer romlar gii saf android olmasıydı. çünkü t 50 nin arayüzü bende sürekli hata verip durduruldu diyordu. Şu andaki b21 güncellemesi ile epeyce düzelmiş görünüyor. t50 nin arayüzünde bulunan kart ekranı bana kullanışlı geldiği için bir süre t50 romda kalabilirim belki. ya da yakın zamanda ispanyaya dönerim. ama dediğim gibi pil kullanım süresinde kullanıcı gözüyle pek bir fark yok. vaktin bolsa ve merak ediyorsan ispanya romunu yükle. ama uğraşmam diyorsan t50 nin b21 güncellemesi hataları epeyce azaltmış. memnunsan hiç uğraşma derim ama vakit varsa siz bilirsiniz. pil yüzdesini gösterme merakınız varsa sisteme dahil o özellik sadece ispanya romunda var. t50 nin orjinal romunda yapması da basit. isteyen olursa anlatırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullaharif -- 26 Temmuz 2015; 17:29:46 >

• root atmadan usb hata ayiklama acik sekilde pc ye bagla,usb baglanti seceneklerini suruculeri yukle yap bekle,medya yap bekle,masausutnde saatin yaninda surucu yuklendi balonu cikar zaten.sonra rootu at olmassa tekrar dene ,kilit ekrani olmasin acik olsun falan filan dene illaki olur
     T50 KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T50 im vardı ama satıyorum :(

• Miracast shorcut uygulaması ile lg tv ye bağlandım.bütün ekran tv ye yansıyor.youtube ile sadece video açıyordum.bunda müzik,resim,oyun... Dev bir telefonunuz oluyor.

• 6 saat ekran süresini nasıl alıyorsunuz ya.Ben 5 saat üstünü oyun oynamadan sadece wifi kullnaımında bile zor görüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhli -- 28 Temmuz 2015; 10:58:45 >
  • Arkadaşlar ben b21 güncellemesini yüklüyorum, yeniden başlatırken recovery kısmında %25 te kalıyo recovery console geliyo reboot yapıyorum paket eşlenmediği için yüklenemedi diyor. Bunu çözen var mı?
    Telefonu kingroot ile rootladım, xposed yüklü
    İyi günler herkese şimdiden =)

• quote:

Orijinalden alıntı: Karaber

Arkadaşlar ben b21 güncellemesini yüklüyorum, yeniden başlatırken recovery kısmında %25 te kalıyo recovery console geliyo reboot yapıyorum paket eşlenmediği için yüklenemedi diyor. Bunu çözen var mı?

Stock ROM'u yüklemeniz lazım. Tüm güncellemeleri yükledikten sonra tekrar rootlarsınız.

• dhli kullanıcısına yanıt
    Bir kaç mesaj yukarda resimli olarak kullanım senaryom var. ben 7 saat kullanım yaptım ama açıklayıcı olsun diye açık açık 3 gün kullanımda ne yaptığımı yazayım : 1 saat kadar ara ara telefon konuşması, sms,mail geldi gitti, 2 saat kadar instagram kullanmışımdır, 1 saat kadar facebook, bir kaç saat müzik dinledim (müzik dinlerken ekran kapalı, kulaklığın botonundan ileri geri yapıyorum), biraz web de gezinmişimdir, fotoğraf çekmedim zaten sevmem, bir kaç saat youtube da video izlemişimdir, hepsini toplayınca 7 saat kadar ekran kullanımı yapmış oldum. 3 gün kadar da tek şarjla idare ettim. yukarda verdiğim resimlerde grafiğe bakarsanız şarjım yüzde 15 civarıyken az biraz şarja takmıştım çünkü dışarı çıkacaktım ne olur ne olmaz diye ama yüzde 5 şarj etmiştim. kısaca o kısmı içinden çıkarınca bile 3 gün kullanım 7 saat belki daha fazla ekran süresi almış oluyorum.ekran parlaklığı yüzde 25 civarında yaptım, kullandığım telefon 1 yıllık. ispanya romu kullanıyorum. test süresince sadece wifi kullanımı yaptım. bu süre bazen değişiklik gösteriyor. şebekenin az çektiği yerlerde veya 3g 2g arası çok değişim gösterdiği yerlerde pil ömrü de düşüyor. pil süresine çok kafayı takmam ama genelde her kullandığım telefonda geniş bir pil testi yaparım. gps ömrü, müzik çalma ömrü hepsini test ettim t50 de. benim değerlerim kullanım senaryomu yazdım. ama mobil internet açık kullanımda işler değişiyor. 3-4 saat ekran süresi ancak alınıyor. bu telefonun ihtiyacı olan tek şey android 5.1 güncellemesi. android 5.0.2 değil direk 5.1 olmalı. ama o günler de gelmez. zaten bu telefon yurtdışında çok çok ucuz bizde halen 700 küsür lira. bu kadar lafını yaptığımızın tek sebebi yüksek fiyatı. 300-400 liradan satılsa kimse dert etmez alır günahıyla sevabıyla kullanır zaten, lanet olsun işte.

• quote:

quote:

Arkadaşlar ben b21 güncellemesini yüklüyorum, yeniden başlatırken recovery kısmında %25 te kalıyo recovery console geliyo reboot yapıyorum paket eşlenmediği için yüklenemedi diyor. Bunu çözen var mı?

Stock ROM'u yüklemeniz lazım. Tüm güncellemeleri yükledikten sonra tekrar rootlarsınız.

Rootu kaldırıp güncelleyebilir miyim peki?

• quote:

quote:

quote:

Büyük bi ihtimalle hayır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Büyük bi ihtimalle hayır.

Peki teşekkürler
    Malesef hızlı internet bulursam ilk önce twrpyi yüklicem sonrada Singapur rom yüklicem malesef

• Karaber kullanıcısına yanıt
    S,ngapur rom Türkçe desteği yok bilginize. marketteki local more vb. uygulamalarla da olmuyor. sadece kullandığın uygulamalar tr dili oluyor. Sonra boşa uğraşma yani. Ama bunlar sıkıntı değil derseniz singapur romu epeyce iyi. 250 mb civarı güncellemesi de geliyor. google asistan launcher bu güncellemeyle dahili geliyor. bütün ülkelerin romlarını denedim güncelleme sadece singapur ve türkiye romunda var. şahsen ispanya romunu kullanıyorum. singapur romu türkçe olsa onu kullanırdım ama. tamam orta halli ingilizcem var ama uykulu uykulu gecenin bir yarısı telefona bakınca afallıyorum:) bu arada singapur romunda bir kaç satırlık silme yapmadan yükleyemedim. product.ro hatası veriyor. sizde de öyle olursa ayrtınları yazayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

S,ngapur rom Türkçe desteği yok bilginize. marketteki local more vb. uygulamalarla da olmuyor. sadece kullandığın uygulamalar tr dili oluyor. Sonra boşa uğraşma yani. Ama bunlar sıkıntı değil derseniz singapur romu epeyce iyi. 250 mb civarı güncellemesi de geliyor. google asistan launcher bu güncellemeyle dahili geliyor. bütün ülkelerin romlarını denedim güncelleme sadece singapur ve türkiye romunda var. şahsen ispanya romunu kullanıyorum. singapur romu türkçe olsa onu kullanırdım ama. tamam orta halli ingilizcem var ama uykulu uykulu gecenin bir yarısı telefona bakınca afallıyorum:) bu arada singapur romunda bir kaç satırlık silme yapmadan yükleyemedim. product.ro hatası veriyor. sizde de öyle olursa ayrtınları yazayım.

Uyarın için teşekkürler
    Senin öteki yazınıda okudum zaten Singapur romu hakkındaki
    Allaha şükür İngilizce düzeyim akıcı, günlük konuşmamım çoğuda İngilizce geçiyor dil sıkıntı değil
    En iyisi falan dediğin için onu düşünüyorum
    Nova Launcher kullanıyorum zaten menüde gereksiz görünen uygulamaları gizlemek için o yüzden google Launcherı pek kullanmicam =)

Aslında benim en iyi deme nedenim pek hatayla karşılamadım ve dedim ya 250 mb civarı güncelleme geliyor. Eşşek değiller ya hata gidermesi yapmışlardır dedim kendi kendime. zaten bu güncellemeden sonra google sistan launcher sistem uygulaması olarak geliyor. bir de kendi launcher ı var. bunun yanında ihtiyar ve çocuklar için olan kolay launcher var. 3 adet arayüz oluyor yani:)

bu arada avrupada bazı ülkelerde ve asyada bazı ülkelerde bu telefonun adı Soshphone 4g.http://soshphone.sosh.fr/

fransa romu bulamadım ama şimdi birde yunanistan romu buldum. güncelleme tarihi 2015 in 6.ayı olarak görünüyor belki 4.4.4 falan olmuştur bu bakayım bir.

http://www.ztedevice.com/support/d05d48fe-983a-45c1-8f58-d2a8d545195d.html?type=software

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullaharif -- 29 Temmuz 2015; 9:54:31 >

• abdullaharif kullanıcısına yanıt
    Hahahah anladım =D
    Ya ben böyle en stabil olanını bulmaya çalışıyorum
    Zaten 830 mb ram var, yarısından çoğu sistemin. Allaha şükür desteklemediği oyun bile çıkmadı ama maksat pil ömrü. Benim sınırsız 3g var e sürekli kullanıyorum o yüzden hep açık. Böyle uzuun uzuun gitse 3g açıkken çok iyi olucakta

• arkadaşlar daha önce yazıldımı bilmiyorum ama ön kamera ile çekim yaparken sağ tarafta bi buğulanma gibi bulanıklık oluyor resimlerde nedeni nedir acaba ?
    ispanya romu epeyce stabil. aslında turkcell in romu haricinde hepsi stabil zira hepsi neredeyse saf android. özellikle ispanya romu bildiğin saf android. ama pil ömrü emin ol ki hepsinde aynı diyebilirim. o kadar detaylı pil testleri yaptım ki bak sana anlatayım : 1 saat müzik dinlerken yüzde kaç şarj gittiği, 12 saat wifi beklemesi 12 saat mobil internet beklemesi, mobil internette wifi de , gps açıkken navigasyonda ... her koşulda pil testini bütün romlarda yaptım. çılgınca biraz ama oldu bi kere. demek istediğim hepsi aynı işte.
  • 
Sayfa: önceki 168169170171172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.