Bildirim
Taahhütle Telefon Almak Mantıklı Mı?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Sence? 3 binlik telefonu 5000 e almak mantıklı mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence dahada mantıklısı kredi çekmek 100 200 lira fazla ödemek. -
Bu yolla alacaksanız tarife ile birlikte satın aldığınız için ilk etapta pahalı görülebilir fakat tarifeyi düştükten sonra aradaki farkın 2000 lira değil 200-350 lira arası olduğunu fark edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken iki konu var
1- 24 ay boyunca "aynı tarife" işinizi görecek mi - internet/ dakika ve verilen diğer hizmetler TV / müzik vs. - (tarifeyi yükseltebiliyorsunuz ama düşüremiyorsunuz paketleri)
2- 24 ay boyunca çekim gücü / müşteri hizmletleri vs. hangi operatrörden alınmalı (sıklıkla yaşadığınız semt ve güzergahlarda sorun çıkarmayan operatör) -
Almayı düşündüğün akıllı telefonu internet paketi olmadan kullanmaya kalkarsan her ay ucuk-kacık fatura ödersin.
Bu sebepten dolayı Tahhütlü telefon alımlarında cihaz taksidi ve paket fiyatı yani ikisi 1 arada fatura geliyor. Turkcell'den taahhütlü cihaz aldığında paketlere indirimli fiyat ödüyorsun.
Bütün operatörleri incelersen taahhütlü cihaz alımlarında internet paketini de alıyorsun.
Forumdaki pek çok arkadaş internet paketi olmadan sadece cihaz taksidi olarak var saydıklarından -sanki- taahhütlü cihazlar pahalıya geliyormuş zannediyorlar. -
Ben aldım turkcellden 6s 12 ay taksitle bitmiyor 24 hiç bitmez -
Kredi daha mantıklı.Ama kredi çekebilecek durumum yok dersen en mantıklısı zorlayıp 12 ay almak diğer türlü üzerine göze batacak rakamlar ekliyorlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: serdarski
Almayı düşündüğün akıllı telefonu internet paketi olmadan kullanmaya kalkarsan her ay ucuk-kacık fatura ödersin.
Bu sebepten dolayı Tahhütlü telefon alımlarında cihaz taksidi ve paket fiyatı yani ikisi 1 arada fatura geliyor. Turkcell'den taahhütlü cihaz aldığında paketlere indirimli fiyat ödüyorsun.
Bütün operatörleri incelersen taahhütlü cihaz alımlarında internet paketini de alıyorsun.
Forumdaki pek çok arkadaş internet paketi olmadan sadece cihaz taksidi olarak var saydıklarından -sanki- taahhütlü cihazlar pahalıya geliyormuş zannediyorlar.
Fiyatları karşılaştırınca en uygun 64 GB SE için Türk Telekom ama şu an Türk Telekom kullanıcısıyım çekim kalitesinden memnun değilim. Turkcellden alabilirim ancak Vodafonela karşılaştırınca normal paketleri bence gereksiz pahalı. Vodafone veya Türk Telekom arasındayım ama neyse diyip bırakabilirim de telefon değiştirme işini. Cevap için teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Mantıksız. Boş yere 500-600 tl fazla ödemiş olursun hertürlü. İçinde verdikleri pakette pahalıya geliyo zaten günümüzde 25 tlye çok iyi paketler var taahütün içinden çıkan paket 40-50 liraya denk geliyo, paket 20 lira bile olsa bu seferde cihaz taksitine bindirip gene pahalıya getiriyolar vs vs. Banka kredisiyle almak daha mantıklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Taahhütle cihaz almak hamallık resmen. 3000 TL olan cihaza 5000 TL para ödüyorsun. Taahhüt süresince paketten çıkarsan, faizi ile cayma bedeli ödüyorsun. Eskiden insanlar, kredi çekip ev, araba falan alırdı. Şimdi bakıyorsun cep telefonu alabilmek için kredi çekiyor. Bütçe, neye yetiyorsa insan onu almalı. Bundan da gocunmamalı... -
Aldığın hafta yere düşüp kırılma ihtimali olan bir cihazı 24 ay taksit/taahhütle almak hiç mantıklı değil. Bütçe hangi telefona yetiyorsa onu almak mantıklıdır. Borçla/taksitle telefon satın almak bana hiç doğru gelmiyor. En ucuz akıllı telefon bile pahalı olanların yaptığını yapamıyor mu sonuçta? -
Ben 3000 TL lik telefonu Türkcell den 12 taksitte aldım. 3360 TL ye mal oldu ve gayet normal. Zaten yıllık faiz % 10 civarı bana da bunu yansıttılar. 3000 TL yi pat diye vermek yerine 3360 TL taksitle vermek işime geldi. 25 TL lik bir paket tanımladılar 500dk 2 GB bu da fena değil üstelik hattınızı donduralım paket fiyatı gelmez sadece cihaz bedelini ödersiniz dediler öyle yaptım, ikinci hattımla bu alışverişi yaptım onu da dondurdum şimdi sadece taksit ödüyorum. 12 taksiti seçerseniz çok makul bence...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Taahhutlu aldigin cihazi dusurduysen veya kullanici kontrolu disinda dustiyse kullanici hatasidir. Ben telefon dahil butun cihazlarimi dikkatli kullanirim cunku benim malim kiymetlidir. Telefonu alir almaz ilk yaptigim sey kilif ve ekran jelatini yaptirmak olur. Ekran jelatini kirilmaz cam ozellikli olmak zorunda degil bence.. Extreme bir sey olmadikca ekran genelde bozuk para, enahtar ve bezeri seylerden dolayi ciIlebilir. Bu sebepten dolayi kirilmaz cam degil de normal ekran jelatini yaptiririm.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Turkcell zaten taksitle satış yapıyor. Finans şirketi kurmuşlar ve kredi kullandırıp fatura ile tahsilatını yapıyorlar. Kredi almış ve ödemiş görünüyorsunuz Findeks'te.. Bilginiz olsun. -
Bakmak istedim ama 7.50 TL + kdv yazıyor, findekse bakmak ücretli mi?
Kredi kullanmış olmanın bir sakıncası var mı?
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X