Şimdi Ara

taban aritmetiği sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (11010011001) 2 tabanında bu sayı.16 tabanındaki yazılımı nasıldır diye soruyor.hocam kolay yolu nedir bilenler yardımcı olursa çok memnun olacağım.

• Önce onluk tabana çevir sonra on altıya böl.
  • Amroth38 kullanıcısına yanıt
    ya sadece bu soru değil ,aynı şekilde aralarında belli katlar olan sayıların çevirilmesi çok çıkıyor.ama 10 tabanına çevirip tekrar 16 ya bölmek çok uzun kısa yolu yokmu?
  • gruplama yontemi var kardesim cok basit 20 sn felan suruyor bu tur sorular fakat hatirlayamadim smdi .s

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen aynen bende onu diyorum.bende hatırlayamadım dersanede hocada hatırlamadı kaç gündür karşıma çıkıp duruyor sorular kafayı yiyeceğim.
  • buyur :http://sketchtoy.com/49398880
    çözümlemeyi bilirsin çok rahat anlarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: solmazhüseyin

(11010011001) 2 tabanında bu sayı.16 tabanındaki yazılımı nasıldır diye soruyor.hocam kolay yolu nedir bilenler yardımcı olursa çok memnun olacağım.

dostum 16 2^4 oldugundan sagdan baslayip 4 erli gruba ayirip sonuncu 3 lu olcak sonra ilk grupu 2^0.1+2^1.0+2^2.0+2^3.1=9 gelir diger iki gruba boyle yapinca ikincide 9 ucuncu 6 gelir sayida 699 olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    geometri üçgende alan
    6 yıl önce açıldı
    matematik sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teskilati mahsusa

quote:

(11010011001) 2 tabanında bu sayı.16 tabanındaki yazılımı nasıldır diye soruyor.hocam kolay yolu nedir bilenler yardımcı olursa çok memnun olacağım.

dostum 16 2^4 oldugundan sagdan baslayip 4 erli gruba ayirip sonuncu 3 lu olcak sonra ilk grupu 2^0.1+2^1.0+2^2.0+2^3.1=9 gelir diger iki gruba boyle yapinca ikincide 9 ucuncu 6 gelir sayida 699 olur

valla bro soylemeseydin kafayi yerdim :-)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes766

quote:

Orijinalden alıntı: teskilati mahsusa

quote:

valla bro soylemeseydin kafayi yerdim :-)

aklimda boyle kalmis bidaha bende bi bakayim konuya

• quote:

Istedigi taban 16 2 nin dorduncu kuvveti bu nedenle verilen sayi sagdan sola dorderli gruplara ayrilir ve 10 luk tabandaki karsiliklari hesaplanir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.