Şimdi Ara

tabanca yakalattım, olaylar yaşadım ve bana ders oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

dostum, dediklerinin hepsi doğru ve bende başkalarının başına gelmesin diye buraya konu açıyorum, millet gelsin benimle dalga geçsin diye değil, ulen ben karşıda adamların hepsiyle görüştüm barıştım ama bu forumda ruh hastaları nasıl bir zihne sahip ben çözemedim...

@Sucre Maricruz seni kast etmiyorum... ben düzgün bir insan olduğum için karşı taraf ile komple barıştım ve halen onlar ile iş yapıyorum canım kardeşlerim benim...

yahu hırs ile hata yapmayın diyorum, herkes benim gibi şanslı olmaz diyorum. ne kadar ruh hastası var bu forumda... ben az çok rezil oldum, haklı iken haksız duruma düştüm, maddi zararım var... başkaları da sinirlenip haklı iken haksız duruma düşmesin diye burada alçak gönüllü bir şekilde düştüğüm rezil durumu açıklıyorum.

kötü mü yapıyorum başıma gelenleri anlatarak? ben adamların hepsi ile barışabilecek bir olgunluğa sahip olduğum halde bir anlık hırsıma yenik düştüm. halen aynı insanlar ile iş yapmaya devam ediyorum.

abi çok şaşırtıyor beni bazı forum üyeleri. ben anlamıyorum bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 29 Temmuz 2024; 21:13:59 >

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

silah yakalatan bir kaç tanıdığım var ve yedikleri cezaları biliyorum, söylentilere göre Samsundan yada Rize den falan çıkıyormuş bu el yapımı silahlar ve fiyatlarını bilen biliyor... bendeki sig sauer p226 x-5 modelinin çakması idi ve polis abiler onun eritilip geri dönüşüme gideceğini söylediler bana.

şimdi ben yiyeceğim cezaları biliyorum, atlattığım olayın yanında bu cezaların önemi yok. önemli olan ne bizim ne de karşı tarafın yaralanmadan olayı atlatmış olması çünkü olay pek küçümsenecek gibi değildi.

tüfek ruhsatı çıkarıp evde tüfek bulundurmak şu anda en mantıklı hareket. tüfeklerde plastik mermilerde oluyor, öldürmüyor ama baya can acıtır. olası bir hırsızlık durumunda falan çekinmeden bel altına kullanılabilir, nede olsa yaralayıcı değil ve sadece geçici olarak suçluyu acıdan kıvrandırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 29 Temmuz 2024; 21:36:58 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Bulundurma aldım ama Antep'te herkes silahinda evinde ruhsatsız bulunduruyor tam bir teksas terör şehri daha dün Akkent diye sözde nezih bir bölgede silahlı çatışmislar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de evde var silah. Dışarda taşımıyorum ama ne olur ne olmaz bir anlık sinirle her şey olabilir.

Ama evde tutarım abi... ülkedeki adalete zerre güvenmiyorum...

• Ben bir gazla aldım, 1 seneye yakın ruhsat için uğraştım.Sınavı psikolojik testi ev incelemesi zartı zurtu zaten silahtan pahalı ve yorucu.Üzerine bende silah taşımak ankisiyite yaptı, üzerimde iken sürekli elim belimde düşer diye, arabada bırakamıyorum, eve hırsız girer diye evde ofiste bırakamıyorum, restarunta oturucam arabada kalıyor aklım hep orada.Silahın bende bıraktığı tek iyi hatıra sinirlerimi yumuşattı, arkamda silah olunca daha az agresif olup kavgadan gürültüden daha uzak oldum.Onun haricinde tam bir baş belası, tek yaptığım aktivite sapancalı bir arkadaşım var polisleri filan tanıyor oraya gidip gösterdiği yerlerde hedef üzerinden ateş edip geri dönüyoruz.Yani böyle meraklılar varsa ruhsatlı silah taşımak bile biz normal sıradan vatandaşlar için tehlikeli.Bir mobilyacı abimiz var, evine hatta yatak odasına kadar giren hırsızı kovaladı.Kovalarken düşüyor ve silah ateşleniyor hırsız topuğundan vuruldu 3-4 sene onunla uğraştı adamcağız.Kamera kayıtları var kasten yapmadığı bir eylem olmasına rağmen adam resmen süründü.Yani özetle ruhsatlı bile bu işe bulaşılmaz hele ruhsatsız silah taşımak filan büyük risk.Biri sana silah doğrultsa sen kendi hayatını kurtarmak için vursan üst sınırdan ceza yersin.

1-1,5 sene daha ruhsatın bitmesine var ondan sonra silahı gidip satacağım zaten yeni mevzuatta istenilen ciroyu yakalamama fırsat yok.Bir 5 sene daha o sıkıntılara giremem.

• Bu arada size ev için silahtan daha ucuz ve etkin bir yöntem söyleyeyim alarm taktırın.Dış kapının üzerindeki mavi yanıp sönen alarm, güvenlik şirketinden bile daha caydırıcı.

Zaten burada silah taşımak şart diyen adamların ruhsatsız silah alma şanşları %00001 bile değil, dışarda zaten silah ile gezemeyeceksiniz.Onun içinde kavgadan gürültüden uzak durun.Duramıyorum diyorsanız kick box ve boks gibi dövüş sporlarına yazılabilirsiniz.İç hizmet kanunundan dolayı polis bile silahına davranamıyor iken bu ülkede rahat rahat sadece mafya silahı ile gezer.

• Altı üstü bir tabanca. Bizde de var ama öyle çekip tehdit edilmez çektin mi kullanacaksın. Boş yere silahtan ceza alacaksın.

En son izmir adliyesi önünde makinelilerle çatıştılar tabanca bile yetmez artık.

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

Adaleti tek bir tabanca ile sen mi sağlayacan?

Klasik suçlu yalanı, "Adalet eksik o zaman belimde silah taşıyabilirim."

Bir olay anında işler asla hayal ettiğiniz gibi gitmez. Öyle belimde silah var tamam artık güvendeyim diye bir şey yok.

Ortamda Silah olması sizi ve sevdiklerinizin hayatını belki 10kat daha fazla riske sokar.

Karşı taraf senin silahın olduğunu anladığı an artık korkutmak için değil, öldürmek için hareket eder ve hedefi bazen en yakınlarınız olur.

Öyle hapishaneler, hücreler normal insanın kaldırabileceği yerler değil.

İnsan olarak girersin, çıktığında senden geriye birşey kalmaz.

2 yıl içeride yatmak bile tüm hayatını karartmaya yeter insanın.

• Konu ve bazı yorumlar bu ülkede yaşnmayacağının göstergesi, bide bunlar foruma yazabilen adamlar, foruma yazamayacak adamların kafa yapısını hayal edemiyorum.

• Çok geçmiş olsun, aynı duruma düşüp bir anlık hareketle tüm ömrü kararan bir sürü insan var.

Yeri gelince yapması zor belki ama gerçekten serseriyle serseri olmamak lazım, iş bitince kimse "Aaa bu serseriymiş, sana daha az ceza verelim" demeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 30 Temmuz 2024; 11:9:44 >
  • Sinirliyseniz silah taşımayın.

Sadece canıma kasteden silahlı birine silah çekerim, onun haricinde her tipten tartışmaya ve hatta kavgaya sabırlıyım diyorsanız o zaman silah taşıyın. Ama ruhsatlı olsun.

• Kardeşim sen burda yazalara bakma. Allahın sevdiği kulmuşsun ki ucuz atlatmışsın sana ders olsun birdaha kimseye silah çekme, çünkü karşıdakide silah çekerse biriniz mezara biriniz kodese gidersiniz. Burda yok silah çekersen ateşleyecen yok korkakmışsın sakın bunların gazına gelme efendi insan bir gün kaybeder ama ömür boyu kazanır, atarlı insan bir kere kazanır ama ömür boyu boku yer.

• Cem kullanıcısına yanıt

aman cem bey, siz yine sakin kalın...

insanın en büyük düşmanı, içindeki o öfkedir...

yenik düşen kaybeder, dizginlemeyi başarabilen(%0,000000000000000000000000001) yoluna devam eder...  

• Motorunuzu çalıp zarar veren arkadaşa ne yapmanız gerekiyordu bunu düşündünüz mü?

• DramaYoLLaRI D kullanıcısına yanıt

hayır düşünmedim, onun beyin normal değil, babası da söylemişti zaten, onun için yapacak bir şey yok... anahtarı üzerinde bırakma hatasına düşmüyorum artık... zaten motora verdiği zararı geçenlerde yarım saatte düzelttim pazar günü...

bu arada konuya bir süre sonra bakmayı kestim, ben psikolojim bozuldu hata yaptım derken gelen yorumlara bakınca milletin komple ruh hastası olduğunu gördüm ve konuya bakmaktan vazgeçtim... adamın birisi de "silahı çektiysen vuracaksın" demiş, kafayı mı yediniz allah aşkına :D

adamlarla barıştık ve adamlar "iyi ki ateş etmedin" dediler... ben hiç bir ceza almadım, dava açmadılar, kamu davası ıvır zıvır hiç ceza almadım. silah gitti ama önemi yok, tüfek var oda evde bulunsun diye, hırsız korkutmak için... bizim bura biraz kırsal, gündüz vakti evimizin elektrik kablosunu çaldılar. evde tüfek olmasından dolayı kimse kasıt aramaz.

ayrıca bilmeyenler olabilir tüfekler için plastik fişek satılıyor, plastik fişekler insan öldürmez ama adamı yere serer. hırsız falan olursa en son çare olarak ayaklarına doğru verecen kırbacı... yerde kıvranır en fazla, ölmez ve yaralanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 20 Ekim 2024; 20:1:8 >

• Burada ters bir şey yazan olunca da adres isteyen tiplerdensindir muhtemelen. Evinde silah var şöyle iyiyim böyle iyiyim diyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • weirdo kullanıcısına yanıt

Konudaki tek mantıklı yorum bu. Erkekliği silaha bağlı olan tiplerle doluymuş burası. "Silah icat oldu, mertlik bozuldu" diye boşuna dememişler. Dediğiniz gibi bunlar iki kelimeyi yan yana getirebilenler, yazmayı bırak konuşmayı beceremeyen tipler silah taşıyor bu ülkede. Resmi görevliler haricinde hiç kimsede silah olmasın diyeceklerine silah şart diyorlar. Hiçbir vukuatta silah kullanan haklı çıkmaz. İlla kavga edecekseniz erkek gibi dövüşün, en azından ölen olmaz. İşin sonunda haklıysanız haklı kalırsınız.

• victoribarbo kullanıcısına yanıt

millet bir birine zehir zembelek konuşmaya o kadar alışmış ki ben son zamanlarda sinir hastası oldum ve ters konuştuğum yada atar gider yaptığım mesajların neredeyse hepsi kızgınlıkla olmuş şeyler... bir olur iki olur ama bir süre sonra normal bir insan az çok mantıklı hareket etmeye başlar...

şimdi 2015 yılından bu güne kadar geçmiş tartışmalarıma ve desteklediğim görüşlere baktığım zaman bana saçma geliyor... boş yapmışım, saçmalamışım diye kendi kendime kızıyorum bazen...

yani haklı yada haksız olmaktan ziyade niye o kadar kızıp tepki göstermişim diyorum, hani olgunlaşmış derler ya, bu bazı insanlarda gerçekleşiyor, pişiyorsun artık. bir süre sonra bazı şeyler saçma gelmeye başlıyor.

sen bana mısır piramitlerinden bahset, şu anki teknolojiyle bile gizemi çözülemiyorken binlerce yıl önce hangi medeniyet tarafından kuruldu? onu söyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 20 Ekim 2024; 21:20:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.