Şimdi Ara

Tablesort ve Quickbabs Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tablesort ve Quickbabs Nedir? Nerede ve Nasıl Kullanılırlar. Hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var. İnternette araştırmama rağmen türkçe olarak bir bilgiye rastlayamadım. Bilen veya ilgilenen arkadaşlar var ise yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

Konunun yerini tam bulamamış olabilirim. Onun için kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteleo -- 8 Mart 2008; 13:32:16 >

• "Bubblesort" ve "quicksort" duymuştum ama bu dediklerini hiç duymadım bugüne kadar...
  • İsimleri bunlar mı tam emin değilim ama ben böyle isimlendiriyorum. TableSort Ve sanırım QuickBabs değil QuickTabs soruyorsun. İkiside Ajax ürünü.

TableSort farklı kolonlara sahip bir tabloyu kolondaki değerlerin artıp azalmasına göre sıralamasına deniyor. iki türlü olabiliyor.
    1. Ajax ile veritabanından istenilen sıralama için gerekli sorgu sonucu yazdırılıyor.
    2. Yüklenirken javascript ile DOM'a bütün veriler kaydediliyor. Tıklandığında javascript fonk. sayesinde tablo sıralanıyor.

Daha çok raporlamada kullanılan bir özellik.

QuickTabs yine ajax ürünü. Web sitelerinin kendi sayfalarını tüm domu tekrar yüklmek yerine firefox'ta açılan tablar gibi kendi içinde açtığı tablara yazdırması..

Tabi bi araştırmak lazım belki daha spesifik birşeyin isimleridir.

Şu anda bir otomasyon yazmaktayım zamanın varsa biriki hafta içinde demosunu koyacağım linkini veririm ikisininde örnekleri var bakarsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.