Şimdi Ara

tablet bataryası hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) tabletin şarjı az diyelimki % 40 larda,ben bunu ful şarj için pirize taksam sorun olurmu yani batarya tamamen bitip şarj etmek daha iyi olmazmı

cep telefonlarındada böyledir şarj bitmeden erken yapılan şarj pil ömrünü azaltır diyorlar

ne yapmak lazım

2) bu tablet pilleri kaça satılıyor mesela 6 ay sonra ömrü azalır 1 saat dayanırsa değişmek istersem kaça satılır

benim tablet onyo markadır 200 tl lik olandan metro indirimli satıştan almıştım

• Lityum lion bataryalar doğal olarak yıl geçtikçe şarz tutumları kısalacaktır. Bu sorunları satıcılar hiç bir şekilde belirtmezler . Şöyle örnek verelim bu bataryalar boş olarak tutulacak olurlarsa 1 yıl içerisinde yüzde 20 kayıp verebilirler ancak yüzde 20 ve üzeri şarz oranlarında bu süre yüzde 2 veya 5 dir. Nasıl kulllanıcağına gelicek olursak;

*Bataryanı yüzde 20 altına asla düşürme yani iyice boşaltıp şarz etme bu ömrünü kısaltır ve tamamen doldur.
    *Benim kanımca son jarz ettiğin zaman ile şarz edeceğin süre arasında en az 2 gün olsun yani 2 gün idareli kullan.
    *Bu hususlara dikkat etmen bataryayı daha uzun süre dirençli tutman için sadece bir kaç önlemdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csms

Lityum lion bataryalar doğal olarak yıl geçtikçe şarz tutumları kısalacaktır. Bu sorunları satıcılar hiç bir şekilde belirtmezler . Şöyle örnek verelim bu bataryalar boş olarak tutulacak olurlarsa 1 yıl içerisinde yüzde 20 kayıp verebilirler ancak yüzde 20 ve üzeri şarz oranlarında bu süre yüzde 2 veya 5 dir. Nasıl kulllanıcağına gelicek olursak;

*Bataryanı yüzde 20 altına asla düşürme yani iyice boşaltıp şarz etme bu ömrünü kısaltır ve tamamen doldur.
    *Benim kanımca son jarz ettiğin zaman ile şarz edeceğin süre arasında en az 2 gün olsun yani 2 gün idareli kullan.
    *Bu hususlara dikkat etmen bataryayı daha uzun süre dirençli tutman için sadece bir kaç önlemdir.

sağol

peki % 50 doluyken şarja takmak doğrumudur,bunu sık sık yapmak

• sık sık yapmak tabikide doğru değildir.
  • Batarya %si ne kadar yüksek olursa şarja taktığında ömrü daha çok olur. Her şarj döngüsü pili yıpratır. Her döngüde doldurulan yüzde ne kadar az olur ise pil o kadar yavaş yıpranır.cihaz devamlı şarjda olup pil devreye girmezse bile pil zamanla kapasitesinden bir kısım kaybeder. Bu yazdıklarım li-ion piller içindir. Li polimer ya da ni-cd ve ni-mh pillerin davanışları ve şarj şekilleri farklılık gösterir. Mesela nickel cadmium piller tamamen boşaldıktan sonra şarj edilmelidir aksi takdirde memory efekt denilen olaya maruz kalırlar. Li-ion pillerde istediğin zaman şarj edersin, memory effect oluşmaz. Fakat li-ion pilli telefon ve tabletler de ara sıra, birkaç kez arka arkaya olmak üzere komple boşaltılıp doldurulmalıdır yoksa cihaz şarj doluluk göstergesi zamanla yanlış göstermeye başlar, pil dolu bile olsa cihaz çok çabuk pil bitiyor gibi gösterip otomatik kapanır. Saygılar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki o zaman neden telefonlarda şarjı tam bittikten sonra şarj etmemizi söylüyorlar?
  • arkadas dier batarya turleri icinde bilgi vermis ilk once cihazinn nasil bir bataryaya sahip oldugun ogren lion bataryalarda da sik sik jarz etmek yanlis bir tutumdur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Peki o zaman neden telefonlarda şarjı tam bittikten sonra şarj etmemizi söylüyorlar?

http://www.enpedi.com/2010/09/notebooklarda-batarya-nasl-kullanlmal.html

Sanırım bu link faydalı olur. Benim bildiklerime yakın açıklamada bulunmuşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay75x

quote:

Peki o zaman neden telefonlarda şarjı tam bittikten sonra şarj etmemizi söylüyorlar?

Uzun bir yazıymış ama okudum , pil profesörü olmuşumdur herhalde Ama li-polymer pillerden hiç bahsetmemiş.Yazı hep li-ion pillerden bahsetmiş ve bahsettiğine göre li-ion piller çok kötü bir pil türü.Kapasitesi 1 yıldan sonra %50 iki yıldan sonra %80 değer kaybediyormuş.Bende diyorum bu laptopun pili nasıl bitti 2 yılda.Baktım li-ion pilmiş bir daha li-ion pilli bir ürün almam.Ama telefonun bataryasına baktım oda li-ion pil.Ama 2-3 yıldır kullanıyorum laptoptaki gibi bir azalma olmadı.Haa birde madem bu kadar kötü bir pil neden bu kadar yaygın kullanılıyor.

• quote:

quote:

quote:

Uzun bir yazıymış ama okudum , pil profesörü olmuşumdur herhalde Ama li-polymer pillerden hiç bahsetmemiş.Yazı hep li-ion pillerden bahsetmiş ve bahsettiğine göre li-ion piller çok kötü bir pil türü.Kapasitesi 1 yıldan sonra %50 iki yıldan sonra %80 değer kaybediyormuş.Bende diyorum bu laptopun pili nasıl bitti 2 yılda.Baktım li-ion pilmiş bir daha li-ion pilli bir ürün almam.Ama telefonun bataryasına baktım oda li-ion pil.Ama 2-3 yıldır kullanıyorum laptoptaki gibi bir azalma olmadı.Haa birde madem bu kadar kötü bir pil neden bu kadar yaygın kullanılıyor.

Liion pilleri istediğin zaman şarja takabiliyorsun bu iyi bir yönü, belki daha hafif olabilirler ama en önemlisi cadmium gibi zehirli değiller. En azından o seviyede zehirli değiller. Ayrıca laptop pilleri daha çok ısıya maruz kalırlar bu da yıpranmalarına bir etkendir. 2 yıldır cep telefonu pilinin eskidiğini farketmemişim ben de, ta ki geçen hafta yeni pil alıp 2 kat daha fazla dayandığını görene kadar. Eski pili de yedek pil yaptım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Liion pilleri istediğin zaman şarja takabiliyorsun bu iyi bir yönü, belki daha hafif olabilirler ama en önemlisi cadmium gibi zehirli değiller. En azından o seviyede zehirli değiller. Ayrıca laptop pilleri daha çok ısıya maruz kalırlar bu da yıpranmalarına bir etkendir. 2 yıldır cep telefonu pilinin eskidiğini farketmemişim ben de, ta ki geçen hafta yeni pil alıp 2 kat daha fazla dayandığını görene kadar. Eski pili de yedek pil yaptım.

Pili tamamen bitirip şarja koymak zor bir iş değil ki.Zehirli olmasına gelince biz telefon tablet pilini yiyicek halimiz yok.Doğaya zararlı bir sürü şey var buna mı geldi sıra yani.

• ayarlar kısmı-pil tıkladım

üstte grafik çıktı,% 60 boşaltılıyor diyor bu ne kadar kaldığını gösteriyor bu tamam basit ama diğer şeyleri anlamıyorum

15s 27d 54s pilde

yenile diyorum

15s 31d 44s diyor

bu kalan zamanı gösteremez çünkü bir artış var,şarjım bitti ve şarj ettim,bu sıfırdan başlamadı aynı yerden devam ediyor

o halde bu ürünün ilk alındığı andan itibaren hergün geçen saatimi gösteriyor,yani ben tableti kapatınca bu süre olduğu yerde kalıp,açınca kullandıkça mı yazıyor

birde altta ekran % 38

kablosuz %28

falan yazıyor sanırım bunlar ortalama kullanım mıktarını gosterıyor
  • Lityum piller kötü deiller ancak boş olarak ne kadar süre muhafaza edilirlerse o kadar yıpranıyorlar. Laptoba gelicek olursak laptobunu jarzda kullanıyorsan buda bozulmasına bir nedendir. tekrarlıyorum lityum pillerde dier pillerde olduğu gibi sık sık jarz edilmemelidir.
  • peki 2 satır üstte yazdıgımın acıklamasını bılen varmı
  • sayacın benim bilgiğim bataryayı full doldurduğun takdirde sıfırlanması gerekli .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.