Şimdi Ara

Dahili laptop bataryasıyla ilgili önemli soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir asus tuf gaming laptop aldım şu an yolda.

Önceki bilgisayarım da asus markaydı. Çıkarılabilir bataryası vardı. Fakat satın aldığım dönemde forumdaki "masaüstü kullanımlarda bataryayı hiç çıkarmayın" tavsiyelerine uydum ve kısa sürede batarya tamamen çöp oldu.

Şimdi yeni aldığım cihazı yine çoğunlukla evde prize takıp kullanacağım ve bu sefer bataryayı çıkarıp hiç kullanmamayı planlıyordum. Ama öğrendim ki batarya çıkarılabilir değil, dahili bataryaymış.

Ben bu bataryayı nasıl tamamen devre dışı yaparım.

Böyle bir seçenek var mıdır? Ya da bataryayı temelli söksem garanti bozulur mu ve bilgisayar çalışır mı?

Bu olaya acayip kafayı takmış durumdayım.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bataryayı cıkartabilirsiniz ana karta soketle baglıdır. Lakin bunu yaptıgınızda elektirik kesıntısı oldugunda laptobunuz korumasız kalacaktır batarya bır nevı sıgorta gorevı gormektedır. Bataryasız kullanırsanız anakartı yakma ıhtımaliniz yuksek bunun ıcın bilgisayar uretıcılerın batarya sarj dongusunu ayarlamak ıcın yazılımları vardır buyuk olasılıkla Asusunda vardır.

Şarj dongusunu yuzde 25 şarj etmeye basla yuzde 75 şarjı sonlandır seklınde ayarlarsanız uzun sure kullanırsınız bataryanızı. Dısarda kulllanmak gerektiginde döngüyü degiştirip 0 -100 yaparsanız full şarj edersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.